Cum să a determina tipul de personalitate briggs Myers

Sistemul de tip personalitate Myers-Briggs a fost inventat de Katharine Cook Briggs și Isabel Briggs Myers, o echipă mamă-fiică care caută modalități de a ajuta femeile americane să găsească locuri de muncă care să se potrivească cel mai bine personalităților lor în timpul celui de-al doilea război mondial. Ideea din spatele sistemului este că, la fel cum oamenii sunt dreptaci sau stângaci, suntem, de asemenea, înclinați să gândim și să acționăm în anumite moduri cu care ne confruntăm în mod natural. Indicatorul de tip Myers-Briggs (MBTI) analizează patru preferințe, rezultând șaisprezece combinații posibile. Care esti tu?

Cap 1
Găsirea tipului tău

 1. Determinați dacă sunteți introvertit sau extrovertit.
  1
  Determinați dacă sunteți introvertit sau extrovertit. Această preferință nu se referă atât la felul în care sunteți social (cu care sunt deseori asociate acești termeni), cât și la tendința dvs. de a acționa. Când rezolvați o problemă, priviți mai întâi pentru a rezolva problema sau în afară? Cu alte cuvinte, te gândești mai întâi la tine sau la alții? (Notă: Nu vă fie rușine să recunoașteți că vă gândiți mai întâi la voi, dacă sunteți, probabil că sunteți un tip de senzație.) Cineva care în mod normal arată și este energizat de activitatea socială este de obicei extrovertit
 2. Gândește-te la modul în care aduni informații.
  2
  Gândește-te la modul în care aduni informații. O faci prin simțire sau prin intuiție? Senzorii văd copacii; intuitivii văd pădurea. senzori
 3. Uită-te la modul în care iei decizii.
  3
  Uită-te la modul în care iei decizii. Odată ce ați adunat informațiile, fie prin simțire, fie prin senzație, cum ajungeți la o decizie? Vreți să încercați să o priviți din perspectiva tuturor celor implicați în încercarea de a găsi cea mai echilibrată soluție armonioasă (de exemplu, ajungeți la un consens)? Dacă da, preferința dvs. este, probabil, de senzație
 4. Gândește-te la modul în care te referi la lumea exterioară.
  4
  Gândește-te la modul în care te referi la lumea exterioară. Tind să comunici judecăți sau percepții altora? Dacă aveți o judecată
 5. Determinați tipul dvs. de personalitate, care este o combinație de patru litere (de ex.
  5
  Determinați tipul dvs. de personalitate, care este o combinație de patru litere (de ex. g. INTJ, ENFP).

Cap 2
Luând testul

 1. Du-te on-line.
  1
  Du-te on-line. Pur și simplu efectuarea unei căutări pe Internet pentru combinația de patru litere va duce la mai multe site-uri care descriu tipul dvs. de personalitate Myers Briggs. Citiți-le pentru a obține o perspectivă asupra personalității dvs. și pentru a determina zonele în care puteți să vă împingeți din zona dvs. de confort și să dezvoltați noi abilități. Dacă descrierea nu este exactă, poate doriți să efectuați un test MBTI. Există mai multe tipuri disponibile, de la teste online gratuite până la evaluări MBTI lungi, temeinice și oficiale, administrate de un profesionist calificat.
 2. Luați testul oficial MBTI.
  2
  Luați testul oficial MBTI. Dacă nu aveți încredere în abisul care este Internetul, puteți fi interesat să luați testul MBTI de la un profesionist, cum ar fi un psiholog sau chiar un consilier de carieră. Peste 10.000 de companii, 2.500 de colegii și universități și 200 de agenții guvernamentale folosesc testul pentru a-și înțelege angajații și studenții. [1] Alăturați-vă! Puteți obține sau nu obține aceleași rezultate ca pe un test pe care îl veți lua pe Internet. Dacă sunteți pe gard pe o trăsătură sau două, chiar și starea de spirit a acelei zile ar putea determina rezultatele.
 3. Căutați profilul dvs. de tip.
  3
  Căutați profilul dvs. de tip. Doar știind că tipul tău nu este tot ce e acolo. Există profiluri întregi pe care le puteți căuta pe Internet sau pe care le-ar putea da psihologul sau angajatorul dumneavoastră. Vă poate ajuta să înțelegeți ce înseamnă "simțirea" sau "percepția". Ei primesc titluri, cum ar fi "Dătătorul" sau "Învățătorul" etc. Profilul complet se adresează tipului tău de personalitate într-un număr de medii - muncă, relații personale, acasă și așa mai departe. S-ar putea să credeți că codul de patru litere nu sună ca tine, dar o analiză mai profundă vă poate convinge.

Cap 3
Utilizarea rezultatelor

 1. Puneți-vă tipul la acțiune.
  1
  Puneți-vă tipul la acțiune. Când știți ce tip sunteți, puteți începe să înțelegeți cum s-ar potrivi în lumea din jurul vostru. Dacă sunteți un INTJ și sunteți un agent de vânzări, este posibil să vă regândiți linia de lucru! Există o mulțime de utilizări de zi cu zi pentru acest test. [2] Luați în considerare atunci când învățați. Cum luați și percepeți fapte și concepte? Luați în considerare în relațiile voastre. Cum te amesteci cu alte tipuri de personalitate? Luați în considerare pentru creșterea personală. Cunoașterea tendințelor tale este singura modalitate prin care le poți recunoaște și începe să te distrugi. Sau să vă valorificați puterea!
 2. Înțelegeți că nici o preferință nu este mai bună decât o altă preferință.
  2
  Înțelegeți că nici o preferință nu este mai bună decât o altă preferință. Niciun tip de personalitate nu este superior celuilalt. MBTI încearcă să identifice preferințele naturale, nu abilitățile. Când vă determinați tipul, priviți-l din perspectiva a ceea ce faceți, nu a ceea ce credeți că ar trebui să faceți. Recunoașterea preferințelor proprii este un instrument util în auto-dezvoltare.
 3. Întrebați-i pe alții despre tipul lor.
  3
  Întrebați-i pe alții despre tipul lor. Acesta este un concept fascinant - un concept destul de clar și fascinant: milioane de oameni o iau în fiecare an. [1] Deci, cereți-vă prietenilor! S-ar putea chiar să vă ajute să vă relaționați unul cu celălalt. Un ESFJ și un INTP ar putea face o conversație interesantă atunci când vine vorba de tipul de personalitate. Găsiți persoane care sunt diferite de dvs. și stați să vorbiți despre test. Și găsiți pe cineva care este la fel - știați că ați fost la fel sau ați fost surprins? Uneori e greu de spus.
 4. Știți că nu este sfârșitul - toate sunt toate.
  4
  Știți că nu este sfârșitul - toate sunt toate. Dacă nu sunteți mulțumit de rezultatele dvs., nu-l transpirați. Acesta este un test foarte proeminent, da, dar este mult mai mult pentru tine decat rezultatele tale MBTI. E ca și cum ai spune: "Oh, tu ești un Vărsător, nu? Nu vei fi niciodată punctual și grijuliu!" Nu. Nu funcționează așa. Și, de fapt, rezultatele pot fluctua pe tot parcursul vieții. Acest lucru se datorează parțial faptului că mediul dvs. determină multe lucruri despre dvs. Deci, luați testul acum și revizuiți-l din nou în câțiva ani! S-ar putea să aveți un flop-flop pe o tendință sau două.