Cum să răspundeți la o întrebare de interviu despre motivul pentru care ați lăsat un loc de muncă

Întrebarea pe care mulți intervievați se tem că este motivul pentru care ați lăsat un anumit loc de muncă aflat în CV-ul dvs., un loc de muncă mai departe în cariera dvs. și, eventual, un loc de muncă care nu sa terminat atât de bine. Această întrebare încearcă să genereze informații despre ceea ce te determină să renunți la un loc de muncă, precum și o încercare de a afla dacă ai fost concediat dintr-un loc de muncă din motive negative. Iată cum să abordați ceea ce este o problemă potențial periculoasă.

Paşi

 1. Înțelegeți ceea ce căutați prin a pune această întrebare.
  1
  Înțelegeți ceea ce căutați prin a pune această întrebare. Această întrebare nu se referă la poziția curentă pe care doriți să o părăsiți; este legat de orice post pe care intervievatorul decide să-l aleagă din CV-ul tău și să te cheme. Intervievatorul dorește să știe ce te-a motivat să pleci, pentru a vedea dacă această motivație va apărea sau nu în locul în care solicitați. Și dacă aveți ceva pe care încercați să-l ascundeți de un viitor potențial angajator, aceasta este o întrebare care vizează o împrăștiere.
 2. Bazați-vă pe utilizarea acelorași răspunsuri la standardele de stoc pe care le-ați oferi pentru că doriți să vă lăsați locul de muncă existent pentru cel nou.
  2
  Bazați-vă pe utilizarea acelorași răspunsuri la standardele de stoc pe care le-ați oferi pentru că doriți să vă lăsați locul de muncă existent pentru cel nou. Asigurați-vă că vă concentrați cât mai mult pe aspectele pozitive. Reacțiile tipice pozitive pentru părăsirea unei slujbe curente sau mai vechi pot include: ați fost gata să căutați noi provocări, iar vechiul rol nu le-a mai oferit. Dvs. v-ați îmbunătățit calificările și ați vrut să le folosiți. Ați căutat să vă diversificați și să nu fiți difuzați într-un singur rol. Ați căutat o promovare sau un alt tip de rol.
 3. În cazul în care motivele pentru părăsirea locului de muncă au fost negative, faceți griji cu grijă.
  3
  În cazul în care motivele pentru părăsirea locului de muncă au fost negative, faceți griji cu grijă. În special, vor apărea dificultăți în cazul în care ați intrat în conflict cu șeful sau membrii echipei (inclusiv cu agresiunea), unde ați fost concediat sau unde ați fost concediat. Iată câteva răspunsuri sugerate: Redundanță: Deși acest lucru se întâmplă fără vina proprie, ea are un stigmat negativ cu unii angajatori din motive proprii. Nu sună resentimente sau furios; trateaza-l la fel de mult ca tine poate de a fi un caz de "aceste lucruri se intampla in viata, dar m-am mutat pe". Evitați critica acelui angajator și încercați să vă concentrați în schimb pe deciziile și rezultatele mai largi ale pieței, care au dus la redundanță. Explicați, de asemenea, că ceilalți au fost concediați și apoi explicați rapid cum ați revenit de atunci. Fiind concediat: Acesta este greu pentru că nu este pozitiv. Fii cinstit și păstrați-o cât mai reală posibil. Cel mai important lucru este să transmiteți ceea ce ați învățat din experiența și modul în care ați pus în practică abordări care înseamnă că nimic nu se va întâmpla din nou pentru că v-ați schimbat / reformat / îmbunătățit etc. Folosiți cuvântul "respins" deoarece are inelul cel mai profesional comparativ cu toate cuvintele obișnuite de slang. Evitați să vă sugerați că ați fost făcut un țap ispășitor (un exemplu pentru alții) sau că ați fost îndreptățiți să faceți ceea ce a dus la concediere. Aceste tipuri de scuze te fac să fii răzvrătit, în imposibilitatea de a ierta și de a continua, și potențial volatil și argumentativ în viitor. Rămâne umil! Incapacitatea de a se întâlni cu șeful: Evitați să folosiți acest lucru ca motiv. Nici un intervievator nu va aprecia că a fost dat jos în jos de cât de rău a fost fostul tău șef și de ceea ce o navă scufundare locul de muncă a fost. Asta arată un moral rău în numele tău și o incapacitate de a te ridica deasupra unei situații provocatoare, precum și incapacitatea de a-ți asuma răspunderea pentru propria contribuție la situație. Găsiți motive pozitive și lăsați-o pe fostul șef din el.
 4. Explicați-i intervievatorului ce lucruri pozitive ați obținut din activitatea pe care ați evidențiat-o.
  4
  Explicați-i intervievatorului ce lucruri pozitive ați obținut din activitatea pe care ați evidențiat-o. Oricare ar fi motivul pentru care părăsiți, dacă intervievatorul este capabil să înțeleagă de la voi că ați învățat lecții, ați câștigat experiență și că ați trecut mult mai departe și mai bine, atunci interviul va fi mult mai reușit decât să vă concentrați asupra tuturor lucrurilor care a mers prost.