Cum să a câmp rochie un elk

Dacă ați luat un elan, lucrarea tocmai a început. Există o mulțime de carne pentru a face față și, în funcție de animalul dvs., de situația și de ceea ce doriți să împachetați, există mai multe modalități diferite de a vă îmbracă un elk. Salvarea pieilor și a coarnei pentru taxidermie necesită un proces atent de acoperire în jurul capului, în timp ce vânătorii de pește vor avea adesea suficient spațiu pentru a efectua carnea și trebuie să lase curajul și oasele pe câmp. Indiferent de situația în care te afli, poți să înveți să-ți pui elcul, să-l îmbraci rapid, să-l răciți sau să salvezi cât mai multă carne.

Cap 1
Împingerea lui elk pentru montarea pe umăr

 1. Cape elanul dacă vrei să salvezi ascunzătorul pentru taxidermie.
  1
  Cape elanul dacă vrei să salvezi ascunzătorul pentru taxidermie. După ce ucizi un șobolan, trebuie să ajungi imediat la muncă pentru a salva carnea, dar nu doar să sari și să începi să taie departe. Pentru mulți vânători, fiorul oricarui joc de mare ucidere este trofeul pe care îl veți întoarce de la taxidermist, ceea ce înseamnă că va trebui să lucrați cu atenție pentru a păstra inima ascunsă, oferindu-vă cel mai bun trofeu posibil. Dacă nu sunteți interesat să salvați coarnele sau ascunzătorii în scopuri de trofeu, nu trebuie să vă faceți griji în legătură cu capcana. Puteți să vă deplasați direct la îmbrăcăminte dacă doriți să luați carcasa întregi sau să utilizați metoda gustoasă dacă sunteți interesat doar de carne. Captarea, îmbrăcarea sau scoțarea unui elk nu reprezintă știința rachetelor - este o formă de artă. Procesul exact va varia de la vânător la vânător, așa că dezvoltați propriile scurte și trucuri ale comerțului pentru a face ceea ce este mai bine pentru dvs., situația și animalul pe care l-ați desființat. Nu încercați niciodată să tăiați gâtul animalului pentru a "sângera". Aceasta este o practică inutilă și o concepție greșită în mod obișnuit atunci când vânătorii neexperimentați îmbrăcată un elk și riscați să-i stricați capul. Lucrați repede și nu este nevoie să sângeți un elk.
 2. Utilizați instrumentele potrivite pentru lucrare.
  2
  Utilizați instrumentele potrivite pentru lucrare. Cu cuțitul potrivit de vânătoare, puteți descompune un elk relativ repede, dar veți avea nevoie de asemenea de un ferăstrău de vânătoare pliabil care să vă ia cu dvs. și să treceți prin coastele cu coastele și celelalte greutăți. În timp ce este posibil să luați cea mai mare parte a cărnii de la un șopârlă fără a utiliza un ferăstrău-văzut, veți fi mult mai ușor pentru tine, dacă o faci. Pentru a fi bine pregătit pentru toate scenariile, atunci când ieșiți din vânătoare, este o idee bună să aveți: Un cuțit de vânătoare foarte ascuțit, cu ascuțitoare. Cuțitele de vânătoare sunt de obicei lame fixe, dar sunt de asemenea disponibile în varietăți pliabile. Acestea trebuie să fie păstrate la o margine de ras pentru a separa cu ușurință pielea de carne în câmp, eficient și fără probleme. Din acest motiv, este bine să aveți un ascuțitor cu dvs., păstrată pe un șnur ușor accesibil. Gerber, Spyderco și Kershaw sunt branduri populare. Plăcuțele osoase pliabile sunt, de asemenea, importante pentru ruperea unui animal mare, ca un elan. Cea mai bună opțiune este de a obține ceva asemănător cu un Flip 'n Zip cu ferăstraie de la Gerber, cu o lamă de vânătoare și văzut în tandem, dar puteți, de asemenea, să faceți cumpărături în jur pentru a găsi cea mai bună afacere pentru dvs.
