Cum să curatati balamalele alama

Este important să vă păstrați balamalele din alamă strălucitoare și curate, dar, în timp, s-ar putea să devină puțin murdare sau pătate. Cel mai ușor lucru pe care îl puteți face este să-i curățați cu săpun și apă. În cazul în care nu funcționează, totuși, puteți să le curățați cu ușurință folosind o varietate de agenți de curățare comerciali și de uz casnic. Pasta de tomate, oțetul, soda de coacere, iaurtul și lămâile ar putea fi la îndemână atunci când curățați balamalele din alamă.

Cap 1
Curățarea plăcii din alamă

 1. Determinați dacă aveți metal din alamă.
  1
  Determinați dacă aveți metal din alamă. Există două tipuri de balamale din alamă: balamale din alamă solidă și balamale din oțel placat cu alamă, zinc sau fontă. Plasați un magnet lângă balama de alamă, sunteți interesat de curățare. Dacă se va lipi, veți ști că nu este fabricat din alamă solidă. [1] Dacă balama de alamă pe care doriți să o curățați este făcută din zinc, fontă sau oțel, curățați-o foarte ușor sau acoperirea din alamă s-ar putea stinge.
 2. Ștergeți balamaua din alamă cu apă cu săpun.
  2
  Ștergeți balamaua din alamă cu apă cu săpun. Amestecați apă fierbinte cu câteva picături de săpun lichid. Nu este nevoie să măsurați volumul de săpun sau apă - pur și simplu obțineți soluția spumoasă. Îndepărtați un bureț cald sau o cârpă în apă și ștergeți balamaua în jos. După ce i-ați dat o dată o dată, dați o periuță de dinți veche în apă și curățați orice crăpături sau locuri greu accesibile nu ai fost în stare să ștergi în timpul primei curățiri.
 3. Utilizați amoniac pe placa de alamă necalcită.
  3
  Utilizați amoniac pe placa de alamă necalcită. Dacă balamalele placate cu alamă sunt nealterate, ați putea șterge balamaua cu o periuță de dinți veche sau cârpă înmuiată în amoniac dacă apa săpată nu face truc. Clătiți balamalele în chiuvetă sub apă scurtă. Uscați cu o cârpă curată și moale. [3] Nu utilizați această metodă dacă balamalele sunt lăcuite, deoarece veți deteriora stratul de acoperire. Pentru a determina dacă balamalele placate cu alamă sunt lăcuite, efectuați o inspecție vizuală. Lacul formează o cochilie subțire și clară peste balama placată cu alamă. Placa de alamă este aproape întotdeauna lăcuită.

