Cum să găsiți cauza agresiunii la câinii mai în vârstă

Câinii afișează agresivitatea pentru a-și exprima emoțiile, mai ales atunci când simt că sunt amenințați. Agresiunea constă dintr-o serie de comportamente, inclusiv mormăieri, înțepături, bătăi și chiar mușcături. [1] Este o problemă comună la câinii mai în vârstă și poate avea cauze diferite, cum ar fi pierderea auzului și a vederii, lipsa mobilității și durerea. [2] Dacă câinele dvs. a devenit agresiv la vârsta înaintată, încercați să determinați ce declanșează agresiunea și luați-vă câinele la medicul veterinar pentru a diagnostica agresiunea.

Cap 1
Observând agresiunea câinelui

 1. Detectați agresiunea cu persoane necunoscute sau cu animale de companie.
  1
  Detectați agresiunea cu persoane necunoscute sau cu animale de companie. Câinii mai vechi nu se ajustează întotdeauna bine să se schimbe. Dacă aduceți persoane necunoscute sau animale de companie în jurul câinelui dvs. mai vechi, acesta ar putea deveni foarte anxios și ar putea manifesta agresiune față de acea persoană sau animal. [3] Câinii cu demență (disfuncția cognitivă canin) au probleme în recunoașterea fețelor familiare. Dacă câinele are demență, ar putea deveni agresiv față de oameni sau animale de companie cunoscute, pentru că nu-și pot aminti cine sunt. Alte semne de demență pot include vocalizarea (lătratul, mârâitul, urlarea etc.) fără niciun motiv, care se pare că se pierd în camerele familiare sau se pierd sau se confundă în colțuri.
 2. Urmăriți modul în care câinele dvs. interacționează cu alți câini.
  2
  Urmăriți modul în care câinele dvs. interacționează cu alți câini. Agresivitatea la câinii mai în vârstă poate apărea în gospodăriile cu mai mulți câini. Dacă câinii dvs. sunt de vârste diferite, cel mai tânăr poate începe să provoace dominarea celui mai vechi. La rândul său, câinele mai în vârstă poate fi agresiv față de câinele mai mic pentru a încerca să își mențină poziția dominantă. [4] Agresivitatea poate apărea, de asemenea, între câinii mai în vârstă și cei mai tineri, deoarece câinele mai în vârstă nu mai comunică în mod clar cu câinele mai mic, fizic incapabil să facă acest lucru. Fără semnale sociale adecvate, ar putea apărea agresiuni între câini. [5]
 3. Observați dacă câinele dvs. se uită cu ușurință.
  3
  Observați dacă câinele dvs. se uită cu ușurință. Cainii mai in varsta care si-au pierdut viziunea si / sau auzul primesc o contributie mai putin senzoriala din mediul lor, ceea ce inseamna ca sunt mai putin constienti de ceea ce se intampla in jurul lor. De exemplu, dacă câinele dvs. nu poate auzi foarte bine, nu va ști când cineva se apropie de el. Acest lucru poate surprinde câinele dvs. și declanșează agresiune. Dacă câinele dvs. nu poate vedea, dar poate încă auzi, poate fi surprins când aude un sunet, dar nu poate spune de unde vine. O persoană mai veche cu pierderea auzului și a vederii poate deveni și mai surprinsă, ducând la agresiune. Pentru a testa capacitatea câinelui de a vedea, aruncați o minge de bumbac (sau alt obiect foarte ușor, dar ușor de văzut) lângă câine. Aruncați elementul doar în partea unde se îndreaptă ochii câinelui. Dacă câinele dvs. poate vedea, atunci el se va uita la mingea de bumbac în timp ce cade. Dacă nu, atunci nu va arăta sau nu va părea să observe. Pentru a testa abilitatea câinelui de a auzi, bate mâinile de câteva ori în timp ce stați în spatele câinelui dvs. sau faceți un alt zgomot neașteptat atunci când sunteți sigur că nu vă poate vedea. Dacă câinele dvs. poate auzi, atunci se va întoarce să vadă de unde vine zgomotul. Dacă nu se întoarce, probabil că nu poate auzi sunetul.
 4. Uită-te în gura câinelui tău.
  4
  Uită-te în gura câinelui tău. Durerea poate provoca un câine mai în vârstă să devină agresiv, datorită iritabilității cauzate de durere. [7] Boala dentară poate fi foarte dureroasă și este o problemă comună de sănătate care stă la baza agresiunii la câinii mai în vârstă. [8] Dacă vă permite câinele dvs., priviți în gură pentru semne de boală dentară: [9] Respirație neplăcută Gingivită (gingii roșii, iritate) Sângerare din gură Dinți pierși, crăpați sau lipsă Dinții se acumulează pe dinți
 5. Observați capacitatea câinelui de a vă deplasa.
  5
  Observați capacitatea câinelui de a vă deplasa. Cu cat cresc cainii, articulatiile lor pot deveni rigide si dureroase, facand dificila miscare. În cazul în care câinele dvs. nu se poate îndepărta de o situație pe care o consideră amenințătoare sau enervantă, poate răspunde devenind agresivă. [10] Luați notă dacă câinele dvs. are probleme în a se ridica după ce se culcă sau nu se poate deplasa în sus și în jos scările așa cum era. În plus față de a face deplasarea dificilă, artrita poate fi foarte dureroasă. Dacă câinele are artrită dureroasă, poate manifesta agresiune pentru a evita atingerea acestuia. [11]

