Cum să fii un mentor eficient

O relație mentor eficientă este recompensarea mentorului, precum și a mentorului. Organizația beneficiază de dezvoltarea continuă a noilor talente. Multe organizații au programe de mentorat formale, dar de multe ori o relație de mentorat apare în mod natural dintr-o relație profesională.

Paşi

 1. Alegeți-vă cu înțelepciune.
  1
  Alegeți-vă cu înțelepciune. Un meci bun de personalitate este esențial pentru o relație de mentorat de succes, indiferent dacă deveniți un mentor printr-un program formal sau ați fost abordat de un profesionist junior care caută îndrumarea dumneavoastră. Găsește pe cineva al cărui succes este important pentru tine și pe cineva pe care îl simți că este cu adevărat deschis la sfatul tău.
 2. Trateaza relatia de mentorat ca un proces de invatare pentru tine insuti si pentru mentinere.
  2
  Trateaza relatia de mentorat ca un proces de invatare pentru tine insuti si pentru mentinere. De asemenea, considerați că experiențele pot fi o valoare adăugată atât pentru mentor, cât și pentru mentor. Gândiți-vă "mentorat invers"! Un muncitor mai experimentat poate oferi fundației, dar cineva cu mai puțină experiență poate identifica cu ușurință lacunele sau zonele care pot beneficia de noile tehnologii și de inovare. Veți avea ocazia să vă dezvoltați abilitățile de conducere și de conducere. Cereți feedback-ului dvs. din partea oamenilor de știință cu privire la modul în care puteți fi cel mai eficient în sprijinirea dezvoltării carierei.
 3. Ascultă-i pe oamenii tăi.
  3
  Ascultă-i pe oamenii tăi. Aflați ce au în vedere obiectivele de carieră pe termen lung și provocările cu care se confruntă în atingerea acestora.
 4. Dedicați-vă timpului la relația de mentorat.
  4
  Dedicați-vă timpului la relația de mentorat. Aranjați-vă să întâlniți și să comunicați periodic cu menționarii dvs. pentru actualizări și sugerați noi indicații de orientare și partajați idei.
 5. Căutați oportunități pentru avansarea carierei menșilor.
  5
  Căutați oportunități pentru avansarea carierei menșilor. Alertați-le la viitoarele schimbări și tendințe organizaționale care ar putea conduce la noi oportunități. Învățați-i valoarea rețelei în și din zona actuală de lucru. În calitate de profesionist senior, este posibil să fiți în poziția de a vă susține sau de a sugera menșionații pentru posturi care apar. Veți fi conștienți de punctele lor forte ca un meci pentru oportunități.
 6. Oferiți feedback sincer și pozitiv și negativ.
  6
  Oferiți feedback sincer și pozitiv și negativ. Critica dvs. constructivă poate să vă avertizeze pe oamenii dvs. în legătură cu eventualele probleme înainte de a auzi despre ele într-o revizuire a performanței sau respingerea unui loc de muncă.
 7. Oferiți motivație și încurajare.
  7
  Oferiți motivație și încurajare. Având un mentor profesionist care crede în ei atunci când apariția nereușită poate menține menții concentrat pe termen lung.
 8. Împărtășiți-vă propriile experiențe și povestea carierei
  8
  Împărtășiți-vă propriile experiențe și povestea carierei Veți beneficia pe deplin de acest lucru pe măsură ce obțineți noi cunoștințe despre cum ați abordat și ați tratat situații; Menționații dvs. vor împărtăși perspectiva pe care ați câștigat-o în timp.
 9. Setați limitele.
  9
  Setați limitele. Menținerea integrității dvs. vă va face un mentor mai eficient și va proteja cariera și cele ale persoanelor pe care le mentorați. Trebuie să te aștepți la un comportament profesional de la tine și de la procurorii tăi.
 10. Fii un model de rol.
  10
  Fii un model de rol.
 11. Cariera ta continuă să se dezvolte, la fel ca carierele menșilor tăi.
  11
  Cariera ta continuă să se dezvolte, la fel ca carierele menșilor tăi. Menționarii dvs. vor beneficia nu numai de experiențele dvs. trecute, ci și de exemplul dvs. în curs de desfășurare.