Cum să fac reparații electrice comune

Dacă vorbiți despre ieșiri, întrerupătoare, ventilatoare de tavan sau lumini de acoperiș, conceptul este destul de simplu. Amintiți-vă că electricitatea curge ca apa. Firele fierbinți sunt în mod normal negre, dar pot fi și alte culori, neutre sunt aproape întotdeauna albe, iar solul este de obicei verde (uneori este un fir de cupru gol).

Paşi

 1. Familiarizați-vă cu aspectul.
  1
  Familiarizați-vă cu aspectul. Fiecare cutie de ieșire din locuința dvs. va avea de obicei cel puțin 3 fire în ea: Un fierbinte, un neutru și un sol. În cazul unui comutator care controlează un ventilator de tavan sau o lumină deasupra capului, de exemplu, va avea o alimentare (3 fire) și o ieșire (trei fire suplimentare care merg către ventilator). Cele două neutre (alb în SUA, în general albastru în altă parte) vor fi lipite împreună, iar cele două motive (goale sau verzi, uneori dezbrăcate cu galben) vor fi lipite împreună. Cele două găuri rămase vor fi atașate la comutatorul propriu-zis (alimentarea este fierbinte pe partea inferioară și cea exterioară în partea superioară).
 2. Pentru ieșiri, toate cablurile se vor atașa la prize.
  2
  Pentru ieșiri, toate cablurile se vor atașa la prize. O priză regulată de două prize va avea 5 șuruburi în spatele acesteia. Două vor fi pentru neutru (alb), două vor fi pentru hots (negru) și unul pentru sol (verde).
 3. Atașați neutralele (alb) la cele două șuruburi laterale care se află pe aceeași latură cu șurubul de masă (verde).
  3
  Atașați neutralele (alb) la cele două șuruburi laterale care se află pe aceeași latură cu șurubul de masă (verde). Robineții se vor atașa celorlalte două șuruburi.
 4. Dacă veniți la o cutie de ieșire care are doar trei fire în ea (nu șase), înseamnă că ați ajuns la sfârșitul circuitului.
  4
  Dacă veniți la o cutie de ieșire care are doar trei fire în ea (nu șase), înseamnă că ați ajuns la sfârșitul circuitului. Pur și simplu urmați aceleași reguli descrise mai sus pentru atașarea firelor.