Cum să dați

O atitudine de acordare este primul lucru pe care trebuie să-l dezvolți dacă vrei să înveți cum să dai. Odată ce v-ați adaptat perspectiva, puteți începe să vă gândiți la căile de zi cu zi de a da oamenilor din jurul vostru și modalități de a nu le oferi celor care au nevoie de ajutor suplimentar.

Cap 1
Dezvoltați o atitudine de dăruire

 1. Dați fără să sperați să primiți.
  1
  Dați fără să sperați să primiți. Altruismul este greu de stăpânit, dar dacă doriți să dați în mod eficient, va trebui să adoptați o atitudine "în centrul atenției", mai degrabă decât o abordare egoistă. Când dați, asigurați-vă că inima este într-adevăr în locul potrivit. [1] Aceasta înseamnă, de asemenea, că nu ar trebui să dați doar pentru a vă face să arăți bine. Gloria este un tip de câștig și, deși ați putea ajunge să câștigați respect sau admirație pentru generozitatea voastră, nu ar trebui să o căutați. Viața nu funcționează, de obicei, exact așa cum a fost planificat. Dacă dai doar din dorința de a primi, vei fi descurajat când lucrurile nu vor funcționa așa cum ai sperat. Odată ce descurajarea intră, veți începe să găsiți scuze pentru a evita să dați în viitor.
 2. Mențineți o atitudine pozitivă.
  2
  Mențineți o atitudine pozitivă. Credeți în propria capacitate de a influența pozitiv viața altora. Oferirea va fi mai ușoară dacă aveți încredere că contribuția dvs. va aduce o diferență. Pe de altă parte, dacă vă spuneți că contribuția dvs. nu va schimba nimic, va fi ușor să începeți să vă convingeți că nu contează dacă dați sau nu. Nu trebuie să vă spuneți că darul vostru singur va schimba lumea, dar trebuie să credeți că vă puteți ajuta.
 3. Învățați să aveți încredere în alte persoane.
  3
  Învățați să aveți încredere în alte persoane. Va trebui să aveți și o atitudine pozitivă față de destinatarul generozității dvs. Încredeți-vă că ei vor pune darul vostru în folosință, în loc să îl irosească. Încrederea nu trebuie să fie orb, desigur. Când este posibil să verificați modul în care va fi folosit darul, nu este nici o rușine în acest sens. De exemplu, atunci când dați bani unei organizații, vă recomandăm să cercetați cât de mult donate de bani merge direct de fapt la cauza pe care organizația pretinde că o promovează. Știind unde se dă darul tău și cum se va folosi, te poate face să te simți mai pozitiv cu privire la actul de dăruire a acestuia.
 4. Imaginați receptorul.
  4
  Imaginați receptorul. Gândiți-vă la modul în care receptorul dorit ar putea reacționa la obținerea cadoului. S-ar putea să fiți mai dornici să faceți o dată ce vă dați seama de impactul pe care l-ar putea face darul dv. [2] Acest lucru poate fi dificil când receptorul este un străin pe care nu l-ați întâlnit niciodată, dar imaginația dvs. este deosebit de importantă pentru acest tip de dăruire impersonală. Imaginați-vă pe cineva pe care îl cunoașteți în pantofii receptorului și încercați să personalizați darul în acest fel. De exemplu, dacă dați bani unei organizații de caritate care îi ajută pe copii de peste mări, imaginați-vă cât de recunoscători pot fi copiii din familia dvs. dacă au primit ajutor după ce au avut același fel de nevoie de copiii anonimi pe care îi ajutați în mod obișnuit.
 5. Fii recunoscător.
  5
  Fii recunoscător. Gândiți-vă la binecuvântările și darurile pe care le-ați primit în viața voastră. A deveni o persoană mai recunoscătoare vă va înmuia în mod natural atitudinea față de ceilalți, făcând mai ușor să o "plătiți" și să le dați altora ca rezultat. Stați jos și faceți o listă reală de persoane, experiențe și lucruri pentru care vă simțiți recunoscători. Lista nu trebuie să fie lungă și nu trebuie să-ți petreci prea mult timp. Ideea este pur și simplu să lucrezi conștient la cultivarea recunoștinței în inima ta.
 6. Petreceți timp cu a oferi oamenilor.
  6
  Petreceți timp cu a oferi oamenilor. Prietenii și familia vă influențează mai mult decât ați putea realiza. Când vă înconjurați cu oameni generoși, natura lor de dăruire ar putea începe să vă freacă de voi. Când vă petreceți timp cu oameni auto-centrați, pe de altă parte, convingerile lor negative ar putea să înceapă să influențeze gândirea în schimb. Dacă aveți dificultăți în a vă motiva să dați, o persoană centrat pe sine ar putea să vă descurajeze să vă dați, în timp ce o persoană generoasă vă poate ajuta să vedeți beneficiul în ea.
 7. Transformați-l într-un obicei.
  7
  Transformați-l într-un obicei. Oferirea devine mai ușoară prin practică. Angajați-vă să dați în mod obișnuit, în loc să dați doar ocazional. Singura modalitate de a vă transforma într-un obicei este să dați repetat. Nu vă faceți griji dacă nu vine în mod firesc la început. Dacă aveți nevoie de ajutor pentru a începe, scrieți mementouri pentru dvs. și postați-le în locuri pe care știți că le veți vizita pe parcursul zilei.