 3. Faceți o tăietură în jurul punctului mediu al fiecărui trimestru din față.
  3
  Faceți o tăietură în jurul punctului mediu al fiecărui trimestru din față. Pentru o bună poziție la umăr, toată capul se va extinde peste umerii animalului, până la jumătatea cartierelor din față și înapoi la pieptul mijlociu (pieptul animalului, chiar în spatele umerilor). Marcați unde se va încheia capul, făcând o mică incizie în jurul punctului mediu al carterului din față al animalului, trasând o linie de ghidare, apoi tăiați din partea din spate a fiecărui picior din față, până la trunchiul animalului, trăgând pielea spre craniu lucrezi, ca și cum ai trage un pulover. Ar trebui să înceapă toate într-o piesă mare. Începeți să trageți pielea, folosind cuțitul pentru ao ușura, în jurul fiecărui picior, și începeți să o lucrați din zona toracică a animalului.
 4. Lucrați cuțitul la gât între lamele.
  4
  Lucrați cuțitul la gât între lamele. Pentru a începe, va trebui să lucrați cuțitul cuțitului între lamele de umăr, drept în partea din spate a gâtului animalului. Folosind o mână, strângeți pielea și trageți înapoi pentru a evita tăierea în carne, lăsând lama spre partea din spate a gâtului până ajungeți la coarne. Utilizați cuțitul pentru a tăia totul în jurul pieii animalului, perpendicular pe umăr, în jurul trunchiului, chiar în spatele umerilor. De aici, veți începe să lucrați cu pielea de pe umeri, tragând-o înapoi și alunecând-o ca o jachetă. Utilizați cuțitul pentru a răzu doar de-a lungul țesutului gras alb sub piele, fiind atenți să nu trageți și să nu pierdeți carnea. Continuați să lucrați spre craniul animalului.
 5. Lucrați în jurul fiecărui corn.
  5
  Lucrați în jurul fiecărui corn. Faceți-vă incizia între umerii să se extindă spre un coarne, tăind tot drumul până când atingeți cuțitul. Folosind o mână, trageți ascundeți-vă și utilizați platul lamei pentru a răzui cât mai aproape de os, posibil, trăgând ușor capacul înapoi de pe craniu. Când ajungeți la corn, răzuiți-vă în jurul bazei, trăgând ușor capul ascunzătorului și departe de ele. Aceasta ar trebui să creeze o clapetă pe care să o puteți folosi pentru a separa ascunzătorul de craniu, păstrându-l într-o singură bucată.
 6. Lucrați în partea de sus a ochiului.
  6
  Lucrați în partea de sus a ochiului. Una dintre părțile mai blânde ale locului de muncă este jupuirea feței animalului, deci este important să mergeți încet și ușor. Pe măsură ce începeți să trageți ascunzându-vă de pe față, țineți pleoapa în jos cu degetul pentru al împiedica să vină cu dvs. Aceasta este cea mai dificilă parte a locului de muncă, așa că mergeți încet și aveți grijă. Trageți pielea înapoi, plierea părții blanii în sine și expunerea cusăturii în care pielea este atașată de craniu, cu țesut gras, ceros. Lucrați cuțitul în crăpături și în falduri în timp ce trageți ferm ascunzătorul înapoi și departe. Continuați să separați ascunzătorul de față. Lucrați ascunsul și trageți partea superioară a căputei. Lucrați cuțitul pe fața feței, trăgându-l în timp ce lucrați.
 7. Deschideți gura animalului și faceți o incizie a gingiei.
  7
  Deschideți gura animalului și faceți o incizie a gingiei. Pentru a scoate pielea liberă de pe fața animalului, deschideți buzele și lucrați cuțitul în jurul liniei gingiei, tăind până când puteți simți osul lovit cuțit. Mergeți în jurul gurii. Pe măsură ce continuați să lucrați cu pielea din față, sub maxilar și în jos pe față, ar trebui să îl puteți trage liber în cele din urmă.
 8. Împachetați capra, piele-pe-piele.
  8
  Împachetați capra, piele-pe-piele. După ce ați scos capacul, aruncați partea din piele înăuntru, astfel încât blana să nu se încurce și să ridicați capătul perfect și strâns posibil. Este de obicei cel mai bine să-l împachetați într-o pungă de plastic sau într-un fel de sac în mod liber. Circulația aerului este importantă pentru a usca lucrurile și a le menține prea umed. Când vă întoarceți la tabără, păstrați-vă ascunzătorul. Cel mai rău lucru care se poate întâmpla la ascuns este să devii umed. Dacă observați condensarea, desfaceți pielea și lăsați-o să se usuce înainte de ao lua cât mai curând posibil la taxidermist.
