Cum să știți dacă sunteți heterosexual

Humanitatea sexuală este extrem de complicată. În timp ce unii oameni au o înțelegere clară a identității lor sexuale de la o vârstă fragedă, imaginându-ți sexualitatea poate fi un proces de-a lungul vieții. Este normal să aveți întrebări despre propria dvs. orientare sexuală. Dacă nu sunteți sigur (ă) că sunteți heterosexual (drept), puteți să vă explorați sentimentele, să discutați cu cineva în care aveți încredere (cum ar fi un profesor, un consilier, un membru al familiei sau un prieten) și să vă educați despre diferite aspecte legate de sex orientare și identitate.

Cap 1
Explorarea sentimentelor tale

 1. Încearcă să nu-ți faci griji.
  1
  Încearcă să nu-ți faci griji. Amintiți-vă că poate dura mult timp pentru a vă identifica identitatea sexuală și că sentimentele dvs. se pot schimba în timp. Nu este nevoie să vă grăbiți să vă dați o etichetă. Relaxați-vă doar, permiteți-vă sentimentele să se dezvolte în mod natural și gândiți-vă cum vă simțiți fără a vă judeca singur.
 2. Determinați dacă vă simțiți atrasi de oameni de sex opus.
  2
  Determinați dacă vă simțiți atrasi de oameni de sex opus. Chiar dacă nu ați avut niciodată o relație romantică sau sexuală cu o altă persoană, s-ar putea să fi avut sentimente de atracție sexuală sau romantică față de alte persoane. Gândiți-vă la persoanele cărora le-ați fost atrase, indiferent dacă sunt persoane pe care le cunoașteți personal, celebrități sau chiar caractere fictive. Dacă descoperiți că toți sau majoritatea persoanelor cărora le / ați fost atrase sunt de un gen diferit de există o șansă bună să fiți drept.
 3. Aflați dacă vă simțiți confortabil întâlnit pe cineva de sex opus.
  3
  Aflați dacă vă simțiți confortabil întâlnit pe cineva de sex opus. Gândiți-vă la relațiile dvs. apropiate cu ceilalți, indiferent dacă sunt platoniști (doar prieteni), romanți sau sexuali. Ia-ți un moment să te întrebi ce simți despre aceste relații, fără a judeca sau supra-analiza acelor sentimente. Luați în considerare care dintre relațiile dvs. s-au simțit cel mai confortabil (sigur, satisfăcător, fericit) pentru dvs. [3] Simțiți orice atracție romantică sau sexuală față de prietenii apropiați ai sexului opus? Dacă da, întreabă-te cum te-ai simți în legătură cu întâlnirile cu oricare dintre acești oameni. Cum vă simțiți în legătură cu orice experiențe romantice și sexuale pe care le-ați avut cu persoane de sex opus sau cu persoane de același sex, dacă le-ați avut? Te-ai bucurat de ele și te-ai simțit împlinită de ei? Luați notă de relațiile la care vă simțiți cel mai pozitiv și vă întrebați cât de mult a avut sexul celeilalte persoane cu acest sentiment.
 4. Foloseste-ti imaginatia.
  4
  Foloseste-ti imaginatia. Imaginați-vă în situații romantice sau sexuale cu oameni de diferite sexe. Lăsați mintea voastră să vă ducă acolo unde vrea să meargă fără să răstoarne lucrurile sau să vă judece. Gândiți-vă la modul în care vă simțiți atunci când vă imaginați aceste situații: Dacă vă bucurați în principal de imaginație cu oameni de un gen diferit față de dvs., puteți fi heterosexual. Dacă vă simțiți fericit și entuziasmat atunci când vă imaginați-vă exclusiv în relații sau situații drepte, atunci acest lucru poate fi, de asemenea, un semn că sunteți heterosexual.
 5. Imaginați-vă cu identități sexuale diferite.
  5
  Imaginați-vă cu identități sexuale diferite. Orientarea sexuală nu este alb-negru. S-ar putea să fiți drept, gay sau undeva în mijloc (bisexual sau bicurious). [5] Unii oameni se gândesc la ei înșiși drept, chiar dacă uneori se simt atrasi (sau chiar au avut relații cu) persoane de același sex, iar unii se consideră homosexuali chiar dacă au simțit o anumită atracție la / au relații cu oameni de alt gen . Alții nu sunt interesați deloc de relații sexuale sau romantice, cu persoane de orice sex. Acești oameni se pot considera ca fiind asexuali sau aromatici [6]. Cea mai importantă este modul în care te gândești la tine însuți. [7] Încercați să scrieți sau să vă spuneți cu voce tare, "Sunt heterosexual", sau "Sunt drept". Cum vă simțiți când te referi la tine în acest fel? Se simte confortabil pentru tine?

