Cum să știți că este momentul potrivit pentru a face sex

Când vine vorba de a ști dacă este sau nu momentul potrivit pentru a face sex cu partenerul dvs., numai tu vei ști răspunsul. Dacă mintea și corpul vostru vă spun că ați atins un nou nivel de intimitate cu partenerul dvs. și sunteți gata să faceți acest pas, atunci ar trebui să lucrați la educarea despre sex și să fiți pe aceeași pagină cu partenerul dvs. înainte vei continua. Cel mai important lucru este că luați decizia în termenii voștri.

Cap 1
Evaluarea relației voastre

 1. Asigurați-vă că dvs. și partenerul dvs. puteți vorbi despre asta.
  1
  Asigurați-vă că dvs. și partenerul dvs. puteți vorbi despre asta. Dacă simți că și tu și partenerul tău nu poți să aduci chiar subiectul sexului, atunci probabil că nu ești pregătit pentru acea fază a relației. Deși ați putea crede că sexul se poate întâmpla în mod natural numai dacă vă duceți departe de moment, este de fapt destul de important pentru dvs. să puteți discuta confortabil cu partenerul dvs. despre asta înainte de a vă deplasa înainte pentru a vă asigura că sunteți pe aceeasi pagina. Ar trebui să te simți confortabil spunând ceva de genul: "Încep să mă simt gata să fac sex cu tine. Dar înainte de a face asta, vreau doar să vorbesc mai întâi despre câteva lucruri. E în regulă? Dacă pare de neconceput că ai putea face asta cu partenerul tău, atunci ar fi mai bine să aștepți. Ar trebui să discutați cu partenerul dvs. despre lucruri, cum ar fi dacă veți dormi sau nu cu alte persoane, ce protecție veți folosi și în ce relație se află. Chiar dacă relația dvs. este mai casuală și în prezent aveți alți parteneri sexuali, este important să discutați despre acest lucru, astfel încât partenerul dvs. să nu se simtă blindat.
 2. Asigurați-vă că sunteți ambii în același loc din punct de vedere emoțional.
  2
  Asigurați-vă că sunteți ambii în același loc din punct de vedere emoțional. Un alt aspect important care trebuie luat în considerare înainte de a vă face sex cu partenerul dvs. este dacă sunteți sau nu în același loc în ceea ce privește sentimentele. S-ar putea să vă simțiți ca un angajament emoțional mare de a face sex pentru dvs., în timp ce partenerul dvs. nu ar putea să se uite la ea în acest fel și invers. Dacă faceți sex înseamnă că sunteți cu adevărat în partenerul dvs. și doriți să vă luați relația la un nivel mai profund, atunci este important să fiți sigur că el sau ea simte același mod înainte de a vă deplasa. Deși poate fi dificil să întrebați partenerul în care se află în relația dvs., acest lucru vă poate ajuta să obțineți un sentiment mai bun al situației. În afară de aceasta, este mai puțin dureros să auziți că partenerul dvs. nu se simte la fel cum faceți înainte de a face sex în loc să învățați adevărul după aceea. Nu trebuie să te simți ca și cum te-ai îndrăgosti de partener înainte de a face sex, dar dacă ai sentimente puternice, atunci este important să știi că partenerul tău se simte la fel. Și dacă nu aveți sentimente puternice, atunci este de asemenea bine să vă asigurați că partenerul dvs. este conștient de acest lucru, astfel încât să nu-l terminați rănit-l pe el sau ea.
 3. Asigurați-vă că nu faceți acest lucru pentru a accelera angajamentul.
  3
  Asigurați-vă că nu faceți acest lucru pentru a accelera angajamentul. Fi onest cu tine insuti. Dacă vrei să faci sex cu partenerul tău pentru că crezi că-l va face mai probabil să-ți spună iubitul sau prietena lui, probabil că ar trebui să te oprești. În timp ce sexul este o componentă minunată a multor relații sănătoase serioase, nu puteți să credeți că a face sex va fi biletul dvs. pentru a avea o legătură mai puternică cu partenerul. În schimb, conexiunea dvs. ar trebui să fie deja puternică și, din acest motiv, trebuie să vă simțiți gata pentru sex. [1] Dacă vă simțiți nesigur în relație, întrebați-vă de unde provine acest lucru. Daca simti ca partenerul tau nu este atat de serios in legatura cu relatia ca si tine, atunci sexul nu este calea de a duce lucrurile la nivelul urmator.
