Cum să știți când amețelul este un simptom grav

Unii oameni experimentează amețeli ca senzație de leșie sau leșin, obtinerea de spini, pierderea echilibrului, sau având viziune tunel. Amețeli apare din mai multe motive. De obicei, nu trebuie să vă faceți griji. Uneori însă, amețelile pot fi un semn că se întâmplă ceva mai grav. [1] Dacă aveți amețeli ocazionale fără alte simptome, nu vă faceți griji. Învață să recunoști semne că ar trebui să discuți despre amețelile tale cu medicul sau să caută imediat ajutor medical.

Cap 1
Recunoscând când aveți o urgență de sănătate

 1. Apelați serviciile de urgență dacă sunteți amețit și aveți dureri în piept.
  1
  Apelați serviciile de urgență dacă sunteți amețit și aveți dureri în piept. Durerea toracică de la sine ar trebui să fie un steag roșu, care ar putea să fie ceva în neregulă cu inima ta, dar să o luăm și mai grav atunci când apare cu amețeli. Durerea toracică, dificultăți de respirație, amețeli sau infirmități sunt unele dintre cele mai frecvente simptome ale unui atac de cord - provocat atunci când inima dumneavoastră nu are suficientă sânge pentru creier. Dacă se întâmplă acest lucru, cereți imediat ajutor. [2] De asemenea, s-ar putea să aveți o frecvență cardiacă neregulată, care poate sau nu poate provoca dureri în piept. Obțineți ajutor dacă sunteți amețit și inima dvs. se bate din sincronizare.
 2. Obțineți asistență de urgență dacă amețelul este însoțit de slăbiciune sau vorbire neclară.
  2
  Obțineți asistență de urgență dacă amețelul este însoțit de slăbiciune sau vorbire neclară. Este normal să vă simțiți puțin echilibrat sau obosit când sunteți amețit, dar dacă aveți o apariție rapidă a slăbiciunii - în special pe o singură parte a corpului dvs. - acest lucru ar putea semnala faptul că ... Care are un accident vascular cerebral. Acordați atenție dacă vorbirea dvs. este mai dificilă sau dacă fața dvs. este îndoită de o parte. Cereți ajutor cât mai repede posibil dacă prezentați oricare dintre aceste simptome. Alte simptome ale unui accident vascular cerebral includ fețele, brațele sau picioarele, care vă simt amorțite și dificultăți de mers pe jos.
 3. Observați dacă amețelile apar cu o durere de cap severă.
  3
  Observați dacă amețelile apar cu o durere de cap severă. Chiar dacă aveți dureri de cap minore în mod regulat, acordați atenție dacă simțiți amețeli și aveți o nouă durere de cap, o durere de cap extrem de dureroasă sau o durere de cap diferită de ceea ce vă simțiți de obicei. Dacă se întâmplă acest lucru, duceți-vă pe cineva la serviciul de urgență sau solicitați servicii de urgență. [4]
 4. Apelați pentru ajutor de urgență dacă treceți.
  4
  Apelați pentru ajutor de urgență dacă treceți. Luați o călătorie în departamentul de urgență dacă pierdeți conștiința sau dacă vă pierdeți memoria imediată. [5] Uneori oamenii trec din cauza faptului că sunt deshidratați sau anxiosi, dar pot indica și o problemă serioasă care necesită o atenție imediată.
 5. Căutați imediat îngrijire dacă vă atingeți capul.
  5
  Căutați imediat îngrijire dacă vă atingeți capul. Dacă deveniți atât de amețit că cădeți - chiar dacă nu pierdeți conștiința - mergeți la spital dacă vă atingeți capul. Leziunile la nivelul capului pot fi foarte grave, iar simptomele lezării pot să nu apară decât mai târziu. Trebuie să fii testat pentru o contuzie și, eventual, pentru sângerare în interiorul sau în jurul craniului.
 6. Nu ignora o febră mare sau un gât rigid.
  6
  Nu ignora o febră mare sau un gât rigid. Meningita poate fi o cauză gravă și potențial moartă a amețelii. Acesta apare adesea cu o febră înaltă de 39 ° C și mai sus și / sau cu un gât rigid. [6] Pot să apară greață, vărsături, confuzie, erupție cutanată sau convulsii. Obțineți imediat asistență pentru a începe tratarea infecției. [7]
 7. Mergeți la spital dacă sunteți în permanență vărsături.
  7
  Mergeți la spital dacă sunteți în permanență vărsături. Vărsăturile și amețelile pot merge mână în mână. [8] Acestea pot fi simptome de vertij, boală Meniere, meningită sau alte boli. Vărsăturile persistente vă pot face să deshidratați repede - ceea ce este atât periculos, și vă va agrava amețelile. Cereți îngrijiri medicale dacă vărsați în mod regulat mai mult de o zi.

