Cum să explicați un cateter unui copil

Cateterele pot fi necesare din mai multe motive și dacă sunt plasate într-un copil aflat în îngrijirea dvs. sau aveți unul singur, știind cum să explicați un cateter unui copil poate fi un pas util pentru a spori înțelegerea acestuia și a ajuta copilul să luați măsuri de precauție în jurul acestuia. Cateterele pot fi utile dacă sunt îngrijite corespunzător, astfel încât obiectivul este de a face copilul suficient de informat pentru a vă ajuta să păstrați cateterul în stare bună de funcționare.

Paşi

 1. Aflați ce trebuie să faceți dacă copilul dumneavoastră este cel care primește cateterul.
  1
  Aflați ce trebuie să faceți dacă copilul dumneavoastră este cel care primește cateterul. Rămâi calm înainte, în timpul și după procedura de cateter. Copilul dumneavoastră vă va scoate emoțiile, astfel încât menținerea calmului îl va ajuta să rămână calm. Aflați de la o asistentă medicală dacă spitalul la care vă aflați are pagini de colorat care vorbesc despre această problemă. Multe spitale mari au aceste disponibile, iar colorarea va ajuta mintea copilului să nu-și facă griji. Explicați-i copilului că asistenta își va spăla zona privată (și folosiți cuvintele pe care le folosiți în mod normal pentru că în jurul casei, deoarece majoritatea copiilor probabil că nu ar ști despre ce vorbești dacă spui "zonă privată") și că apa poate fi rece. Spuneți copilului că asistenta va introduce un tub în corpul său care va purta urina (din nou, utilizați orice termen pe care îl folosiți în gospodărie, cum ar fi "pipi", "pipi pipi", "tinkle", etc.) într-o pungă de plastic . Acest lucru poate varia în funcție de procedură, în funcție de tipul de cateter pe care îl primește copilul dumneavoastră. Țineți mâna copilului în timp ce se introduce cateterul și faceți tot ce puteți pentru a vă menține atenția în locul procedurii. Explicați cât timp trebuie să rămână cateterul și explicați cât de important este să nu îl atingeți sau să-l trageți. Lăsați copilul să știe că asistenta va fi în vacanță pentru a încărca sacul umplut cu urină și curăța-l de mai multe ori pe zi. Copilul dumneavoastră poate fi, de asemenea, interesat să știe că asistenta verifică, de asemenea, pentru a vedea cât de mult urină a fost produsă.
 2. Explicați-i copilului ce se întâmplă dacă tu sau un alt iubit primești cateterul.
  2
  Explicați-i copilului ce se întâmplă dacă tu sau un alt iubit primești cateterul. Explicați copilului ce are nevoie pentru cateter. Cateterii pot fi utilizați din mai multe motive, inclusiv administrarea de fluide sau medicație, pentru a permite drenarea fluidelor, inclusiv urină sau lichid, de la o infecție sau pot fi utilizate și pentru ca medicul să aibă acces la locație prin instrumente chirurgicale. Lăsați copilul să știe unde este sau va fi plasat cateterul. Puteți, de asemenea, în acest moment să explicați copilului dacă acesta este un cateter temporar sau dacă este un cateter permanent. Discutați cu copilul dvs. cum funcționează persoana cu cateter cu cateterul și cum nu îi face rău pe cel care o are. Continuați să explicați, totuși, ce îngrijire și măsuri de precauție trebuie luate în jurul site-ului pentru cateter, astfel încât să nu iasă sau așa că persoana nu este rănită de atașarea cateterului.
 3. Lucrați cu personalul medical pentru a vedea dacă au alte instrumente de predare, cum ar fi diagrame, cărți sau modele pe care le puteți utiliza pentru a vă explica ce se întâmplă.
  3
  Lucrați cu personalul medical pentru a vedea dacă au alte instrumente de predare, cum ar fi diagrame, cărți sau modele pe care le puteți utiliza pentru a vă explica ce se întâmplă. Copiii preferă să fie în cunoștință și folosirea instrumentelor de predare pentru a explica va face procedura și / sau expunerea la un distractiv și interesant cateter și, eventual, chiar ceva la care se poate întoarce la școală și îi poate spune prietenilor.