Cum să aplică pasta termică

Gestionarea căldurii este importantă în considerare atunci când construiți sau întrețineți computerul. Prea multă căldură poate explica moartea componentelor dvs. sensibile, iar dacă sunteți overclockat, este chiar mai mult o problemă. Știind cum să aplici corect pasta termică este una dintre fundamentele răcirii computerizate. Urmați acest ghid pentru a afla cum.

Cap 1
Pregătirea suprafeței

 1. Alegeți pasta termică adecvată.
  1
  Alegeți pasta termică adecvată. Majoritatea compușilor de bază pentru grăsimi de bază conțin silicon și oxid de zinc, în timp ce compușii mai scumpi conțin conductori de căldură excelenți, cum ar fi argintul sau ceramica. Avantajul lubrifiantului termic argintiu sau ceramic este că veți avea o transmisie termică mai eficientă. Cu toate acestea, grăsimea termică de bază va satisface suficient nevoile celor mai mulți oameni. Dacă intenționați să vă overclocați computerul, încercați să obțineți pastă termică compusă în principal din argint, cupru și aur. Acestea sunt cele mai favorabile metale din care se poate obține pasta termică.
 2. Curățați suprafețele procesorului și radiatorului.
  2
  Curățați suprafețele procesorului și radiatorului. Ștergeți ușor suprafața cu un burete din bumbac sau un tampon de bumbac umezit cu alcool izopropilic. Cu cât este mai mare procentul de alcool, cu atât mai bine. 70% este bună, dar 90% este mai bună dacă se poate găsi.
 3. Îndepărtați radiatorul și suprafețele procesorului, dacă este necesar.
  3
  Îndepărtați radiatorul și suprafețele procesorului, dacă este necesar. În mod ideal, cele două suprafețe atinge vor fi perfect plate, ceea ce ar elimina complet nevoia de pastă termică. Dacă baza dvs. de căldură pentru chiuvete este dificilă, puteți să-l șlepiți umed și să-l lustruiți pentru al face mai fluid. Acest lucru nu este întotdeauna necesar, cu excepția cazului în care vizează performanța finală de răcire. Pasta termică este concepută pentru a umple golurile și imperfecțiunile de pe suprafețele pe care le îmbinați. Deoarece tehnicile de producție moderne nu pot face suprafețe fără imperfecțiuni, pasta termică va fi întotdeauna necesară.

Cap 2
Aplicarea pastă termică la răcitoarele cu circuit circular

 1. Puneți o mică picătură de pastă termică în centrul bazei răcitorului.
  1
  Puneți o mică picătură de pastă termică în centrul bazei răcitorului. Margelele de pastă ar trebui să fie mai mici decât un BB sau un bob de orez. Dacă ați citit că ar trebui să fie "de dimensiuni reduse", este prea multă pastă și veți termina cu pastă pe placa de bază [1] Nu este nevoie să se răspândească pasta pentru răcitoare circulară, deoarece presiunea de aplicare va fi împrăștiată uniform pe suprafață.
 2. Atașați radiatorul la procesor.
  2
  Atașați radiatorul la procesor. Instalați radiatorul cu presiune uniformă din toate părțile, iar talonul pe care l-ați așezat pe suprafață se va întinde pe întreaga suprafață de contact. Acest lucru va crea un strat subțire, uniform, care va umple eventualele lacune, dar va evita acumularea excesului. Pe măsură ce se aplică căldura, pasta va deveni mai subțire și se va extinde mai mult spre margini. Acesta este motivul pentru care folosirea unei cantități mici de pastă este importantă, deoarece un pic merge mult.
 3. Evitați scoaterea radiatorului după instalare.
  3
  Evitați scoaterea radiatorului după instalare. Este dificil să verificați dacă pasta a fost aplicată corect. Dacă spargeți garnitura care este creată atunci când instalați radiatorul, va trebui să reporniți procesul, curățați mai întâi pasta veche și apoi aplicați-o din nou.
 4. Reconectați ventilatorul la placa de bază.
  4
  Reconectați ventilatorul la placa de bază. Conductorul ventilatorului CPU ar trebui să fie conectat la priza ventilatorului CPU deoarece are cea mai mare parte a funcției PWM care permite calculatorului să regleze automat viteza ventilatorului fără a schimba tensiunea.
 5. Porniți sistemul.
  5
  Porniți sistemul. Verificați dacă ventilatorul se rotește. Introduceți BIOS-ul apăsând tasta F1 sau Del în timpul POST. Verificați dacă temperatura este normală, temperatura procesorului ar trebui să fie mai mică de 40 de grade Celsius când este inactivă, aceeași pentru GPU.

Cap 3
Aplicarea pastă termică la răcitoare pe bază de pătrat

 1. Aplicați pastă la baza răcitorului.
  1
  Aplicați pastă la baza răcitorului. Aplicarea pastă la un răcitor pătrat este un pic mai dificilă decât una rotundă, deoarece plasarea unui punct și aplicarea presiunii nu vor avea ca rezultat o acoperire completă. Există abordări variate pe care oamenii le pretind, astfel încât vom acoperi câteva dintre cele mai populare: Metoda liniilor - Plasați două linii subțiri de compus termic pe baza răcitorului. Liniile trebuie să fie paralele și distanțate astfel încât fiecare să fie plasată o treime din lățimea procesorului. Linii în sine ar trebui să fie, de asemenea, aproximativ o treime din lățimea procesorului în lungime. Metoda încrucișată - Aceasta este foarte asemănătoare cu metoda anterioară, dar liniile sunt încrucișate într-un model "X" în loc de paralel. Lungimea și grosimea liniilor trebuie să fie aceleași ca și metoda precedentă. Metoda răspândirii - aceasta este una dintre cele mai populare și mai eficiente metode, dar are nevoie de puțin mai mult efort. Așezați o cantitate mică de pastă termică pe baza răcitorului. Folosind un protector de degete din plastic sau o pungă de plastic, utilizați degetul pentru a împrăștia pasta uniform pe suprafață. Asigurați-vă că acoperiți întreaga suprafață care va intra în contact cu procesorul și asigurați-vă că nu aplicați pasta prea groasă. În cele mai multe cazuri, pasta ar trebui să ascundă abia metalul dedesubt. [2]
 2. Instalați radiatorul.
  2
  Instalați radiatorul. Dacă utilizați oricare dintre metodele de linie, aplicați o presiune uniformă pe radiator atunci când o instalați pentru a vă asigura că pasta acoperă întreaga suprafață. Dacă utilizați metoda răspândirii, TREBUIE să instalați radiatorul la un unghi ușor pentru a preveni formarea bulelor. Acest lucru se datorează faptului că pasta este de obicei răspândită prea subțire pentru a compensa bulele după aplicarea presiunii.
 3. Reconectați ventilatorul la placa de bază.
  3
  Reconectați ventilatorul la placa de bază. Conductorul ventilatorului CPU ar trebui să fie conectat la priza ventilatorului CPU deoarece are cea mai mare parte a funcției PWM care permite calculatorului să regleze automat viteza ventilatorului fără a schimba tensiunea.
 4. Porniți sistemul cu totul.
  4
  Porniți sistemul cu totul. Verificați dacă ventilatorul se rotește. Introduceți BIOS-ul apăsând tasta F1 sau Del în timpul POST. Verificați dacă temperatura este normală, temperatura procesorului ar trebui să fie mai mică de 40 de grade Celsius când este inactivă, aceeași pentru GPU.