Cum să îngrijorezi un copil cu autism

Este important să fii pregătit atunci când intenționezi să îngrijorezi un copil cu autism. Ei gândesc și procesează diferit decât copiii care nu au autism. Copiii autiști sunt foarte dulci și unici, deci poate fi distractiv să-și petreacă timpul cu ei, dar este important să fii conștient de nevoile lor. Iată câteva sfaturi despre cum să vă pregătiți și să vă ocupați de îngrijirea copilului cu un copil cu autism.

Paşi

 1. Obțineți informații de la părinți.
  1
  Obțineți informații de la părinți. Cereți informații utile și necesare: Are copilul comportamente speciale pe care ar trebui să le cunoașteți? Ce vrea copilul să facă și să mănânce? Există vreo modalitate specială pe care părintele o are de calmare a copilului atunci când este supărat? Care sunt rutinele? Este important să știți cum se comportă copilul și ce se poate face pentru a face copilul să se simtă mai bine.
 2. Fiți conștienți de pericole.
  2
  Fiți conștienți de pericole. Unele lucruri pot pune copilul în modul defensiv. Este foarte important ca tu, ca persoană responsabilă de copil, să îi tratezi bine copilul și să eviți declanșatoarele. Copiii autiști se pot topi atunci când sunt frică, frustrați, copleșiți sau ignorați intenționat. Fiți conștienți de ceea ce le supără și respectați acest lucru. Nu striga la ei.
 3. Angajați-vă cu interesele copilului.
  3
  Angajați-vă cu interesele copilului. Oamenii autiști sunt deosebit de pasionați de interesele lor speciale. Aceasta ar putea fi orice, de la trenuri de jucării la cântări. Întrebați părinții sau copilul despre interesele lor înainte de ziua slujbei babysitting, astfel încât să puteți afla mai multe despre ea în prealabil. Găsiți modalități de a juca și de a vă implica împreună în acest subiect. Acest lucru vă va ajuta copilul să vă deschidă.
 4. Știți că rutinele contează.
  4
  Știți că rutinele contează. Copilul poate doriți să urmați un program specific și să faceți aceleași lucruri în fiecare zi. Rutinele oferă un sentiment de securitate și stabilitate copiilor autiști. Din nou, mergeți la părinți și întrebați-i despre rutina copilului. Este posibil să existe un grafic de imagine sau un program scris care să vă ajute.
 5. Încurajați comunicarea.
  5
  Încurajați comunicarea. Este o idee bună să vorbești adesea cu copilul. Discutați cu ei despre interesul lor deosebit, complimentați jucăriile, puneți-le întrebări și așa mai departe. Răspundeți pozitiv răspunsurilor lor, chiar dacă nu sunt capabili să formeze cuvinte sau propoziții coerente. Nu vă simțiți supărat dacă nu primiți prea multe răspunsuri, deoarece unii copii cu autism nu vorbesc prea mult sau preferă să vorbească cu ei înșiși.
 6. Respectați comportamentele și nevoile copilului.
  6
  Respectați comportamentele și nevoile copilului. Dacă copilul pare să vrea să rămână singur, să le dea puțin spațiu și să le supravegheze de la distanță. Dacă copilul se simte bine (de exemplu, apucând mâinile sau învârtindu-se), acționează ca și cum nimic nu este greșit sau neobișnuit și continuă să facă ceea ce faci. Acest lucru va ajuta copilul să se simtă încrezător și respectat.