Cum să formezi un plan

Fie că vă confruntați cu o problemă, încercând să vă rezolviți viața sau pur și simplu doriți să vă structurați ziua, veți avea nevoie de un plan. Efectuarea unui plan poate părea descurajantă, dar cu o anumită diligență, instrumentele potrivite și o mică creativitate, veți putea să vă prezentați un plan și să începeți să vă atingeți obiectivele.

Cap 1
Planificarea pentru ziua ta

 1. Așezați-vă cu o bucată de hârtie.
  1
  Așezați-vă cu o bucată de hârtie. Acest lucru poate fi într-un jurnal, pe un notebook spiralat sau pe un document gol de pe computer - tot ce funcționează cel mai bine pentru dvs. Afișează ce trebuie să faci în acea zi, inclusiv orice întâlniri sau întâlniri pe care le ai. Care sunt obiectivele dvs. pentru această zi? Vreți să vă potriviți timpul de relaxare sau exerciții fizice? Ce sarcini trebuie absolut necesare?
 2. Creați un calendar pentru dvs.
  2
  Creați un calendar pentru dvs. La ce oră ar trebui să vă încheiați cu prima dvs. misiune, proiect sau activitate de azi? Afișați fiecare activitate, începând cu cea mai veche, și făcându-vă drumul în orele din zi. Asigurați-vă că lucrați în jurul oricăror întâlniri sau întâlniri pe care le aveți. [1] Desigur, zilele fiecăruia sunt diferite, astfel încât planul fiecărei persoane va fi diferit. Un plan de bază ar putea arăta astfel: 9:00 până la 10:00: Intrați în birou, verificați e-mailurile, trimiteți răspunsuri 10:00 - 11:30: Întâlnire cu George și Sue 11:30 - 12:30: Proiect # 1 12:30 - 13:15: Pranz (mâncați sănătos!) 1:15 - 2:30 pm: Revedeți proiectul # 1, întâlniți-vă cu Sam și discutați despre Proiectul nr. 1 2:30 - 4:00 pm: Proiectul nr. 2 4: 00 la 5:00 pm: Începeți proiectul # 3, setați lucrurile pentru ziua de mâine de la 5:00 până la 6:30 pm: Lăsați biroul, mergeți la sala de gimnastică 6:30 - 7:00 pm: Puneți alimentele cap la domiciliu 7:00 - 8:00 : 30: Cina, relaxați-vă 8:30: Du-te la filme cu Cody
 3. Refuzați-vă în fiecare oră sau cam așa.
  3
  Refuzați-vă în fiecare oră sau cam așa. Este important să luați un moment după fiecare perioadă alocată pentru a analiza cât de productiv ați fost în acel moment. Ai făcut tot ce ai nevoie pentru a face asta? Apoi, dați-vă un minut de resetare - închideți-vă ochii și relaxați-vă. În acest fel, veți putea trece în mod eficient la următoarea activitate pe care trebuie să o faceți. [2]
 4. Examinați-vă ziua.
  4
  Examinați-vă ziua. Când ați terminat majoritatea zilelor dvs., faceți o clipă pentru a vă examina cât de succes a fost să vă urmați planul. Ați reușit să terminați tot ceea ce ați vrut? Unde ai alunecat? Ce a lucrat și ce nu? Ce te-a distras și cum poți să nu te distragă în viitor?

