Cum să dă o prezentare

Oferirea unei prezentări ne terorează pe majoritatea dintre noi, mai ales când vorbim în fața unei mulțimi de oameni despre un subiect necunoscut. Niciodată nu vă temeți! Există modalități de a face o prezentare bună. Cele mai multe prezentări pe care le faceți, cu atât mai ușor vor deveni!

Cap 1
Pregătirea pentru prezentare

 1. Concentrați-vă prezentarea.
  1
  Concentrați-vă prezentarea. Având o prezentare lungă, plină de viață, care este greu de urmărit, nu vă va câștiga vreun interes public. Trebuie să vă asigurați că prezentarea dvs. este clară și concentrată și că orice parte pe care o aruncați în ea sunt acolo pentru a susține punctul principal. [1] Cel mai bine este să aveți o declarație de teză principală sau o temă principală și trei puncte principale, up sau carne-out tema dvs. principală. Mai mult decât atât, audiența dvs. va începe să piardă interesul. Acest lucru înseamnă că toate faptele și informațiile care fac parte din prezentarea dvs. ar trebui să susțină aceste trei puncte principale și o temă de ansamblu. De exemplu: Dacă dați o prezentare despre alchimia secolului al XVII-lea, aducerea istoriei alchimiei este bine (și probabil necesară), dar nu vă lăudați publicul în istoria sa, în loc să focalizați alchimia în secolul al XVII-lea. Cele trei puncte ar putea fi ceva de genul "alchimie în opinia publică", "alchimiști celebri din secolul al XVII-lea" și "moștenirea alchimiei secolului al XVII-lea".
 2. Mai puțin este mai mult.
  2
  Mai puțin este mai mult. Nu doriți să vă copleșiți publicul cu informații și puncte importante. Chiar dacă aceștia sunt interesați de subiectul dvs., vor începe să se distanțeze și apoi le veți pierde. Trebuie să vă lipiți de cele 3 puncte și de punctul dvs. de ansamblu și trebuie să vă asigurați că utilizați doar informațiile de care aveți nevoie pentru a vă sprijini și a clarifica aceste puncte. Alegeți cele mai bune informații, informații sau citate pentru prezentarea dvs. Nu îngropați publicul în informații.
 3. Decideți dacă să utilizați sau nu mass-media.
  3
  Decideți dacă să utilizați sau nu mass-media. Nu este întotdeauna necesar să utilizați un powerpoint sau o reprezentare vizuală, mai ales dacă sunteți deja un vorbitor angajator și aveți subiecte interesante. De fapt, de multe ori, folosirea mediei vizuale distrage distracția de la punctul focal, adică prezentarea. Asigurați-vă că utilizați suporturi media pentru a vă îmbunătăți prezentarea și pentru a nu-l îneca. Prezentarea este cheia. Orice altceva este doar accesorizant. De exemplu: pentru a vă întoarce la alchimia secolului al XVII-lea, pentru a vă susține informațiile despre alchimie în opinia publică, ați putea dori să arătați imagini din broșuri publice despre pericolele alchimiei și să vedeți ce au spus oamenii despre această perioadă și să vedem ce au spus alchimiștii mai celebri despre el. De asemenea, doriți să vă asigurați că alegeți un mediu în care vă simțiți confortabil și aprofundat în cunoaștere. Dacă nu știți nimic despre powerpoint, vă recomandăm să scrieți principalele puncte pe o tablă albă sau să transmiteți materialele cu punctele principale și dovezile despre ele.
 4. Practică.
  4
  Practică. Acesta este motivul pentru care, dintr-un anumit motiv, lipsa de timp probabil, oamenii neglijează să facă și este absolut esențială pentru a da o bună prezentare. Rularea prin prezentare înainte de evenimentul real vă dă timp să rezolvați orice problemă cu notele dvs. și cu tehnologia dvs. și face prezentarea însăși să meargă mai bine. Un sfat bun este să vă filmați pe dumneavoastră sau pe audiotape, prezentând prezentarea practică, astfel încât să puteți vedea ce ticuri verbale și fizice distrag atenția pe care o aveți, astfel încât să puteți lucra la eliminarea acestora înainte de prezentarea în sine. (Ticurile verbelor ar fi lucruri de genul "um ..." și "uh ..." și folosind "cum ar fi" în mod necorespunzător, ticlurile fizice sunt lucruri cum ar fi schimbarea greutății dvs. de la picior la picior sau mizerie cu părul.) Amintiți-vă doar că repetițiile de obicei, rulați cu aproximativ 20% mai puțin decât prezentarea dvs. reală, deci luați în considerare acest lucru dacă utilizați o limită de timp.
 5. Vizualizați succesul.
  5
  Vizualizați succesul. Poate părea un lucru stupid, dar vizualizarea unei prezentări reușite vă poate ajuta să realizați o prezentare de succes. Veți fi mai înclinați spre succes dacă vă pregătiți creierul pentru asta. Deci, înainte de toate, stați undeva în liniște pentru câteva minute și imaginați-vă că prezentarea merge bine.
 6. Rochie în mod corespunzător.
  6
  Rochie în mod corespunzător. Vrei să te îmbraci pentru succes. Purtarea de haine mai frumoase vă poate ajuta să ajungeți în modul de a vă oferi o prezentare bună. De asemenea, doriti sa fiti confortabili, insa ar trebui sa incercati sa gasiti un mediu rezonabil intre super-dressing si dressing-ul confortabil. De exemplu, dacă nu vă simțiți confortabil purtați tocuri, nu-i purtați doar pentru prezentare. Veți fi distras de disconfortul dvs. și care va apărea în prezentare. Există o mulțime de opțiuni de pantofi bune care nu au nici un călcâi sau un călcâiu redus. Pantaloni curat, frumos sau o fusta si o tricou frumos, cu buton in jos in culori neutre sunt intotdeauna optiuni bune pentru uzura prezentarii. De asemenea, nu doriți ca alegerea dvs. de îmbrăcăminte să distragă atenția de la prezentare, astfel încât, probabil, să evitați acea cămașă roz roz.