 9. Utilizați un ferăstrău pentru a separa placa de craniu.
  9
  Utilizați un ferăstrău pentru a separa placa de craniu. Pentru a vă face mai ușoare ambalajul, este comun să eliminați numai placa craniului, unde sunt atașate coarnele și să lăsați taxidermistul să folosească un craniu fals pentru trofeu. Lucrați cu ferăstrăul pe spatele craniului, în spatele coarnele, îndreptându-vă spre prizele de ochi. Opriți-vă când sunteți chiar sub punctul în care coarnele se atașează la craniu. Scoateți ferăstrăul cu ferăstrău, faceți o altă tăietură chiar deasupra ochiurilor de ochi, drept în spatele coarnei, întâlnindu-vă în punctul în care ați oprit. Dacă vă aflați în țara de backcountry, este obișnuit să vă legați coarnele de spate, cu punctele îndreptate spre dvs. În acest fel, dacă ar trebui să călătoriți și să cădeți înapoi, punctele ascuțite pe coarnele mari vor intra în pământ, nu pe piele.

Cap 2
Plin de bază

 1. Utilizați această metodă când vă aflați aproape de tabără.
  1
  Utilizați această metodă când vă aflați aproape de tabără. Când îmbrăcați un șobolan, trebuie să decideți dacă doriți sau nu să luați oasele cu dumneavoastră. Dacă faceți asta, vă ajută să fiți aproape de tabără, pentru a face procesul în mișcare mult mai ușor. Pentru a începe acest proces, trebuie să răciți carnea cât mai repede posibil, deschizând cavitatea și îndepărtând organele interne. Elk sunt animale extrem de grele, ceea ce face dificilă tragerea unei carcase întregi înapoi în tabără, dacă sunteți în țara din spate. Din acest motiv, este obișnuit să se recolteze doar carnea, lăsând oasele și curajul pe câmp. Această metodă este discutată în secțiunea următoare.
 2. Faceți prima incizie chiar sub stern.
  2
  Faceți prima incizie chiar sub stern. Începeți imediat sub stern, unde stratul de piele și de mușchi vă oferă cel mai mult spațiu de la intestin. Utilizați o mână pentru a prinde pielea și trageți-o în sus și departe de coaste, folosind cealaltă mână pentru a face o mică incizie cu cuțitul chiar sub stern. Faceți tăietura puțin adâncă, dar asigurați-vă că este destul de adâncă pentru a trece prin piele și în membrana de dedesubt, care se atașează la țesutul de mai jos. Ascultați pentru un aer de aer sau un sunet șchiopătător, care este un semn că ați perforat stomacul. Dacă aveți, înseamnă că trebuie să lucrați foarte repede pentru a deschide cavitatea și a scoate stomacul de acolo, pentru a evita obturarea cărnii. Va fi bine atâta timp cât lucrați repede și cu atenție și clătiți-l când ați terminat.
 3. Introduceți degetele și simțiți-vă membrana.
  3
  Introduceți degetele și simțiți-vă membrana. Elk ascunde este gros, iar mușchiul este mai gros. Mai jos, nu sunteți încă tot drumul spre organe, însă stratul final care le separă de cuțitul dvs. și de carnea rănită este o membrană subțire, pe care o puteți simți cu degetele. Trageți în sus, separați membrana, mușchii și ascundeți-vă de organe și dați-vă cuțitul suficient de liber pentru a lucra.
 4. Continuați tăierea până la nivelul anusului.
  4
  Continuați tăierea până la nivelul anusului. Când ai degetele între membrană și mușchi, poți să te ascunzi și să te ascunzi, să-ți introduci cuțitul și să-l faci în siguranță, știind că nu vei mai tăia în curaj. Fii foarte atent la degetele tale, lucrezi încet și fără probleme. Continuați să faceți incizia direct pe burtă până când ajungeți imediat deasupra anusului. Trebuie să vă opriți când vă puteți simți cuțitul atingând arcul pelvisului, osul din apropierea șoldurilor animalului. Dacă aveți un elk de taur, tăiați penisul, suficient de adânc pentru a vă despărți de piele. Nu tăiați uretra care duce la vezică sau trageți-l în libertate. În schimb, tăiați-l liber și lăsați-l să stea. Aceasta și vezica urinară vor ieși împreună împreună mai târziu cu restul de curaj.
