Cum să îngrijim un copil cu paralizie cerebrală

Paralizia cerebrală este, de obicei, cauzată de o leziune a creierului și poate apărea în orice moment înainte de naștere sau după naștere. Mulți copii au paralizie cerebrală ca rezultat al leziunilor capului suportate în timpul căderilor sau accidentelor auto. Alții au suferit de oxigen insuficient în timpul unei febră mare, aproape de înec sau de sufocare accidentală. Oricare ar fi cauza, rezultatul final este același: un creier care este scurtcircuitat sau nefuncțional în unele zone. Se transmit semnale greșite sau nu se transmit semnale.

Paşi

 1. Obțineți cât mai multe informații de bază de la părinte, în special în materie de siguranță.
  1
  Obțineți cât mai multe informații de bază de la părinte, în special în materie de siguranță. Copilul este predispus la căderi? Suflarea ușoară? Auto-distructive? Unele comportamente, cum ar fi trăgând părul sau care par să le lovească pe alții, pot fi rezultatul unor reflexe pe care copilul nu le poate controla.
 2. Nu presupuneți că un copil non-verbal nu vă poate înțelege.
  2
  Nu presupuneți că un copil non-verbal nu vă poate înțelege. Fii pregatit sa iti iei pasul cu un astfel de copil. Explicați-vă ceea ce faceți, puneți întrebări și fiți atenți la răspunsurile copilului. Un copil non-verbal va avea adesea un "punct de vedere" al unui răspuns. De exemplu, ați putea spune: "Este timpul să luați prânzul, mama a spus să facă un sandviș cu unt de arahide. Unde păstrează mama untul de arahide?" Urmăriți-l pe copil să vadă dacă el sau ea se uită apoi la frigider sau la un anumit dulap. Mulți copii sunt foarte familiarizați cu rutina de uz casnic.
 3. Întrebați-da-nu întrebări și cereți copilului să atingă sau să indice spre mâna stângă pentru nu, mâna ta dreaptă pentru da.
  3
  Întrebați-da-nu întrebări și cereți copilului să atingă sau să indice spre mâna stângă pentru nu, mâna ta dreaptă pentru da. Utilizați aceeași tehnică pentru a face o alegere: sandwich cu unt de arahide pe mâna stângă, sandwich de ton pe partea dreaptă.
 4. Mulți copii care suferă de leziuni cerebrale sunt foarte sensibili la sunete sau la anumite vibrații, cum ar fi instrumentele de alamă, organele, sirenele și așa mai departe.
  4
  Mulți copii care suferă de leziuni cerebrale sunt foarte sensibili la sunete sau la anumite vibrații, cum ar fi instrumentele de alamă, organele, sirenele și așa mai departe. În mod similar, unii copii nu le place să fie ținute sau sunt confortabile numai în anumite poziții. Aflați de la părinte dacă copilul are astfel de preferințe.
 5. Unii copii predispuși la convulsii sunt sensibili la lumini luminoase sau intermitente sau la sunete bruște.
  5
  Unii copii predispuși la convulsii sunt sensibili la lumini luminoase sau intermitente sau la sunete bruște.
 6. Mulți copii se tensionează involuntar atunci când brațele și picioarele sunt prinse sau deplasate pentru îmbrăcăminte, cum ar fi îmbrăcarea în jachete sau pulovere.
  6
  Mulți copii se tensionează involuntar atunci când brațele și picioarele sunt prinse sau deplasate pentru îmbrăcăminte, cum ar fi îmbrăcarea în jachete sau pulovere. Copilul nu se poate relaxa la comandă și trăgând o încheietură sau o mână provoacă tensiuni și contracții suplimentare în mușchiul implicat. În schimb, prindeți ușor mâna sau încheietura mâinii cu o mână și cu cealaltă, împingeți ușor cotul și lăsați-o să se relaxeze și să se îndrepte treptat. Nu încercați niciodată să forțați o mișcare; lent, pacient și calm se întâlnește cu mai mult succes.