Cum să identificați păianjenii

Există peste 44.000 de specii de păianjen în lume, iar singura modalitate de a identifica în mod concludent este aceea de a avea un expert să examineze anatomia sub microscop. Cu toate acestea, familiarizarea cu caracteristicile de definire a păianjenilor poate face presupunerile tale despre păianjenii cu care te confrunți mai educați. Dacă puteți să vă uitați la acel păianjen gigant, păros în baia dvs. (sau cel mic în subsolul dvs.), verificați caracteristicile sale fizice și obiceiurile pentru indicii asupra identității sale. De cele mai multe ori, vei fi eliberat pentru a constata că nu este periculos.

Cap 1
Recunoscând păianjenii veninoși

 1. Determinați dacă aveți o reluare maro pe mâini.
  1
  Determinați dacă aveți o reluare maro pe mâini. Când vine vorba de identificarea păianjenului, prima pe care o veți dori să o excludeți (dacă locuiți în America de Nord) este relicva brună. Acesta este cel mai periculos păianjen din SUA și se găsește cel mai adesea în sud-est și în mijlocul apusului. [1] O mușcătură brună de recluse poate provoca infecții și, de obicei, este necesară o atenție medicală. Iată cum să știți dacă păianjenul este un recluse: Căutați modelul de vioară pe spate. Reclusele de culoare maro au un corp și picioare de culoare maro, cu o formă de vioară maronie, ușor întunecată, pe spate. Numărați ochii; dacă există șase, ar putea fi o relicvă. Ochii refugiului sunt aranjați în perechi, cu o pereche în față și o pereche de pe ambele părți. [2] Analizați unde ați găsit păianjenul; dacă se află într-un loc cald și uscat, ca o vărsare sau lemn, ar putea fi o relicvă. Reclusele de culoare brună sunt cunoscute a fi agresive, mai degrabă decât să se întoarcă când întâlnesc pe cineva.
 2. Vezi dacă eo văduvă neagră.
  2
  Vezi dacă eo văduvă neagră. Vaduvele neagră sunt comune în statele din sudul și vestul SUA. Cand musca, elibereaza un neurotoxin care provoaca dureri si alte efecte grave, in special la copii si varstnici. [3] Iată ce trebuie să căutați: acești paianți numiți sunt o culoare neagră strălucitoare, cu o formă de clepsidră de culoare roșie, pe abdomen. Vaduvele neagră locuiesc de obicei în păduri și sub streașină. Au picioare lungi care se înclină în puncte.
 3. Află dacă e un păianjen hobo.
  3
  Află dacă e un păianjen hobo. Acesta este cel de-al treilea păianjen mare veninos din SUA. Este frecvent observată în nord-vestul Pacificului. Nu este la fel de periculoasă ca o relicvă maro sau văduvă neagră, dar atenția medicală este încă necesară atunci când apare o mușcătură. Hobo păianjenii sunt maro cu marcaj galben în formă de chevron. [4] Își fac pânzele în crăpături, colțuri și găuri și pot fi găsite în păduri și în alte locuri adăpostite.
 4. Fii sigur că majoritatea păianjenilor nu sunt periculoși.
  4
  Fii sigur că majoritatea păianjenilor nu sunt periculoși. Toți păianjenii au o cantitate mică de venin, dar mulți păianjeni care arată foarte înfiorător nu vor provoca o reacție periculoasă atunci când o să muște. Dacă sunteți în America de Nord și păianjenul pe care îl vedeți nu poate fi identificat în mod clar ca o relicvă maro, văduvă neagră sau păianjen hobo, probabil că nu vă va face nici un rău. De fapt, având în jur de câțiva păianjeni este benefic pentru mediul înconjurător; ei păstrează populațiile de insecte în jos, astfel încât să nu trebuie să utilizați pesticide. Dacă locuiți în afara Americii de Nord, consultați unul dintre mai multe ghiduri disponibile pe scară largă pentru a afla despre păianjenii periculoși din localitatea dvs. [5]

