Cum să știți dacă aveți otita medie

Otita medie este termenul medical pentru o infecție a urechii în urechea medie, care este spațiul din spatele timpanului. Când este sănătos, urechea medie este umplută cu aer și se conectează la nazofaringe (partea din spate a nasului / vârfului gâtului) prin tubul Eustachian. Dumneavoastră sau copilul dumneavoastră puteți dezvolta infecții ale urechii în această zonă, cauzând umplerea cu lichid și ducând la durere. Trebuie să fii capabil să recunoști simptomele atât la copii, cât și în tine și trebuie să știi când ar trebui să vezi un doctor.

Cap 1
Recunoscând simptomele la adulți și adolescenți

 1. Acordați atenție durerii care se dezvoltă în ureche.
  1
  Acordați atenție durerii care se dezvoltă în ureche. Dacă ați dezvoltat o durere de urechi, aceasta poate fi un semn că aveți otita medie. Durerea poate fi o durere constantă, plictisitoare, însoțită de tristețe sau dureri ascuțite și înțepătoare care vin și se duc, singure sau în combinație cu o durere dulleră. [1] Durerea rezultă din faptul că ați infectat lichid în urechea mijlocie, care apasă pe timpan. [2] Această durere se poate răspândi. Este posibil să aveți o durere de cap sau dureri de gât, de exemplu. [3]
 2. Monitorizați orice pierdere ușoară a auzului care apare.
  2
  Monitorizați orice pierdere ușoară a auzului care apare. De asemenea, puteți începe să pierdeți temporar o parte din audiere. Când lichidul se acumulează în spatele urechilor, poate încetini semnalele care trec la creier atunci când trec prin micile oase ale urechii interne; prin urmare, puteți avea unele pierderi de auz. [4] Unii oameni aud, de asemenea, un zgomot sau buzzing în urechile lor, care vine și merge [5].
 3. Uita-te pentru drenajul fluidelor.
  3
  Uita-te pentru drenajul fluidelor. Când urechea este infectată, este posibil să aveți și scurgere fluidă. Acordați atenție dacă puroi sau alte lichide se scurg din urechea voastră. Fluidul poate fi maro, galben sau alb. Acest fluid înseamnă că timpanul tău sa rupt și trebuie să-l vezi pe doctor. [6]
 4. Observați simptomele complementare.
  4
  Observați simptomele complementare. Uneori, infecțiile urechilor se dezvoltă alături de alte simptome, cum ar fi nasul curbat sau durerea în gât. Dacă aveți aceste simptome în asociere cu o durere de urechi, discutați cu medicul dumneavoastră despre posibilitatea de a avea o infecție a urechii. [7]