Cap 2
De zi cu zi

 1. Asigura suport.
  1
  Asigura suport. Când aveți abilitatea de a ajuta pe cineva printr-o dificultate, faceți ceea ce puteți pentru a vedea persoana prin ea. Uneori, sprijinul vine sub formă de sprijin moral. Când nu ai altceva de oferit cuiva care trece printr-un timp greu, dă-i o anumită încurajare acelei persoane. Oferiți o ureche de ascultare, un zâmbet sau cuvinte de încurajare. Ajutați-o pe cealaltă parte să se distragă suficient de mult pentru a se calma. Aflați ce trebuie să se simtă mai bine din partea celeilalte persoane și încercați să o oferiți. Există, de asemenea, momente în care ați putea fi în măsură să oferiți sprijin practic. De exemplu, în cazul în care vecinul dvs. se luptă financiar și are nevoie de o plimbare la magazin alimentar, cu condiția că plimbare îl poate sprijini într-un mod foarte practic.
 2. Oferi un sfat.
  2
  Oferi un sfat. Cineva care te întoarce spre ajutor nu ar vrea decât un mic sfat. Ascultați problemele celeilalte persoane și oferiți-vă cele mai bune sfaturi atunci când vi se cere. [4] Totuși, recomandările nesolicitate ar trebui să fie evitate. Acordarea de sfaturi cuiva care nu-l doreste va face de obicei acea persoana sa se simta judecata sau privita in jos. S-ar putea să dați falsa impresie că încercați să dictați cum ar trebui să trăiască acea persoană, iar cealaltă parte ar putea să vă sfăduiească pentru asta. Fiți întotdeauna sincer atunci când dați sfaturi. Dacă nu aveți nici o experiență cu dificultatea cu care se confruntă celălalt persoană sau dacă nu aveți nicio idee bună despre ceea ce ar trebui să facă, spuneți așa. Neavând sfaturi este mai bine decât să dați sfaturi proaste, chiar dacă sfatul rău este bine intenționat.
 3. Lasă-i să se hrănească.
  3
  Lasă-i să se hrănească. Există, de asemenea, momente când cineva vă poate spune despre problemele sale fără a aștepta vreun sfat în schimb. În aceste cazuri, ar trebui să îi dați acelei persoane o ureche de ascultare și un umăr pentru a plânge. Asigurați-vă că acordați o atenție nelimitată atunci când iubitul dvs. are nevoie să ascultați. Difuzarea ascultării pare nesigură și nu va da de fapt celeilalte persoane confortul pe care îl caută de la tine.
 4. Dă-i laude.
  4
  Dă-i laude. Toată lumea are nevoie câteodată de o încurajare. Oferirea unui cuvânt cinstit de laudă fără a fi solicitat poate ajuta la stimularea stimei de sine a receptorului și a încrederii în sine, chiar și într-o zi proastă. [5] Lauda pe care o dați trebuie să fie întotdeauna cinstită, bineînțeles. Lăudările nescrise pot fi percepute ca o insultă când sunt prinse. Când nu este prins, ar putea orienta destinatarul într-o direcție greșită, determinându-i să perceapă și să-și exercite o forță care nu există în realitate.
 5. Arătați răbdarea.
  5
  Arătați răbdarea. Chiar și cei mai buni oameni vor avea o "odihnă" zi în fiecare moment. Faceți tot ce este mai bun pentru a fi înțelept și răbdător cu cineva care are o stare proastă. Darul de răbdare ar putea fi exact ceea ce persoana trebuie să se liniștească. Acest lucru poate fi dificil de făcut atunci când cealaltă persoană își împinge butoanele. Dacă observați că răbdarea este imposibilă, luați în considerare retragerea de la persoana care vă dă probleme. Petreceți ceva timp calmându-vă în jos înainte de a se ocupa de el sau ea din nou.
 6. Acordați respect.
  6
  Acordați respect. Respectul este unul dintre cele mai elementare daruri pe care le poți da cuiva, dar este și unul dintre cele mai importante. În esență, aceasta înseamnă tratarea cu sinceritate a oamenilor pe care îi întâlnești. Nu răspundeți seriozității cu sarcasmul. Opriți-vă de la rulare ochii atunci când cineva face o greșeală sau spune ceva ignorant. Orice acțiune care are drept scop deformarea sau tăierea cuiva trebuie lăsată în urmă.
 7. Oferiți daruri materiale mici.
  7
  Oferiți daruri materiale mici. Chiar dacă darurile materiale nu sunt cele mai importante lucruri pe care le puteți da unei persoane, un cadou atent selectat poate lumina ziua cuiva. Cheia este să știi ce să dai, când să o dai și cum să o dai. Cadouri care demonstrează cunoștințele personale ale destinatarului sunt de obicei cele mai bune. De exemplu, dacă știți că destinatarul are un tip preferat de înghețată, oferindu-i o cutie de cartofi de înghețată într-o zi proastă ar putea fi suficientă pentru a face ca această persoană să zâmbească. Când nu vă puteți gândi la ceva personal, mergeți cu ceva clasic, cum ar fi florile. Încercați să evitați darurile care ar putea face pe cealaltă persoană să vă simtă îndatorată, totuși. De asemenea, nu trebuie să faceți o mare afacere din prezentarea cadoului.