Cap 2
Căutarea unei diagnostice profesionale

 1. Luați câinele la veterinar.
  1
  Luați câinele la veterinar. Poate fi greu să vezi câinele tău mai vechi devine agresiv. Înainte ca agresiunea să poată fi tratată, totuși, trebuie identificată cauza ei [12]. Veterinarul dvs. vă va examina câinele, va primi o istorie de la dvs. și va efectua teste diagnostice pentru a determina ce cauzează agresiunea.
 2. Spune-i veterinarului despre agresiunea câinelui tău.
  2
  Spune-i veterinarului despre agresiunea câinelui tău. Deoarece agresiunea la câinii mai în vârstă poate avea mai multe cauze diferite, medicul veterinar va avea nevoie de informații detaliate despre comportamentul agresiv al câinelui. În timpul întâlnirii cu medicul veterinar, includeți următoarele informații despre agresiune: Când a început agresiunea Ceea ce arată agresivitatea (bătăi de cap, mormăi, zgârierea dinților, bătăi de cap) Când are loc agresiunea (întâlnirea cu noi oameni, interacțiunea cu alți câini, încercați să atingeți câinele dvs.) Orice probleme de agresiune atunci când câinele dvs. a fost mai tânăr și dacă aceste probleme au fost tratate
 3. Luați-vă medicul veterinar să-ți examineze câinele.
  3
  Luați-vă medicul veterinar să-ți examineze câinele. Veterinarul dvs. va face un examen fizic al câinelui dvs., în căutarea oricăror probleme fizice care ar putea provoca agresiunea câinelui dvs. De exemplu, medicul veterinar vă va arăta în gura câinelui pentru semne de boală dentară dureroasă și va verifica articulațiile câinilor pentru artrită. Veterinarul dvs. va efectua, de asemenea, un examen neurologic pentru a determina dacă câinele dvs. are o boală neurologică, cum ar fi demența, care ar putea provoca agresiunea. [13] Veterinarul dvs. poate efectua, de asemenea, teste pentru a evalua vederea și / sau pierderea auzului la câinele dumneavoastră. Dacă câinele se află într-o mulțime de durere, medicul veterinar vă poate dori să vă sedați pe scurt câinele pentru a examina gura și articulațiile câinelui cu mai multă siguranță.
 4. Permiteți medicului veterinar să efectueze teste de diagnosticare.
  4
  Permiteți medicului veterinar să efectueze teste de diagnosticare. Pe baza concluziilor examenului fizic și a informațiilor pe care le-ați furnizat, veterinarul dvs. poate dori să efectueze teste de diagnostic suplimentare. Dacă articulațiile câinelui dvs. păreau rigide, medicul veterinar vă poate recomanda radiografii pentru a examina mai îndeaproape articulațiile. Dacă gura câinelui dvs. ar părea nesănătoasă, radiografiile dentare i-ar ajuta pe veterinar să determine gradul de boală dentară. Activitatea de sânge poate, de asemenea, ajuta medicul veterinar să determine dacă o problemă de sănătate care provoacă agresiunea.
 5. Vizitați un expert în comportamentul animalelor.
  5
  Vizitați un expert în comportamentul animalelor. Dacă o problemă medicală nu cauzează agresivitatea câinelui dvs. mai mare, atunci ar putea fi cauza unei probleme comportamentale. Veterinarul dvs. vă poate face referire la un expert calificat în comportamentul animalelor care poate efectua o evaluare comprehensivă a câinelui dvs. [14] Experții în comportamentul animalelor au diferite calificări, inclusiv Certified Animal Behaviorist și certificarea consiliului de administrație în comportamentul veterinar. Utilizați site-ul http:
  iaabc.org/consultants pentru a găsi un comportamentalist de animale calificat în zona dvs.