Cum să faceți față cu o entorsă a genunchiului

O entorsă este o leziune a ligamentelor care înconjoară articulațiile. Ligamentele sunt benzi fibroase dure care leagă două oase în articulații. Ele sunt foarte puternice și stabilizează articulațiile în timpul mișcărilor și activităților sportive. Există patru ligamente care înconjoară articulația genunchiului și leziunea la oricare dintre aceste ligamente poate provoca o entorsă genunchiului. Ligamentele pot fi rănite atunci când sunt excesive de mișcări care nu sunt normale pentru genunchi. De exemplu, dacă vă plantați piciorul și vă întoarceți rapid la genunchi, puteți răni ligamentele genunchiului. Înainte de a începe tratamentul cu entorsa, este important să confirmați că ați stricat genunchiul, în loc să obțineți alte leziuni; derulați în jos până la Metoda 3 pentru mai multe informații despre determinarea dacă aveți o entorsă la genunchi.

Cap 1
Se ocupă cu un genunchi răsturnat la domiciliu

 1. Restul genunchiului în primele 48 de ore după accidentare.
  1
  Restul genunchiului în primele 48 de ore după accidentare. Restul este prima și cea mai importantă măsură pentru entorsa genunchilor. Odihna nu va scadea doar durerea, ci poate preveni si alte leziuni ale genunchiului. Luați în considerare utilizarea de cârje pentru a menține greutatea de pe genunchi vătămate. [1] Cu toate acestea, mulți medici spun că nu ar trebui să vă păstrați genunchiul rănit imobil pentru prea mult timp. De obicei, puteți începe câteva exerciții pentru a vă menține articulația genunchiului în mișcare și mobilă. Porniți-i imediat ce puteți tolera exercițiile fără ca acestea să provoace prea multă durere. Discutați cu medicul dumneavoastră atunci când intenționați să începeți exercițiile. Medicul dvs. vă poate sfătui să purtați o genunchi pentru a vă menține genunchiul imobil pentru câteva zile până când ligamentele se vindecă.
 2. Ghețați-vă genunchiul timp de două până la trei zile de la rănire.
  2
  Ghețați-vă genunchiul timp de două până la trei zile de la rănire. Aplicarea cu gheață este o modalitate eficientă de a reduce durerea și umflarea cauzată de entorsa genunchilor. Gheața acționează în principal prin răcirea acelei zone, ceea ce poate contribui la reducerea fluxului sanguin și a inflamației. [2] Nu aplicați gheață direct pe genunchi afectat. În schimb, înfășurați-o într-o pungă de plastic sau o cârpă și apoi aplicați-o peste genunchi afectat timp de 15 până la 20 de minute la fiecare 4 ore.
 3. Comprimați-vă genunchiul folosind un bandaj.
  3
  Comprimați-vă genunchiul folosind un bandaj. Compresia va reduce umflarea și durerea. Compresia va reduce fizic umflarea și va spori dilatarea sângelui din acea zonă. [3] Folosind un bandaj elastic, înfășurați genunchiul pornind de sub genunchi și extindeți bandajul până în partea de sus a genunchiului. Învelișul nu trebuie să fie prea strâns; în caz contrar, va întrerupe circulația piciorului și a gleznei. Reînfășurați bandajul dacă este prea strâns. Îndepărtați bandajul înainte de a merge la culcare.
 4. Ridicați genunchiul deasupra nivelului inimii.
  4
  Ridicați genunchiul deasupra nivelului inimii. Poziția genunchiului va reduce umflarea în jurul articulației. Acest lucru se datorează faptului că atunci când genunchiul dvs. este ridicat deasupra inimii dvs., accelerează scurgerea sângelui în zona respectivă. Acest lucru, la rândul său, va limita umflarea în zona respectivă. [4] Folosiți o pernă pentru a vă ridica genunchiul în timp ce dormiți.
 5. Evitați căldura în primele 72 de ore de la rănire.
  5
  Evitați căldura în primele 72 de ore de la rănire. Băile calde, saunele și pachetele de căldură trebuie evitate timp de 72 de ore. Căldura are efectul opus al gheții când vine vorba de fluxul sanguin; de fapt, încurajează fluxul de sânge mai degrabă decât încetinirea acestuia. Cu toate acestea, după 72 de ore, nu este posibil să apară nici o inflamație ulterioară, iar căldura poate fi liniștitoare pentru genunchiul tău dureros.
 6. Stai departe de băuturile alcoolice.
  6
  Stai departe de băuturile alcoolice. Băuturile alcoolice pot crește sângerarea și umflarea și pot scădea vindecarea, astfel încât alcoolul trebuie evitat pentru primele 72 de ore după apariția entorsă a genunchilor [6].
 7. Nu alerga pe genunchiul tău răsturnat.
  7
  Nu alerga pe genunchiul tău răsturnat. Rularea poate provoca daune suplimentare. Încearcă să mergi după două-trei zile. Opriți mersul dacă simțiți durere.
 8. Nu masaj genunchiul până când nu au trecut 72 de ore.
  8
  Nu masaj genunchiul până când nu au trecut 72 de ore. Un masaj poate fi liniștitor după 72 de ore când inflamația a încetinit. Cu toate acestea, dacă vă masați genunchiul înainte să treacă 72 de ore, ar putea crește fluxul de sânge în zonă și poate provoca umflături. [7]

