Cum să a face față trăirii în afară de copiii dvs. după deportare

A fi deportat este destul de greu să te descurci, să nu mai vorbim și de a fi despărțiți de familia ta. Dacă vă aflați în situația de a vă întoarce în țara de origine, lăsând copiii în urmă, veți experimenta o serie de emoții, toate acestea fiind un răspuns normal la o situație anormală. Copierea necesită o forță de voință și o determinare de a găsi modalități de recuperare, în ciuda tuturor cotelor.

Paşi

 1. Așteptați să simțiți tot felul de emoții.
  1
  Așteptați să simțiți tot felul de emoții. Dacă te-ai despărțit de copiii pe termen lung din cauza deportării este o experiență groaznică care trebuia să treci. Toate emoțiile tale sunt răspunsuri normale la simțirea pierderii și vei avea durere. Este posibil să vă manifestați furie, resentimente, tristețe, singurătate, depresie, teamă și multe alte sentimente. Nu există limită de timp pentru durerea ta, câteva zile vor fi mult mai greu decât altele. Odată cu trecerea timpului, veți găsi modalități constructive de a face față, care vor ajuta la ușurarea tranziției. Cu toate acestea, nu există reguli despre acest lucru "- să ia în fiecare zi așa cum vine.
 2. Obțineți sprijin.
  2
  Obțineți sprijin. Acesta nu este ceva pe care ar trebui să-l experimentați singur. Obțineți ajutor și sprijin din partea membrilor de familie, a consilierilor, a medicului și a prietenilor. Explicați-le ce sa întâmplat, cum vă simțiți și că într-adevăr aveți nevoie de sprijin chiar acum. Obțineți ajutor pentru depresie, anxietate și tulburări de stres posttraumatic. Astfel de condiții necesită o îngrijire delicată și un program de recuperare, astfel încât să puteți deveni din nou bine. Vedeți un profesionist calificat în domeniul sănătății pentru a vă ajuta să lucrați prin starea dumneavoastră; alegi pe cineva pe care îl consideri compasiune, înțelegere profundă și dorință de a vedea acest lucru cu tine pe termen lung. Dacă nu puteți accesa o astfel de persoană, solicitați ajutor de la un membru al familiei sau de la un prieten care este capabil să fie puternic pentru dvs. și să aveți grijă de dvs. Iată un comentariu de la cineva care a trecut prin această experiență, pentru a vă oferi un sentiment al răului implicat și al nevoii de ajutor: [Am] luat niște obiceiuri, toți copiii mei s-au dus și s-au mutat în casele lor respective și familiile. Nu mi-am imaginat niciodată că aș simți o singurătate în lipsa lor. Au fost momente când am plâns și am fost rugați toată noaptea pentru siguranța lor și că Dumnezeu îi va binecuvânta pe fiecare dintre ei bogat. Durerea a fost atât de reală și fizică încât a trebuit să vorbesc cu un psihiatru pentru a mă ține de mintea mea.
 3. Luați în considerare situația din perspectiva copiilor.
  3
  Luați în considerare situația din perspectiva copiilor. Ei tocmai și-au pierdut un părinte și își vor simți durerea și tristețea la plecarea ta. Indiferent dacă le-ați lăsat în urmă, prin alegere sau prin necesitate, ele vor simți pierderea și durerea. Este important să căutați lucrurile bune care pot apărea ca rezultat al copiilor rămași în urmă, cum ar fi oportunitățile lor de educație, de ocupare a forței de muncă și de sănătate. Deși aceste lucruri nu pot compensa faptul că sunt separate, poate fi o sursă de confort pentru a ști că copiii dvs. vor primi beneficii pe care doriți să le aibă acces. Amintește-ți ce ai făcut pentru copiii tăi în acest moment al vieții. Le-ai dat viata, le-ai dat oportunitati. Iată ce a simțit persoana care a experimentat această situație: m-am rugat și m-am rugat, Dumnezeu aude, mi-a arătat că, în calitate de părinte, mi-am făcut slujba de îmbrăcăminte, locuință, hrănire și educare a acestora și introducerea lor la Isus. Numai în acest moment a rămas greutățile grele de vinovăție și de condamnare, nu mai aveam de făcut decât să aștept să vină la mine, cerându-mi ajutorul, în loc să-l forțez asupra lor.