 5. Utilizați un ferăstrău pentru a separa canalul.
  5
  Utilizați un ferăstrău pentru a separa canalul. Nu trebuie să vă îngrijorați dacă ați perforat ceva în jumătatea superioară a animalului. Cel mai bun instrument pentru această slujbă este o combinație de vînătoare și cuțit de vânătoare, ca un ferăstrău Gerber EZ. Acestea sunt mici, portabile și ușoare, făcându-le ideale pentru munca de backcountry. Utilizați marginea dințată pentru a lucra între cusătura, unde coastele se conectează și închid cavitatea toracică, apoi trageți gâtul în afară pentru a deschide interiorul și a lucra. Când ajungeți la vârf, este de asemenea o idee bună să mergeți înainte și să separați conducta de vânt de la gât. Puteți să vă asigurați că totul este separat în interior și puteți începe să trageți lucrurile pierdute și să le aruncați (sau să salvați ceea ce doriți).
 6. Faceți tăieturi mici pentru a separa organele de pereții cavității.
  6
  Faceți tăieturi mici pentru a separa organele de pereții cavității. Nu există nici un secret prea mare în care să se evaporească animalul în acest moment - începeți să trageți "trenul" liber și să faceți mici tăieturi de-a lungul pereților abdominali pentru a le separa, unde sunt atașați, dacă este necesar. Totul, în cea mai mare parte, ar trebui să iasă într-o singură bucată mare, pe care să o porniți între picioarele din spate ale animalului în timp ce lucrați, având grijă să nu pătrundă nimic. Nu tăiați prin intestine pentru a le separa. Tractul intestinal al animalului va conține probabil fecale, care vă vor strica carnea. Strângeți spărturile dintre picioarele posterioare ale animalului și treceți la pasul următor pentru a le separa în siguranță.
 7. Împărțiți arcada pelviană pentru a îndepărta vezica urinară și rectul.
  7
  Împărțiți arcada pelviană pentru a îndepărta vezica urinară și rectul. Trebuie acordată o atenție specială pentru a evita perforarea accidentală a intestinelor sau a vezicii urinare, ceea ce va expune carnea la deșeuri și la deteriorare. Pentru a face acest lucru, va trebui să împărțiți arcul pelvian și să-i expuneți mai ușor. Utilizați ferăstrăul sau o hatchet pentru a îndepărta o bucată din partea superioară a osului pelvian și a deschide spațiu pentru a lucra în siguranță în intestine. Introduceți degetul mare în anus și utilizați cuțitul pentru a tăia degetul mare. Aveți posibilitatea să utilizați o cravată pentru a-l asigura și a păstra orice deșeuri de la ieșire, apoi trageți intestinele în sus și eliberați din interiorul carcasei. Un buton din plastic numit "Butt Out" este, de asemenea, disponibil pentru a face acest lucru, dacă sunteți inconfortabil să jucați proctologul elk .. Dacă ați lăsat penisul intact, vezica urinară ar trebui să se prăbușească acum ușor, împreună cu orice altceva. Fiți foarte atenți să nu lăsați-o să se despartă sau să pop în timp ce lucrați. Manipulați-l ușor și ar trebui să fiți bine.
 8. Scurgeți carcasa și împachetați-o.
  8
  Scurgeți carcasa și împachetați-o. Cavitatea va fi destul de umedă și sângeroasă, dar ar trebui să înceapă să se răcească eficient în acest moment. Unii vânători preferă să întoarcă carcasa pentru a permite scurgerea acesteia, favorizând uscarea și răcirea mai eficientă. Dacă este posibil, puteți agăța carcasa și clătiți-o cu apă curată dacă sunteți destul de aproape de tabără pentru a avea ceva de pierdut. Elk sunt extrem de grele. Chiar dacă vă aflați foarte aproape de tabără, este de obicei cel mai bine să o desfaceți, separându-i sfertul posterior de trunchi, chiar sub coaste, făcând mai ușor ambalarea. Alternativ, puteți să separați carnea și să lăsați oasele în câmp. Nu va dura mult.