Cap 2
Discutați despre amețelile dvs. cu medicul dumneavoastră

 1. Obțineți ajutor dacă amețelile dvs. se întorc în continuare.
  1
  Obțineți ajutor dacă amețelile dvs. se întorc în continuare. Este normal ca o persoană să se simtă amețită uneori într-o zi fierbinte sau dacă se ridică prea repede, dar dacă amețelul tău este recurent înseamnă că se întâmplă ceva cu corpul tău care ar trebui verificat. Poate fi deshidratat, aveți tensiune arterială scăzută, zahăr scăzut în sânge sau dacă vă confruntați cu o altă cauză ușor de tratat a amețeli. De asemenea, este posibil să aveți un simptom precoce al unei situații mai grave. Nu ignora amețelile recurente. [9] Ia verificat dacă amețelul tău nu dispare după ce ai apă și stai jos pentru o vreme. "Amețeli normale" ar trebui să fie de scurtă durată și de a rezolva pe cont propriu.
 2. Ia-ți inima verificată dacă te simți adesea amețită când te ridici.
  2
  Ia-ți inima verificată dacă te simți adesea amețită când te ridici. Unii oameni au tensiune arterială scăzută în mod natural, iar scăderea tensiunii arteriale de la ședința în picioare poate provoca amețeli momentan. Deshidratarea poate provoca acest lucru, de asemenea, observați dacă consumul de apă suplimentară ajută. Uneori, totuși, apare o presiune scăzută a sângelui, deoarece inima ta nu pompează sânge în organism în mod eficient - din cauza unei bătăi inimii aritmice, a unui mușchi cardiac slab sau a unor vase de sânge bolnave. Aveți un examen fizic și, eventual, alte teste pentru a exclude problemele care ar putea provoca un atac de cord sau un accident vascular cerebral. Dacă aveți în mod constant tensiune arterială scăzută (sub 100 de sus și / sau 60 în partea de jos) și întotdeauna, Nu vă îngrijorați - unii oameni sunt făcuți în acest fel.
 3. Vedeți un neurolog dacă simți că sala se rotește.
  3
  Vedeți un neurolog dacă simți că sala se rotește. Spre deosebire de multe alte cauze ale amețelii care te fac să te simți ca și cum te învârți, vertijul provoacă senzația că camera din jurul tău se mișcă, înclină sau se rotește. Amețeli datorate vertijului pot fi însoțite de greață, vărsături sau tulburări în picioare și de mers pe jos. [11] Vertijul poate fi cauzat de probleme serioase sau care nu pot pune în pericol, de obicei datorită disfuncției la nivelul urechii interne. Vedeți un neurolog pentru a exclude o cauză gravă și pentru a obține un tratament rapid. Medicul dvs. regulat vă poate trimite la un neurolog.
 4. Consultați un medic dacă prezentați o schimbare a auzului sau a vederii.
  4
  Consultați un medic dacă prezentați o schimbare a auzului sau a vederii. Anumiți viruși care vă afectează urechea interioară pot provoca amețeli abrupte. Variabila vestibulară și nevrita vestibulară se rezolvă de obicei pe cont propriu, dar ar trebui să fie examinată și diagnosticată de un medic - poate doriți să prescrie medicamente antivirale sau să vă furnizeze alte medicamente pentru ameliorarea simptomelor dvs. [12] Schimbările de vedere și slăbiciunea ar putea indica, de asemenea, o tulburare neurologică cum ar fi Parkinson sau scleroza multiplă, care ar trebui să fie tratată devreme.
 5. Discutați cu medicul dumneavoastră dacă aveți amețeală de peste 65 de ani.
  5
  Discutați cu medicul dumneavoastră dacă aveți amețeală de peste 65 de ani. Persoanele în vârstă sunt mai expuse riscului de amețeală și sunt mai predispuse la amețeală ca simptom al unei tulburări grave, cum ar fi accident vascular cerebral, afecțiuni neurologice sau afecțiuni cardiace. Aveți grijă de amețeală dacă sunteți peste 65 de ani, mai ales dacă este recurentă sau asociată cu dezechilibru. [14] Amețeala la vârstnici crește riscul căderilor și trebuie tratată pentru a preveni complicațiile căderii.
 6. Rețineți că există multe cauze potențiale de amețeală.
  6
  Rețineți că există multe cauze potențiale de amețeală. Este posibil ca medicul dumneavoastră să aibă nevoie de un istoric detaliat și să facă un examen fizic pentru a evalua cauza amețeli. Unele tipuri de amețeală și cauzele lor potențiale pot include: Aventura bruscă a amețelii poate fi cauzată de scăderea nivelului de zahăr din sânge și tulburări metabolice cum ar fi hipoxia, hipocarbia și hipercarbia. Amețeala cronică poate fi legată de boala Meniere, de insuficiența cerebrală, de boli cardiovasculare sau neurologice, cum ar fi scleroza multiplă, pierderea sângelui și anemia severă. Scăderea în greutate poate fi legată de anxietate, depresie și alte probleme psihiatrice. Atacurile de panică frecvent sunt însoțite de sentimente de lumină slabă sau de amețeală. Medicamentele pentru aceste afecțiuni, cum ar fi tranchilizante și antidepresive, pot, de asemenea, să contribuie la amețeli.