Cap 2
Vorbind despre asta

 1. Discutați cu un prieten apropiat despre orientarea sexuală.
  1
  Discutați cu un prieten apropiat despre orientarea sexuală. Uneori poate ajuta să vorbești cu cineva care poate trece prin aceleași lucruri și dacă întreabă aceleași întrebări ca și tine. Spuneți unui prieten că aveți încredere în întrebările pe care le aveți și întrebați-le despre propriile lor experiențe, dacă se simt confortabil vorbind despre asta. Dacă știți că prietenul dvs. este confortabil vorbind despre sexualitatea lor, încercați să întrebați ceva de genul: "Când ați dat seama mai întâi că sunteți drept / homosexual / bisexual? De unde știi?
 2. Găsiți un forum unde puteți vorbi despre probleme de identitate sexuală.
  2
  Găsiți un forum unde puteți vorbi despre probleme de identitate sexuală. Căutați un forum moderat unde puteți vorbi (anonim, dacă preferați) cu alți oameni care caută, de asemenea, răspunsuri despre sexualitatea lor. Dacă nu vă alăturați discuției, citiți doar discuțiile celorlalți despre acest subiect. Încercați să începeți cu forumul Sexual and Sex Issues de la PsychCentral: https:
  forums.psychcentral.com/sexual-gender-issues/
 3. Vorbeste cu un consilier.
  3
  Vorbeste cu un consilier. Dacă întrebările despre identitatea sexuală vă provoacă multă anxietate și stres, luați în considerare o întâlnire cu un specialist în domeniul sănătății mintale (psiholog, asistent social clinic sau consilier). Ei pot să te ajute să înțelegi mai bine sexualitatea ta sau să te îndrepți în direcția unor resurse utile. [8]

Cap 3
Educarea ta

 1. Citiți cărți despre sexualitatea umană și orientarea sexuală.
  1
  Citiți cărți despre sexualitatea umană și orientarea sexuală. Aceasta poate fi o modalitate foarte bună de a înțelege mai bine propria sexualitate. Dacă sunteți un adolescent sau un adult tânăr care caută răspunsuri, vă recomandăm să încercați una dintre aceste cărți: 100 de întrebări pe care nu le-ați întreba niciodată pe părinții tăi: Răspunsuri drepte la întrebările adolescentului despre sex, sexualitate și sănătate, de Elisabeth Henderson și Nancy Armstrong, MD. SEX: Ghidul de orientare sexuală pe care trebuie să-l cunoașteți prin intermediul adolescenților și al celor douăzeci de ani, de Heather Corinna.
 2. Explorați site-urile educaționale care abordează problemele de sexualitate.
  2
  Explorați site-urile educaționale care abordează problemele de sexualitate. Organizațiile dedicate cercetării sexualității umane și furnizării resurselor legate de sănătatea sexuală și reproductivă furnizează adesea materiale educaționale gratuite pe site-urile lor web. Încercați să explorați unul dintre aceste site-uri pentru a afla mai multe despre orientarea sexuală: Kinsey Confidential. Acest site este în parteneriat cu Institutul Kinsey, o organizație dedicată cercetării sexualității umane. Citiți răspunsurile experților la întrebările referitoare la sexualitate și trimiteți propriile întrebări în mod anonim: https:
  kinseyconfidential.org/ Planned Parenthood. În plus față de îngrijirea și educația privind reproducerea și sănătatea sexuală, Parenthood Planned oferă, de asemenea, informații despre orientarea sexuală și identitatea de gen: https:
  www.plannedparenthood.org/learn/sexual-orientation-gender Asociația Americană de Psihologie. Site-ul APA oferă o mulțime de informații detaliate despre orientarea sexuală și identitatea de gen: http:
  www.apa.org/helpcenter/sexual-orientation.aspx
 3. Luați o clasă despre sexualitate.
  3
  Luați o clasă despre sexualitate. Dacă vă aflați la școală, puteți să vă înscrieți pentru un curs de sexualitate sau puteți participa la un curs la un colegiu local. Puteți, de asemenea, să găsiți cursuri gratuite sau accesibile online despre identitatea sexuală. De exemplu, verificați materialele de curs online disponibile gratuit pentru introducerea MIT la identitățile sexuale și de gen aici: https:
  ocw.mit.edu/courses/womens-and-gender-studies/wgs-110j-sexual- și-gen-identităților-spring-2016 /