Cum să efectuează cercetarea

Învățarea căutării eficiente a surselor de informații online și la bibliotecă nu trebuie să fie complicată. Învățând să formuleze întrebări eficiente de cercetare, planificați-vă afacerea și explorați opțiunile disponibile, puteți începe să utilizați surse bune pentru a explora și susține o poziție cu cercetarea. Consultați Pasul 1 pentru mai multe informații.

Cap 1
Formarea unei întrebări de cercetare

 1. Aflați despre diferitele tipuri de cercetări pe care le puteți desfășura.
  1
  Aflați despre diferitele tipuri de cercetări pe care le puteți desfășura. Cercetarea se întâmplă de fiecare dată când căutați în mod activ informații despre un anumit subiect. Puteți cerceta pentru a explora un subiect despre care nu sunteți familiarizat, precum și pentru a furniza dovezi pentru reclamațiile pe care le faceți într-o prezentare sau eseu de cercetare. Cercetarea poate fi colectată prin colectarea propriilor date, citirea online sau utilizând proiectele de cercetare anterioare pentru a vă ghida eforturile. Cercetare exploratorie
 2. Notați ce nu știți.
  2
  Notați ce nu știți. Odată ce ați explorat un subiect într-o anumită măsură, există încă multe lucruri pe care să nu le cunoașteți și aceasta este ceea ce puteți utiliza pentru a vă ghida cercetarea formând o întrebare de cercetare. Începeți să adresați o mulțime de întrebări și să le scrieți: Când oamenii se referă la "epidemia de obezitate", la ce se referă exact? Cand a inceput? Unde? Care sunt câteva motive posibile care ar putea exista?
 3. Găsiți controversa și conversația.
  3
  Găsiți controversa și conversația. În fiecare subiect există o "problemă" în joc. Există ceva discutabil, ceva controversat în legătură cu acest subiect, și asta este ceea ce doriți să petreceți timp cercetând. Cu cât tema este mai mică, mai îngustă și mai specifică, cu atât mai bine. Subiectul obezității din SUA ar putea fi prea mare. Uită-te la propria comunitate, stat sau regiune. Care sunt statisticile? Cum se compară cu alte regiuni? Ce ar putea explica acest lucru? De ce? Dacă întrebați și răspundeți la aceste întrebări, sunteți în căutarea unui subiect solid de cercetare. Problemele de fapt nu fac subiecte de cercetare bune, pentru că nu există nimic de cercetat, este doar un fapt de a căuta. O întrebare bună de cercetare, de exemplu, nu ar fi "Câți oameni au murit din cauza obezității?" dar "Cum ucide obezitatea?"
 4. Adresați-vă o întrebare probantă pe care sperați să o explorați cu ajutorul cercetării.
  4
  Adresați-vă o întrebare probantă pe care sperați să o explorați cu ajutorul cercetării. După ce ați explorat subiectul dvs. online și, eventual, tipărit, trebuie să vă prezentați o întrebare solidă de cercetare care să vă ajute să vă îndrumați cercetarea de susținere. "Ce politici și atitudini au dus la creșterea bruscă a obezității în Indiana în timpul la mijlocul anilor '90?“ ar fi un subiect excelent de cercetare. Este specific în ceea ce privește locația, controversa și subiectul. E ceva ce poți dovedi.
 5. Permiteți cercetării să vă ghideze argumentul, nu invers.
  5
  Permiteți cercetării să vă ghideze argumentul, nu invers. Cu toții avem opinii puternice cu privire la subiecte, în special la cele controversate. Poate fi tentant să căutați numai surse care să vă valideze opinia sau care vor simplifica mai degrabă subiectul, decât să-l compliceze. Pe măsură ce faceți cercetările, căutați o varietate de opinii, argumente și poziții și permiteți-vă să aduni cele mai puternice cercetări posibile, nu doar argumentele pe care doriți să le auziți.

