Cum să evitați evacuarea

Evitarea unei evacuări este ușoară, atâta timp cât plătiți chiria la timp și respectați termenii contractului de închiriere. Din păcate, viața poate trece câteodată. Dumneavoastră sau un membru al familiei s-ar putea să fi suferit o vătămare medicală, iar acum nu mai aveți bani. Alternativ, s-ar putea să fi fost concediat de la un loc de muncă. Pentru a evita evacuarea, ar trebui să încercați să remediați orice încălcare a contractului de închiriere pe care proprietarul dvs. a identificat-o. De asemenea, trebuie să vă pregătiți să vă apărați împotriva unei evacuări în instanță.

Cap 1
Plata chiriei

 1. Faceți plăți în timp util.
  1
  Faceți plăți în timp util. Cel mai simplu mod de a evita evacuarea este să plătiți chiria la timp. Citiți contractul de leasing pentru a vedea dacă există o perioadă de grație (cum ar fi trei sau cinci zile). În orice caz, trebuie să plătiți chiria integrală atunci când este datorată. Încercați să obțineți chitanțe pentru chiria dvs., de asemenea. În unele state, un proprietar trebuie să furnizeze o chitanță dacă chiria este plătită în numerar. [1] Trebuie să încercați întotdeauna să primiți o chitanță deoarece aceasta va servi drept dovadă a unei plăți în timp util.
 2. Vorbiți cu proprietarul dacă nu puteți face chirie.
  2
  Vorbiți cu proprietarul dacă nu puteți face chirie. Mai degrabă decât să așteptați ca proprietarul dvs. să vă contacteze despre chiria târzie, trebuie să fiți proactivi. Sunați-vă proprietarul și recunoașteți că nu puteți plăti plata chiriei. Întrebați dacă puteți obține o extensie pentru câteva zile. De asemenea, fiți dispuși să plătiți cel puțin parțial la timp. [2] Acest lucru poate indica proprietarului că cereți o prelungire cu bună-credință. Înainte de a cere o prelungire, ar trebui să știți dacă veți putea sau nu să veniți cu banii. Proprietarul dvs. va dori să știe de ce nu aveți banii de chirie atunci când este datorat. Trebuie să-i oferiți un motiv să credeți că veți veni în curând în bani. De exemplu, în cazul în care plata copilului dvs. suportă întârzierea, atunci îi puteți spune proprietarului dvs. atunci când vă așteptați să îl primiți.
 3. Stabiliți un buget dacă este necesar.
  3
  Stabiliți un buget dacă este necesar. Dacă constatați că întârzieți cu întârziere chiria, atunci ar trebui să încercați să ajustați bugetul astfel încât să aveți bani pentru a vă plăti chiria. Puteți începe stabilirea unui buget prin trecerea prin cheltuielile dvs. lunare și văzând ce puteți reduce. Chiar din partea de sus, ar trebui să puteți reduce cheltuielile de divertisment (precum Netflix, filme, muzică) și cheltuielile de la restaurant / bar. Dacă cumpărați o cafea de dimineață, puteți economisi câțiva dolari pe zi, făcând propria dvs. cafea acasă. Dacă nu știți unde se îndreaptă banii, urmăriți tot ce vă petreceți timp de o săptămână. Mergeți în jurul unui notebook și introduceți fiecare achiziție, indiferent cât de mică este. La sfârșitul săptămânii, priviți și vedeți la ce cheltuiți banii. Pentru alte sfaturi despre crearea unui buget, consultați Crearea unui buget de gospodărie.
 4. Primiți notificarea dvs. pentru a părăsi.
  4
  Primiți notificarea dvs. pentru a părăsi. Când nu plătiți chiria, proprietarul dvs. poate începe procedurile de evacuare, oferindu-vă o notificare pentru a renunța. [3] Dacă aveți un contract de închiriere, atunci puteți remedia neplata înainte de termenul limită specificat în notificarea de încetare. [4] Dacă nu aveți un contract de închiriere, data de vindecare va fi specificată în statutul dvs. de stat.
 5. Realizați plățile înapoi.
  5
  Realizați plățile înapoi. Dacă reușiți să remediați deficiența, atunci puteți rămâne în apartament. Ar trebui să încercați să vă vindecați cât mai curând posibil. Dacă puteți împrumuta bani de la prieteni sau familie, atunci faceți acest lucru. Cu toate acestea, aveți grijă să luați împrumuturi payday pentru a acoperi chiria. Aceste împrumuturi au rate ridicate ale dobânzii. Nu aveți nevoie să mergeți mai adânc în datorii. Proprietarul dvs. ar putea refuza încercarea de a vă vindeca prin neacordarea plăților dvs. de chirie datorate. Ar trebui să încercați să aveți un martor mergeți împreună cu dvs. și urmăriți-vă că încercați să dați banii proprietarului. Dacă nu aveți un martor, trimiteți prin e-mail poșta certificată de chirie, chitanța de returnare solicitată. [5]
 6. Plătiți dobânzile și costurile de judecată, dacă este necesar.
  6
  Plătiți dobânzile și costurile de judecată, dacă este necesar. Dacă primiți o citație și o plângere pentru evacuare, atunci proprietarul dvs. sa mutat pentru a vă evacua. Încă puteți vindeca neplata chiriei. Cu toate acestea, acum va trebui să plătiți orice chirie datorată, orice dobândă aplicabilă și costurile suportate de proprietar prin depunerea cazului de evacuare [6].