Cap 2
Utilizarea tratamentelor medicale și a medicamentelor

 1. Luați acetaminofen (Tylenol) pentru a ușura durerea.
  1
  Luați acetaminofen (Tylenol) pentru a ușura durerea. Acetaminofenul este utilizat pentru durere ușoară până la moderată. Este disponibil peste tejghea și este unul dintre cele mai frecvente medicamente utilizate pentru durerile de genunchi. Luați 325 până la 650 mg la fiecare 4-6 ore. [8] Dozele mai mari afectează ficatul. Pacienții cu afecțiuni hepatice trebuie monitorizați pentru reacții adverse.
 2. Utilizați ibuprofen pentru a reduce umflarea.
  2
  Utilizați ibuprofen pentru a reduce umflarea. Ibuprofenul aparține unei clase de medicamente numite medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (NSAIDS). Aceste medicamente acționează pentru a combate atât durerea cât și inflamația. Luați 200 până la 400 mg oral la fiecare 4-6 ore. [9] Ibuprofenul poate provoca supărarea stomacului. Pacienții cu boli ulceroase și renale ar trebui să evite AINS.
 3. Obțineți o rețetă pentru hidrocodonă (Vicodin).
  3
  Obțineți o rețetă pentru hidrocodonă (Vicodin). Hidrocodona este utilizată pentru dureri moderate până la severe, de obicei în asociere cu acetaminofen. Aceasta aparține unei clase de medicamente numite analgezice opioide care sunt medicamente asemănătoare morfinei și sunt analgezice puternice. Doza obișnuită este fie 5 mg, 7,5 mg, fie 10 mg, în funcție de cantitatea de acetaminofen pe care o luați. [10]
 4. Vedeți un fizioterapeut.
  4
  Vedeți un fizioterapeut. Fizioterapia este utilă în menținerea puterii musculare în timpul procesului de vindecare, când activitatea este limitată. Faceți niște lumină exercițiu la fiecare trei până la patru ore timp de cinci până la zece minute. Încercați să mersați normal cu călcâiul în jos. Puteți folosi cârjele în primele zile după răniți pentru a evita greutatea pe genunchi. Întindeți-vă și îndoiți și îndreptați-vă genunchiul timp de 10 secunde. Repetați acest exercițiu de mai multe ori într-o zi. Stați și îndreptați-vă picioarele. Așezați o pernă mică sub genunchiul afectat și exercitați presiune în jos timp de 10 secunde. Repetați acest lucru de mai multe ori pe zi.
 5. Purtați o bretele de genunchi.
  5
  Purtați o bretele de genunchi. O brățară de genunchi poate fi foarte utilă în timpul procesului de vindecare deoarece va împiedica mișcările inutile ale genunchiului și va da stabilitate articulației vătămate. Cu toate acestea, nu purtați brațul pentru perioade lungi de timp, deoarece acesta poate slăbi mușchii. [11] O bandă de genunchi nu ar trebui să fie prea strânsă sau slăbită. O strângere strânsă poate întrerupe circulația picioarelor și a gleznelor, în timp ce o breșă liberă se poate aluneca pe genunchi și nu poate fi folosită. O simplă metodă de a vedea dacă purtați corect bretele este să alunecați două degete în spatele curelelor. Dacă nu puteți trece două degete sub curele, atunci brațul este prea strâns; slăbiți chingile. Dacă după trecerea a două degete puteți trece și al treilea deget, atunci brațul este prea slăbit; fixați chingile și repetați metoda celor două degete.
 6. Știți că operația poate fi necesară dacă ligamentele sunt rupte.
  6
  Știți că operația poate fi necesară dacă ligamentele sunt rupte. Când ligamentele sunt rupte, nu se vindecă cu măsuri simple. Chirurgia este singura modalitate de a trata ligamentele sfâșiate. Un RMN va decide dacă ligamentele sunt doar întinse sau rupte prea. [12] Chirurgia poate implica utilizarea unei părți a unui alt ligament sau tendon pentru a repara ligamentele rănite. Tendoanele sunt benzi fibroase puternice, la fel ca ligamentele, care ancorează mușchii la oase. Lăstarile ligamentului parțial pot dura aproximativ trei luni pentru a se vindeca, în timp ce lacrimile complete necesită șase luni până la un an pentru recuperarea completă. Nu trebuie să vă întoarceți la activitate completă până când ligamentele nu sunt complet vindecate.

