Cum să vă feriți de țepe muncind online

Lucrul online sună ca un vis. Este atât de convenabil încât nici măcar nu trebuie să ieșiți din pijamale! Multe dintre aceste oferte sunt prea bune pentru a fi adevărate și vă lasă cu un cont bancar golit de recrutorul în care ați avut încredere. Faceți întotdeauna cercetarea înainte de a accepta orice ofertă. Toate numele, numerele de telefon și site-urile Web partajate de recrutor vă pot oferi dovezi că vă confruntați cu o înșelătorie. Fiind conștienți și cunosc cardurile telefonice ale escrocherilor, vă împiedicați să deveniți o victimă.

Cap 1
Citirea ofertelor inițiale de locuri de muncă

 1. Fii atent la emailuri neașteptate.
  1
  Fii atent la emailuri neașteptate. Cineva vrea să te angajeze acum, afirmă e-mailurile. Sună perfect, dar nu-ți amintești că ai aplicat. Asta pentru că nu te-ai aplicat și cineva încearcă să profite de tine. Gandeste-te la asta. Dacă nu v-ați adresat, de ce o companie legitimă va revizui calificările dvs.? Lăsați oferta să vă putrezească în dosarul dvs. de spam. [1] Aici sunt incluse e-mailurile care pretind că au obținut site-urile de pe site-uri precum Indeed sau Monster. Poate că ați postat rss sumă, dar nu ați aplicat pentru acest loc de muncă, așa că rămâneți atent. Dacă postați online că sunteți rupt sau căutați o slujbă, aceasta deschide ușa către escrocii murdari care doresc să profite de situația dvs.
 2. Reduceți ofertele de locuri de muncă imediate.
  2
  Reduceți ofertele de locuri de muncă imediate. Aceste e-mailuri neașteptate vin de multe ori cu oferte de muncă imediate. După un moment de emoție pe care cineva ți-a ales-o, începe să realizezi că acest lucru este prea ușor. Este ridicol ca un șef să vă dea un loc de muncă fără a vorbi vreodată cu dvs. sau cu referințele dvs. și dacă ați fi șeful, nu ați fi făcut asta niciodată. Lucrările reale vin cu evaluări și interviuri.
 3. Corectați e-mailul pentru erori de gramatică și de ortografie.
  3
  Corectați e-mailul pentru erori de gramatică și de ortografie. Aici este cea mai ușoară poveste a tuturor timpurilor. Această ofertă magnifică de muncă pare grozavă, dar recrutorul vrăjește mai rău decât prințul infamant nigerian. Este puțin probabil ca o companie legitimă să afișeze o astfel de imagine incompetentă. Ofertele de locuri de muncă legitime oferă aproape întotdeauna propoziții complete, gramatică adecvată și ortografie corectă. Orice se pare ciudat este scris.
 4. Verificați adresa de e-mail pentru autenticitate.
  4
  Verificați adresa de e-mail pentru autenticitate. Unii escroci se pretind a fi deștepți, dar adresa lor de e-mail este adesea un giveaway mort. Pretindeți-vă că aplicați la eduCum pentru o slujbă. Răspunsul pe care îl primiți ar trebui să fie de la [email protected] Dacă Jane Doe trimite e-mailul de la [email protected] sau [email protected], începe să suspecteze că Jane Doe este un mincinos. [2] Unele locuri vor folosi conturi înregistrate cu servicii cum ar fi Gmail. Fiți precauți până când puteți decide dacă oferta este sau nu falsă.
 5. Stați departe de cele mai multe linkuri de locuri de muncă postate pe social media.
  5
  Stați departe de cele mai multe linkuri de locuri de muncă postate pe social media. Din păcate, mass-media sociale au devenit, de asemenea, un teren de reproducere pentru escrocherii. Acest lucru este valabil pentru site-urile de la LinkedIn la Twitter. Nu vizitați legăturile acestora până când nu sunteți sigur că știți unde vă va duce. Evitați ofertele de la persoane pe care nu le cunoașteți bine sau par să nu posteze decât anunțuri pentru compania lor. [3] Ofertele de locuri de muncă reale pe rețelele sociale au link-uri către site-urile oficiale ale companiei, unde puteți obține informații despre companie și puteți aplica pentru un loc de muncă. Ar trebui să aflați mai multe prin cercetarea mai întâi a companiei și a recrutorului.
 6. Verificați legăturile înainte de a le da clic pe ele.
  6
  Verificați legăturile înainte de a le da clic pe ele. Indiferent dacă utilizați e-mail sau social media, nu faceți niciodată clic pe o legătură ciudată. Înșelătorii vă vor îndruma către site-ul dvs. web sau vă vor trimite documente, de obicei înainte de a ști ceva despre această slujbă. Linkurile scurte, cum ar fi bit.ly, vă pot duce la orice virus pe Web. Plasați cursorul peste link sau copiați-l și inserați-l în bara de căutare pentru a vedea adresa completă. [4] O adresă completă legitimă vă va duce pe site-ul companiei. Unele linkuri vor părea aproape reale, dar vor avea diferențe-cheie. eduCum.com este diferit de wikiehow.com, de exemplu. De asemenea, trebuie să fiți atenți la acele fișiere trimise de scammer. Dacă nu vreți un virus, nu le deschideți până când nu sunteți sigur că lucrarea este reală.