Cap 2
Tratarea unei încălcări a contractului de închiriere

 1. Citiți contractul de închiriere.
  1
  Citiți contractul de închiriere. De asemenea, proprietarul dvs. vă poate evacua încălcarea unui termen al contractului dvs. de închiriere. De exemplu, în cazul în care contractul de închiriere nu vă permite să aveți animale de companie, puteți fi evacuat pentru a vă furișa un animal de companie în apartamentul dvs. Citiți notificarea dvs. pentru a vindeca și a vedea ce este încălcarea. Apoi scoateți copia dvs. din contractul de închiriere și verificați dacă interpretarea contractului de închiriere a proprietarului este cea corectă.
 2. Sunt de acord să vindece.
  2
  Sunt de acord să vindece. Ar trebui să remediați încălcarea până la termenul limită din Avizul pentru vindecare. Notificarea pentru vindecare ar trebui să vă spună exact ce ați făcut, pe care proprietarul consideră că este o încălcare a contractului dvs. de închiriere. Dacă credeți că nu veți reuși să respectați termenul limită, discutați cu proprietarul. Explicați-vă situația. De exemplu, este posibil să încercați să obțineți o casă nouă pentru animalele de companie. Lăsați proprietarul să știe când veți putea să-l mutați pe animalul de companie. Aveți un stimulent puternic pentru a vindeca încălcarea. Dacă proprietarul vă evacuează în cele din urmă, atunci el sau ea ar putea încă să vă perceapă chiria. [7] Cu alte cuvinte, va trebui să plătiți chiria până la expirarea perioadei de închiriere - deși nu veți avea voie să locuiți în apartament.
 3. Elaborează probleme cu vecinii.
  3
  Elaborează probleme cu vecinii. Proprietarul dvs. ar putea primi plângeri despre dumneavoastră de la vecini. De fapt, cu excepția cazului în care proprietarul locuiește în clădirea dvs., el sau ea, probabil, este doar conștient de ceea ce faceți din cauza plângerilor de la alți chiriasi. Dacă faceți prea mult zgomot noaptea, ceilalți chiriași se pot plânge de tine. Ar trebui să încercați să rezolvați diferențele cu orice vecin. De exemplu, vecinul dvs. ar putea lucra ore impare și să se culce în mijlocul zilei când faceți exercițiile de dans. Încercați să ajungeți la un fel de acord, astfel încât să puteți trăi liniștit unul altuia. Pentru mai multe informații, consultați Fii un bun vecin.

Cap 3
Contactarea unui program de prevenire a evacuării

 1. Verificați dacă vă calificați.
  1
  Verificați dacă vă calificați. Cerințele exacte pentru programele de prevenire a evicției (PPE) vor varia în funcție de stat. În general, totuși, aceste programe au fost create pentru a ajuta chiriașii cu venituri mici sau moderați care se confruntă brusc cu o greutate sau cu circumstanțe aflate în afara controlului lor. Programul îi ajută pe participanți să evite o evacuare prin plata unei chirii sau a mai multor luni [8]. De obicei, programul necesită un pericol iminent de evacuare. De exemplu, ar fi trebuit să primiți un anunț de evacuare. De asemenea, nu mai mult de 60% din venitul dvs. poate fi cheltuit pe costurile locuințelor. Dacă cheltuiți mai mult, programul probabil va crede că situația dvs. nu este sustenabilă. Deși PPE oferă ajutor pe termen scurt, acestea nu sunt concepute pentru a vă subvenționa luna după lună.
 2. Găsiți un PPE în statul dvs.
  2
  Găsiți un PPE în statul dvs. Ar trebui să verificați dacă există un program de prevenire a evacuărilor în statul sau județul dumneavoastră. Acestea pot fi finanțate din fonduri federale sau de stat. Majoritatea programelor federale sunt administrate de organizații locale. Sunați Armata Salvării pentru a vă întreba dacă există un program în zona dvs. [9] De asemenea, statele administrează propriile programe PPE. Tastați statul și "asistența pentru evrei" într-un motor de căutare. De asemenea, puteți lua legătura cu departamentul de bunăstare al statului.
 3. Ia-l pe proprietar să fie de acord.
  3
  Ia-l pe proprietar să fie de acord. Nu puteți participa la aceste programe decât dacă proprietarul acceptă să participe, de asemenea. [10] Ar trebui să vorbești cu proprietarul tău și să-ți explici situația. Dacă ați fost un bun chiriaș care plătește întotdeauna chiria la timp, atunci reamintiți cu ușurință proprietarului acest fapt. Și proprietarul tău nu știe despre tragedia care te-a lovit. El sau ea ar putea fi foarte simpatic dacă explicați ce sa întâmplat și cum vă descurcați.
 4. Adunați documentația.
  4
  Adunați documentația. Ar trebui să aveți dovada cât de mulți bani aduceți în fiecare lună. Colectați dovezi de venit, cum ar fi plată cu plată sau depozite directe. Aduceți și un ID de fotografie și o notificare pentru a renunța sau o altă notificare. [11] De asemenea, veți avea nevoie de dovada stării de urgență care nu este controlată de dvs. Dacă cineva din familia dvs. a suferit o urgență medicală, de exemplu, păstrați apoi copii ale facturilor spitalului și medicului.
 5. Apel.
  5
  Apel. Trebuie să sunați la agenție și să întrebați dacă trebuie sau nu să stabiliți o întâlnire sau dacă sunteți bineveniți. Nu ar trebui să așteptați să cereți asistență. Aceste programe se pot epuiza rapid.