Cap 3
Identificarea unei entorse pentru genunchi

 1. Recunoașteți simptomele unei entuziasme la genunchi.
  1
  Recunoașteți simptomele unei entuziasme la genunchi. Principalele simptome ale entorsei genunchiului sunt după cum urmează [13]: Un sunet sau senzație de popping la momentul vătămării poate fi auzită uneori dacă un ligament este complet sfâșiat. Umflarea genunchiului. Ligamentele sunt bogate în aprovizionarea cu sânge. Când sunt răniți, au tendința de a sângera în interiorul genunchiului, rezultând umflarea genunchilor. Gradul de umflare va depinde de gradul de leziune a ligamentului. Leziunile minore vor provoca inflamații minime, în timp ce un ligament complet sfâșiat poate duce la o pierdere semnificativă de sânge și la umflarea genunchilor. Durerea în genunchi. Din nou, gradul de durere poate depinde de severitatea leziunilor genunchiului. Tendința în jurul genunchiului tău la atingere. Aceasta poate fi o sensibilitate ușoară asupra ligamentului real în mișcări minore sau o sensibilitate mai generalizată și mai severă dacă un ligament este rupt. Restricții la mișcări ale genunchiului. În lacrimile complete ale ligamentelor, mișcarea poate fi redusă sever, în timp ce în mișcări minore este posibil să aveți o cantitate relativ bună de mișcare a genunchiului. Șchiopătare. Ligamentele sunt vitale pentru stabilitatea genunchiului în timpul mișcărilor. Atunci când ligamentele sunt rănite, puteți bloca atunci când încercați să mergeți sau să alergați. Umflarea în jurul genunchiului poate apărea uneori, deși nu întotdeauna. Poate dura ceva timp pentru a se dezvolta vânătăi. Manerul este cauzat de ruperea vaselor mici de sange chiar sub piele.
 2. Înțelegeți cum sunt diagnosticate entorsele genunchiului.
  2
  Înțelegeți cum sunt diagnosticate entorsele genunchiului. Două studii de imagistică sunt importante pentru entorse la genunchi: imagistică prin rezonanță magnetică și rezonanță magnetică (RMN). [14] Radiații X: raze X sunt efectuate pentru a vedea dacă oasele genunchiului sunt rănite sau nu. O entorsă simplă a genunchiului nu va avea nicio fractură osoasă, dar cu o leziune mai gravă a genunchiului, oasele pot fi fracturate de asemenea. RMN: un IRM utilizează unde magnetice pentru a vizualiza țesuturile moi ale corpului. Un RMN al genunchiului va oferi informații valoroase despre orice ruptură sau ruptură a ligamentelor, parțială sau completă.