Cum să aplicați bactroban

Bactroban (cunoscut și sub numele de Mupirocin) este o cremă sau un unguent antibiotic destinat aplicării topice (pe piele) pentru uciderea anumitor tipuri de infecții cutanate bacteriene cum ar fi impetigo și Staphylococcus aureus (MRSA) rezistent la meticilină. Există, de asemenea, o formă nazală de Bactroban, un unguent pe care îl eliberați în pasajele nazale. [2] Dacă dezvoltați o infecție a pielii, ar trebui să luați măsuri pentru a scăpa de ea înainte de a se răspândi în alte zone ale corpului dumneavoastră sau este trecut la un membru al familiei sau prieten. Bactroban este disponibil numai în Statele Unite, prin prescripție medicală, dar poate fi achiziționat de facto în unele țări. Pentru ca Bactroban să-și facă treaba eficient, este important să știm cum să o folosim în mod corespunzător.

Cap 1
Utilizarea bactrobanului topic

 1. Spala-ti mainile.
  1
  Spala-ti mainile. Înainte și după aplicarea Bactroban pe piele, spălați-vă pe mâini cu apă caldă și săpun. Asigurați-vă că mâinile sunt complet uscate înainte de a aplica Bactroban pe piele. Fă-ți săpunul într-o spumă și-l răspândi pe mâini (palme și spate) și degete. [3] Poți folosi orice fel de săpun pe care îl vrei, dar sunt recomandate cele ale soiului antibacterian. Spălarea mâinilor înainte de aplicare Bactroban servește la spălarea murdăriei și bacteriilor înainte de a atinge zona infectată; spălat după aplicare servește pentru a obține unguent de pe mâinile tale, astfel încât să nu obține nici o în gură sau ochi.
 2. Curățați pielea infectată.
  2
  Curățați pielea infectată. Faceți acest lucru folosind apă caldă și săpun, în același mod în care ați făcut-o pentru mâini. Uscați zona cu atenție folosind o cârpă curată sau un prosop înainte de a aplica Bactroban. Dacă infecția se află într-o zonă greu accesibilă, poate fi mai ușor să finalizați acest pas în timpul dușului. [4] [5] Folosiți un săpun fără miros pentru a spăla pielea infectată. Săpunurile cu parfumuri și coloranți artificiali vă pot irita pielea și pot fi dureroase dacă infecția pielii este severă.
 3. Împrăștiați unguent Bactroban pe piele.
  3
  Împrăștiați unguent Bactroban pe piele. Acest lucru trebuie făcut prin comprimarea mai întâi a unei cantități mici din tub și pe degete sau palmier, apoi împrăștierea acestuia uniform pe pielea infectată. De obicei, este necesară doar o cantitate mică de unguent; urmați instrucțiunile furnizate de medicul dumneavoastră sau pe etichetă. [6] Dacă aveți impetigo, atunci va trebui să aplicați unguent Bactroban de două ori pe zi timp de cinci zile. Puteți să o acoperiți cu tifon și să reevaluează dacă nu s-au înregistrat îmbunătățiri în trei până la cinci zile. Dacă aveți o infecție bacteriană a pielii, asigurați-vă că limitați zona în care aplicați Bactroban. Zona în care aplicați Bactroban nu trebuie să fie mai mare decât dimensiunea palmei (100 cm2). Bactroban unguent nu va fi complet absorbit de piele atunci când îl aplicați pentru prima dată; ar trebui să puteți vedea pe piele un strat subțire de cremă. Puteți acoperi zona infectată cu un bandaj după aplicarea Bactroban, dacă doriți, atâta timp cât este un material relativ respirabil (cum ar fi tifon).
 4. Urmați prescripția pentru finalizare.
  4
  Urmați prescripția pentru finalizare. Este foarte important să utilizați unguentul Bactroban pentru întreaga perioadă comandată de medicul dumneavoastră (în mod obișnuit în jur de 10 zile) sau după cum se recomandă în prospect. Dacă încetați să utilizați unguentul devreme pentru că infecția pare să fi dispărut, s-ar putea să ajungeți la o infecție mai puternică, care ar putea fi chiar rezistentă la antibiotice. [7] [8] Aplicați unguentul de trei ori pe zi timp de 10 zile pentru o bacterie infecție cutanată. Consultați-vă furnizorul de asistență medicală primară dacă nu vedeți nicio îmbunătățire în 3 până la 5 zile. Acesta este un motiv bun pentru a nu utiliza Bactroban fără prescripție medicală, chiar dacă vă aflați într-o țară în care o puteți lua peste tejghea. Dacă pierdeți din greșeală o doză de Bactroban, aplicați-o de îndată ce vă amintiți să faceți acest lucru, cu excepția cazului în care este deja timpul pentru următoarea doză; într-un astfel de caz, săriți o doză ratată. Nu trebuie să utilizați o doză dublă fără aprobarea medicului dumneavoastră.

