Cum să convingem pe cineva să lase o relație abuzivă

Unele relații intime se dovedesc a fi abuzive, unde un partener este coercitiv și controlează celălalt. Abuzul poate fi emoțional, financiar, sexual sau fizic și poate include amenințări, izolare și intimidare. Dacă vedeți că persoana iubită este abuzată, iată cum să îi ajutăm să rămână în siguranță și să facă lucrurile mai bine.

Cap 1
Discutarea relației

 1. Amintiți-vă că nu vă puteți salva pe cel iubit.
  1
  Amintiți-vă că nu vă puteți salva pe cel iubit. Nu sunteți responsabili pentru ei și nu vă puteți controla viața. Nu sunteți salvator sau expert. Cu toate acestea, puteți fi o prezență suportivă în viața lor.
 2. Recunoașteți că inițiativa de a părăsi trebuie să vină de la victimă.
  2
  Recunoașteți că inițiativa de a părăsi trebuie să vină de la victimă. Poate doriți să mătuiți victima și să o păstrați în siguranță. Din păcate, probabil că nu va funcționa. Cel iubit se simte neputincios și, pentru a face o schimbare de durată, trebuie să se împuternicească.
 3. Nu criticați agresorul în fața victimei.
  3
  Nu criticați agresorul în fața victimei. Victima vă poate vedea ca agresor și pe partea cu abuzul. Ura pe abuzator, în timp ce este bine justificată, va înstrăina victima.
 4. Întrebați-vă pe scurt cum se simte persoana iubită atunci când abuzatorul acționează.
  4
  Întrebați-vă pe scurt cum se simte persoana iubită atunci când abuzatorul acționează. Obiectivul dvs. nu este acela de a vă impune o opinie, ci de a încuraja victima să reflecteze asupra modului în care sunt tratați. - Esti bine sa-l monitorizezi? Te deranjează când face asta? - Cum te simți în legătură cu el vorbind așa?
 5. Exprimați-vă sentimentele.
  5
  Exprimați-vă sentimentele. Criticile abuzatorului în mod direct ar putea înstrăina victima, dar încadrarea acesteia în sentimentele tale poate face mai plăcută. Acest lucru îi ajută pe cei dragi să ia în considerare situația prin ochii voștri. - Sunt îngrijorat de siguranța ta. Mă sperie să te las acasă singură, îmi amintesc vânătăile pe care ți le-a dat și îmi fac griji că vei fi ranit din nou. "Nu te-am vazut niciodata atat de suparata, si ma sperie."
 6. Nu intervine.
  6
  Nu intervine. Sărind într-o dinamică abuzivă este posibil să te rănești, riscă să ai alienarea victimei și probabil că nu te vei ajuta pe iubitul tău pe termen lung. Confruntați-vă numai cu abuzul dacă vi se cere victima și dacă vă simțiți personal că puteți face acest lucru în siguranță.

