Cum să beți espresso

Sienna și rugină, vâscoasă și matasoasă, împușca perfectă de espresso este căutată religios de către baristas și băutori de cafea în aproape toate cafenelele din Statele Unite. Dar ce este împușcatul perfect și cum îl bei?

Cap 1
Bea espresso

 1. Urmați metoda pe care o vă bucurați.
  1
  Urmați metoda pe care o vă bucurați. Espresso pasionații iubesc să urmeze ritualuri în băutura lor de espresso și să argumenteze asupra metodei care este superioară. Multe opinii și metode comune sunt descrise mai jos, dar chiar și experții nu pot fi de acord cu care dintre acestea este "cea mai bună". Dacă doriți să testați mai multe metode într-o singură ședință, curățați palatul cu apă înainte de fiecare fotografiere.
 2. Miros espresso.
  2
  Miros espresso. Puneți paharul în nas și inhalați aroma cu o tragere lungă, lentă. Aroma este o parte importantă a aromei.
 3. Apropiați crema.
  3
  Apropiați crema. Stratul "crema" de culoare maro deschis este cea mai amară parte a băuturii, de aceea băutorii de espresso "începători" adesea nu vor să-l guste. Iată câteva abordări, toate folosite de cel puțin niște consumatori "experți": Se amestecă crema cu o lingură sau se învârte cupa într-un cerc pentru ao amesteca cu restul de espresso. (Nu lingeți lingura dacă nu doriți gustul amar crem simplu.) Sip crema pentru o explozie amară pentru a începe. Unii oameni amestecă apoi restul cremei, dar mai înainte de a bea restul cu crema încă separate. Scoateți crema și aruncați-o. Această opțiune poate orbi tradiționaliștii, dar chiar și unii bucătari preferă băutura mai dulce, mai ușoară, mai uniformă, care rezultă. [1]
 4. Luați în considerare metoda "gulp".
  4
  Luați în considerare metoda "gulp". Aroma espresso începe să se schimbe (unii s-ar spune că se deteriorează) în decurs de 15 până la 30 de secunde de extracție, iar crema începe să se dizolve în ceașcă. Consumul de împușcat în una sau două vâscări merită încercat cel puțin o dată pentru a vedea cum se schimbă aroma, dar se așteaptă o lovitură extrem de intensă. Testați temperatura băuturii înainte de a încerca acest lucru. Poate doriți să beți crema sau un amestec de cremă-lichid pentru a începe o altă aromă.
 5. Încearcă să bei în gură.
  5
  Încearcă să bei în gură. Pentru a descoperi nuanțele în schimbare ale aromei într-o ceașcă de espresso, sorbiți băutura fără agitare. Pentru un gust mai consistent, agitați înainte de a bea. În orice caz, încercați să terminați espresso înainte de a se răci. Răcirea va schimba aromele espressolui sau va face mai multe semne distincte, dar acest lucru este aproape întotdeauna un efect negativ odată ce băutura se apropie de temperatura camerei. [2] Încercați să amestecați și să savurați un espresso doppio sau un film dublu, echilibrul straturilor de sus și de jos [3].
 6. Gustați-l cu zahăr.
  6
  Gustați-l cu zahăr. Acest pas este enumerat în mod intenționat după metodele simple de espresso, deoarece majoritatea fanilor espresso nu doresc să adauge ingrediente la băutură. Încercați să adăugați o notă de dulceață la un espresso de calitate scăzută sau atunci când începeți în lumea espresso și trebuie să vă retrageți de la băuturi de cafea dulci.
 7. Serviți cu apă strălucitoare.
  7
  Serviți cu apă strălucitoare. Unele cafenele servesc espresso cu un pahar mic de apă strălucitoare pe partea laterală. Scrieți acest lucru înainte de a bea espresso pentru a vă curăța gustul. Numai bea apă după espresso este terminat dacă nu vă place aroma - și face acest lucru din afara range of barista. [4] Recent, câteva locații au început să facă "cafea carbonated" ... dar fii pregătit pentru ciudat te uiți dacă încerci să-l recreezi singur. [5]
 8. Serviți cu ciocolată.
  8
  Serviți cu ciocolată. Cafenele italiene servesc ocazional espresso cu o bucată de ciocolată. Evitați alte acompaniamente puternic aromate, în special biscuiți sau biscuiți. [6] Desigur, espresso este servit adesea singur. Pentru sesiunile de degustare espresso, serviți biscuiți nesalari și apă continuă pentru a curăța palatul dintre fotografii.
 9. Se amestecă cu alcool sau cu alimente.
  9
  Se amestecă cu alcool sau cu alimente. Adăugați o lingură de înghețată de vanilie la espresso pentru a face afogato. Îndepărtați espresso cu vodcă sau lichior de cafea sau adăugați-l într-o rețetă de tort de cafea în loc de cafea instant. Desigur, puteți rămâne în cafenea cu mai multe băuturi espresso complexe, cum ar fi o latte, mocha sau cappuccino.