Cap 4
Negocierea cu proprietarul dvs.

 1. Gândește-te la ce vrei.
  1
  Gândește-te la ce vrei. Înainte de a sugera medierea către proprietarul dvs., trebuie să vă gândiți la ceea ce doriți. [12] Dacă nu vă puteți permite chiria curentă, atunci va trebui să vă dați seama ce vă puteți permite. Ar trebui să fii de acord doar cu ceva realist pentru tine. Proprietarul dvs. ar putea încerca să vă evacueze pentru că ați făcut prea mult zgomot sau pentru că ați încălcat o altă prevedere din contractul de închiriere (ca nici un fel de grătar pe scări). Puteți promite să vă schimbați comportamentul dacă aveți șansa de a rămâne în apartament. Dacă ați întârziat obișnuit cu chiria, atunci trebuie să oferiți proprietarului un motiv pentru care nu veți mai întârzia. De exemplu, puteți obține un cec de întreținere pentru pensie sau întreținere în mijlocul lunii. Dacă da, întrebați proprietarul dacă puteți schimba data scadentă a chiriei până la mijlocul lunii.
 2. Întrebați proprietarul pentru mediere.
  2
  Întrebați proprietarul pentru mediere. În mediere, un terț acționează ca un mediator neutru. El sau ea nu este judecător și nu ia decizii. În schimb, mediatorul ascultă fiecare parte a povestirii și încearcă să îndrume fiecare parte pentru a accepta o soluție acceptabilă reciproc. [13] Medierea este, de asemenea, voluntară. Dacă tu și proprietarul nu puteți ajunge la un acord, atunci oricare dintre voi poate pleca. [14] Amintiți-vă că proprietarul are unele stimulente să se stabilească și cu dvs. Chiar dacă proprietarul câștigă cazul legal, el sau ea va trebui să-și petreacă timpul și banii în instanță. [15] Prin soluționare, proprietarul dvs. poate evita costul și complicațiile inutile ale audierii în instanță.
 3. Găsiți mediatori.
  3
  Găsiți mediatori. Consultați instanța locală dacă oferă un program de mediere. Mulți fac. S-ar putea să trebuiască să contactați și biroul managerului orașului sau ai baroului local și să întrebați dacă au programe de mediere. Medierea poate fi gratuită sau poate costa o taxă. Taxa poate fi destul de mică [16]. De exemplu, medierea este o petrecere de 25 de dolari în Dane County, Wisconsin. [17]
 4. Pregătiți-vă pentru mediere.
  4
  Pregătiți-vă pentru mediere. Vă puteți pregăti pentru mediere înțelegând faptele în cazul dumneavoastră. Veți fi mai eficient în mediere dacă încercați să vedeți lucrurile din perspectiva proprietarului dumneavoastră. Nu veți câștiga nimic în mediere prin înclinarea faptelor, deci priviți-vă în mod obiectiv situația. Fii realist. Ați încălcat cu adevărat contractul de închiriere? Întârzieți constant cu chiria? Dacă nu ați reușit să respectați promisiunile înainte, atunci ar trebui să înțelegeți de ce proprietarul dumneavoastră nu are încredere în dumneavoastră. Luați în considerare dacă sentimentele proprietarului au fost rănite. Oamenii uneori nu se comportă rațional atunci când emoțiile lor sunt zdrobite. Determinați condițiile pe care sunteți dispus să le acceptați [18]. Poți să trăiești fără să joci tobe după ora 21:00? Esti pregatit sa-ti dai animalul?
 5. Fii sincer în mediere.
  5
  Fii sincer în mediere. Ar trebui să nu te minți mediatorului. Mediatorul este acolo pentru a găsi o soluție viabilă, nu pentru a aloca vina. Ar trebui să scrieți ceea ce ați fi de acord înainte de a merge la mediere, astfel încât, dacă sunteți nervos, vă veți aminti ce vreți să spuneți. Amintiți-vă să nu faceți atacuri personale. [19] Proprietarul dvs. ar putea să se închidă și să nu mai fie dispus să negocieze. De asemenea, să fie deschisă sugestiilor proprietarului [20]. Este puțin probabil să obțineți tot ce doriți în negocieri, așa că ascultați cu atenție și încercați să fiți flexibili.
 6. Elaborarea unui acord de decontare.
  6
  Elaborarea unui acord de decontare. Acordul de decontare (sau stipulația) trebuie să stabilească termenii acordului dvs. Mediatorul dvs. ar trebui să vă ajute să îl scrieți. Odată încheiată, fiecare parte trebuie să semneze [21]. Dacă un proces a fost deja început, atunci trebuie să depuneți acordul la instanță [22]. Asigurați-vă că este efectiv depusă. În cazul în care proprietarul vrea să depună dosar, mergeți cu el sau opriți-vă în biroul judecătorului și întrebați dacă a fost depus. Asigurați-vă că ați luat și o copie a acordului de decontare. Veți dori dovada acordului pentru propriile dvs. înregistrări.

