Cum să cumparati pantofii pentru bebelusi

Deși poate fi tentant să-ți cumperi un pantof drăguț de pantofi când este născut prima dată, pantofii nu sunt necesari până când copilul tău începe de fapt să meargă. Până când bebelușul începe să meargă, tot ceea ce va avea nevoie este o șosete sau cizme pentru a-și încălzi picioarele. Ocazional, o pereche drăguță de pantofi care seamănă mai mult cu papucii decât cu pantofii poate fi purtată la ocazii speciale sau pentru a îmbrăca o tinuță. Odată ce copilul începe să meargă, va trebui să cumpere o pereche bună de pantofi pentru a-i proteja picioarele pe măsură ce învață să meargă. Există câțiva pași pe care părinții noștri le pot lua pentru a se asigura că își aleg primii pantofi potriviți pentru copilul lor.

Cap 1
Familiarizați-vă cu ceea ce are nevoie copilul dvs. într-un prim pantof

 1. Asigurați-vă că materialul este ușor și nu prea greu.
  1
  Asigurați-vă că materialul este ușor și nu prea greu. Vreți să vă asigurați că piciorul bebelușului dvs. poate respira și că încălțămintea nu vă împiedică copilul să învețe să meargă corect sau să împiedice dezvoltarea piciorului în mod corect; de aceea, o pungă moale sau o pânză moale este cea mai bună pentru pantoful copilului dumneavoastră. Niciodată nu doriți să cumpărați un pantof din piele greu sau rigid, care să nu permită piciorului bebelușului dvs. să se miște corect.
 2. Testați talpa pantofului pentru a vă asigura că sunt flexibile.
  2
  Testați talpa pantofului pentru a vă asigura că sunt flexibile. Veți dori să îndoiți tălpile de pe pantofi pentru a vă asigura că nu sunt rigid. Talpa trebuie să fie flexibilă și să aibă o anumită aderență pe suprafață. O modalitate bună de a vă asigura că pantofii au o bună aderență este să cumpărați un pantof din cauciuc, care este neclintit și are crestături. Acest tip de pantof va ajuta bebelușul să devină stabil pe picioare și să nu cadă pe suprafețe slicker.
 3. Fii special în privința potrivirii pantofului.
  3
  Fii special în privința potrivirii pantofului. Asigurați-vă că copilul dvs. se ridică atunci când încearcă să părăsească și să fie sigur că nu este nici prea strâns, nici prea slăbit. Vreți să încercați să împiedicați formarea de blistere pe spatele călcâiului bebelușului deoarece pantoful nu se potrivește corect. Amintiți-vă că picioarele bebelușului dvs. vor crește într-un ritm rapid. Poate doriți să verificați dacă pantoful se potrivește în fiecare lună, pentru a vă asigura că nu a devenit inconfortabil pentru copilul dumneavoastră. Pentru a vă asigura că aveți o potrivire bună, încercați să faceți încălțăminte mai târziu în cursul zilei. Uneori, picioarele bebelușului se pot umfla spre după-amiaza și noaptea. Dacă le cumpărați prea devreme dimineața, puteți găsi că nu se potrivesc exact în după-amiaza și ora de seară.
 4. Asigurați-vă că monitorizați picioarele copilului în primele zile după cumpărare.
  4
  Asigurați-vă că monitorizați picioarele copilului în primele zile după cumpărare. Veți dori să vă asigurați că copilul dvs. nu a dezvoltat blistere și că pantofii nu au iritat alte zone ale piciorului în primele zile de la purtarea noilor pantofi. Pantofii copiilor dvs. nu trebuie să fie rupți pentru a se încadra corect.

Cap 2
Decideți ce tip de pantofi va fi cel mai practic pentru pantofii copilului dvs.

 1. Aflați dacă aveți nevoie de pantofi sau cizme de tenis.
  1
  Aflați dacă aveți nevoie de pantofi sau cizme de tenis. Majoritatea oamenilor vă vor spune că, în timp ce cizmele sunt la modă și arata grozav, un cizme este probabil cel mai bun mod de a merge pentru primul pantof al copilului dumneavoastră. Adidașii îți vor da copilului suficient spațiu pentru a-și lăsa piciorul să se dezvolte în mod corespunzător. Adidașii din material de bună calitate și vă vor ajuta să vă obișnuiți cu mersul pe jos pentru prima dată.
 2. Alegeți un pantof mai ieftin.
  2
  Alegeți un pantof mai ieftin. În timp ce vă puteți gândi că achiziționarea de încălțăminte cu un preț mai mare este modalitatea de a merge, trebuie să rețineți că nu cumpărați pentru dvs., cumpărați pentru copilul dumneavoastră. Atunci când cumperi pentru copilul tău, este bine să cumperi pantofi mai ieftini. Spre deosebire de picioarele tale, care se fac în creștere, picioarele bebelușului se vor schimba și vor crește într-o rată foarte rapidă, așa că nu merită să cumpere un pantof prea scump. Asigurați-vă că nu scapați de calitatea pantofului; puteți obține în continuare un pantof bun pentru un preț ieftin. Poate fi tentant să economisiți bani folosind pantofi de mână. Cu toate acestea, de obicei, aceasta nu este cea mai bună opțiune. Un pantof care se potrivește unui copil bine poate să nu se potrivească altui copil bine. Copilul are nevoie de un pantof care se va muce la picioarele lui și îi va permite să meargă cu confort. Dacă utilizați încălțămintea altcuiva, copilul dvs. va avea mai multe șanse de a dezvolta blistere pe picioare de la pantofi.
 3. Asigurați-vă că ați cumpărat pantofi cu toc.
  3
  Asigurați-vă că ați cumpărat pantofi cu toc. Chiar dacă stilurile de încălțăminte deschise pot fi mai drăguțe și mai trendy, mai ales în cazul fetelor pentru bebeluși, ele nu oferă piciorul bebelușului dvs. cu multă protecție. Când bebelușul începe să învețe să meargă, este mai bine pentru ea să poarte pantofi cu încheietură închisă care îi protejează picioarele. Copilul tău nu va fi în întregime ferm în timp ce se plimba încă, așa că poate cădea foarte mult și poate intra în lucruri. Salvați acele pantofi drăguți cu deschizătură până când copilul devine puțin mai în vârstă.