Cum să ajuți pe alții

Există multe lucruri pe care le putem face pentru a ajuta oamenii din comunitatea dvs., indiferent dacă fac treburi pentru un membru al familiei sau că se oferă voluntariat la un adăpost local fără adăpost. Chiar și lucrurile mici pot lumina ziua altcuiva.

Cap 1
Ajutând prietenii și familia

 1. Întrebați ce puteți face pentru a vă ajuta.
  1
  Întrebați ce puteți face pentru a vă ajuta. Discutați cu un membru al familiei sau cu un prieten și întrebați ce au nevoie cel mai mult pentru a vă ajuta și a vă oferi serviciile. Oferind înainte ca ei să vă întrebe, vă arătați că vă pasă de ei. [1] Amintiți-vă să urmați cu tot ce au cerut de la tine. Simpla întrebare nu le va ajuta de fapt. Faceți o rutină de a vă întreba cercul prietenilor și familiei pentru ceea ce au nevoie. Nu mai mult timp, ajutarea altora va fi pur și simplu a doua natură pentru tine!
 2. Asculta.
  2
  Asculta. Deseori ceea ce oamenii au nevoie este pur și simplu cineva care le va asculta cu bunătate și fără judecată. Atunci când cineva vă spune despre ei înșiși sau o greutate pe care o întâmpină, nu vă plimbați doar cu propriile sentimente, gânduri și povestiri. Practicați ascultarea activă. Când ascultați pe cineva, rămâneți concentrat asupra a ceea ce spuneți. Uitați-vă la vorbitor și eliberați gândurile distragatoare. Dacă mintea se rătăcește, cealaltă persoană va observa și nu va simți ca și cum ați fi atenți. [2] Încercați să evitați să faceți judecăți asupra persoanei pe care o ascultați. Nu numai că va închide conversația, dar va face ca cealaltă persoană să se simtă ca și cum nu poate avea încredere în tine cu gândurile lor.
 3. Oferiți-vă să faceți slujbe sau treburi.
  3
  Oferiți-vă să faceți slujbe sau treburi. Atunci când cineva este ocupat sau stresat treburi și locuri de muncă de multe ori alunecă prin fisuri. Aflați de la familia și prietenii dvs. ce sunt prea ocupați sau stresați să facă pentru ei înșiși și să vă lăsa ceva timp să faceți treburile sau locul de muncă pentru ei. Faceți ceva de genul asta, faceți o masă și aduceți-i în casă în timpul unui timp deosebit de ocupat sau stresant, astfel încât să nu vă faceți griji în legătură cu hrănirea. Acesta este un lucru deosebit de bun de făcut pentru cineva care tocmai a omorât pe cineva iubit sau a devenit grav bolnav. Oferiți-vă să vă urmăriți pe frații tăi mai mici, sau pe prietenii tăi, pentru a oferi părinților o pauză mult mai necesară.
 4. Trimiteți ceva pentru a le spune că vă gândiți la ele.
  4
  Trimiteți ceva pentru a le spune că vă gândiți la ele. De multe ori oamenii se pot simți tăiați de la prietenii și familia lor și foarte singuri. Doar lasa un prieten sau un membru al familiei sa stie ca te gandesti la ele si ca ele sunt importante pentru tine. Nu trebuie să fie un mare, mare gest, ceva mic va face bine. Scrieți un e-mail sau o scrisoare frumoasă și includeți un motiv pentru care vă place destinatarul. Poate vă amintiți despre ceva distractiv sau proastă pe care voi doi ați făcut-o. Dacă au avut recent un membru al familiei mor sau se îmbolnăvesc (sau se luptă cu depresia) spuneți-le de ce sunt importante pentru dvs. Faceți un pachet de îngrijire. Poate puneți niște bunuri acasă sau câteva lucruri mici pe care le-ar putea bucura. Dacă le place să tricot, poate include un jurubiță de un fir colorat în pachet.

Cap 2
Ajutor în comunitatea dvs.

