Cum să stii cand laptele matern este rasfatat

Unele mamici doresc sau trebuie să-și exprime laptele matern, astfel încât bebelușul lor să poată fi hrănit atunci când nu sunt în jur. Este important pentru sănătatea bebelușului dvs. ca acest lapte să nu fie rancid. Există o varietate de moduri de a vă asigura că o ține. Din fericire, verificarea faptului că este proaspătă ar trebui să fie un proces simplu și foarte cunoscut.

Cap 1
Testarea pentru spoilage

 1. Fii atent cu lapte de trei zile.
  1
  Fii atent cu lapte de trei zile. Laptele exprimat poate dura mult mai mult decât acest lucru, dar durata sa de valabilitate variază considerabil în funcție de detaliile stocării sale. După trei zile în frigider, trebuie să miroșiți cu grijă laptele pentru a verifica dacă este proaspăt. [2] În mod similar, ar trebui să fiți atenți dacă laptele este lăsat timp de trei ore fără a fi refrigerat. Este bine să depozitați laptele la temperatura camerei de la trei la șase ore, în funcție de cât de răcoros este camera. Dacă depozitați laptele într-un răcitor izolat, este în siguranță să îl lăsați în cooler timp de 24 de ore.
 2. Test pentru miros acru.
  2
  Test pentru miros acru. Acidul lapte matern are același miros puternic, distinctiv, pe care îl are laptele de vacă acru. Aceasta este singura modalitate semnificativă de a determina dacă laptele este rancid.
 3. Nu vă îngrijorați de un miros metalic sau de săpun.
  3
  Nu vă îngrijorați de un miros metalic sau de săpun. Unele mame vor descoperi că laptele lor va dezvolta de-a lungul timpului un gust de săpun sau metalic dacă este depozitat. Acest gust nu este un semn de deteriorare și majoritatea copiilor nu-i deranjează. Dacă copilul dvs. o respinge, încercați să-l opăriți înainte de depozitare pentru a opri dezvoltarea acestui miros.

Cap 2
Prevenirea spulberii

 1. A se păstra în spatele marginii.
  1
  A se păstra în spatele marginii. Menținerea laptelui pe sau lângă ușă îl va expune la mai multe călduri sau fluctuații de temperatură de la deschiderea și închiderea frigiderului. În partea din spate, laptele va fi mai rece și mai probabil să păstreze. [4]
 2. A se depozita într-un recipient etanș.
  2
  A se depozita într-un recipient etanș. Sticla, garniturile de sticlă de unică folosință sau sacele de lapte ale mamei sunt cele mai bune. Materialele plastice din polipropilenă sau polibutilenă sunt preferabile față de pungile de polietilenă din plastic moale. De asemenea, este important să vă asigurați că alte recipiente din frigider sunt închise etanș, astfel încât laptele să nu absoarbă aceste alte mirosuri. O cutie de bicarbonat de sodiu în frigider poate ajuta la absorbția altor mirosuri. [5]
 3. Data containere de lapte.
  3
  Data containere de lapte. Scrierea datei în care ați exprimat laptele de pe recipient vă poate ajuta să vă asigurați că folosiți mai întâi laptele mai vechi și înainte ca acesta să fie stricat. Puteți eticheta fiecare recipient sau puneți tot laptele din aceeași săptămână sau lună împreună într-o pungă sau cutie care este etichetată.
 4. Înghețați laptele.
  4
  Înghețați laptele. Dacă nu intenționați să folosiți laptele în cinci până la opt zile, ar trebui să îl îngheți. Așezați-l într-un recipient bine etanșat în partea din spate a congelatorului. Utilizați-l în decurs de 24 de ore după dezgheț. [6] În funcție de frecvența deschiderii congelatorului, laptele dvs. poate dura de la trei luni la un an. Nu utilizați cuptorul cu microunde pentru a dezgheța laptele. Îndepărtați-l sub apă caldă și fierbinte. Nu aduceți la fierbere. Este natural să se separe în lapte și smântână în timp ce este înghețat. Răsuciți-l ușor pentru a le amesteca împreună. [8]
 5. Scaldați laptele cu aromă de săpun.
  5
  Scaldați laptele cu aromă de săpun. Dacă descoperiți că laptele dumneavoastră are o aromă de săpun și că aceasta este o problemă pentru bebelușul dumneavoastră, ar trebui să-l ardeți. Se încălzește până la aproximativ 180 ° F (82,2 ° C) (ar trebui să arate semne de balon complet, dar nu un fier de rulare). Imediat după aceea răciți și depozitați laptele. Dacă acest gust nu vă deranjează copilul, nu-l ardeți. Laptele va pierde unii nutrienți în proces [9].