Cap 2
Crearea unui plan de viață

 1. Stabiliți ce roluri jucați în prezent.
  1
  Stabiliți ce roluri jucați în prezent. În fiecare zi îndeplinim diferite roluri (de la student la fiu, de la artist la biker). Ceea ce vrei să faci este să te gândești la rolurile pe care le joci în viața ta de zi cu zi. Aceste roluri ar putea include (printre multe altele, multe altele): călător, student, fiică, scriitor, sertar, angajat, sticlă-suflantă, excursionist, nepot, gânditor etc.
 2. Luați în considerare rolurile pe care doriți să le jucați în viitorul dvs.
  2
  Luați în considerare rolurile pe care doriți să le jucați în viitorul dvs. Multe dintre aceste roluri viitoare s-ar putea suprapune cu rolurile pe care le aveți acum. Aceste roluri sunt substantivele pe care doriți să le utilizați pentru a vă descrie la sfârșitul vieții. Luați în considerare rolurile pe care le jucați acum. Oare vreunul dintre ei vă stresează în mod inutil? Dacă da, acel rol ar putea să nu fie unul care trebuie să continue în viața ta. Prioritizați aceste roluri de la cele mai importante la cele mai puțin importante. Acest exercițiu vă va ajuta să determinați ce prețuiești cu adevărat în viață și care este cel mai important pentru dvs. Țineți minte, totuși, că această listă este complet schimbabilă - la fel cum vă schimbați în mod constant. [3] Lista dvs. poate arăta ceva asemănător: mama, fiica, soția, călătorul, sticla, mentorul, voluntarul, excursionistul etc. .
 3. Determinați motivul din spatele rolurilor pe care doriți să le jucați.
  3
  Determinați motivul din spatele rolurilor pe care doriți să le jucați. Un rol este o modalitate foarte bună de a vă defini, dar motivul pentru care doriți să jucați acest rol este ceea ce îi dă sens. Poate vrei să fii voluntar pentru că vezi problemele din lume și vrei să-ți faci partea să o rezolvi. Sau poate vrei să fii tată pentru că vrei să-i dai copiilor tăi copilăria perfectă. Un mod de a te ajuta să-ți definești scopul rolului tău este să-ți imaginezi propria ta înmormântare (da, asta e destul de morbid, dar chiar funcționează ). Cine ar fi în prezență? Ce vrei să spună despre tine? Cum vreți să vă amintiți?

Cap 3
Rezolvarea unei probleme cu un plan

 1. Recunoașteți problema cu care vă confruntați.
  1
  Recunoașteți problema cu care vă confruntați. Uneori, cea mai dificilă parte a formării unui plan de rezolvare a unei probleme este că nu știți exact ce este problema. Adesea, problema cu care ne confruntăm în realitate ne provoacă mai multe probleme. Ceea ce trebuie să faceți este să ajungeți la rădăcina problemei - adevărata problemă pe care trebuie să o rezolvați. [8] Mama voastră nu va lăsa să mergeți la cabana muntelui prietenului dvs. în patru săptămâni. Aceasta este cu siguranță o problemă, dar ceea ce trebuie să faceți este să determinați rădăcina acestei probleme. Adevărul este că ai un C în clasa ta de algebră, motiv pentru care mama ta nu vrea să-ți petreci schiurile de weekend. Prin urmare, problema este că nu te descurci bine în clasa matematică. Aceasta este problema pe care trebuie să vă concentrați.
 2. Știți ce sperați că vor rezulta rezultatele rezolvării problemei.
  2
  Știți ce sperați că vor rezulta rezultatele rezolvării problemei. Care este obiectivul pe care sperați să îl atingeți prin rezolvarea problemei dvs.? S-ar putea să existe mai multe speranțe legate de obiectivul dvs. principal. Concentrați-vă pe atingerea obiectivului dvs., iar celelalte rezultate vor veni cu el. Scopul dvs. este de a vă crește gradul la cel puțin un B în clasa matematică. Împreună cu acest scop, sperați că, ridicându-vă nota, mama voastră vă va lăsa să mergeți la cabana prietenului dvs.
 3. Determinați ce faceți, ceea ce afectează problema.
  3
  Determinați ce faceți, ceea ce afectează problema. Ce obiceiuri ați dezvoltat care ar putea provoca această problemă? Ia-ți un moment pentru a examina interacțiunile tale cu problema. [9] Problema ta este că primești un C în matematică. Uită-te la ceea ce faci, care afectează această problemă: vorbești cu prietenul tău în acea clasă ... și nu te-ai făcut temele în fiecare seară pentru că te-ai alăturat recent unei echipe de fotbal și după o practică de marți și Joia de joi, tot ce vrei sa faci este sa mananci cina si sa dormi.
 4. Luați în considerare barierele exterioare care ar putea afecta problema dvs.
  4
  Luați în considerare barierele exterioare care ar putea afecta problema dvs. Deși o mare parte din problema dvs. poate fi cauzată de acțiunile dvs., pot exista și forțe externe care lucrează împotriva dvs. Luați în considerare ce ar putea fi acestea. [10] Obțineți un C în matematică, care trebuie schimbat. O barieră în calea succesului dvs. ar putea fi totuși să nu înțelegeți cu adevărat conceptele învățate în clasă - nu doar pentru că vorbești în clasă, ci pentru că nu ai niciodată o algebră "uită". În plus, nu știi de unde să te ajuți.