Cum să a munci sau de a scăpa de un apărător în fotbal (fotbal)

Evitarea sau "juking" un apărător în mod eficient este ceea ce permite un rusher pentru a atinge mai mult yardage decât în ​​cazul în care acestea ar fi să încerce să alerge "prin" apărare de fiecare dată. Funcționează cel mai bine în câmp deschis. De îndată ce fundașul își pune piciorul în jos și se duce pentru o luptă, face o mică ocolire.

Paşi

 1. Ia mingea.
  1
  Ia mingea. Spune-i pe apărătorul care te va lupta.
 2. Țineți capul în sus pentru a putea vedea câmpul - trebuie să știți unde doriți să vă mutați înainte de a pleca.
  2
  Țineți capul în sus pentru a putea vedea câmpul - trebuie să știți unde doriți să vă mutați înainte de a pleca. Centrul câmpului este de obicei cea mai bună parte pentru a alerga, deoarece vă oferă mai mult spațiu pentru a rula liber. Sidelina este al 12-lea om al apararii. Din acest motiv, poate fi util să vă îndreptați spre marginea laterală, apoi să vă îndreptați rapid spre cealaltă direcție.
 3. Rulați direct la apărător înainte de a vă face mișcarea, nu alerga la stânga sau la dreapta apărătorului, dacă este posibil, deoarece va trebui să acoperiți mai multă distanță dacă intenționați să reduceți la partea opusă.
  3
  Rulați direct la apărător înainte de a vă face mișcarea, nu alerga la stânga sau la dreapta apărătorului, dacă este posibil, deoarece va trebui să acoperiți mai multă distanță dacă intenționați să reduceți la partea opusă. Rularea direct la apărător va face mișcarea mai puțin previzibilă.
 4. În general, nu veți avea timp suficient pentru a face mai mult decât o mișcare, deoarece apărarea va veni la voi din spate.
  4
  În general, nu veți avea timp suficient pentru a face mai mult decât o mișcare, deoarece apărarea va veni la voi din spate.
 5. Apărătorii cu experiență sunt învățați să vă urmărească șoldurile, nu capul sau torsul.
  5
  Apărătorii cu experiență sunt învățați să vă urmărească șoldurile, nu capul sau torsul. Un apărător neexperimentat (sau în cazul unui joc simplu de preluare) va urmări umerii; utilizați acest lucru în avantajul dvs. Juke cu umerii se rotesc în direcția opusă unde intenționați să reduceți.
 6. Cum ajungeți în termen de 1 - 3 metri (0,9 - 2,7 m) de apărător, îl conduceți să vă urmărească în direcția opusă celei pe care intenționați să o urmați.
  6
  Cum ajungeți în termen de 1 - 3 metri (0,9 - 2,7 m) de apărător, îl conduceți să vă urmărească în direcția opusă celei pe care intenționați să o urmați. Faceți acest lucru prin răsucirea șoldurilor sau răsturnarea umerilor în direcția respectivă.
 7. Dacă se pare că apărătorul este hotărât să vă urmărească în această direcție, minunat!
  7
  Dacă se pare că apărătorul este hotărât să vă urmărească în această direcție, minunat! Esti un pas mai aproape de a lăsa-l în praf, de a planta repede piciorul opus direcției pe care vrei să o duci, deplasați greutatea, rotiți șoldurile, împingeți cu ambele picioare și exploda în noua direcție (poate fi necesar să faceți această primă mișcare complet laterală, în funcție de cât de bună a fost mișcarea inițială).
 8. Utilizați brațul cel mai apropiat de apărător pentru a lovi mâinile sau chiar a pune un braț frumos rigid.
  8
  Utilizați brațul cel mai apropiat de apărător pentru a lovi mâinile sau chiar a pune un braț frumos rigid. În cazul în care fundașul este foarte apropiat, puteți, de asemenea, să vă scăpați umărul și să-i dați unui tip adevărat lovit sub bărbie sau în piept. 75% din timp, tipul va da drumul. Dacă este făcută corect, acest lucru poate cauza o mulțime de deteriorări.
 9. Trageți-vă picioarele înainte și în sus; ultimul lucru pe care îl doriți este să fiți "împovărați" după ce ați împrăștiat un apărător
  9
  Trageți-vă picioarele înainte și în sus; ultimul lucru pe care îl doriți este să fiți "împovărați" după ce ați împrăștiat un apărător