Cap 2
Prezentarea

 1. Faceți-vă de jitters.
  1
  Faceți-vă de jitters. Destul de mult, toată lumea devine nervoasă în ceea ce privește prezentarea, chiar dacă nu este în fața unui grup de oameni. Este în regulă. Tot ce trebuie sa faci este sa maschezi faptul ca esti nervos, din moment ce nu vei fi capabil sa eviti acele jigniri. [3] Inainte de prezentare, strange-te si distra-te de cateva ori pe maini sa te ocupi de adrenalina si apoi sa iei 3 respirații adânci și lente. Apelați-vă un zâmbet, chiar dacă simțiți că vă mutați. Puteți să vă smulgeți creierul gândind că sunteți mai puțin anxios decât sunteți de fapt și veți putea, de asemenea, să vă ascundeți nervozitatea de la audiență.
 2. Angajați publicul.
  2
  Angajați publicul. O modalitate de a face prezentarea dvs. memorabilă și interesantă este să interacționați cu publicul. Nu te comporta ca un zid între tine și publicul tău, angajându-i în material. Vorbiți direct cu ei, nu cu ei sau cu peretele din spate, ci cu publicul. Faceți un contact vizual cu publicul. Nu vă priviți la o anumită persoană, ci faceți o secțiune în cameră și faceți contact vizual cu cineva din fiecare secțiune pe rotație. Puneți întrebări publicului dvs. și adresați-vă întrebări în timpul prezentării. Acest lucru va face mai mult o conversație și, prin urmare, mai interesant. Spuneți o anecdotă amuzantă pentru a ilustra punctul dvs. de vedere. Din exemplele de mai sus despre alchimia secolului al XVII-lea, ați putea găsi o anecdotă alchimică amuzantă din perioada de timp sau ați putea vorbi despre propria voastră forță în alchimie.
 3. Oferiți o performanță interesantă.
  3
  Oferiți o performanță interesantă. Oferirea unei performanțe interesante nu este același lucru cu implicarea publicului dvs. (deși, sperăm, performanța dvs. va implica publicul dvs.). Pur și simplu înseamnă că faceți performanța în sine interesantă și dinamică. [4] Mutați-vă în jur, dar mișcați deliberat mișcările. Nu vă mișcați nervos picioarele (de fapt, este o idee bună să vă imaginați că picioarele sunt atinse pe podea, cu excepția acelor vremuri pe care le alegeți în mod deliberat să le mutați). Utilizați inflexiunile vocale pentru a crea o prezentare mai dinamică. Variați-vă vocea în timp ce vorbești. Nimeni (niciodată
 4. Trateaza-ti prezentarea ca o poveste.
  4
  Trateaza-ti prezentarea ca o poveste. Pentru a obține interesul publicului dvs., va trebui să le conectați cu materialul la un nivel emoțional, iar cel mai bun mod de a face acest lucru este să vă gândiți la prezentarea dvs. ca la o poveste pe care o spuneți. [5] Introduceți rapid subiectul dvs. și nu " presupuneți că audiența dvs. este familiarizată cu toți termenii, în special dacă subiectul dvs. este unul care nu este cunoscut pe scară largă. Stabilind de ce doriți (sau trebuie să) această prezentare vă va ajuta să lucrați cu o poveste / temă de anvergură. Poate vrei să treci clasa. Poate că convingeți pe oameni să vă dea bani sau să vă alăture într-un efort filantropic sau să acționați pentru un motiv social sau politic. Canal care dorește prezentarea dvs. Răspunzi la întrebarea de ce ar vrea să te treacă sau de ce ar vrea să te finanțeze. Asta e povestea pe care o spui.
 5. Vorbiți mai încet.
  5
  Vorbiți mai încet. Unul dintre cele mai frecvente lucruri pe care oamenii le fac să-și saboteze propria prezentare se vorbește prea repede și atât de mulți oameni fac această greșeală. Ei devin nervoși și biciuie prin prezentarea lor, lăsând publicul să se uite la valul de informație. Nu face asta. Aveți apă cu dvs. și luați o gură atunci când simțiți că mergeți prea repede. Dacă aveți un prieten în cadrul clasei sau al unei întâlniri, aranjați-le în prealabil că vă vor anunța cu un semnal dacă vorbești prea repede. Uită-te ocazional la drum și verifică progresul. Dacă constatați că nu mai aveți timp și nu ați terminat, pur și simplu abandonați sau rezumați materialele rămase. Recunoașteți materialul rămas ca ceva ce poate fi discutat mai târziu sau în întrebări și răspunsuri.
 6. Lăsați un ucigaș să se închidă.
  6
  Lăsați un ucigaș să se închidă. Începerea și închiderea unei prezentări sunt părțile pe care oamenii tind să le aducă aminte, așa că doriți să vă asigurați că veți termina cu un pumn în intestin (vorbind figurat, nu vă loviți de public). Va trebui să reiterați cele 3 cele mai importante puncte și asigurați-vă că ascultătorul știe de ce ar trebui să aibă grijă de subiectul dvs. Spuneți clar ce cunosc acum ascultătorii și de ce este important să aveți aceste informații noi. Încheiați cu exemple sau povești despre punctul dvs. principal și luați mesajul de la domiciliu. S-ar putea să doriți un slide care să rezume prezentarea dvs. De exemplu, ați putea încheia cu o poveste despre natura alchimiei în epoca modernă (poate într-un film) pentru a arăta natura ei maleabilă.