Cum să coaseți un tiv

Mașina de cusut nu funcționează? În vacanță cu acces numai la fir și ac? Știind cum să fixezi un tiv de cusut manual este o pricepere și, odată ce o înveți, este un proces relativ simplu. Mai mult, imbrăcămintele cusute manual pot fi practic invizibile, făcându-le o opțiune atractivă atunci când doriți o fină curată, subtilă a îmbrăcămintei.

Cap 1
Îndoiți hemul

 1. Fierăiește haina pe care dorești să o faci.
  1
  Fierăiește haina pe care dorești să o faci. Este important să eliminați orice zgârieturi și umflături, astfel încât îmbrăcămintea să fie așezată plat și linia pe care o creați să fie exactă.
 2. Măsurați muchia.
  2
  Măsurați muchia. Puneți îmbrăcămintea, stați în fața oglinzii și hotărâți unde doriți să cadă noul tiv. Marcați acest punct cu ace sau cretă. Poate fi util să aveți un ajutor prieten cu acest pas. Pentru a determina lungimea tivului, este recomandat să purtați pantofii pe care îi veți purta cu îmbrăcămintea specială, deoarece aceasta va asigura lungimea finală cea mai precisă.
 3. Îndepărtați țesătura la o lungime adecvată sub linia de cretă sau pini.
  3
  Îndepărtați țesătura la o lungime adecvată sub linia de cretă sau pini. În primul rând, decideți cât de adânc doriți tivul, apoi tăiați excesul de material. Ar trebui să existe suficientă țesătură pentru a se adapta adâncimii tivului. De exemplu, dacă doriți o tivă adâncă de 1 cm (2,5 cm), lăsați 2,5 cm de țesătură sub talpă. Trebuie să existe suficientă țesătură pentru a putea ridica tivul, dar nu prea mult sau tivul poate apărea voluminos.
  Se poate recomanda un talc de 2,5 cm pentru pantaloni, in timp ce 3/4 inch (2 cm) functioneaza bine pentru bluze.
 4. Îndoiți tivul.
  4
  Îndoiți tivul. Pentru cele mai multe hems, puteți face singur ori de-a lungul hemline, partea greșită la partea greșită. Partea greșită a țesăturii este "interiorul" îmbrăcămintei, partea pe care nu o vedeți. "Partea dreaptă" este partea pe care o vedeți la exterior.

Cap 2
Alegerea unei cusaturi

 1. Utilizați un bețivor dacă nu aveți prea mult timp.
  1
  Utilizați un bețivor dacă nu aveți prea mult timp. Aceasta este o metodă rapidă, dar este cea mai puțin durabilă pentru că firul este expus și este ușor de curățat. Pe partea greșită a îmbrăcămintei produce cusături înclinate, în timp ce pe partea dreaptă face cusături foarte mici, puțin vizibile.
  Ascundeți nodul firului și aduceți firul din interior prin partea exterioară a tălpii tivului. Mutarea de la dreapta la stânga (sau de la stânga la dreapta dacă ești stânga), treci peste diagonală și ridică câteva fire de țesătură de deasupra ori. Țineți acul îndreptat în direcția în care lucrați. Aduceți acul înapoi prin fold și repetați-l. [1]
 2. Încercați o cusătură de prindere pentru o mai mare elasticitate și rezistență.
  2
  Încercați o cusătură de prindere pentru o mai mare elasticitate și rezistență. Cusătura de prindere creează o ușoară efect criss-cross pe partea greșită și cusăturile mici și aproape invizibile pe partea dreaptă. Luați notă: această cusătură se mișcă în direcția opusă decât ați lucra în mod normal. Oamenii drepți vor lucra din stânga la dreapta, în timp ce oamenii stângaci vor lucra din dreapta în stânga.
  Ascundeți nodul trăgând acul în afară prin pliere. Îndreptați acul în direcția opusă celei în care lucrați. Ridicați câteva fire de tesatura chiar deasupra tivului și trageți-l. Acum, ridicați un pic de țesătură din tiv și trageți, cu acul îndreptat în direcția opusă și repetați-l. [2]
 3. Faceți o tivă de cusătură pentru aproape invizibilitate.
  3
  Faceți o tivă de cusătură pentru aproape invizibilitate. Această tehnică face cusături curată, mici atât pe partea dreaptă, cât și pe cea gresită pentru o finisare curată. Se numește de la cusăturile care alunecă prin orificiul marginii tivului. Dreapta funcționează spre stânga cu acul arătat spre stânga; stânga la dreapta, cu un ac în dreapta.
  Ascundeți nodul tragând acul spre exterior prin tiv, chiar la marginea materialului. În materialul deasupra tivului, ridicați câteva fire și trageți acul prin. Reintroduceți acul în marginea foliei, chiar sub locul în care s-a încheiat cusătura anterioară. Trageți-l prin marginea tivului la aproximativ 1/4 inci (7mm), ca și cum l-ați tras printr-un tub de țesătură și apoi în afară. Repetați primii trei pași. [3]
 4. Faceți o cusătură căzută pentru o mai mare durabilitate.
  4
  Faceți o cusătură căzută pentru o mai mare durabilitate. Cusatura a căzut este foarte puternică, dar lasă un șir de cusături diagonale vizibile pe partea dreaptă. Dacă aveți de-a face cu țesături foarte groase, puteți încerca să realizați cusăturile fără a trece prin tot astfel încât cusăturile să nu fie vizibile din exterior. Dreapta funcționează spre stânga cu acul spre stânga; leftii lucrează din stânga la dreapta cu acul îndreptat spre dreapta.
  Ascundeți nodul trecând acul în afară prin marginea superioară a tălpii tivului. Treceți acul prin țesătura deasupra marginii tivului, cu lungimea de aproximativ 1/4 "/ 2" (6-13 mm). Finalizați cusătura trecând acul prin câteva filete din partea superioară a tălpii tivului. Începeți următoarea cusătură din tesatura chiar deasupra capătului precedent și repetați-o. [4]