 4. Asigurați-vă că sunteți singurul (dacă asta este ceea ce doriți).
  4
  Asigurați-vă că sunteți singurul (dacă asta este ceea ce doriți). Oamenii au reguli și idei diferite atunci când vine vorba de a ști că este momentul potrivit pentru a face sex. Atunci când oamenii se întâlnesc întâmplător, unii dintre ei se simt confortabil dormind cu mai mulți oameni deodată ", atâta timp cât stau la fel de siguri cât pot. Cu toate acestea, alți oameni nu doresc să facă sex cu cineva, dacă acea persoană dormește și cu alte persoane; chiar dacă nu sunt la nivelul prietenei iubite, nu vor să se simtă compromise. Dacă vrei să fii singura persoană cu care dormești partenerul tău, atunci cel mai bine este să întrebi partenerul tău unde stai. Din nou, deși acest lucru se poate simți ciudat, mai ales dacă nu sunteți chiar prietena prietenului dvs., întrebarea directă la această întrebare vă poate oferi un sentiment mai bun al situației.
 5. Cunoasteti ca fiecare relatie - si perioada de timp - este diferita.
  5
  Cunoasteti ca fiecare relatie - si perioada de timp - este diferita. Unii oameni au o cronologie stabilită atunci când este vorba de a face sex cu un nou partener; unii fac după patru date, unii așteaptă două luni sau unii fac sex în prima noapte dacă simt cu adevărat. Deși este posibil să căutați un răspuns rapid atunci când este corect să faceți sex, trebuie să știți că acest lucru depinde de preferințele dvs. individuale, precum și de modul în care se desfășoară relația. Nu există o singură dimensiune care să răspundă tuturor. [2] Unele relații avansează mult mai repede decât altele. Dacă vă vedeți foarte mult partenerul și simțiți că faceți clic într-adevăr imediat și vă întrebați cu adevărat, atunci veți fi probabil gata să faceți sex mai repede decât dacă mergeți la întâmplare la fiecare două săptămâni pe parcursul a câtorva luni. Unele relații sunt, de asemenea, mult mai fizice decât altele. Dacă tu și partenerul vostru intrăm într-o sesiune de sărutări fierbinte și grele și atingeți mai devreme, atunci ați putea fi mai pregătiți pentru sex decât ați fi cu o relație mai lentă. Atât de mult vă poate urî să-l auziți, o mulțime de timp, când sunteți pregătiți pentru sex, știți doar. Simti o legatura cu partenerul tau si vrei cu adevarat sa o duci la urmatorul nivel, iar o formula sau cronologie nu te va ajuta prea mult, de cele mai multe ori.
 6. Asigurați-vă că aveți încredere în partenerul dvs.
  6
  Asigurați-vă că aveți încredere în partenerul dvs. O modalitate de a vă asigura că este momentul potrivit să faceți sex este să vă întrebați dacă aveți cu adevărat încredere în partenerul dvs. Acum, nu trebuie să ai încredere în el sau în viața ta, dar ar trebui să te simți confortabil să ai încredere în acea persoană, să împărți o parte din tine cu el sau ea și să-i lași să devină intim cu corpul tău. Dacă simțiți că nu sunteți siguri în cazul în care se află partenerul dvs. sau dacă puteți să vă depindeți de el, atunci este posibil să nu fie timpul potrivit pentru a face sex. Întrebați-vă dacă vă simțiți confortabil confidențiat în partenerul dvs. și credeți că secretele și gândurile dvs. sunt în siguranță cu el sau cu ea. Dacă bănuiți că partenerul dvs. încearcă doar să vă apropie de tine pentru sex, atunci evident că nu puteți avea încredere în persoana respectivă.
 7. Asigurați-vă că relația dvs. este suficient de matură pentru sex.
  7
  Asigurați-vă că relația dvs. este suficient de matură pentru sex. Acesta este un alt punct important. Dacă nu simți că relația ta este foarte matură - fie că tu și partenerul tău te lupți tot timpul, în mod constant să vă aruncați unul pe altul sau să recurgeți la chemarea numelui - atunci cu siguranță nu ar trebui să încercați să faceți lucrurile să se simtă mai mult adult prin a face sex. Ar trebui să vă simțiți ca și cum ați avea o relație respectuoasă cu o comunicare puternică înainte de a trece la nivelul următor. Dacă voi doi nu sunteți suficient de maturi pentru a purta o conversație civilă sau pentru a discuta despre subiecte serioase, atunci nu sunteți suficient de maturi pentru sex. Ar trebui să te simți confortabil să fii matur cu partenerul tău înainte să devii intim. În caz contrar, el sau ea poate să nu ia intimitatea foarte în serios, iar sexul te poate conduce chiar mai departe. În plus, trebuie să vă asigurați că sunteți destul de matur pentru sex. Daca esti un adolescent, mai ales la adolescenta timpurie, atunci trebuie sa fii sigur ca esti intr-adevar pregatit.