Cap 2
Vizionarea pentru semne la copii și bebeluși

 1. Verificați semne de durere la nivelul urechii.
  1
  Verificați semne de durere la nivelul urechii. Copiii tind să aibă dureri acute cu infecții ale urechii. La copiii mai mici, este posibil ca aceștia să nu poată să-și exprime acea durere; cu toate acestea, puteți urmări o plâns excesiv, mai ales atunci când copilul se oprește, trăgând sau trăgând în urechi [8]. De asemenea, ele pot fi mai iritabile sau au dificultăți de somn.
 2. Urmăriți scăderea interesului de a mânca.
  2
  Urmăriți scăderea interesului de a mânca. Acest simptom este cel mai răspândit la copiii care sunt hrăniți cu sânge sau sticle. În timp ce înghite, provoacă mai multă durere în ureche, datorită unei schimbări de presiune; prin urmare, copilul nu vrea să mănânce la fel de mult din cauza durerii [9].
 3. Căutați dificultăți de auz.
  3
  Căutați dificultăți de auz. La fel ca la adulți, otita media poate provoca pierderea temporară a auzului la copii. Acordați atenție pentru a vedea dacă copilul dvs. nu pare să audă așa cum este normal, cum ar fi faptul că nu este capabil să răspundă la întrebări bine sau în mod repetat, întrebând "Ce?" atunci când vorbiți. [10] La copii, aveți grijă să vedeți dacă răspund la sunete moi, așa cum fac în mod normal.
 4. Verificați pentru o febră.
  4
  Verificați pentru o febră. Adesea, copiii cu această afecțiune vor avea o febră. Verificați temperatura copilului dacă bănuiți că au o infecție a urechii. [11] Un copil cu o infecție a urechii poate rula o febră relativ ridicată, de la 100,4 la 104 ° F (38 până la 40 ° C). [12]
 5. Observați probleme cu soldul copilului.
  5
  Observați probleme cu soldul copilului. Un alt simptom al unei infecții la nivelul urechii medii este copilul având probleme cu echilibrul. Deoarece urechea reglementează echilibrul, o infecție poate duce la oprirea echilibrului copilului. Acordați o atenție deosebită dacă copilul dumneavoastră are brusc dificultăți la mers sau rămâne în poziție verticală. [13] Problemele de echilibru sunt mai degrabă un simptom pentru copii decât adulții, dar ar trebui să luați notă dacă aveți probleme de echilibru împreună cu alte simptome.
 6. Căutați greață și vărsături.
  6
  Căutați greață și vărsături. Această afecțiune poate determina, de asemenea, copilul dumneavoastră să fie greață, din cauza vertijului (lipsa echilibrului) cauzat de infecția urechii. Poate duce și la vărsături. Căutați aceste simptome împreună cu alte semne, cum ar fi durerea sau pierderea ușoară a auzului. [14]
 7. Realizați simptomele poate să nu fie dramatic.
  7
  Realizați simptomele poate să nu fie dramatic. Uneori, această condiție nu prezintă multe simptome. De fapt, simptomul principal poate fi pierderea ușoară a auzului, pe care copilul dvs. sau chiar nu îl puteți observa. Ea poate prezenta ca și cum copilul nu acordă prea multă atenție la școală, de exemplu, deoarece nu aud prea bine. [15] Alți copii își pot observa urechile "pline" sau urechile pot să apară mai des.
 8. Acordați atenție scurgerii.
  8
  Acordați atenție scurgerii. Încă o dată, drenajul este, de obicei, un semn că ruptura timpanului sa rupt. Nu vă lăsați păcăliți de scutirea de durere care rezultă adesea dintr-un ruptură de timpan. [16] Presiunea asupra timpanului a fost eliberată, dar infecția a făcut o progresie serioasă. Cu siguranta trebuie sa mergeti la doctor cat mai curand posibil daca vedeti lichid galben, maro sau alb care iese din ureche. [17]