 1. Voluntar.
  1
  Voluntar. Voluntariatul este o modalitate foarte bună de a ajuta pe ceilalți din comunitatea dvs. Priviți în jurul unui adăpost fără adăpost sau bucătărie de supă și petreceți ceva timp acolo făcând ce trebuie făcut. Nu numai că acest lucru îi va ajuta pe ceilalți, dar veți obține o nouă perspectivă asupra propriei vieți. [3] Lucrați într-un adăpost femeilor bătute și ajutați femeile și copiii care au avut experiențe traumatizante să se întoarcă pe picioarele lor. Încercați să îndrumați copiii fără adăpost la adăpostul local, astfel încât aceștia să rămână în școală și să nu se lase în urmă, deoarece economia a fost dificilă pentru familia lor. Voluntar pentru hospice și ascultă cu adevărat poveștile oamenilor care trec prin ultimele lor zile. Acestea vă vor oferi mai multă perspectivă asupra binecuvântărilor și greutăților pe care le veți întâlni în viața voastră.
 2. Dona
  2
  Dona la cauze importante. Aceasta poate fi orice, de la o donație monetară la o caritate sau elemente cum ar fi îmbrăcăminte care sunt necesare unei bănci alimentare locale sau unui adăpost. Dacă nu aveți bani la dispoziție, priviți-vă prin articolele neutilizate și vedeți ce puteți împărți cu care este în stare decentă. Donați alimente cum ar fi condimentele nedeschise, mărfuri sănătoase care nu pot fi perisabile, cum ar fi supă de conserve sau fasole. Oferiți jucării adăposturilor locale și băncilor alimentare. Mulți dintre copiii care se refugiază acolo nu au jucării proprii.
 3. Redirecționați cadouri.
  3
  Redirecționați cadouri. În loc să obțineți o mulțime de cadouri noi, la fiecare aniversare sau cadou care dau vacanță (cum ar fi Crăciunul), prietenii și familia dvs. fac donații monetare pentru organizații caritabile sau pentru o cauză importantă. Ai putea chiar să înființezi un fond pe care să poată să-l doneze. De exemplu, crearea unui fond pentru a ajuta copiii cu venituri mici să meargă la facultate.
 4. Nu te mai ajuta.
  4
  Nu te mai ajuta. Dacă vedeți pe cineva de pe stradă care se luptă să-și poarte toate bacunchierele sau care are nevoie de bani pentru un tarif pe autobuz, să-i dați o mână de ajutor sau ceva bani. De obicei, nu ia prea mult pentru a ajuta o altă ființă umană afară. Rețineți că este posibil să nu aibă întotdeauna nevoie de ajutor. Dacă cineva spune ceva de genul "Nu mulțumesc". sau "mă pot descurca", atunci doar insistând că îi poate deranja. Nu veți fi întotdeauna în măsură să vă dați seama dacă într-adevăr au nevoie de ajutorul dvs., dar este mai bine să renunțați dacă ceilalți sunt supărați sau în grabă. Cu toate acestea, dacă refuză ajutorul dvs., ar trebui să întrebați încă o dată și dacă refuză încă, apoi plecați.

Cap 3
Ajutor online gratuit

 1. Joaca FreeRice.
  1
  Joaca FreeRice. Acesta este un site simplu în care răspundeți la întrebări de a dona orez oamenilor aflați în dificultate. Ei lucrează prin Programul alimentar mondial al ONU. De fiecare dată când răspundeți la o întrebare, zece boabe de orez sunt donate. Există o varietate de categorii, inclusiv vocabular și geografie.
 2. Editați eduCum.
  2
  Editați eduCum. eduCum caută mereu noi editori și scriitori buni.
 3. Utilizați site-uri web clic-pentru-da, cum ar fi GreaterGood.
  3
  Utilizați site-uri web clic-pentru-da, cum ar fi GreaterGood. Atunci când faci asta, vrei să fii sigur că dă bunele caritate. De exemplu, una dintre secțiunile din această se face pentru Autism Speaks, care este, în general, considerată o caritate care face mai mult rău decât bine. Cu toate acestea, celelalte secțiuni sunt organizații de caritate perfect legitime.
 4. Descărcați extensia Tab pentru o cauză.
  4
  Descărcați extensia Tab pentru o cauză. Aceasta este o extensie în care, de fiecare dată când deschideți o nouă filă necompletată, un tablou de bord personalizabil cu un anunț mic apare ca pagină implicită pentru fila nouă. Banii publicitari sunt apoi repartizați la organizațiile de caritate pe baza procentelor voturilor utilizatorilor (o filă nouă este un vot).
 5. Ascultă doar problemele cuiva.
  5
  Ascultă doar problemele cuiva. Aceasta va arăta o persoană pe care o îngrijești de fapt și încercați să vă dați seama de cauza problemei pe care o are persoana respectivă.