Cum să explicați un handicap fizic unui copil

"De ce scaunul persoanei are roti pe ea?" "De ce îi pune acea persoană toată tâmpenia?" "De ce persoana are doar o mână (sau un picior)? Când copilul dvs. începe să pună astfel de întrebări, ei sunt de obicei gata să audă răspunsul.

Paşi

 1. Căutați cărți pentru copii care conțin copii cu dizabilități și le citiți împreună cu copilul.
  1
  Căutați cărți pentru copii care conțin copii cu dizabilități și le citiți împreună cu copilul. Acest lucru vă va ajuta copilul să înțeleagă că persoanele cu dizabilități nu sunt într-adevăr atât de diferite!
 2. Utilizați cuvinte simple.
  2
  Utilizați cuvinte simple. Atunci când copilul dvs. afișează o persoană cu dizabilități pe stradă, trebuie să răspundeți exact acolo și apoi. Spuneți ceva de genul: "Este greu pentru acea fată să meargă, așa că ea folosește scaunul pentru a se deplasa mai bine". "Nu se vede foarte bine, așa că folosește o trestie pentru a-l ajuta să simtă dacă se va bate în lucruri". "Unii oameni se nasc cu un singur braț și uneori oamenii au un accident și își pierd brațul. Nu știu de ce are un braț, dar asta e bine, pentru că nu contează cu adevărat".
 3. Vorbiți într-un ton obișnuit de voce și semnați că handicapul, în timp ce există, nu este o afacere mare.
  3
  Vorbiți într-un ton obișnuit de voce și semnați că handicapul, în timp ce există, nu este o afacere mare. Acest lucru ajută la normalizarea ideii de dizabilități, astfel încât copilul dvs. se simte confortabil în jurul persoanelor cu dizabilități. Nu-i trimiteți copilului să vorbească cu persoana cu dizabilități sau să-i pună întrebări. Deși poate părea un moment de învățat pentru tine, devine repede o supărare pentru persoanele cu dizabilități, care trebuie să se ocupe atât de stigma, cât și de întrebări aleatorii de la străini. Este foarte nepoliticos să presupunem că "nu va deranja" când, de fapt, poate merge de fapt la o întâlnire sau se absoarbe în gândire profundă. Dacă copilul dvs. este destul de bătrân, îi puteți învăța despre stigmatizarea, mișcarea drepturilor persoanelor cu dizabilități și dizabilitățile invizibile (cum ar fi sindromul de oboseală cronică, autismul și schizofrenia).
 4. Învățați copilul să nu fie milă de persoanele cu dizabilități.
  4
  Învățați copilul să nu fie milă de persoanele cu dizabilități. Da, s-ar putea să aibă puțin mai multe probleme să iasă, dar ei se descurcă la fel ca toți ceilalți! Același lucru este valabil și pentru admirație, care este cu adevărat "milă în deghizare".