Cap 3
Știind când să te duci la doctor

 1. Adresați-vă unui medic în funcție de durata ultimelor simptome.
  1
  Adresați-vă unui medic în funcție de durata ultimelor simptome. Fiți atenți la durata simptomelor. Trebuie să acordați atenție deosebită dacă simptomele apar după ce dumneavoastră sau copilul dumneavoastră ați avut o altă infecție, cum ar fi o răceală, deoarece aceasta vă face mai sensibile la infecții ale urechii, în special la copii [18]. Pentru copiii sub jumătate de an, vezi un medic atunci când apar simptome. Pentru copiii și adulții care au avut simptome durează mai mult de 24 de ore, adresați-vă medicului dumneavoastră pentru recomandări.
 2. Mergeți la medic dacă temperatura dvs. urcă.
  2
  Mergeți la medic dacă temperatura dvs. urcă. Dacă dumneavoastră sau copilul dumneavoastră ați suferit o febră, este timpul să discutați cu medicul. Febra este un semn de infecție și tu sau copilul tău poate avea nevoie de o rundă de antibiotice pentru a ajuta la lupta împotriva infecției. [19] Dacă temperatura copilului dumneavoastră depășește 100 ° F (38 ° C), este timpul să mergeți la doctor.
 3. Discutați cu medicul dumneavoastră dacă durerea urechilor este severă.
  3
  Discutați cu medicul dumneavoastră dacă durerea urechilor este severă. Durerea urechii severe indică că este timpul să primiți sfatul medicului dumneavoastră. Ar putea fi o indicație că infecția se agravează sau se răspândește. Adresați-vă medicului dumneavoastră dacă dumneavoastră sau copilul dumneavoastră durerea este deosebit de gravă. [20] Cu copilul dumneavoastră, să vă atenție pentru a vedea dacă acestea sunt în mai multe dureri decât pare normal pentru o infecție a urechii. De exemplu, dacă copilul dvs. nu va înceta să plângă, acesta ar putea fi un motiv pentru a discuta cu medicul copilului.
 4. Du-te dacă observați scurgerea.
  4
  Du-te dacă observați scurgerea. Drenajul atât la adulți cât și la copii este un semn că trebuie să mergeți la medic. Drenajul este un simptom al timpanului rupt, iar medicul dumneavoastră va trebui să vă verifice urechea pentru a vedea dacă aveți nevoie de tratament, cum ar fi antibioticele. [21] Dacă aveți drenaj, ar trebui să evitați înotul până când infecția este eliminată.
 5. Așteptați-vă medicul pentru a efectua anumite teste.
  5
  Așteptați-vă medicul pentru a efectua anumite teste. Este posibil ca medicul dumneavoastră să înceapă prin examenul dumneavoastră sau al timpanului copilului dumneavoastră cu un otoscop, ceea ce înseamnă doar că medicul va inspecta vizual timpanul folosind un instrument. În timp ce face acest lucru, medicul poate sufla, de asemenea, un aer de aer pe timpan, pentru a vedea dacă se mișcă cum ar fi trebuit. [22] Medicul dumneavoastră ar putea de asemenea să utilizeze tympanometrie. Acest test verifică dacă există lichid în timpan cu presiune și aer. În cazul infecțiilor persistente ale urechii, dumneavoastră sau copilul dumneavoastră ați putea avea un test auditiv pentru a vedea dacă există o pierdere a auzului.
 6. Înțelegeți că medicul dumneavoastră nu poate face nimic.
  6
  Înțelegeți că medicul dumneavoastră nu poate face nimic. Asta inseamna ca multe infectii ale urechii dispar de unul singur si multi medici incearca sa prescrie mai putine antibiotice din cauza naturii adaptive a bacteriilor. În plus, unele infecții ale urechii sunt cauzate de viruși. În orice caz, antibioticele nu sunt întotdeauna necesare, deoarece infecțiile urechilor se limpează, în general, în câteva zile. [23] În plus, infecțiile urechii nu sunt contagioase, deși viruși care pot însoți uneori infecțiile urechilor. Chiar și după ce infecțiile urechilor se limpezează, lichidul poate rămâne în urechea mijlocie. Poate rămâne acolo câteva luni. Cu toate acestea, vă puteți ajuta cu durerea prin utilizarea de ibuprofen sau acetaminofen. Asigurați-vă că utilizați versiunile pentru copii ale acestor medicamente pentru copilul dumneavoastră.
 7. Vizitați spitalul în cazul în care dumneavoastră sau copilul dumneavoastră aveți paralizie facială.
  7
  Vizitați spitalul în cazul în care dumneavoastră sau copilul dumneavoastră aveți paralizie facială. O complicație rară a infecțiilor urechilor este o paralizie facială, când umflarea de la condiție apasă asupra nervului facial. În timp ce această afecțiune se rezolvă, de obicei, atunci când infecția urechii se limpezește, este totuși imperativ să se facă paralizie facială verificată de un medic.
 8. Du-te la spital dacă tu sau copilul tău dezvoltă durere în spatele urechii.
  8
  Du-te la spital dacă tu sau copilul tău dezvoltă durere în spatele urechii. O complicație care poate apărea datorită unei infecții la nivelul urechii este răspândirea infecției în alte părți ale corpului. Când tu sau copilul îți dezvolți durere în spatele urechii, ar putea fi un indiciu că infecția sa răspândit la nivelul osului sub ureche, mastoide, o infecție numită mastoidită. De asemenea, puteți observa pierderea auzului, durerea și descărcarea de gestiune. [25] Această afecțiune este în general tratată în spital.
 9. Mergeți la camera de urgență dacă dumneavoastră sau copilul dezvoltați semne de meningită.
  9
  Mergeți la camera de urgență dacă dumneavoastră sau copilul dezvoltați semne de meningită. Rar, o infecție a urechii se poate dezvolta în meningită. S-ar putea să observați că aveți febră înaltă, probleme de respirație și dureri de cap. Este posibil să aveți și un gât rigid sau să vă simțiți greață. Puteți dezvolta sensibilitate la lumină, precum și o erupție cutanată roșie și spinoasă. Dacă observați aceste simptome în dvs. sau în copilul dumneavoastră, mergeți la camera de gardă sau formați servicii de urgență. [26]
 10. Luați în considerare chirurgia tubului ureche.
  10
  Luați în considerare chirurgia tubului ureche. Dacă copilul dumneavoastră are infecții persistente ale urechii, medicul dumneavoastră poate lua în considerare operația chirurgicală a urechii. De obicei, această procedură se efectuează dacă copilul are pierderi de auz sau întârzieri de vorbire din cauza pierderii auzului. În principiu, un tub este introdus în ureche, astfel încât fluidul să se poată scurge mai ușor. [27] Prezența gaurii mici în timpan nu va afecta auzul. Tuburile vor rămâne în poziție de la șase la 18 luni, în funcție de tipul utilizat. [28]

