Cum să vă schimbați reputația atunci când sunteți un adolescent

Reputația este modul în care alți oameni vă văd și se pot baza pe lucrurile pe care le aveți (sau nu le-ați făcut), pe bârfe și pe modul în care vă prezentați personal și online. Reputația dvs. poate fi bună, rea sau undeva între ele, dar s-ar putea să nu fiți mulțumiți de imaginea pe care o considerați a fi proiectată. Cel mai bun lucru este că reputația ta nu este permanentă și cu timpul și planul, poți schimba modul în care te văd oamenii.

Cap 1
Examinați-vă reputația

 1. Aflați exact ce este reputația dvs. Este posibil să știți deja cum vă percep oamenii, dar uneori este posibil să nu știți exact care este reputația dvs.
  1
  Aflați exact ce este reputația dvs. Este posibil să știți deja cum vă percep oamenii, dar uneori este posibil să nu știți exact care este reputația dvs. Dacă nu sunteți sigur că vă prezentați altora, gândiți-vă la lucrurile pe care le-au spus oamenii despre dumneavoastră. Gândește-te la lucrurile pe care oamenii le-au spus altora despre tine. Întrebați un partener de încredere ce tip de reputație aveți.
 2. Aflați de ce aveți această reputație.
  2
  Aflați de ce aveți această reputație. Pot exista o mulțime de motive diferite pentru care aveți reputația pe care o faceți. Luați ceva timp pentru a afla de ce aveți exact această reputație. [1] De unde ți-a venit opinia? Reputația dvs. este bazată pe lucrurile pe care le-ați spus sau le-ați făcut? Se bazează pe lucrurile pe care le-ați postat, ați împărtășit sau ați comentat online? Se bazează pe percepții greșite, bârfe sau minciuni?
 3. Separați-vă reputația de imaginea de sine.
  3
  Separați-vă reputația de imaginea de sine. Înțelegeți că reputația dvs. nu este întotdeauna o reflectare exactă a adevăratului dvs. Este modul în care oamenii te văd și oamenii pot fi în neregulă. Intreaba-te daca reputatia ta reprezinta cu adevarat cine esti ca persoana. Asigurați-vă că nu permiteți oamenilor să gândească despre lucrurile negative pe care le-ați transformat în lucruri negative pe care le credeți despre dvs. [2] Întotdeauna amintiți-vă că sunteți o persoană minunată care merită să fie tratată cu respect, indiferent de reputația dvs.

Cap 2
Planificarea reputației tale noi

 1. Gândește-te de ce vrei să-ți schimbi reputația.
  1
  Gândește-te de ce vrei să-ți schimbi reputația. Fii cinstit cu tine și înțelege de ce vrei cu adevărat să te schimbi. S-ar putea să observați că există părți din reputația dvs. pe care nu doriți sau nu trebuie să le schimbați. Dacă este vorba de a impresiona pe cineva sau de a se potrivi, poate că nu trebuie să-ți schimbi reputația, poate că trebuie să-ți schimbi prietenii. Dacă este pentru că reputația ta este negativă și te face să te simți rău despre tine și / sau îți provoacă probleme, atunci probabil că vrei să o schimbi.
 2. Dezvoltați un "profil" al idealului pe care îl aveți.
  2
  Dezvoltați un "profil" al idealului pe care îl aveți. Scrieți o descriere a noului dvs. Dacă doriți, creați un tablou de viziune sau un desen care să descrie persoana pe care doriți să o faceți. Fii detaliat și specific. În loc să utilizați termeni vagi precum "distracție" sau "inteligentă", folosiți termeni mai descriptivi și exacți cum ar fi "pune oamenii în largul lor" sau "știe foarte multe despre latină". Deși poate fi util să adăugați "un aspect elegant, lustruit" sau ceva similar, nu vă concentrați doar pe lucruri fizice și materiale. Includeți descrieri ale lucrurilor idealului pe care l-ați face, locurilor pe care le-ați merge etc. Luați în considerare și reputația dvs. cibernetică. Ce tipuri de site-uri, postări, comentarii, etc. sunt în conformitate cu reputația pe care doriți să o aveți?
 3. Faceți un plan realist, detaliat și specific pentru a vă schimba reputația.
  3
  Faceți un plan realist, detaliat și specific pentru a vă schimba reputația. [4] Folosind profilul pe care l-ați creat idealul, gândiți-vă cum puteți schimba unul sau două lucruri despre reputația dvs. [5] Gândiți-vă la ce acțiuni / sarcini va trebui să faceți. Cum va trebui să vă schimbați atitudinea, activitățile și / sau aspectul dvs.? Cum va trebui să acționați și să vă îmbrăcați? Unde va trebui să mergeți? Ce trebuie să faceți? Asigurați-vă că schimbările dvs. sunt lucruri pe care le aveți capacitatea, timp și bani pentru a le atinge. Gândiți-vă la ce resurse financiare, materiale și umane trebuie să vă sprijiniți în efectuarea schimbărilor. Gândiți-vă la ce resurse veți avea nevoie, precum și dacă și cum puteți să le obțineți.
 4. Planificați-vă să vă consolidați prieteniile curente pozitive.
  4
  Planificați-vă să vă consolidați prieteniile curente pozitive. Modificările tale nu înseamnă că trebuie să nu mai fii prieten cu nimeni. Împărtășiți planul dvs. cu persoanele în care aveți încredere. Unii oameni ar putea să se distreze de tine sau să nu te creadă, deci alege cu grijă cu cine ți-ai împărtășit planul. Asigurați-vă că este cu oamenii care au grija cu adevărat despre tine. Înconjurați-vă cu oameni care vă susțin noua reputație. Încercați să evitați persoanele care doresc doar să vă aducă vechea reputație sau care nu se potrivesc cu persoana pe care încercați să o fiți acum. Discutați cu prietenii și socializați cu ei în mod regulat. Ei ar putea oferi alte sfaturi și sugestii care să vă ajute noua reputație, cum ar fi oamenii să se întâlnească sau să meargă.
 5. Planificați să căutați și să vă faceți prieteni noi.
  5
  Planificați să căutați și să vă faceți prieteni noi. Fii deschis să întâlnești și să cunoști oameni noi. Căutați oportunități la școală, evenimente sociale și alte locuri pentru a vă întâlni cu oamenii. Alăturați-vă grupurilor sociale pozitive (în persoană și online) care sunt în conformitate cu reputația pe care o dezvoltați. Creați un grup sau un club dacă nu există pentru interesele dvs. curente.
 6. Planificați să vă actualizați aspectul.
  6
  Planificați să vă actualizați aspectul. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să cumperi un dulap nou, înseamnă doar să ții cont de modul în care te uiți și să te asiguri că te prezinți cel mai bine. Prezentați-vă într-un mod care te face să te simți bine cu privire la modul în care arăți. Prezentați-vă într-un mod care reflectă modul în care doriți ca oamenii să vă vadă.