Cap 2
Comunicarea cu recrutorul

 1. Puneți întrebări despre acest loc de muncă.
  1
  Puneți întrebări despre acest loc de muncă. Înainte de a accepta un loc de muncă, trebuie să știți despre asta! Întreabă persoana care ar fi responsabilitățile tale. Discutați despre structura plăților, cine vă va plăti și când veți fi plătit. Studiați fiecare răspuns îndeaproape. Cei mai multi escroci nu au raspunsuri bune pentru aceste intrebari sau nu pot veni cu raspunsuri care suna legitim. [5] Intrebarile tale pot primi raspunsuri cu promisiuni de bogatii bogate intr-un timp scurt, cereri de bani, putine responsabilitati sau responsabilități care nu au sens. Ai incredere in instinctul tau.
 2. Evitați să oferiți informații personale delicate devreme.
  2
  Evitați să oferiți informații personale delicate devreme. Principalul obiectiv al escrocilor este informația financiară, inclusiv contul dvs. bancar și numărul de securitate socială. Este minunat dacă vă cereți această informație direct de pe liliac, deoarece știți că este o înșelătorie. Trebuie să oferiți informații financiare pentru a vă plăti, dar acest lucru se face după ce ați primit o ofertă de muncă în scris și ați semnat cu compania. [6] Alte informații sensibile includ numărul de licență al șoferului și numărul cardului de credit. Nu divulgați niciodată aceste informații până când nu sunteți sigur că societatea este legitimă.
 3. Respingeți lucrările cu costuri de pornire.
  3
  Respingeți lucrările cu costuri de pornire. Abuzurile online funcționează asigurând o taxă sau chiar informații bancare sau de credit. Ei vă vor spune că trebuie să cumpărați cursuri sau materiale. Poate chiar vă sugerăm să plătiți pentru a vă asigura locul de muncă. În nici un caz! Nu ai face asta niciodată în viața reală. Nu vă mulțumiți pentru șansa de a lucra, pentru că veți fi lăsați să așteptați, în timp ce scammerul va ieși cu banii dvs. [7] De asemenea, nu trebuie să plătiți pentru a accesa listele de locuri de muncă. Aceasta se califică drept materiale de cumpărare. Utilizați site-uri precum "Într-adevăr", "Monster" și "Craigslist" gratuit.
 4. Stați departe de structurile de salarizare complicate.
  4
  Stați departe de structurile de salarizare complicate. Captura de aur pentru un escroc este informația ta personală. Scammer-ul poate cere să le oferiți informații despre contul dvs. bancar pentru depozite directe în loc să utilizați o terță parte, cum ar fi Paypal. Alții vă vor oferi să vă trimiteți cecuri mari sau cărți preplatite care se dovedesc a fi false. Cererea ca escrocii să plătească prin intermediul unui site terț. Permiteți Internetului să vă protejeze pentru o singură dată. [8] Majoritatea acestor escroci vor cere imediat informațiile dvs. financiare, ceea ce face lucrurile ușoare pentru dvs., deoarece puteți râde instantaneu de înșelătorie proastă.
 5. Solicitați un interviu video sau telefonic.
  5
  Solicitați un interviu video sau telefonic. Contactul inițial prin e-mail este acceptabil. Cu toate acestea, comunicarea dvs. ar trebui să treacă la videoconferință sau la un apel telefonic. Nastătoarele escroci nu se vor dezvălui în aceste formate, deoarece ar lăsa dovezi autorităților. Un șef al unei companii legitime nu vă va intervieva prin chat sau prin e-mail. [9] Dacă persoana vă dă un număr 1-900, nu-l sunați! Acestea sunt numerele premium înfiorate pe care le vedeți în anunțurile TV atunci când rămâneți prea târziu. Te percep pe minut.