Cap 5
Combaterea unei evacuări în instanță

 1. Faceți cunoștință cu un avocat.
  1
  Faceți cunoștință cu un avocat. Dacă aveți întrebări despre cum să evitați o evacuare, atunci ar trebui să vă gândiți să vă întâlniți cu un avocat cu experiență proprietar-chiriaș. Adesea, avocații vor oferi o consultare inițială gratuită sau cu taxă redusă. [23] Dacă nu vă puteți permite un avocat, atunci consultați organizațiile de asistență juridică din zona dvs. Organizațiile de asistență juridică oferă servicii juridice gratuite celor care au nevoie de bani. Puteți găsi o organizație de asistență juridică lângă dvs. prin căutarea în agenda telefonică sau vizitând site-ul web al Legal Services Corporation la www.lcs.gov.
 2. Verificați dacă proprietarul dumneavoastră a urmat procedurile corecte.
  2
  Verificați dacă proprietarul dumneavoastră a urmat procedurile corecte. Proprietarul dvs. trebuie să respecte reguli specifice pentru a vă evacua. Dacă el sau ea nu a făcut-o, atunci puteți contesta evacuarea. Ar trebui să luați notificarea pentru a renunța și copia dvs. de plângere și să citați la consultarea inițială cu un avocat. Căutați următoarele: Comunicarea pentru a renunța nu este în forma corectă.
 3. Completați o Propunere de Înlăturare.
  3
  Completați o Propunere de Înlăturare. Puteți lua cazul respins dacă proprietarul nu a urmat formatul corect atunci când vă dă notificarea de încetare. Întrebați-l pe grefierul dvs. dacă există un formular de propunere de respingere pe care îl puteți completa. Dacă nu, consultați organizațiile locale de asistență juridică, care uneori au formulare tipărite. [26] După completarea formularului, trebuie să o depuneți la instanța de judecată. Faceți două copii: una pentru înregistrările dvs. și una pentru proprietar. Au ștampila dată tuturor funcționarilor. Probabil că va trebui să plătiți o taxă de înregistrare. Când vă ridicați "completarea în formularul" Propunere de respingere a cererii, adresați-vă grefierului cât costă depunerea. Dacă nu îți poți permite taxa, cere-ți un formular de scutire de taxe. Poți servi propunerea de a renunța la proprietar. Adresați-vă grefierului pentru ce metode acceptate sunt acceptate. Deseori, poți trimite prin poștă formularul.
 4. Realizați că acest lucru vă cumpără ceva timp.
  4
  Realizați că acest lucru vă cumpără ceva timp. Proprietarul poate reaminti întotdeauna un proces. De exemplu, dacă anunțul de renunțare al proprietarului este insuficient, el vă poate servi printr-o notificare elaborată în mod corespunzător pentru a renunța și încercați să vă evacua din nou.
 5. Du-te la proces.
  5
  Du-te la proces. Dacă nu puteți să respingem cauza, va trebui să aveți o audiere. În cadrul ședinței, puteți prezenta documente judecătorului și puteți cere martorilor să apară în numele dvs. Pentru mai multe informații despre cum să vă apărați în instanță în timpul unei proceduri de evacuare, consultați Dispute and Eviction.