Cap 2
Ajutându-i pe them cope

 1. Oferiți ajutor specific.
  1
  Oferiți ajutor specific. Persoana voastră iubită ar putea să nu se afle într-un loc emoțional pentru a-și gîndi unde ar putea folosi sprijinul. Sugerați-vă cum ați putea fi de ajutor - să luați mese, să vă îngrijiți copiii, să căutați comportamentul partenerului dvs. și așa mai departe.
 2. Încurajați-i să iasă afară.
  2
  Încurajați-i să iasă afară. O victimă a abuzului poate deveni izolată în timp și vă puteți ajuta invitându-i. Ieșiți împreună sau invitați-i la un grup. Contactul cu lumea exterioară este util pentru sănătatea lor mintală și merită să iasă și să se distreze.
 3. Dați-le ceva iubire și atenție suplimentare.
  3
  Dați-le ceva iubire și atenție suplimentare. Ajutați victima să se simtă apreciată și iubită. Abuzul poate răni sau distruge stima de sine, astfel încât să puteți fi de ajutor prin construirea lor un pic. Menționați calitățile care vă plac cel mai mult (reziliență, înțelepciune, bunătate, etc.). Faceți activități împreună (de exemplu, bowling, pictura) pe care le sunt bune. Ajutați-i să se simtă cu succes și competent. Cere-le sfaturi despre ceva. Ajutați-o pe o femeie să se simtă drăguță, complimentându-și privirile sau făcând-o dollată.
 4. Discutați despre un plan de siguranță.
  4
  Discutați despre un plan de siguranță. Dacă persoana iubită recunoaște că există o problemă, îi puteți ajuta să vină cu un plan dacă se simt nesigur. Scrie-o jos, sau dacă ei simt că agresorul lor o va găsi, păstrați-o verbal.
 5. Sugerați-i să primească sfaturi de specialitate.
  5
  Sugerați-i să primească sfaturi de specialitate. Dacă cel iubit vă cere sfaturi, acesta este un semn bun. Puteți să vă ajutați puțin, dar vă puteți simți copleșiți și confuzi de enormitatea problemei. Nu vă fie frică să sugerați că văd pe cineva mai calificat. "Jess, chiar vreau să te ajut, și este o situație atât de dificilă încât nu prea știu cum să mă simt peste capul meu, poate că ar fi de ajutor dacă te uiți la cineva mai calificat pentru sfat. găsești pe cineva și îți promit că voi mai fi aici pentru tine. Dacă spun da, căutați un expert în domeniul violenței domestice sau un terapeut (nu un cuplu de consilier).
 6. Oferiți opțiuni dacă iubitul dvs. exprimă teama sau dorința de a pleca.
  6
  Oferiți opțiuni dacă iubitul dvs. exprimă teama sau dorința de a pleca. Puneți-le în control - dați-le opțiuni și le permiteți să aleagă ceea ce simt că este cel mai bine pentru situația lor. Împuternicirea alegerii îi va ajuta să le dea putere să aibă grijă de ei înșiși. - Vrei să fii foarte speriată să pleci acasă în seara asta. Vrei să dormi la mine acasă? "Doriți să apelați o linie telefonică abuzivă? Dacă doriți, aș putea să vă sun pentru dvs. sau aș putea să stau alături de dvs. în timp ce sunați, aș fi, de asemenea, bine să mergeți în camera următoare dacă vreți să vă protejați viața privată". - Vreți să vă ajut să găsiți opțiuni?

Cap 3
Tratarea victimei bine

 1. Fii răbdător.
  1
  Fii răbdător. Ajungeți la punctul în care iubitul dvs. este gata să plece poate dura mai mult decât doriți. Lăsați-i să se miște în propriul ritm fără presiune. Lucrați pentru a vă îngriji de sine și pentru a vă sprijini.
 2. Luați timp pentru a vă asculta pe cel iubit.
  2
  Luați timp pentru a vă asculta pe cel iubit. Se pot confrunta cu multe emoții dificile și confuze. Petreceți timpul cu ei, permițându-i să aerisiți și să lucrați prin tot. Dacă nu sunteți sigur, întrebați "Căutați un sfat sau vreți doar să aerisiți?"
 3. Validați sentimentele lor.
  3
  Validați sentimentele lor. Abuzul provoacă multe emoții, dintre care nu toate pot avea sens sau păreți "corect". Nu trebuie să înțelegi. De multe ori, atunci când oamenii vorbesc, vor doar să simtă că vă pasă. Iată câteva fraze utile, care validează: "Suna foarte dificil / frustrant / dur". "Văd." - Îmi pare foarte rău să aud asta. - Nu sunt surprinsă să aud că simți așa, având în vedere tot ce treci.
 4. Spune-le ușor să nu se învinuiască.
  4
  Spune-le ușor să nu se învinuiască. Poate simt că este vina lor, că sunt ridicole sau iraționale sau că merită să fie abuzate. Amintește-le că sentimentele lor sunt normale și nu este vina lor.
 5. Niciodată nu le învinuiți, nu le judecați sau le spuneți cum să se simtă.
  5
  Niciodată nu le învinuiți, nu le judecați sau le spuneți cum să se simtă. Persoana voastră iubită se confruntă cu durere pe care nu o puteți înțelege și este impertinent să le spuneți ce să facă sau cum să se simtă. Nu vrei ca ei să treacă de la ascultarea unui agresor la ascultarea de la tine - vrei ca ei să câștige autonomia de a alege pentru ei înșiși. "Trebuie să-i lăsați" sau "Ar trebui să ai ajutor" sunt exemple de a le spune ce să facă / simt.
 6. Respectați victima.
  6
  Respectați victima. Persoana voastră iubită nu este tratată bine și ar putea uita că merită un tratament bun. Puteți să vă ajute respectându-i pe aceștia și autonomia lor și tratându-i cum merită să fie tratați. Bunătatea voastră îi va reaminti cu ușurință că merită mai mult.
 7. Fiți în el pe termen lung.
  7
  Fiți în el pe termen lung. Chiar și după încheierea relației, abuzul lasă efecte de lungă durată. Continuați să fiți acolo pentru cei dragi și ajutați-i să se confrunte cu cicatricile lor.