Cap 3
Începând cu schimbarea

 1. Începeți să vă implementați planul de a vă schimba reputația.
  1
  Începeți să vă implementați planul de a vă schimba reputația. Acum că știți de ce vă schimbați, ceea ce vă schimbați și cum veți face acest lucru, puteți lua măsuri. Utilizați planul pentru a vă ajuta să știți ce să purtați, să faceți, să ziceți, unde să mergeți etc.
 2. Fiți la curent cu ceea ce ați făcut în trecut.
  2
  Fiți la curent cu ceea ce ați făcut în trecut. Dacă aveți o reputație proastă, bazată pe ceva pe care l-ați făcut, atunci să fiți sincer despre ceea ce sa întâmplat, să-mi cereți scuze sincer și să arătați oamenilor că vă pare rău și că într-adevăr s-au schimbat.
 3. Fii consistent.
  3
  Fii consistent. Faceți un efort concertat în fiecare zi, în fiecare situație și tot ceea ce spuneți, faceți și postați pentru a reflecta persoana pe care o deveniți. [6] [7] Asigurați-vă că aspectul dvs. exterior se potrivește cu celelalte schimbări pe care le aduceți reputației voastre. Vorbiți, umblați și arătați ca reputația pe care o construiți. Prezentați-vă cu încredere. Când bârfe sau oameni negativi vin în jurul valorii de, nu-l lasa sa te supara. Când este posibil, ignorați-l și fiți încrezători știind că vă schimbați în moduri pozitive. Asigurați-vă că oamenii pe care îi socializați se potrivesc cu adevăratul dvs. și reputația pe care o construiți. Asigurați-vă că personalitatea dvs. cibernetică reflectă modificările pe care le faceți.
 4. Aliniați-vă activitățile cu noua dvs. reputație.
  4
  Aliniați-vă activitățile cu noua dvs. reputație. Faceți lucruri, mergeți în locuri și postați lucruri care reprezintă persoana pe care o deveniți. Participați la școli și evenimente sociale, întâlniri, cursuri comunitare, întâlniri etc., care vă susțin noua reputație. Este posibil să trebuiască să ieșiți puțin din zona dvs. de confort, dar, când puteți, să vă oferiți voluntar sau să găsiți o modalitate de a participa la activități care vă construiesc reputația. Alăturați-vă grupurilor online pozitive și forumurilor legate de reputația dvs. în curs de dezvoltare.
 5. Solicitați asistență de la persoanele în care aveți încredere.
  5
  Solicitați asistență de la persoanele în care aveți încredere. Întotdeauna vă ajută să vă încurajați pe cineva și să vă împrumutați o mână atunci când lucrurile devin dificile sau doar pentru a vă aminti de persoana minunată pe care o deveniți.
 6. Fii răbdător.
  6
  Fii răbdător. Din păcate, deși pot fi distruse într-un moment, reputația bună necesită timp pentru a construi și reconstrui. La început, oamenii pot să nu vadă sau chiar să creadă că te schimbi. Amintiți-vă că schimbarea necesită timp, dar știți că, atâta timp cât lucrați în mod consecvent, oamenii vor începe să vă vadă pe noi. [8]