Cap 2
Explorarea online

 1. Utilizați Internetul pentru cercetare exploratorie.
  1
  Utilizați Internetul pentru cercetare exploratorie. În funcție de subiectul dvs., Internetul poate fi o mulțime de informații sau o regiune mlaștină de opinii și fluxuri de comentarii. Are cele mai curente informații disponibile instantaneu, dar poate fi dificil să se facă distincția între surse bune și surse nepotrivite. Site-urile guvernamentale (cele care se termină în .gov) sunt surse bune de date și definiții. Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, de exemplu, dispune de o mulțime de date bune despre obezitate în SUA, despre modul în care boala afectează populațiile specifice și o defalcare a obezității în funcție de regiune. Non-profiturile (site-urile care se termină în .org) pot fi, de asemenea, surse bune de opinii. În general, organizațiile vor avea o "agendă" și vor prezenta o varietate de informații care susțin poziția lor. Acest lucru poate fi bun în sprijinirea cercetării dvs., dar poate fi, de asemenea, o sumă echitabilă de rotație pe probleme. Blogurile și panourile de mesaje pot fi bune pentru a obține un sentiment al opiniilor oamenilor și sunt bune pentru a veni cu idei pentru întrebări pe care le puteți întreba, dar ele nu sunt surse bune de sprijin. Nu sunt bune pentru citate, cu alte cuvinte.
 2. Utilizați Internetul pentru a defini termenii rapid.
  2
  Utilizați Internetul pentru a defini termenii rapid. Este obezitatea o boală? Ce înțelegem prin a numi o "epidemie"? Acestea sunt termeni pe care puteți și ar trebui să căutați rapid online. Definindu-vă termenii și devenind mai familiarizați cu tema - devenind un expert amator pe ea, de fapt - veți fi mai informați când veți ajunge la tipurile mult mai tehnice de surse pe care va trebui să le utilizați pentru sprijinul dvs. cercetare.
 3. Utilizați Wikipedia ca resursă, dar nu ca sursă.
  3
  Utilizați Wikipedia ca resursă, dar nu ca sursă. Unul dintre marile lucruri despre un wiki (cum ar fi eduCum!) Este că sursele menționate în întregul articol sunt disponibile în partea de jos a paginii pentru a vă explora. Acestea sunt adesea mai bune surse de informație decât wiki-ul însuși, iar organizarea paginii vă permite să o utilizați ca un rezumat al informațiilor din aceste surse, mai degrabă decât o sursă în sine.
 4. Găsiți articole și opinii substanțiale.
  4
  Găsiți articole și opinii substanțiale. Când citiți online, căutați un amestec de statistici și date, precum și opiniile. Nu este neapărat util să ai un blog plin de conspirații cuiva despre hormonii de creștere în prânzurile școlare fiind o conspirație pentru a păstra copiii obezi, dar ar putea fi ceva care să te inspire. Care este acordul cu prânzurile școlare? Ce cercetare a fost făcută? Explorați mai mult și găsiți o pagină mai substanțială cu informații similare.