Cap 2
Evaluarea aspectului și a comportamentului acestuia

 1. Observați colorarea păianjenului.
  1
  Observați colorarea păianjenului. Luați notă de culoarea primară a păianjenului - de obicei, o nuanță de maro (cum ar fi păianjenul mouse-ului), negru (ca păianjenul păianjenului) sau gri. De asemenea, căutați variații de culoare (ca și în cazul păianjenului de sărituri), subtil sau nu atât de subtil, care vă va oferi o idee despre ce tip de păianjen vă uitați. Păianjenul are pete sau culori într-o formă izbitoare, cum ar fi marcarea cu clepsidră a văduvei maro sau vioara clasică a reclusei? Picioarele au aceeasi culoare ca si corpul? Rețineți că multe specii de păianjen au o colorare similară, așa că privirea la această caracteristică nu va fi suficientă pentru a vă da un răspuns definitiv.
 2. Uită-te la forma picioarelor.
  2
  Uită-te la forma picioarelor. Dacă este posibil, examinați opt picioare ale păianjenului puțin mai îndeaproape. Uită-te la mărimea picioarelor proporțional cu corpul. Unii păianjeni au picioare lungi și subțiri (ca și sacul galben), în timp ce alții au picioare îngropate, groase (cum ar fi păianjenul de lup). Unii păianjeni (cum ar fi păianjenul) au fire de păr mici pe picioare, în timp ce alții au spikes (cum ar fi paianjenul de pâlnie) sau blănurile.
 3. Examinează ochii.
  3
  Examinează ochii. Numărul și localizarea ochilor variază foarte mult între diferite specii de păianjen. [6] Dacă puteți, apropiați-vă suficient de mult, pentru a vă uita la dimensiunea, numărul și aranjamentul ochiului păianjenului. Este adesea mai ușor să faceți o fotografie a păianjenului, apoi să măriți pentru a vedea numărul și modelul de ochi. În timp ce spiderul de scuipat este una dintre excepții, majoritatea păianjenilor au opt ochi, uneori egali ca dimensiune (cum ar fi păianjenul păianjenului), dar alteori cu două (cum ar fi porția) sau patru dintre cele opt mult mai proeminente; ochii pot fi, de asemenea, aranjați în multe modele diferite.
 4. Faceți o fotografie a păianjenului dacă puteți.
  4
  Faceți o fotografie a păianjenului dacă puteți. Dacă sunteți insistent cu privire la exact ce specii de păianjen ați văzut, ia o imagine de ea. Dacă este posibil, încercați să capturați o imagine a părții inferioare a păianjenului, precum și cea de sus. Deoarece atât de mulți păianjeni arătau la fel, este imposibil să știi sigur ce vezi până când compară imaginea păianjenului cu cea a altor păianjeni clasificați definitiv de oamenii de știință.
 5. Evaluați comportamentul păianjenului.
  5
  Evaluați comportamentul păianjenului. Unii păianjeni sunt agresivi (cum ar fi rătăcitorul brazilian) și vor începe să se îndrepte spre tine când văd prezența ta. Alții se ascund (cum ar fi păianjenul crab), iar alții rămân în loc să se miște. Acordați atenție oricăror altor comportamente pe care le observați care vă pot ajuta să aflați ce tip de păianjen este. [7]
 6. Faceți cercetări pentru a afla care sunt speciile.
  6
  Faceți cercetări pentru a afla care sunt speciile. Dacă aveți un moment după ce ați luat notă de aspectul și obiceiurile păianjenului, puteți utiliza catalogul World Spider, [8] Jurnalul online al Arachnology [9] și alte resurse puse împreună de experți pentru a căuta păianjenul și ao compara la imagini de diferite specii. eduCum este, de asemenea, o sursă utilă pentru informații despre păianjen - verificați ghizii de identificare, de exemplu: Garden Spider; Barba Spider; Redback Spider; tarantulă

Cap 3
Luând în considerare și alți factori de bază

 1. Asigurați-vă că este într-adevăr un păianjen.
  1
  Asigurați-vă că este într-adevăr un păianjen. Mulți oameni cred că păianjenii sunt insecte, dar de fapt sunt foarte diferite. Pentru a vă asigura că creatura pe care ați întâlnit-o este de fapt un păianjen, căutați următoarele calități: Două segmente de corp. Spre deosebire de insecte, care au trei segmente de corp, păianjenii au doar două. Opt picioare. Nu confundați antena insectelor pentru picioare. Nu au aripi. Nici o specie de păianjen nu are aripi. Indiferent cât de păianjen ar putea să apară creatura, dacă are aripi, nu este un păianjen.
 2. Știți ce specii sunt comune în regiunea dvs.
  2
  Știți ce specii sunt comune în regiunea dvs. Dacă locuiți în New York City, probabil că nu veți întâlni păianjenul de banane fricos (deși nu este cu siguranță imposibil). Familiarizarea cu speciile care locuiesc în zona dvs. este o modalitate bună de a restrânge posibilitățile atunci când vine vorba de identificarea păianjenilor. Există multe resurse excelente pe care le puteți utiliza pentru a afla mai multe despre păianjeni. Verificați o carte din bibliotecă sau consultați online bazele de date spider. Puteți căuta în funcție de regiune. [10]
 3. Uită-te la habitatul păianjenului.
  3
  Uită-te la habitatul păianjenului. Puteți afla multe de la locul unde ați întâlnit păianjenul, precum și de pe web sau pe burta în care ați găsit-o. Răspundeți la următoarele întrebări referitoare la habitatul spiderului: Unde ați găsit păianjenul? A fost în baie, în subsol, în vestiar, în exterior etc.? A fost într-un loc întunecat (așa cum preferă păianjenul de păianjen) sau un loc cu multă lumină? A fost un loc umed (sau chiar în apă, ca păianjenul de apă) sau unul uscat? Ce tip de web are păianjenul? Este o păianjen clasic, o rețea de tuneluri (așa cum este făcută de păianjenul de pungă) sau doar câteva fire de chingi care nu sunt țesute curate?