 8. Asigurați-vă că sexul nu interferează cu dvs. sau cu convingerile personale ale partenerului dvs.
  8
  Asigurați-vă că sexul nu interferează cu dvs. sau cu convingerile personale ale partenerului dvs. Unii oameni pur și simplu nu cred să facă sex înainte de căsătorie, fie că este vorba de motive personale sau religioase. Dacă aceasta a fost convingerea dvs. toată viața, atunci ar trebui să vă întrebați dacă vreți să regândiți aceste idei înainte de a merge mai departe cu partenerul. Este bine să vă schimbați mintea, dar este important să vă gândiți foarte mult la ea, astfel încât să nu vă simțiți dezamăgit de tine dacă luați decizia în căldura momentului. Dacă convingerile religioase sau personale ale partenerului dvs. îl determină să nu creadă în sex înainte de căsătorie, atunci nu ar trebui să încercați să-l convingeți să-și schimbe mintea. Partenerul tău ar trebui să ia această decizie pe cont propriu și nu vrei să fii responsabil pentru ai convinge să-și schimbe credințele de lungă durată.

Cap 2
Ascultați mintea și corpul

 1. Asigurați-vă că nu vă simțiți presați să faceți sex.
  1
  Asigurați-vă că nu vă simțiți presați să faceți sex. Întrebați-vă dacă doriți să aflați dacă este momentul potrivit să faceți sex deoarece sunteți într-adevăr pregătiți să fiți activi sexual cu partenerul dvs. sau pentru că vă simțiți presați să faceți acest lucru deoarece ați fost împreună pentru o vreme , pentru că partenerul dvs. întreabă în continuare despre aceasta sau chiar pentru că toată lumea pe care o cunoașteți întreabă dacă ați făcut-o încă. Ar trebui să faci sex pentru că vrei, nu pentru că altcineva vrea să faci asta. Desigur, dacă partenerul tău dorește să facă sex cu tine, atunci probabil că a venit. Dar dacă simțiți o presiune inadecvată de a face ceva pentru care nu sunteți pregătiți, atunci ar trebui să vă întrebați dacă partenerul dvs. vă pasă și vă respectă cu adevărat. Doar pentru că toți prietenii tăi ar fi putut deja să facă sex sau să fi dormit cu partenerii lor mult mai devreme decât te gândești, nu înseamnă că aceasta este calea cea bună pentru tine. Trebuie să vă urmați propriile idei despre ceea ce este potrivit.
 2. Asigurați-vă că sunteți gata dacă este pentru prima dată.
  2
  Asigurați-vă că sunteți gata dacă este pentru prima dată. Acum, dacă nu ați mai făcut niciodată sex, atunci puteți fi foarte nervos când știți când este momentul potrivit să faceți plonjorul. Da, a face sex pentru prima dată este probabil ceva ce îți vei aminti pentru totdeauna și probabil că nu vei uita niciodată pe deplin prima persoană cu care ai făcut sex. Acestea fiind spuse, nu ar trebui să vă depuneți prea multă presiune pentru a găsi momentul perfect și așteptați să fie magic; ar trebui să o faci atunci când simți că timpul este corect, nu după ce ai fost dus la un pat cu petale de trandafir pe el. Dacă este prima dată, atunci ar trebui să-i lăsați pe partenerul tău să știe, chiar dacă te simți jenat de asta. Partenerul dvs. va vedea că aceasta este o afacere importantă pentru dvs. și va înțelege că trebuie să vă aflați pe aceeași pagină. Dacă doriți să vă pierdeți virginitatea pentru a însemna că vă pasă cu adevărat de persoana cu care faceți sex, atunci trebuie să vă asigurați că persoana vă îngrijește. Acestea fiind spuse, daca simtiti ca virginitatea voastra este un albatros in jurul gatului dumneavoastra si sunteti pregatiti sa deveniti frisky fara sa inseamna ca v-ati gasit sufletul sufletului, atunci si asta este bine. Nu trebuie să doriți ca prima dată să aveți absolut înțeles. Dacă aveți această atitudine, puteți aștepta pentru totdeauna pentru a face sex pentru prima dată.