Cap 3
Utilizarea bibliotecii

 1. Vorbiți cu un bibliotecar.
  1
  Vorbiți cu un bibliotecar. Cea mai utilă sursă de informații la biblioteci nu este cartea. Adesea, bibliotecarii stau pe neașteptate, în timp ce elevii se luptă pe calculatoare la o distanță de două picioare, săpând printr-o mlaștină dificilă de informații proaste și surse sărace. Vorbește cu ei! Sunt aici pentru a vă ajuta. Adu-ți întrebarea de cercetare și orice cercetare pe care ai făcut-o în acest moment, precum și orice misiuni sau descrieri de proiecte pe care le-ai primit cu tine. Dacă faceți cercetări pentru o hârtie, aduceți foaia de sarcini. Adresați-vă la recepție pentru bibliotecarii de cercetare care vă apelează la consultații studențești sau faceți o întâlnire cu un subiect bibliotecar într-un anumit domeniu. Aceste întâlniri tind să fie foarte benefice. Nu veți pierde timp încercând să negociem bazele de date dificile ale bibliotecii și veți fi siguri că informațiile pe care le veți găsi vor fi utile pentru proiectul dvs.
 2. Cărți de cercetare, reviste și baze de date de informații.
  2
  Cărți de cercetare, reviste și baze de date de informații. În bibliotecă, aveți mai multe informații despre care veți ști ce să faceți. Încercați să găsiți numai cele mai direct legate de informații. Dacă vă străduiți să găsiți surse bune, încercați să îmbunătățiți termenii de căutare și să priviți din nou. Cărțile fac în mod evident o prezentare generală bună a subiectelor. Dacă cercetați obezitatea, veți putea găsi studii de cercetare pe termen lung, analize de specialitate și opinii asupra cărților din subiectul respectiv. Revistele și revistele de cercetare vor oferi subiecte mai specializate și tehnice, de obicei la o oarecare durată. Ele sunt mai ușoare în ceea ce privește opinia și mai grele pe statisticile uscate. Majoritatea bibliotecilor universitare utilizează JSTOR sau o variantă a unei baze de date academice care găzduiește articole de cercetare pe teme. Poate fi o bază de date oarecum dificilă de negociere, așa că discutați cu un bibliotecar pentru ajutor dacă nu sunteți sigur.
 3. Încercați un amestec de termeni de căutare.
  3
  Încercați un amestec de termeni de căutare. Poate fi frustrant atunci când începeți prima oară la bibliotecă în încercarea de a găsi informații direct legate de căutările dvs. Învățând să căutați în mod eficient și să fiți harnici cu eforturile voastre va fi plătit în cele din urmă. Variați căutările, utilizând citate în jurul căutărilor specifice pe care doriți ca motorul să îl caute. Dacă ați căutat informații despre obezitate, legate în mod special de programul de prânz al școlii, ați putea căuta: "obezitate" "obezitate" "prânz școlar" "pranz școlar" "junk food în școli" "obezitate Indiana" "epidemie de greutate" "epidemie de obezitate"
 4. Nu citiți fiecare cuvânt.
  4
  Nu citiți fiecare cuvânt. Învățarea de a citi rapid și de a schimba în mod eficient pentru informații importante și pe subiect este adesea diferența dintre un proiect de cercetare netedă și unul frustrant. Dacă intri într-un subiect cu adevărat complicat, multe cercetări pot fi plictisitoare și uscate. Învățând să negociezi rapid sursele, va face munca mult mai ușoară. Citiți rezumatul, dacă sursa are una sau citiți introducerea la sursă pentru a vă asigura că subiectul este aplicabil. Dacă pare periferic, puneți-l înapoi și uitați de el. Nu faci cercetări pentru a tăia bibliografia, faci asta pentru a-ți susține argumentul și pentru a explora subiectul. Dacă găsiți o sursă bună, treceți la sfârșit și citiți rezumatul. O mare parte din "carnea" surselor de cercetare tehnică va fi cheltuită prezentând propriile cercetări, în timp ce vă preocupați mai ales de constatări și de argumentul însuși. De multe ori, puteți să vă îndepărtați doar dacă citiți câteva paragrafe ale unui raport de cercetare de 15 sau 20 de pagini dacă ați citit inteligent. Dacă sursa oferă un sprijin excelent, citiți articolul mai atent pentru a obține un sentiment al argumentației și al dovezilor. Folosiți propriile cercetări ale autorului pentru a căuta mai multe surse.
 5. Luați note bune, astfel încât să puteți găsi mai târziu informații.
  5
  Luați note bune, astfel încât să puteți găsi mai târziu informații. Nu este nimic mai rău decât să ajungeți la faza de scriere a unui proiect de cercetare, deoarece nu puteți găsi un citat sau o statistică specială în grupele de cercetări pe care le-ați colectat. Rămâneți organizat în timp ce studiați și faceți note cu atenție pentru a vă referi mai târziu. Luați cărți de bilete la bibliotecă și scrieți cotații specifice pe o parte a cardului și informațiile bibliografice (titlul, autorul, informațiile publicației și adresa URL, dacă este cazul) pe cealaltă parte a cartelei.
 6. Nu vă copleșiți de surse.
  6
  Nu vă copleșiți de surse. O zi bună la bibliotecă nu implică neapărat stivuirea unui munte de cărți de 500 de pagini pe care nu le veți citi niciodată. Cercetați inteligent, luând note pe cele mai importante părți ale informațiilor și folosiți un număr de surse ușor de gestionat pentru a vă face argumentul și pentru a vă servi argumentul. Unii studenți cred că mai multe surse fac mai bine o lucrare de cercetare. Nu este. În mod ideal, doriți un echilibru al vocii lor - adică cercetarea - și vocea, argumentul tău. Un bun proiect de cercetare utilizează cercetarea pentru a forma și susține un argument, să nu se comporte ca un manechin ventriloquist, repetând informațiile citite pe larg.

Cap 4
Realizarea cercetării primare

 1. Efectuați cercetări primare pentru subiecții locali sau subiecți, dacă proiectul o solicită.
  1
  Efectuați cercetări primare pentru subiecții locali sau subiecți, dacă proiectul o solicită. Unele subiecte și proiecte vor face apel la cercetarea primară, ceea ce înseamnă că veți colecta personal datele. Dacă aveți un subiect cu adevărat localizat - cum ar fi problema obezității de la Universitatea dvs., de exemplu - este posibil să doriți să luați în considerare crearea unui scurt chestionar sau a unui alt mod de analiză a datelor care vă interesează proiectul dvs. [2]
 2. Găsiți o dimensiune a eșantionului care funcționează pentru dvs.
  2
  Găsiți o dimensiune a eșantionului care funcționează pentru dvs. Nu există chestionare sau chestionare pentru toți. Câți ar fi de ajuns pentru a obține un bun simț al problemei. Va însemna ceva pentru a obține opinii despre obezitate din 20 de băieți în vestiar? Toată lumea de pe dormitorul tău? 300 de oameni la jocul de fotbal? Fiți conștienți de părtinire. Urmăriți o combinație oarecum distribuită între bărbați și femei, de vârste diferite, medii socio-economice și locuri de naștere.
 3. Decideți cum veți colecta datele.
  3
  Decideți cum veți colecta datele. Dacă sunteți după opiniile dvs., un chestionar reprezintă cea mai bună și cea mai eficientă metodă de colectare a datelor, dar este posibil să nu se aplice în mod special subiectului dvs. Dacă sunteți interesat de obiceiurile alimentare și disponibilitatea de produse alimentare nesănătoase în cantine, luați în considerare postarea pe lângă masa de prânz câteva zile pe săptămână și numărați numărul de studenți care renunță la prânzul complet în favoarea deserturilor, sucurilor sau bomboanelor. Păstrați o notă de alergare. Interviurile ar putea fi bune dacă aveți acces la experți sau alte părți implicate direct în subiectul pe care îl cercetați. Dacă doriți să aflați despre prânzul școlar, discutați cu angajații de prânz, cu directorul școlii dvs. sau cu alte persoane care ar putea fi implicate. Lăsați-i să știe ce căutați și să explicați proiectul înainte de a discuta cu ei.
 4. Colectați-vă cercetarea.
  4
  Colectați-vă cercetarea. Odată ce ați ales o metodă de colectare, distribuiți anchetele, respectați comportamentele dvs. sau conduceți interviurile și colectați-vă cercetările. Analizați cercetarea și rezumați concluziile dvs. într-un mod care îl veți putea folosi pentru cercetarea dvs. Dacă ipoteza dvs. despre cercetare se sfârșește prin a fi greșită, nu vă îngrijorați. Acest lucru în sine poate fi o sursă bună de informații pentru a fi prezentat într-un proiect, afișând angajamentul dvs. de a afla "adevărul" subiectului la îndemână.