Cap 3
Metodă de dezosare fără gropi

 1. Utilizați această metodă pentru vânătoarea înapoi.
  1
  Utilizați această metodă pentru vânătoarea înapoi. Dacă ești doar după masă, nu e niciun motiv să iei înapoi o grămadă de oase grele. Există o mulțime de carne pe un elk, ceea ce înseamnă că va fi suficient de greu pentru a împacheta, fără a leșina în jurul cu oasele. Dacă aveți o plimbare lungă înaintea dvs., obținerea de carne de bună calitate este posibilă cu ajutorul instrumentelor potrivite și al apropierii corecte. Cu un cuțit ascuțit de vânătoare, ar trebui să puteți distruge un elk întreg, doar luând carnea, într-o oră sau două, destul de repede pentru a evita deteriorarea. Păstrați câteva mâncăruri mari de gunoi din plastic pentru a obține carnea rapidă și pentru ao răci.
 2. Stabiliți carcasa pe o parte.
  2
  Stabiliți carcasa pe o parte. Practic, veți lua toată carnea de pe fiecare parte a animalului separat, lucrați din spate în față. După ce ați curățat o parte, puteți răsuci animalul spre cealaltă parte. Nu va conteaza ca partea din piele se murdara, deoarece deja ai luat toata carnea pe care o vrei de la ea. Este rapid și curat.
 3. Scorul ascunde în jurul fiecărei articulații picioare.
  3
  Scorul ascunde în jurul fiecărei articulații picioare. Începeți să lucrați cu pielea de pe piciorul din spate, pe partea orientată în sus, făcând o mică tăiere în jurul articulației inferioare sub șuncă. Trageți pielea departe de carne, acționând cuțitul de dedesubt pentru a ajuta la dezarhivarea pieptului și trageți-l liber așa cum este indicat în prima secțiune. Continuați să lucrați până când expuneți carnea pe întregul sfert posterior.
 4. Găsiți cusătura din carne de-a lungul sfertului posterior.
  4
  Găsiți cusătura din carne de-a lungul sfertului posterior. Nu trebuie să fii anatomist sau măcelar cu licență pentru a vedea unde este carnea bună. Îndepărtați orice strat de grăsime de-a lungul exterioară a cărnii pentru a vedea bine șunca pe care o aveți. Ar trebui să existe o cusătură, în care mușchiul major al coapsei se separă de ceilalți mușchi ai piciorului, oferind o cusătură frumoasă pentru a lucra în jos și separă prima dvs. friptură mare sau șuncă de carne din carcasă. Lucrați cu atenție, folosind cuțitul dvs. de vânătoare pentru a face bucăți mici, curate, de-a lungul cusăturii, trăgând carnea liberă într-o bucată mare pe măsură ce lucrați. Lucrați cât mai aproape de os, după cum puteți, luând cât mai mult posibil. Aceasta este una dintre cele mai bune carne pentru friptură sau tăiere în fripturi de pe elk. Totul este bine. Cele mai multe dintre tăieturi ar trebui să fie doar prin membrană, ceea ce face relativ ușor și rapid. În jurul valorii de pelvis, deși, păstrați-vă cuțitul plat împotriva osului pentru a lucra carnea în vrac și ar trebui să fie bine. Ar trebui să vă petreceți cel mai mult timp lucrați la îndepărtarea carnii din sferturile posterioare. Cele mai multe carne pe care le vei scoate din animal vor fi acolo. Continuați să căutați cusăturile care separă mușchii, tăiați până când ajungeți aproape de osul piciorului, apoi trageți carnea în vrac. Puneți-l direct în pungi de plastic. Continuați jupuirea carcasei. Pe măsură ce lucrați la animal, continuați să vă jupuiți în timp ce mergeți, lucrați la ascundere și trageți-l înapoi pentru a expune cusătura, pentru a vă desface cuțitul.