Cap 4
Cunoașterea factorilor de risc

 1. Înțelegerea vârstei este un factor de risc.
  1
  Înțelegerea vârstei este un factor de risc. Deoarece copiii nu sunt complet crescuți, tuburile urechii lor sunt mai mici și au un unghi mai orizontal decât urechile adulților. Această formă și structură fac mai probabil ca urechile lor să dezvolte o anumită obstrucție și să se infecteze. Copiii cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 2 ani sunt mai predispuși la infecții ale urechii. [29]
 2. Aflați că răcelile pot duce la infecții ale urechii.
  2
  Aflați că răcelile pot duce la infecții ale urechii. Virusul care vă provoacă frigul poate călători prin tubul Eustachian care vă conectează urechea cu spatele nasului. Dacă acest lucru se întâmplă cu dumneavoastră sau cu copilul dumneavoastră, dumneavoastră sau copilul dumneavoastră puteți dezvolta o infecție a urechii în timp ce aveți și o răceală. [30] Ingrijirea copiilor în grup reprezintă un punct fierbinte pentru infecțiile urechii. Când copiii dvs. se întâlnesc cu alți copii, dintre care unii pot avea răceală, ei au mai multe șanse să se răcească singuri. Asigurați-vă că obțineți vaccinările recomandate, cum ar fi vaccinul antigripal o dată pe an, deoarece acesta poate proteja împotriva infecțiilor care ar putea duce la infecții ale urechii.
 3. Înțelegerea sezonului poate juca un rol.
  3
  Înțelegerea sezonului poate juca un rol. În general, copiii capturiază infecțiile urechilor mai des în toamnă și iarna. Acest fenomen se datorează faptului că infecțiile la rece și gripa sunt mai răspândite în această perioadă a anului, ceea ce, după cum sa observat, poate duce la infecții ale urechii. [31] În mod similar, dacă dumneavoastră sau copilul dumneavoastră sunteți predispus la alergii, pentru a dezvolta o infecție a urechii atunci când numărul de alergii este mai mare.
 4. Căutați sforăitul sau respirația gurii.
  4
  Căutați sforăitul sau respirația gurii. Aceste simptome pot indica faptul că copilul dumneavoastră (sau dumneavoastră) are adenoide mari. Având această condiție poate pune pe tine sau pe copilul tău la risc pentru mai multe infecții ale urechii. Discutați cu medicul dumneavoastră dacă observați acest simptom, deoarece dumneavoastră sau copilul dumneavoastră ați putea avea nevoie de intervenții chirurgicale pentru remedierea acestuia. [32]

Cap 5
Prevenirea infecțiilor urechii

 1. Alapteaza-ti bebelusul timp de un an.
  1
  Alapteaza-ti bebelusul timp de un an. Copiilor cu sânii este mai puțin probabil să dezvolte infecții ale urechii. Încercați să alăptați cel puțin pentru primele șase luni, însă alăptarea pentru un an întreg este mai bine dacă o puteți gestiona. Laptele matern furnizează copilului dumneavoastră anticorpi care ajută la combaterea infecțiilor urechilor. [33]
 2. Hrăniți-vă copilul.
  2
  Hrăniți-vă copilul. Când copiii se lasă să bea o sticlă, este mai probabil să se dezvolte o infecție a urechii. Când copilul se află pe spate, fluidul poate curge în urechi, ceea ce poate provoca o infecție. Asigurați-vă că copilul dvs. are un unghi de 45 de grade când bea dintr-o sticlă. [34]
 3. Lucrează pe alergii.
  3
  Lucrează pe alergii. Persoanele predispuse la alergii au mai multe șanse de a dezvolta infecții ale urechii, atât copii cât și adulți. Dacă puteți lucra la controlul alergiilor, puteți contribui la reducerea probabilității ca dumneavoastră sau copilul dumneavoastră să se dezvolte o infecție a urechii. [35] Puteți lua antihistaminice pentru a vă ajuta să vă reduceți alergiile, precum și să încercați să evitați să vă petreceți perioade lungi în aer liber atunci când aveți alergie conturile sunt ridicate. Stați hidratat până la mucus subțire și luați în considerare utilizarea unui tratament cu abur sau a unui umidificator pentru a ajuta la slăbirea mucusului. Dacă aveți alergii severe, discutați cu medicul dumneavoastră despre alte tratamente.
 4. Săriți fumul de țigară.
  4
  Săriți fumul de țigară. Dumneavoastră și copilul dumneavoastră ar trebui să evitați fumul de țigară din mai multe motive legate de sănătate, dar unul, în special, este faptul că expunerea la fum de țigară poate crește șansele de a dezvolta infecții ale urechii. Încercați să evitați orice fum de țigară, inclusiv fumul de pasiv. [37] Calitatea incorectă a aerului poate avea efecte similare cu fumul de țigară, crescând riscul de infecții ale urechii. [38]