Cap 3
Din darea obișnuită

 1. Găsiți cauza corectă.
  1
  Găsiți cauza corectă. Oferirea este mult mai ușoară atunci când vă simțiți pasionați de organizație, de persoană sau de cauza pe care o dați. Petreceți ceva timp pentru a găsi cei mai buni beneficiari ai timpului, banilor și energiei, în loc să oferiți fără discriminare. Puteți lua în considerare finanțarea unei cauze bazate pe pasiunile voastre. De exemplu, dacă vă place animalele, luați în considerare adăpostul local animal sau o organizație națională care susține animalele. Alternativ, blocați pe o anumită persoană pe care o admirați și luați în considerare susținerea lucrurilor pe care le suportă. Unii oameni sunt mai ușor motivați de relațiile pe care le întrețin în propria lor viață. Dacă sună ca tine, susținerea pasiunilor și a convingerilor celor dragi poate părea mai motivantă decât susținerea unei organizații fără chip.
 2. Cunoașteți opțiunile dvs.
  2
  Cunoașteți opțiunile dvs. Cei mai multi oameni asociaza â € œcharityâ € cu actul de a da bani, dar dându-ti timp si energie poate fi acte de caritate, de asemenea. Orice resursă pe care o ai este o resursă pe care o poți oferi. Oferiți-vă mijloacele. Dacă nu aveți o mulțime de bani, acordarea timpului dvs. poate fi la fel de importantă. De asemenea, donarea de bani este o modalitate foarte bună de a da dacă viata ta este prea agitată pentru a-ți petrece timpul voluntar.
 3. Începeți puțin.
  3
  Începeți puțin. În loc să faci un cadou uriaș chiar de la început, dă doar suficient pentru a te ajuta să te obișnuiești cu asta. Dacă sari în lucruri prea repede, s-ar putea să te copleșești accidental. [6] Dacă dai bani, începe prin a da o sumă mică. Chiar și $ 1 este acceptabil în majoritatea cazurilor. Ideea este pur și simplu să începem. După prima donație, creșteți treptat această sumă de fiecare dată când vă dați să vă ușurați în practică. Același principiu se poate aplica și cadourilor de timp. Începeți prin a renunța la 10-20 de minute din timpul dvs. pentru o anumită cauză. Creșteți treptat această sumă în fiecare moment în care dați.
 4. Planificați-l.
  4
  Planificați-l. Odată ce vă simțiți încrezători în beneficiul generozității dvs. și al resurselor pe care intenționați să le dați, dați seama cât de mult vă puteți permite efectiv să oferiți. Determinarea unei sume în care vă simțiți confortabil poate face actul de dăruire să pară mai ușor de gestionat și mai ușor de continuat. Acest lucru va necesita o examinare serioasă a bugetului, a programului sau a ambelor. Organizarea formală a vieții dvs. în acest fel poate părea o mulțime de muncă, dacă nu ați făcut-o niciodată înainte, dar, în cele din urmă, urmărirea resurselor dvs. va face mult mai ușor să le răspândiți mai departe.
 5. Asigurați-vă prioritatea de top.
  5
  Asigurați-vă prioritatea de top. Ar fi tentant să dai doar după ce ai grijă de celelalte nevoi și responsabilități, dar făcând asta, îți spui că dăruirea într-adevăr nu este atât de importantă. Oferindu-vă înainte de a face orice altceva, veți avea o atitudine mai eficientă față de generozitate. Când oferiți bani, facturați-vă donația în bugetul dvs. lunar ca o cheltuială necesară. Scrieți cecul pentru organizația de caritate aleasă de îndată ce primiți plata, în loc să așteptați să vedeți ce a mai rămas din banii dvs. după toate celelalte cheltuieli ale dvs. Când acordați timp, programați-l în ziua voastră. De îndată ce știți că cauza dvs. are nevoie de voluntari pentru un eveniment, angajați-vă să vă ajute, apoi lucrați restul programului dvs. în legătură cu acest angajament.
 6. Sacrifici ceva mic.
  6
  Sacrifici ceva mic. Luați în considerare renunțarea la ceva de care nu aveți nevoie, pentru a vă oferi mai mult. Sacrificiul nu trebuie să fie dăunător, ci ar trebui să fie vizibil. De exemplu, vă recomandăm să renunțați la cafea miercurea sau la fast-food în zilele de vineri. Anulați banii pe care îi economisiți atunci când vă abțineți de la acest mic lux și dați-i cauzei alese. Prin schimbarea rutinei într-un mod redus, vă puteți aminti mereu de necesitatea de a da și de a păstra cauza în permanență în mintea voastră.