 5. Scoateți spatele.
  5
  Scoateți spatele. Lucrați ascundeți-vă înapoi peste coloana vertebrală, pentru ao expune și a scoate lateralele din spate, care sunt asemănătoare cu lăcustele din afară. Acestea sunt două "curele" lungi de carne care se deplasează de-a lungul fiecărei părți a coloanei vertebrale. Poți să ajungi doar pe partea din spate din partea pe care lucrezi, în funcție de modul în care animalul este orientat, dar dacă știi unde să-l cauți, este vorba despre cea mai bună carne pe care o poți obține. Simțiți partea animalului, unde se termină coastele, apoi urmați în sus până când ajungeți la coloana vertebrală. Partea din spate ar trebui să înceapă acolo și să se extindă până la capătul coloanei vertebrale. Pentru a ajunge la ea, introduceți cuțitul și păstrați-l plat pe coloana vertebrală, apoi tăiați-l de-a lungul acestuia, ținându-l strâns în os, în sus spre umeri și înapoi spre pelvis. Separați fundul din spate din pelvis și în partea de sus lângă lama umerilor. Găsiți cusătura de câțiva centimetri pe coastele animalului pentru a separa complet fundul din spate. Se formează un fel de "jgheab" de-a lungul oricărei părți a coloanei vertebrale, pe care ar trebui să vă simțiți ușor înfundat. Este de aproximativ un centimetru sau două adâncime și poate de cinci sau șase centimetri lățime, care curge de la umăr la pelvis.
 6. Scoateți carnea din carcasele din față.
  6
  Scoateți carnea din carcasele din față. Nu va mai fi la fel de multă carne din sferturile din față care vor fi de-a lungul spatelui, dar există încă o sumă substanțială. Lucrați-i pe ieșiți, găsind cusăturile și separând carnea între mușchi. Lucrați cuțitul până când atingeți osul umărului și separați friptura de pe flanc într-o fâșie lungă. Este, de asemenea, o idee bună să lucrați cuțitul de-a lungul părții laterale a gâtului pentru a obține carnea de gât din acea parte. Sunt multe. Acest lucru este excelent pentru gătit și gătit lent.
 7. Întoarceți-vă și îndepărtați carnea între coaste.
  7
  Întoarceți-vă și îndepărtați carnea între coaste. Pentru că elk sunt atât de mari, este surprinzător de ușor să obțineți carnea de la coaste fără a fi nevoie să vă deranjez înlăturarea coastelor. Puteți lucra cuțitul dvs. de-a lungul osului, folosind fiecare coaste ca ghid și separați carnea care le conectează. Du-te încet și cu atenție, asigurându-vă că nu vă împingeți cuțitul în carcasă prea departe. Amintiți-vă, curajul este încă acolo, ceea ce face foarte important să lucrați cu atenție și cu blândețe.
 8. Îndepărtați cu atenție planta.
  8
  Îndepărtați cu atenție planta. Brânza este carnea care se întinde de-a lungul părții din spate, de-a lungul părții interioare a coloanei vertebrale. Este cea mai bună carne pe animal, dar este și cea mai dificilă folosire a acestei metode. Totuși merită să fii primit de fiecare dată. Îndepărtați cu atenție membrana care separă intestine de ultimul picior sau de coaste, în cazul în care spătarul se termină. Ținând intestinele în jos și folosindu-vă cu precauție extremă, folosiți cuțitul pentru a separa lăptucierul de coloana vertebrală, folosiți osul ca ghid și lăsați cuțitul să facă lucrul. Fii extrem de atent.
 9. Răsturnați carcasa și repetați-o pe cealaltă parte.
  9
  Răsturnați carcasa și repetați-o pe cealaltă parte. Într-o zi rece - în jurul valorii de 40 F sau mai puțin - puteți să vă împachetați toată carnea în pungi de plastic și să o întoarceți în tabără pentru a continua să răciți cât mai repede posibil. În zilele mai calde, ar putea fi o idee mai bună să răciți lucrurile mai activ. [3] Cea mai mare cauză a alterării este căldura corporală, iar carnea nu se răcește destul de repede. Dacă temperatura este mai mare de 70 F, este posibil să doriți să clătiți carnea în apă rece pentru a aduce temperatura în jos înainte de ao împacheta. Îngroșarea cărnii ajută la uscarea și îmbunătățirea aromelor. Elk nu este diferit. În timp ce doriți să-l răciți cât mai repede posibil, la temperaturi mai mici de 60 ° C (16 ° C), carnea ar trebui să fie fină timp de până la trei zile. Apoi răciți-l sub 40 F timp de o săptămână sau două.