Cap 3
Privind compania și recrutorul

 1. Cercetați compania cu un motor de căutare.
  1
  Cercetați compania cu un motor de căutare. Faceți temele și nu vă simțiți vinovați de asta. Trebuie să faci ceea ce te ține în siguranță. Tastați numele companiei într-un motor de căutare și mergeți în oraș. Ar trebui să ajungeți la o pagină de start legitimă a companiei. Alte ori veți găsi o mulțime de alerte de fraudă postate de obiective foarte furioase ale aceleiași înșelătorii. [10] Dacă site-ul companiei pare umbrite, probabil că este. S-ar putea să aibă un logo generic, nici un istoric al companiei sau nicio informație de contact.
 2. Căutați recenzii ale companiei.
  2
  Căutați recenzii ale companiei. Marcați câteva site-uri la îndemână pentru a verifica experiențele de lucru. Glassdoor este un astfel de site în care foștii angajați ai unei companii post descrie posturile lor și evaluează experiența de muncă. Compania dvs. particulară poate să nu aibă prea multe informații disponibile, dar dacă este așa, puteți să prindeți orice semn de activitate umbroasă înainte de a vă angaja la o ofertă de muncă.
 3. Cercetați recrutorul.
  3
  Cercetați recrutorul. Mergeți mai departe și introduceți recruiterul în motorul dvs. de căutare. Unii escroci reprezintă un recrutor de la companii legitime. Jane Doe de la eduCum are probabil o mulțime de informații pe Internet. Dacă sunteți norocos, veți găsi o pistă de informații care conduce la un profil pe un site legitim al companiei. Un recruiter real poate avea și profiluri profesionale pe LinkedIn sau Facebook. [11] Aceste profiluri ar trebui completate complet cu informații despre companie, cum ar fi titlul și descrierea postului, pe care le puteți face referire la companie. Deranjamentele greșite sau o locație incorectă sunt steaguri roșii. Recrutorii adevărați au de obicei o fotografie personală în locul unui logo. Reverse imaginea căutați fotografia pentru a vă asigura că nu este stoc sau furat.
 4. Consultați site-urile de legitimitate guvernamentală atunci când nu sunteți sigur.
  4
  Consultați site-urile de legitimitate guvernamentală atunci când nu sunteți sigur. În SUA, Biroul pentru afaceri mai bune reprezintă o modalitate excelentă de a monitoriza reputația companiilor. O companie înșelătoare poate avea comentarii negative sau nu apare deloc. O agenție pentru protecția consumatorilor sau biroul avocatului general vă poate ajuta, de asemenea, dacă îi contactați. Verificați Comisia Federală pentru Comerț și Centrul Național de Informații privind Frauda pentru a afla despre escrocherii la locul de muncă online [12]. Consultați agenții similare din statul de origine sau de la compania dvs. pentru a obține informații despre o companie pe care nu o aveți.
 5. Contactați compania direct.
  5
  Contactați compania direct. Întrebați întotdeauna și contactați compania, care ar trebui să vă ofere serviciul. Sunați compania și întrebați-i dacă cunosc recruiterul și postați despre lucrarea pe care o solicitați. Dacă Jane Doe vă spune că puteți fi capul departamentului de fasole afumat eduCum și eduCum spune că niciodată nu au auzit de nici o înșelătorie.
 6. Decideți dacă lucrarea sună prea bine pentru a fi adevărată.
  6
  Decideți dacă lucrarea sună prea bine pentru a fi adevărată. Cele mai multe escrocherii implică sume mari de bani pentru puțină muncă sau nu au sens, așa că sunt ușor de observat atunci când știți. Chiar și atunci când nu puteți identifica o înșelătorie, vă puteți simți incert. Ai incredere in instinctul tau. Acesta vă va salva mai des decât nu. [14] De exemplu, facturarea medicală este o înșelătorie populară. Medicii ocupați nu vor trimite informații personale despre cineva la întâmplare. De asemenea, nu veți fi plătit să faceți cumpărături sau să îi faceți pe alții să facă cumpărături dacă nu sunteți afiliați unor companii legitime cum ar fi Amazon.