Cum să treci peste un narcisist ex

Trecerea peste un narcisist implică un proces unic de recuperare. Relația voastră poate fi umplută de multe suferințe și coborâșuri, ceea ce face ca depășirea lor să fie mult mai dificilă. Vă puteți recupera cu succes, mai întâi de toate, limitând contactul cu narcisistul. În plus, vă poate ajuta să manifestați compasiune pentru dvs. și să lucrați asupra sentimentului de auto-valoare.

Cap 1
Implementarea nr. de contact

 1. Recunoașteți că relația a fost toxică.
  1
  Recunoașteți că relația a fost toxică. Narcissists sunt caracterizate de personalitățile lor de ieșire, umflat sentiment de sine, și capacitatea de a trage pe toată lumea sub vraja lor. Cu toate acestea, dacă fostul dvs. a fost un narcisist, s-ar putea să vă gândiți că ați fost problema. Chiar și după încheierea relației, poate fi dificil să recunoști un partener narcisist și bagajul lor toxic. [1] De multe ori te face să te simți mic să-ți umfle ego-ul. Ei sunt stăpâni ai manipulării, care de multe ori îi conduc spre a avea toată puterea și tu nu ai nimic. În plus, narcisistii sfârșesc de multe ori relațiile încercând să vă asasineze caracterul (de exemplu, spunând că ați înșelat) când, de fapt, ei au fost vinovați de greșeli.
 2. Inițiați o regulă fără contact și respectați-o.
  2
  Inițiați o regulă fără contact și respectați-o. Dacă nu trebuie să păstrați legătura cu narcisistul pentru copiii dvs. sau pentru problemele legale, cel mai bun mod de a face față descompunerii este să nu mai comunicați cu ei. [2] Refuză să lași narcistul să reintre în viața ta așa cum vă place . Ștergeți numerele lor de telefon și adresele de e-mail. De asemenea, nu le urmați pe profilurile dvs. de social media. Pentru a vă vindeca complet, va trebui să faceți o pauză completă. Încercați să vă mențineți granițele, chiar dacă încearcă să vă reintroducă viața.
 3. Resistă nevoia de a juca în argumentele lor minuțioase.
  3
  Resistă nevoia de a juca în argumentele lor minuțioase. Deoarece o pisică ar putea juca cu pradă, narcissists preferă să pună capăt relațiilor în termenii lor. S-ar putea să se despartă de tine și apoi să se comporte așa cum nu sa întâmplat niciodată a doua zi. Chiar dacă ați fost cel care a inițiat dezmembrarea, ei ar putea încerca să vă țină la îndemână prin jocurile lor. [3] Nu vă dați jocurile narcisistului. Dacă vă momeală cu texte insultătoare, nu răspundeți. Dacă încearcă să se conecteze cu tine, rămâi ferm în decizia ta de a te separa de ei. Starea implicată cu narcisistul va continua să provoace durere emoțională și să întârzie recuperarea.
 4. Solicitați asistență de la prieteni și familie.
  4
  Solicitați asistență de la prieteni și familie. Dacă aveți nevoie de ajutor pentru menținerea regulii dvs. fără contact, contactați-i pe cei dragi pentru asistență. Lăsați-i să știe că încercați să tăiați toate legăturile cu narcisistul. Cere-i să te țină răspunzător. De exemplu, ei ar putea petrece timp cu tine în zile speciale, atunci când este mai probabil să încercați să contactați narcissistul.
 5. Vedeți un consilier.
  5
  Vedeți un consilier. Dacă încercați să treceți peste un narcisist, ar putea ajuta la găsirea unui ajutor profesional. Un terapeut te poate ajuta să lucrezi prin sentimentele tale despre încheierea relației. În plus, ele vă pot ajuta să veniți cu strategii utile pentru a vă depăși ex-narcisistul dvs. [4]