 4. Luați în considerare păstrarea unui jurnal pentru a vă documenta sentimentele și amintirile.
  4
  Luați în considerare păstrarea unui jurnal pentru a vă documenta sentimentele și amintirile. Puteți folosi acest lucru ca o priză foarte utilă pentru a exprima toate lucrurile pe care nu le puteți spune celorlalți. Acesta poate fi, de asemenea, un loc în care vă scrieți speranțele, dorințele și gândurile pentru copiii voștri. Poate fi util să scrieți scrisori copiilor dvs., chiar dacă nu le puteți trimite. Dacă este posibil, scrieți manual, deoarece este mai personal și dacă puteți trimite scrisorile, va fi un memento al dvs. pentru copiii dumneavoastră. Utilizați e-mailuri pentru contacte mai rapide și mesaje mai scurte, dacă această cale este deschisă pentru dvs. Dacă nu puteți trimite scrisorile, păstrați-le pe toate într-un pachet undeva în siguranță. Este cathartic să le scrieți și poate să vină o zi când copiii dvs. vor ajunge să le citească și să găsească răspunsuri pe care le-au căutat de mult.
 5. Planificați modalități de a păstra legătura și posibile reuniuni.
  5
  Planificați modalități de a păstra legătura și posibile reuniuni. Cu condiția ca copiii dumneavoastră să fie în siguranță pentru a face acest lucru, aranjați-i să vă viziteze în țara de origine. Asigurați-vă că acest lucru nu va periclita revenirea lor în noua țară, mai ales dacă aici credeți că au cele mai bune oportunități pentru viitorul lor. Dacă se obișnuiesc să se întoarcă să vă vadă, un sentiment de normalitate poate fi restabilit și veți avea ceva de așteptat. Dacă este posibil, încercați să o faceți cât mai regulat posibil. Dacă se dovedește că nu aveți această ocazie, adresați-vă probabil cel puțin să vă scrieți, să vă împărtășiți o pagină Facebook (sau o pagină similară) cu dvs., pentru a vă actualiza cu fotografii și întâmplări.
 6. Lucrați asupra potențialului de obținere a cetățeniei în țara de unde ați fost deportați.
  6
  Lucrați asupra potențialului de obținere a cetățeniei în țara de unde ați fost deportați. Acest lucru nu poate fi întotdeauna posibil, dar merită cu certitudine să întrebați și să aflați ce măsuri trebuie luate. Contactați consulatul sau comisia superioară a țării pentru mai multe detalii. Dacă ai ceva concret și concret de lucru, te poți ajuta să te descurci mai bine.
 7. Găsiți modalități de a vă face viața mai bună.
  7
  Găsiți modalități de a vă face viața mai bună. Asteptati-va timp pentru a se vindeca, dar niciodata nu ati reparat complet. Cu toate acestea, veți supraviețui și veți stabili un nou mod de a trăi, noi rutine. Va exista întotdeauna o durere în inima ta, un sentiment continuu de pierdere și lipsă de împlinire. Prin urmare, este important să găsiți lucruri care să umple cât mai bine acest spațiu, pentru a vă ajuta să rămâneți puternici și să vă recuperați. Unele dintre lucrurile care vă pot ajuta în timp, se referă la: Voluntariat pentru a ajuta pe alții, pentru a solicita modificări în legi, pentru a găsi un hobby, a scrie sau pentru a păstra un blog, a crește o grădină, a deschide o mică afacere, un animal de companie și așa mai departe. În timp ce nimic nu vă va înlocui vreodată copiii pierduți, păstrarea ocupat și oferindu-vă ceva valoros pentru a urmări vă va ajuta să găsiți noua ancoră în viață. De la aceeași persoană care a experimentat acest lucru, un alt citat despre coping după timp: A trecut de câțiva ani, am doi nepoți și învăț să-mi trăiesc viața, cea care după copii mi-a luat un minut pentru a afla ceea ce a fost, dar mă bucur de libertatea de a fi liber. Este bine să știți că Dumnezeu mă iubește, greșeli și toate, și așa iubesc copiii mei. Sunt binecuvântați și foarte favorizați. [1]