Cap 2
Curățarea balamalelor din alamă

 1. Utilizați un produs de curățare comercial.
  1
  Utilizați un produs de curățare comercial. O gamă largă de produse de curățare comerciale vă pot ajuta să curățați alamă. În timp ce instrucțiunile specifice pentru aceste produse variază în funcție de producător, în general veți pulveriza produsul pe balama de alamă, apoi îl ștergeți cu o cârpă curată. [4] Produse de curățare populare din alamă includ polimerul Premium Brass Polishing și Brasso Multipurpose Lustrui. Testați produsul de curățat pe o zonă inconfundabilă a balamalei înainte de ao aplica întregului lucru. Dacă produsul de curățare face ca plăcuța de alamă să se desprindă, întrerupeți utilizarea produsului și încercați altul. Consultați instrucțiunile producătorului înainte de a utiliza orice produs de curățat din alamă.
 2. Smulgeți un produs pe bază de roșii pe balama.
  2
  Smulgeți un produs pe bază de roșii pe balama. Aplicați o patină subțire de ketchup, sos de marinara sau pastă de tomate pe balama de alamă folosind un prosop de hârtie sau o cârpă de mână. Permiteți produsului pe bază de roșii să rămână pe balama de alamă timp de aproximativ 60 de minute. Îndepărtați o cârpă curată sau un burete în apă fierbinte, cu săpun, apoi curățați balama din alamă. Această tehnică funcționează și cu sosul Worcestershire și cu sosul fierbinte.
 3. Faceți o pastă de oțet.
  3
  Faceți o pastă de oțet. Combinați o parte egală cu oțet, sare și făină. De exemplu, puteți combina două linguri de oțet, două linguri de sare și două linguri de făină. Puneți această pastă peste suprafața balamalei de alamă. Așteptați aproximativ 60 de minute. Clătiți balamaua cu apă caldă. Ștergeți-l cu o cârpă uscată până când strălucește. [6]
 4. Curățați balamaua cu o lămâie.
  4
  Curățați balamaua cu o lămâie. Tăiați o jumătate de lămâie și scoateți semințele de la jumătate. Acoperiți jumătate din lămâie pe care ați îndepărtat-o ​​cu sare. Așezați fața lămâii (partea plată acoperită cu sare) deasupra balamalei din alamă. [7] Pe măsură ce frecați balamaua, adăugați straturi suplimentare de sare la lămâie, pe măsură ce aceasta se desprinde. Ștergeți balamaua în jos cu o cârpă curată.
 5. Creați o pastă din cremă de tartru.
  5
  Creați o pastă din cremă de tartru. Combinați două linguri de cremă de tartru și o lingură de suc de lamaie. Tăiați pasta pe balamale folosind un prosop de hârtie curat sau o periuță de dinți veche. Lăsați pasta să stea 30 de minute. Apoi, dați o cârpă curată în apă caldă și ștergeți pasta. [8]
 6. Combinați bicarbonatul de sodiu și oțetul.
  6
  Combinați bicarbonatul de sodiu și oțetul. Se amestecă oțeturile albe cu oțet alb și soda de copt într-un castron cu laturi abrupte. De exemplu, puteți combina două linguri de oțet și două linguri de drojdie de copt. Ingredientele vor străluci atunci când sunt combinate. Împingeți o perie moale sau o cârpă moale în amestec și ștergeți balamaua alamă timp de un minut sau două. Ștergeți balamaua cu o cârpă umedă, apoi o uscați cu o cârpă curată. [9]
 7. Coaceți balamalele în iaurt.
  7
  Coaceți balamalele în iaurt. Utilizați o spatulă pentru a acoperi ușor balamaua în iaurt simplu. Încercați să stați la balamale pe marginile lor, pentru a acoperi suprafața maximă posibilă cu iaurt. Lăsați iaurtul să se usuce peste noapte. Clătiți bine balamalele folosind apă caldă. Utilizați o periuță de dinți pentru a scoate iaurtul din orice adâncime în care s-ar putea să se coaguleze.
 8. Simtiti balamalele in lapte.
  8
  Simtiti balamalele in lapte. O altă soluție de curățare pe bază de lactate implică pieptănarea părților egale cu apă și lapte. De exemplu, ați putea amesteca cinci linguri de apă și cinci linguri de lapte în oală mică. Indiferent de volumul fiecăruia pe care alegeți să îl combinați, asigurați-vă că acoperă complet balamalele. Așezați balamalele în oală, aduceți-o la fierbere, apoi întoarceți căldura la cea mai joasă setare. [11] Timpul necesar pentru a vă curăța balamalele din alamă prin micșorarea lor în lapte depinde de gradul de murdărie și de murdărie balamalele au dobândit. Utilizați clești pentru a extrage balamalele la fiecare 10 minute și examinați-le. Dacă sunt curățiți, opriți stovetopul și clătiți balamalele în apă. Dacă balamalele nu sunt curate, aruncați-le înapoi în baia de lapte.
 9. Îndepărtați vopseaua de la balamalele dvs. cu o cremă.
  9
  Îndepărtați vopseaua de la balamalele dvs. cu o cremă. Așezați balamalele din alamă într-o cârpă. Acoperiți balamalele cu apă. Setați crocpotul la joasă și lăsați balamalele "cochete" pentru câteva ore. Trageți balamalele folosind clești sau purtați doar o inspecție vizuală pentru a discerne dacă vopseaua se îndepărtează. Dacă vopseaua se îndepărtează, scoateți-o și restaurați balama în locul ei legal. Dacă nu este, puneți-l înapoi în cârlig pentru încă câteva ore. În cazul în care, după o altă baie în cârpă, vopseaua nu se îndepărtează sau nu a părăsit decât parțial, frecați o cârpă umezită cu băuturi spirtoase pe întreaga suprafață a balamalei. Acest lucru ar trebui să slăbească mai mult vopseaua. Această tehnică funcționează, de asemenea, pentru îndepărtarea lacului din balamalele alamelor.

Cap 3
Îngrijirea balamalelor din alamă

 1. Folosiți cârpe moi pentru a curăța balamalele din alamă.
  1
  Folosiți cârpe moi pentru a curăța balamalele din alamă. Scrubberii abrazivi din vată de oțel sau perii cu peri metalici vă vor zgâria balamalele din alamă. În schimb, curățați întotdeauna balamalele din alamă cu o cârpă curată, prosop moale sau bucată. [13]
 2. Aplicați ulei după curățarea balamalelor de alamă.
  2
  Aplicați ulei după curățarea balamalelor de alamă. Un strat subțire de ulei poate împiedica amețirea alamelor. Îndepărtați o cârpă curată cu puțină lămâie, măsline, lămâie sau ulei mineral. Ștergeți balamaua din alamă ușor, dar cu atenție cu uleiul ales de dvs. [14]
 3. Evitați atingerea balamalelor din alamă.
  3
  Evitați atingerea balamalelor din alamă. Atingerea balamalelor din alamă poate lăsa urme de amprente digitale, iar uleiul din mâinile tale va grăbi să înfunde. Pentru a vă menține balamalele de alamă în căutarea unor noi, adoptați o politică de "mâini-off". [15]