Cap 3
Coaserea lui hem

 1. Măsurați și tăiați firul.
  1
  Măsurați și tăiați firul. Lungimea pe care o folosiți depinde de circumferința tivului, dar este întotdeauna mai bine să aveți prea mult fir decât prea puțin. O regulă bună este să folosiți în jur de 46 de centimetri sau o lungime a firului. [5] [6] Utilizați un fir care se potrivește cât mai aproape de culoarea îmbrăcămintei.
 2. Pregătiți acul și îmbrăcămintea.
  2
  Pregătiți acul și îmbrăcămintea. Filetați un ac mic și legați un nod la celălalt capăt al firului. Întoarceți-vă îmbrăcămintea greșită. Lucrați cu linia de bord îndreptată spre dvs.
 3. Începeți cu o cusătură minusculă pe linia cusăturii de pe partea grea a tivului.
  3
  Începeți cu o cusătură minusculă pe linia cusăturii de pe partea grea a tivului. Cu alte cuvinte, aduceți acul din spatele marginii superioare a tălpii tivului. Nu treceți această cusătură în partea dreaptă a îmbrăcămintei. Ar trebui să treacă doar prin tivul tivului.
 4. Faceți modelul cusăturii.
  4
  Faceți modelul cusăturii. Păstrați coaserea în jurul valorii de lucru, de lucru de la dreapta la stânga, sau de la stânga la dreapta. Faceți cusături mici, uniforme. În timp ce firul nu trebuie să fie excesiv de slăbit, niciodată nu trageți bine cusăturile. [7]
 5. Conectați firul la sfârșitul coaserii tivului.
  5
  Conectați firul la sfârșitul coaserii tivului. Faceți o cusătură mică de două ori în același loc pe marginea tivului de tiv, ca prima dvs. cusătură, dar pentru această ultimă cusătură, nu trageți firul până la capăt. Treceți acul prin bucla de două ori, apoi strângeți nodul trăgând firul.
  Ascundeți "coada" firului trecând acul orizontal între 2,5 cm (2,5 cm) între tivul pliat. Nu străpungeți tot drumul spre partea dreaptă a îmbrăcămintei. Scoateți acul pe partea greșită și decupați firul rămas. [8]
 6. Încercați hainele pentru a testa balanța lamelor.
  6
  Încercați hainele pentru a testa balanța lamelor. Sperăm că este bine să mergem; în caz contrar, va trebui să vă ajustați prin selectarea și selectarea oricăror zone care apar inegale. Dacă ați folosit bluza rapidă și ușoară pentru a vă lăsa un articol, dar doriți ca tivul să fie mai durabil, pur și simplu utilizați una dintre celelalte metode sugerate mai sus sau o mașină de cusut la tivul la o dată ulterioară. Frumusețea metodei biciuiți este că permite fixarea temporară sau testarea lungimii tivului, care poate fi ideală pentru călătorii, spectacole de modă sau lăstari, proiectare și așa mai departe.