 3. Asigurați-vă că corpul dvs. este gata.
  3
  Asigurați-vă că corpul dvs. este gata. Acest lucru poate părea evident pentru bărbați - dacă penisul este erect, atunci puteți începe să aveți relații sexuale. Dar pentru fetele care nu au experiență sexuală, trebuie să se asigure că trupurile lor sunt pregătite să avanseze înainte de a face sex. Dacă sunteți o fată, puteți fi atât de nervos sau de frică încât nu vă acordați suficientă atenție corpului; asigurați-vă că vă simțiți relaxați și suficient de umed pentru a face sex fără a fi prea dureroși sau forțați-o. Dacă sunteți o fată care nu este pregătită pentru penetrare, permiteți-i partenerului să știe și vă poate ajuta să ajungeți la acest punct. Dacă ești o fată care face sex pentru prima dată, poate fi rănit, chiar dacă ești gata, așa că fii pregătit pentru asta și fii pregătit să întrebi partenerul tău să se oprească dacă suferă și ea mult.
 4. Asigurați-vă că vă urmați intestinul.
  4
  Asigurați-vă că vă urmați intestinul. Dacă instinctul vostru vă spune că este timpul să faceți sex și toate celelalte lucruri sunt în loc, atunci șansele sunt că sunteți gata. Cu toate acestea, dacă simțiți că este vorba despre timp, ar trebui să faceți sex, dar să aveți un sentiment rău în groapa stomacului dvs. sau simțiți că ceva este oprit atunci când vă gândiți să deveniți intim cu partenerul dvs. sau să vă apropiați de a fi intim, atunci trebuie să ai încredere în acest sentiment. Instinctele tale sunt mai importante decât orice cronologie, orice spune partenerul tău sau orice idee pe care ai putea să o ai despre ce ar trebui să faci și dacă ai sentimentul că ceva e în neregulă, probabil că este. Poate că nu vă dați seama că nu vă simțiți bine înainte de a vă apropia de intimitatea partenerului. Când începeți să vă deplasați înainte, puteți începe să simțiți că vă întoarceți și aveți dreptul să mergeți cu aceste sentimente.
 5. Asigurați-vă că sunteți atât treji.
  5
  Asigurați-vă că sunteți atât treji. Este de la sine înțeles că ar trebui să fii sobru când tu și partenerul tău faceți sex pentru prima dată. Indiferent dacă este prima dată când faci sex sau doar pentru prima oară când faci sex cu partenerul tău, este important să fii treaz, astfel încât să ai un cap clar și, mai important, să dai consimțământul legal pentru a face sex. Deși fiecare stat are reguli diferite despre ceea ce înseamnă să poți da consimțământul, este important să fii sobru, astfel încât să poți lua decizia cu un cap clar și să te bucuri de acest moment intim cu partenerul tău. simțiți că îmbătrânirea vă poate ajuta să vă ușurați nervozitatea despre a face sex pentru prima dată, aceasta va afecta de fapt judecata dvs. și va face experiența mult mai puțin plăcută și memorabilă.
 6. Asigurați-vă că creierul și corpul vostru vă spun același lucru.
  6
  Asigurați-vă că creierul și corpul vostru vă spun același lucru. S-ar putea să simțiți că nevoia fizică de a face sex cu partenerul dvs. și poate simți că nu mai puteți lupta. Cu toate acestea, dacă corpul tău țipă "ochi", dar mintea voastră șoptește, "poate" ... atunci ar trebui să țineți apăsat până când simțiți că ați crezut cu adevărat prin ea. Deși prins în acest moment poate duce la o experiență pasionantă, nu vă doriți să vă simțiți supărat sau dezamăgit când sa terminat pentru că ați ascultat corpul și v-ați ignorat mintea. [4] Pentru a vă asculta cu adevărat minte, asigurați-vă că vă gândiți să faceți sex cu partenerul dvs. când nu este în jur. În acest fel, judecata dvs. nu va fi atât de afectată de dorințele voastre fizice, încât vă puteți gândi la situația mai obiectivă.