Cap 2
Urmăriți-vă pe grijă

 1. Evaluați starea dumneavoastră după trei până la cinci zile.
  1
  Evaluați starea dumneavoastră după trei până la cinci zile. Căutați semne fizice de îmbunătățire a stării pielii. Dacă nu vedeți nicio modificare a infecției sau se pare că se înrăutățește, contactați imediat medicul. Acest lucru ar putea fi un semn că aveți o infecție rezistentă la Mupirocin, caz în care Bactroban nu vă va ajuta [14]. [15] Infecția dumneavoastră probabil nu va fi complet eliminată în decurs de trei până la cinci zile de la începerea tratamentului cu Bactroban , dar până atunci ar trebui să existe o îmbunătățire vizibilă. Continuați să utilizați Bactroban până când vă puteți consulta medicul, cu excepția cazului în care vă face rău infecția.
 2. Feriți-vă de efectele secundare.
  2
  Feriți-vă de efectele secundare. Următoarele sunt efectele secundare potențiale ale utilizării Bactroban și trebuie monitorizate cu atenție: uscăciunea pielii, iritația, mâncărimea, arsura, înroșirea și blisterea. Dacă prezentați oricare dintre aceste medicamente în timp ce utilizați Bactroban, încetați să utilizați unguentul și vizitați medicul, astfel încât acesta să poată evalua reacția dumneavoastră la medicație. Este posibil să fiți alergic la unele dintre componentele Bactrobanului, în caz în care nu ar trebui să-l folosești. Cel mai bine este ca medicul dumneavoastră să facă această determinare. Efectele secundare suplimentare sunt posibile la copiii mici, la femeile însărcinate și la persoanele în vârstă. Adresați-vă unui medic despre posibilele probleme asociate cu aceste cazuri speciale. Reacțiile adverse grave care necesită asistență medicală de urgență imediată includ dificultăți de respirație, urticarie, wheezing, erupții cutanate severe și mâncărime sau umflarea gurii sau a gâtului.
 3. Evitați combinarea Bactroban cu alte creme.
  3
  Evitați combinarea Bactroban cu alte creme. Deși nu se cunoaște că Bactroban (Mupirocin) reacționează prost la alte medicamente sau unguente, se recomandă să nu utilizați nici o altă cremă, loțiune sau unguent în aceeași zonă la care aplicați Bactroban, deoarece aceasta ar putea dilua eficacitatea Bactroban [17] Dacă trebuie să utilizați Bactroban și o altă cremă topică pe aceeași zonă, încercați să le aplicați la cel puțin 30 de minute unul față de celălalt. Folosirea unei loțiuni sau a unei creme pe piele poate provoca iritații, mai ales dacă conține parfumuri; acest lucru ar putea face dificilă a spune dacă Bactroban vă ajută la infecția pielii.
 4. Reevaluați starea dumneavoastră.
  4
  Reevaluați starea dumneavoastră. Odată ce perioada de prescriere a utilizării Bactroban sa încheiat, țineți cont de infecția pielii și asigurați-vă că nu există semne ale unei probleme persistente (sau recurente). Dacă infecția nu pare a fi complet eradicată (și ați terminat regimul original Bactroban), discutați cu medicul dumneavoastră. Nu reluați utilizarea Bactroban fără să o eliminați mai întâi împreună cu medicul, deoarece aceasta ar putea face o infecție mai gravă în anumite situații (cum ar fi promovarea rezistenței la antibiotice). [18] Așteptați câteva zile după terminarea tratamentului recomandat de Bactroban, înainte de a decide că infecția nu a fost clarificată.