Cap 2
Identificarea unui espresso de calitate

 1. Aflați cum se face un espresso.
  1
  Aflați cum se face un espresso. Espresso este făcut prin forțarea apei calde, de înaltă presiune, prin boabe de cafea proaspăt măcinate, producând o cantitate mică de lichid, de aproximativ ¾ până la 1 ½ oz lichid. Un espresso propriu-zis este fabricat din boabe de cafea care au fost prăjite medii-întunecate sau mai întunecate, măcinate la o consistență fină și ambalate uniform într-un coș de espresso [7]. În timp ce există o varietate nesfârșită de preferințe și tradiții de espresso, aceste proprietăți de bază definesc băutura. Dacă băutura dvs. umple o ceașcă obișnuită de cafea, a fost făcută din fasole grosieră sau a trecut printr-un filtru de cafea obișnuit, nu este un espresso tipic. Un "espresso macchiato" adaugă o cantitate mică de lapte sau spumă de lapte deasupra băuturii.
 2. Urmăriți culoarea și grosimea cremei.
  2
  Urmăriți culoarea și grosimea cremei. Un strat de maro deschis, spumos, atinge suprafața unui espresso făcut în mod corespunzător. Această "cremă" este un amestec rapid de uleiuri de cafea și solide care nu se găsesc în nici o altă băutură de cafea. Crema mai groasă, mai roșie, cu picioare de cupru sau auriu închis, sugerează că espresso a fost "tras" perfect. Crema se dizolvă repede după creare, astfel încât un espresso servit fără o cremă poate fi așezat câteva minute sau poate că nu a atins suficientă presiune.
 3. Mirosul și gustul lichidului espresso întunecat.
  3
  Mirosul și gustul lichidului espresso întunecat. "Corpul" împușcatului este un strat întunecat și gros de lichid sub cremă. Acesta este mult mai puternic decât o ceașcă obișnuită de cafea și ar trebui să lase un gust posttrat complex care combină arome amare, dulci, acizi și chiar cremoase. Dacă are o aromă amară unidimensională, fasolea poate fi prăjită prea întunecată. Încercați o altă metodă cafenea sau de casă și veți găsi o interpretare diferită a espresso-ului.
 4. Evaluați finisajul.
  4
  Evaluați finisajul. Cel mai jos strat al espresso-ului, care nu se deosebește vizual de corpul de mai sus, este mai gros și mai dulce, chiar și în formă de sirop. Ați putea sau nu să vă bucurați de acest lucru pe cont propriu - mulți oameni se amestecă aceste straturi împreună - dar o ceașcă nestăpită fără o bază groasă este un espresso subțire, necorespunzător pregătit. Espresso ar trebui să aibă puține dacă există particule de bază, dar ați putea dori să savurați capătul ceștii prin dinți dacă producătorul de espresso nu respectă aceste standarde. (Dacă boabele sunt măcinate la o consistență de pulbere și se varsă în cupă, beți "cafea turcească").