Cap 3
Noțiuni de bază educat

 1. Asigurați-vă că sunteți educat despre sex.
  1
  Asigurați-vă că sunteți educat despre sex. Înainte de a face sex cu partenerul dvs., este important să fiți educat în legătură cu sarcina, infecțiile cu transmitere sexuală (STI), opțiunile de control al nașterii, vârsta legală de consimțământ în statul dvs. și orice alte aspecte importante ale experienței sexuale . Dacă nu știți cum funcționează prezervativele, pilulele pentru controlul nașterilor, DIU-urile sau alte forme de control al nașterilor, atunci este important să citiți acest subiect pe site-uri on-line de renume, cum ar fi Planned Parenthood. Acest lucru vă poate ajuta să vă simțiți încrezători și pricepuți înainte să vă gândiți chiar la sex. [5] [6] Deși prezervativul este de 98% eficient atunci când este folosit corect, tu și partenerul dumneavoastră ar trebui să știți cum să le folosiți, mai ales dacă este singura ta formă de control al nașterii. Dacă luați pilula contracepției, știți că nu vă protejează împotriva ITS și că tu și partenerul tău trebuie să fii testat înainte de a face sex. Nu credeți că o fată "poate rămâne însărcinată în anumite momente ale lunii, chiar dacă nu utilizați controlul nașterilor. Ar trebui să aveți întotdeauna un plan.
 2. Asigurați-vă că dvs. și partenerul dvs. sunteți pregătiți și pe aceeași pagină.
  2
  Asigurați-vă că dvs. și partenerul dvs. sunteți pregătiți și pe aceeași pagină. Pe lângă faptul că aveți cunoștință despre opțiunile de control al nașterii, trebuie să vă asigurați că dvs. și partenerul dvs. sunteți în același loc atunci când este vorba de utilizarea protecției. Dacă vă stabiliți utilizarea unui prezervativ în timpul sexului, asigurați-vă că partenerul dvs. este 100% în spatele acestui lucru și că nu va încerca să vă convingă că "se simte mai bine" fără el. Deși s-ar putea să vă simțiți puțin ciudat pentru a aduce acest lucru înainte de a face sex, este mult mai bine decât să aveți un argument în timp ce încercați să faceți sex deoarece nu sunteți de acord cu ce să utilizați. Folosirea prezervativelor în timpul sexului oral poate, de asemenea, să prevină ITS. Acesta este altceva în care trebuie să discutați în prealabil. Dacă aveți de gând să faceți sex oral pentru prima dată, asigurați-vă că ați citit și despre asta. [7]
 3. Discutați cu ceilalți dacă doriți mai multe sfaturi.
  3
  Discutați cu ceilalți dacă doriți mai multe sfaturi. Dacă ați citit toate materialele utile, dar totuși vă simțiți nesiguri când vine vorba despre sex, atunci ar trebui să discutați cu un prieten apropiat, cu un frate sau chiar cu un părinte sau mătușă sau unchiu pentru mai multe sfaturi. Puteți afla câteva lucruri noi și vă puteți simți mai bine atunci când vedeți că toată lumea are temeri și preocupări atunci când este vorba de a face sex. Doar țineți-vă timpul să vă așezați împreună cu oamenii cărora le pasăți și să aveți încredere și să discutați cu dvs. întrebările și preocupările. Deși acești oameni vă pot ajuta să vă ușurați grijile și să vă oferiți sfaturi utile, știți că nu vă pot spune vreodată când este momentul potrivit să faceți sex. Acesta este un lucru pe care doar tu îl poți ști.
 4. Asigurați-vă că așteptările dvs. nu sunt prea mari.
  4
  Asigurați-vă că așteptările dvs. nu sunt prea mari. A face sex poate fi una dintre cele mai incredibile și una dintre cele mai ciudate experiențe din viața ta. Deși nu trebuie să te aștepți să fie îngrozitor, ar trebui să stabilești așteptări realiste pentru tine și partenerul tău, mai ales dacă nu ai mai făcut sex înainte. Dacă sunteți gata să faceți sex cu partenerul dvs., atunci veți putea găsi în cele din urmă un ritm și un stil care funcționează pentru dvs., deci nu ar trebui să supuneți prea mult presiunea la prima dată când ați fost magică sau ați € ™ ll fi dezamăgit. În schimb, priviți-o ca o oportunitate de a vă duce experiențele fizice cu partenerul dvs. la un nou nivel. Fii realist cu privire la ceea ce se va întâmpla și poate fi chiar plăcut surprins.