Cap 5
Organizarea cercetării

 1. Evaluați sursele.
  1
  Evaluați sursele. Când ați colectat cercetarea, identificați cele mai persuasive argumente și surse și folosiți-le ca un punct de plecare pentru argumentul propriu. Dacă ați descoperit că districtele cu școli care dispun de automate de distribuție au o rată a obezității de 30% mai mare, cum puteți să transformați acest lucru într-un argument care să sprijine cercetarea? Ce spun cercetările? [3]
 2. Formați o declarație de teză a cercetării dvs.
  2
  Formați o declarație de teză a cercetării dvs. O declarație de teză este lucrul central pe care sperați să-l dovediți prezentându-vă cercetarea. Ar trebui să fie discutabil și specific, oferindu-vă o foaie de parcurs pentru locul în care ar putea merge eseul sau proiectul de cercetare. O declarație de teză bună ajută scriitorul la fel de mult ca și cititorul, pentru că vă oferă un lucru tangibil de dovedit împreună cu scrisul. O declarație de teză proastă ar putea fi "Școlile trebuie să facă mai mult pentru a evita obezitatea". Acest lucru este vag și dificil de dovedit. Ce școli? Ce trebuie să facă? "Liceul Adams ar putea reduce în mod semnificativ rata de obezitate în corpul elevului și chiar și regiunea prin eliminarea automatelor de vânzare și oferind o diversitate de alegeri sănătoase" are mult mai mult pentru a prezenta un argument și pentru a vă oferi ceva de dovedit.
 3. Învățați să paraframați și să citați în mod eficient.
  3
  Învățați să paraframați și să citați în mod eficient. Cum prezentați cercetarea într-un mod lizibil? Parafrază să traduci o sursă în propriile tale cuvinte. Acestea ar trebui să fie întotdeauna atribuite, dar nu citate, și sunt cele mai eficiente când trebuie să rezumați pe scurt o poziție sau un argument. Încă mai i-ai dat credit autorului, deci știm că observația nu este a ta. Cu alte cuvinte, puteți scrie: Potrivit lui Adams, școlile care dețin automate de distribuție în sălile de prânz se confruntă cu o creștere a ratelor de obezitate. Citează orice limbă care provine direct din articol. Acest lucru este folosit în mod efectiv atunci când există ceva în formularea sursei pe care doriți să o subliniezi sau să o evidențiați ca parte a cercetării dvs.: Potrivit lui Adams, "includerea automatelor de distribuție mărește în mod semnificativ dorințele de hrană junk ale elevilor din aceste școli, o reacție în lanț care răsplătește alegerile lor rele. " Învață să recunoști și să eviți plagiatul. Se poate întâmpla accidental, deci trebuie să învățați să recunoașteți căile în care se întâmplă și să o evitați.
 4. Citează-ți sursele.
  4
  Citează-ți sursele. Dacă scrieți un eseu de cercetare, trebuie să învățați să furnizați în mod eficient informații despre citare pentru fiecare sursă pe care o trimiteți, fie că este vorba despre parafrazare, fie despre citare, în întreaga sursă. Utilizați o referință paranteză sau o notă de subsol în textul lucrării dvs. și includeți o listă de referințe sau o pagină de lucrări citată la sfârșitul lucrării, inclusiv informațiile de publicare pentru fiecare sursă. Profesorul dvs. vă poate dori să utilizați un anumit stil de citare, dar cele mai populare includ: MLA APA Chicago Style Turabian