Cap 2
Practicarea auto-compasiunii

 1. Nu acordați o limită de timp pentru vindecarea voastră.
  1
  Nu acordați o limită de timp pentru vindecarea voastră. Dacă încercați să depășiți un narcisist, vă poate surprinde când luni sau chiar ani mai târziu persoana pare să aibă un impact asupra vieții dumneavoastră. Recuperarea de la o relație narcisistă necesită timp. Nu există o fereastră precisă care să permită vindecarea. Nu adăugați insultă rănirii prin faptul că vă greșiți că nu vindecați destul de repede. Recuperarea poate dura mult timp. Este bine să te vindeci în propriul tău ritm.
 2. Recunoașteți sentimentele voastre.
  2
  Recunoașteți sentimentele voastre. O mulțime de emoții și procese mintale pot urma o despărțire cu un narcisist. Nu te lupta cu aceste emoții. Permiteți-vă să le simțiți pe deplin. S-ar putea să experimentezi tristețe, furie și chiar și rușine pentru că nu vezi toate steagurile roșii despre această persoană. Dă-ți permisiunea să te întristezi, dar nu te pierde în durerea ta. În schimb, încercați atenția prin a vă observa gândurile, etichetarea sentimentelor și recunoașterea modului în care acestea se manifestă în corpul vostru. Simțiți-le și apoi lăsați-i să plece. [5]
 3. Încetați judecățile.
  3
  Încetați judecățile. Convingerea non-stop și îndoiala de sine ar fi putut să fi fost, în parte, ceea ce v-a făcut atractiv pentru narcisist în primul rând. Pentru a trece peste această persoană și pentru a minimiza șansele de a intra într-o altă relație similară, va trebui să vă opriți să vă judecați. [6] Resistați nevoii de a vă numi "stapan" sau de a vă critica incapacitatea de a vedea adevăratul narcisist natură. Amintiți-vă chiar dacă vă simțiți prost, nu înseamnă că sunteți. Sentimentele nu sunt fapte.
 4. Incorporați auto-îngrijire în rutina ta.
  4
  Incorporați auto-îngrijire în rutina ta. O parte importantă a recuperării de la o relație narcisistă este auto-îngrijirea. Când erați în relația cu narcisistul, s-ar putea să fi simțit că persoana nu te-a sprijinit cu adevărat niciodată sau nu ți-a îngrijit nevoile emoționale. Acum este momentul să vă simțiți gol prin a vărsa toată dragostea și sprijinul în voi înșivă. Auto-îngrijirea poate fi orice vă ajută să vă simțiți relaxați și hrăniți. Încercați să creați o rutină de jurnalizare, să aprindeți o lumânare parfumată și să jucați muzică ușoară. Sau, ridica un nou hobby, învață cum să se coace sau să planteze flori în grădina ta. Faceți tot ce vă face să vă simțiți bine. [7]
 5. Alăturați-vă unui grup de asistență.
  5
  Alăturați-vă unui grup de asistență. Mulți alții au trebuit să se recupereze după întâlniri sau chiar să se căsătorească cu un narcist. Puteți trece prin aceasta, adresându-vă acestora. Încercați să vă alăturați unui grup de asistență pentru alții care au încheiat relații cu narcisists. [8] Adresați-vă terapeutului pentru a sugera grupuri online sau în comunitatea dvs.

Cap 3
Cultivarea stimei de sine sanatoase

 1. Vedeți-vă valoarea.
  1
  Vedeți-vă valoarea. Zilele finale ale relației tale cu narcisistul ar fi putut să te fi văzut mult mai puțin decât te simți în realitate. Țineți minte că orice auto-vorbit negativ pe care îl prădăciți este de a face narcisistul. Nu trebuie să joci în ea. Luați măsuri pentru a vă descoperi din nou adevărata valoare. [9] Faceți o listă cu cele mai bune calități și închideți-o pe o oglindă. Stabiliți un nou obiectiv în fiecare lună și urmăriți-vă progresul spre atingerea acestuia. Provocați-vă să faceți lucruri pe care niciodată nu v-ați gândit că le veți face și veți descoperi că credința voastră în voi înșivă este reînnoită.
 2. Revedeți că narcissists adesea caută oameni sănătoși, de succes.
  2
  Revedeți că narcissists adesea caută oameni sănătoși, de succes. Mulți oameni se învinuiesc adesea după ce au încheiat o relație cu un narcist. S-ar putea să te întrebi "ce nu-i în neregulă cu mine?" Deși ai putea avea unele probleme legate de stima de sine, probabil că ești o persoană sănătoasă, sănătoasă și îngrijitoare. Este posibil să fiți profund empatici și plini de compasiune pentru ceilalți, ceea ce a profitat de narcisist. [10] Îmbrățișează-ți partea de îngrijire și compasiune. Nu o împingeți sau nu veniți să aveți încredere niciodată.
 3. Îndepărtați rolul victimei.
  3
  Îndepărtați rolul victimei. A fi într-o relație cu un narcisist adesea înseamnă a juca a doua viată la ego-ul lor. S-ar putea să fi fost constant exprimată în umbra partenerului tău. Realizați faptul că de când relația sa încheiat, nu trebuie să mai faceți acest lucru. [11] Recunoașteți rolul pe care l-ați jucat în relație și faceți un angajament de a lucra asupra dvs. înșivă. Încercați să nu vă lăsați relația anterioară să vă definească. Poți fi oricine vrei să fii.
 4. Sărbătați relațiile non-toxice din viața voastră.
  4
  Sărbătați relațiile non-toxice din viața voastră. Îți poți reconstrui încrederea în sine prin însămânțarea în relațiile sănătoase din jurul tău. Luați notă de acei oameni care par să vă prețuiască și să vă susțină indiferent de ce. Exprimă-ți recunoștința pentru că ai în viața ta. [12] Pur și simplu pentru că o relație era toxică, care nu înseamnă că toți vor fi. Cinstește-ți prietenii și familia existenți și crede-te că într-o zi vei avea o relație sănătoasă, satisfăcătoare.