Cum să identifică găleți de calitate alimentară

Depozitarea alimentelor în cupele de plastic poate fi utilă în numeroase moduri. Găleții din plastic vă permit să depozitați cantități mari de alimente vrac, cum ar fi cerealele și boabele uscate, în recipiente ușoare pentru pregătirea pentru situații de urgență. Utilizarea recipientelor din plastic va permite, de asemenea, să cumpărați produse alimentare în vrac mai ieftine și să le depozitați într-un container rezistent la insecte și etanș. Cu toate acestea, nu toate materialele plastice sunt sigure pentru utilizarea împreună cu alimentele; unele materiale plastice pot elimina compuși nocivi în produsele alimentare. Pentru a evita această problemă, va trebui să învățați cum să identificați gălețile de calitate alimentară înainte de a le utiliza.

Paşi

 1. Verificați simbolul de reciclare de pe partea inferioară a găleată.
  1
  Verificați simbolul de reciclare de pe partea inferioară a găleată. Cea mai rapidă și cea mai fiabilă modalitate de a verifica siguranța alimentară este prin consultarea numărului de reciclare. Acest număr va fi între 1 și 7 și va fi ștampilat în interiorul unui triunghi de săgeți. Ca regulă generală, numerele care sunt în siguranță pentru utilizare cu alimente sunt 1, 2, 4 și 5. Cel mai bun tip de plastic pentru utilizarea în depozitarea pe termen lung a produselor alimentare este polietilenă de înaltă densitate (HDPE), care este indicat de simbolul "2". HDPE este una dintre cele mai stabile și inerte forme de plastic, iar toate gălețile de plastic vândute special pentru depozitarea alimentelor vor fi fabricate din acest material. Alte tipuri de plastic acceptabile pentru depozitarea alimentelor includ PETE, LDPE și polipropilenă (PP). Aceste materiale plastice sunt reprezentate de numerele 1, 4 și, respectiv, 5. O excepție de la această regulă sunt bio-plasturile, care sunt clasificate sub simbolul "7." Bio-plasturile sunt materiale plastice care sunt sintetizate din surse de plante, cum ar fi porumbul. Aceste materiale sunt nereactive și pot fi folosite pentru a stoca alimente, dar rețineți că nu toate materialele plastice marcate cu "7" sunt bio-plasturi.
 2. Examinați simbolurile de manipulare a alimentelor imprimate pe galeata de plastic.
  2
  Examinați simbolurile de manipulare a alimentelor imprimate pe galeata de plastic. Un sistem standardizat de simboluri este utilizat pe materiale plastice pentru a indica utilizările corespunzătoare în jurul alimentelor. Un simbol care descrie o ceașcă și o furculiță înseamnă că plasticul este sigur pentru depozitarea alimentelor și, prin urmare, este o găleată de calitate alimentară. Alte simboluri includ valuri radiative care înseamnă "microunde-safe", o fulg de zăpadă care înseamnă "safe-free", și feluri de mâncare în apă, care înseamnă "mașină de spălat vase".
 3. Consultați eticheta de pe cutiile de plastic.
  3
  Consultați eticheta de pe cutiile de plastic. Dacă găleții au în continuare un etichetă de preț, eticheta producătorului sau altă etichetă de identificare pe ele, puteți consulta această etichetă pentru a determina dacă plasticul este de calitate alimentară. Gălețele pentru produse alimentare vor fi aproape întotdeauna marcate ca atare, deoarece acestea sunt adesea mai costisitoare pentru a fi produse și, prin urmare, pot fi vândute la un preț premium. Dacă eticheta lipsește, este posibil să contactați producătorul și să întrebați despre gălețile pe care le produc, pentru a determina dacă este al tău alimentar.
 4. Utilizați găleți care au fost utilizați anterior pentru a stoca alimente.
  4
  Utilizați găleți care au fost utilizați anterior pentru a stoca alimente. Dacă o găleată din plastic a fost inițial concepută pentru depozitarea alimentelor, atunci este un pariu bun că este potrivit pentru stocarea propriilor alimente vrac. De exemplu, multe brutării primesc glazură și alte ingrediente în găleți mari de plastic, adesea de capacitate de 5 litri (19 L). Aceste brutării ar putea fi dispuse să doneze sau să vândă gălețile goale, după care le puteți curăța și le puteți folosi pentru depozitarea alimentelor. Containerele plastice mai mici trebuie scutite de această regulă. De exemplu, apa îmbuteliată este adesea ambalată utilizând PETE (cu denumirea "1"), care este proiectată să fie utilizată o dată și apoi reciclată. PETE este inițial sigur pentru alimente, dar poate să se descompună și să elibereze compuși dăunători dacă este reutilizată în mod continuu.