Cum să crească lavanda din semințe

Lavanda este un tufiș frumos, parfumat, care produce flori purpuriu, alb și / sau galben, în funcție de varietatea specifică. Majoritatea grădinarilor propagă de obicei lavanda din butași, însă planta poate fi cultivată și din semințe. Cultivarea lavandei din semințe nu este întotdeauna de succes și este un proces destul de lent, dar metoda este adesea mai puțin costisitoare decât cumpărarea de butași sau plante de lavandă pre-pornite și poate produce în cele din urmă plante care sunt la fel de vibrante.

Cap 1
Semințe de germinare

 1. Începeți semințele cu 6 până la 12 săptămâni înainte de loviturile de vreme caldă.
  1
  Începeți semințele cu 6 până la 12 săptămâni înainte de loviturile de vreme caldă. Semințele de lavandă pot dura o perioadă de germinare și ar trebui să fie inițiate în interior, pentru a avea timp suficient pentru a crește în plante mature în timpul sezonului cald.
 2. Puneți semințele printr-un proces numit "stratificat la rece".
  2
  Puneți semințele printr-un proces numit "stratificat la rece". "În acest proces, semințele trebuie să fie așezate într-o pungă de plastic sigilată umplută cu sol umed Utilizând un sol comercial special creat pentru începerea semințelor Plasați punga de plastic cu sol și semințe în interiorul frigiderului și lăsați-l să stea trei săptămâni.
 3. Umpleți un recipient cu amestec inițial de însămânțare.
  3
  Umpleți un recipient cu amestec inițial de însămânțare. Amestecul inițial de însămânțare trebuie să fie un amestec de gustare ușoară care se scurge bine. Puteți folosi fie o tavă de ras din plastic, fie un container larg, puțin adânc, fără diviziuni.
 4. Plantați semințele.
  4
  Plantați semințele. Presărați semințele deasupra solului. Dacă folosiți o tavă din material plastic, plantați câte o sămânță pe slot. Dacă plantați într-un container fără diviziune, spațiați semințele de la 1/2 la 1 inch (1.27 - 2.54 cm) în afară.
 5. Acoperiți semințele cu amestec de gustare de 1/8 inch (1/3 cm).
  5
  Acoperiți semințele cu amestec de gustare de 1/8 inch (1/3 cm). O acoperire ușoară a amestecului de gustare protejează semințele, dar și semințele au nevoie de acces la lumina soarelui pentru a germina.
 6. Păstrați semințele într-un loc cald.
  6
  Păstrați semințele într-un loc cald. O tavă de căldură funcționează adesea cel mai bine, dar o altă locație de lucru poate funcționa, de asemenea, atât timp cât temperatura rămâne în jur de 70 de grade Fahrenheit (21 grade Celsius). [1]
 7. Apă usor semințele.
  7
  Apă usor semințele. Păstrați mediul de cultură umed, dar nu umed, și apă de semințe în dimineața, astfel încât solul poate usca unele înainte de hit-uri seara. Solul care este prea umed și rece va invita ciuperca să crească, iar ciupercile vă vor distruge semințele.
 8. Aștepta.
  8
  Aștepta. Semințe de levănțică pot dura două săptămâni până la o lună pentru a germina.
 9. Oferiți semințelor încolțite o mulțime de lumină.
  9
  Oferiți semințelor încolțite o mulțime de lumină. După ce semințele germinează, ar trebui să mutați recipientul într-o locație care primește o lumină directă a soarelui. Dacă nu există o astfel de locație, plasați o lumină fluorescentă care să crească lumina despre germeni și permiteți-i să stea în lumina artificială timp de opt ore pe zi.

Cap 2
Transplantarea

 1. Faceți primul transplant după ce lavanda are câteva seturi de frunze.
  1
  Faceți primul transplant după ce lavanda are câteva seturi de frunze. Așteptați până când frunzele sunt "frunze adevărate" sau complet maturate. În acest moment, sistemul de rădăcină va fi crescut prea mult pentru a continua să stea într-o tavă superficială.
 2. Umpleți un recipient mai mare cu un amestec de gunoaie bine drenat.
  2
  Umpleți un recipient mai mare cu un amestec de gunoaie bine drenat. Nu mai trebuie să însămânțați amestecul inițial, dar amestecul de preparare pe care îl folosiți ar trebui să fie ușor. Căutați amestecuri care sunt realizate din sol și parte turbă, parte perlit. Turba este în pericol; folosiți praf de coajă, dacă este posibil. Nu utilizați vermiculit, care poate conține azbest, chiar și atunci când eticheta nu spune acest lucru. Vasele pentru fiecare plantă trebuie să fie de cel puțin 2 inci (5 cm) în diametru. Alternativ, puteți utiliza o tavă mai mare sau mai puțin divizată și mai multe plante de lavandă în spațiu în tavă, de 2 inci (5 cm), una față de cealaltă.
 3. Amestecați puțin îngrășământ în sol.
  3
  Amestecați puțin îngrășământ în sol. Utilizați o cantitate mică de îngrășământ granular cu eliberare lentă care conține proporții echilibrate de azot, fosfor și potasiu.
 4. Puneți lavanda în oala pregătită.
  4
  Puneți lavanda în oala pregătită. Săpați o gaură mică în mediul de creștere proaspăt, care este la fel de mare ca și compartimentul la care se află levănța. Îndepărtați cu atenție lavanda din recipientul original și transplantați-o în gaura nouă, împachetând solul din jurul său pentru ao menține ferm fix la loc.
 5. Lăsați levantica să continue să crească.
  5
  Lăsați levantica să continue să crească. Plantele trebuie să atingă o înălțime de 3 cm (7.6 cm) înainte ca ele să poată fi transplantate la locația lor finală, dar acestea ar trebui să aibă numai o singură tulpină. Acest lucru ar putea dura de la o lună la trei luni.
 6. Expuneți încet lentul în mediul exterior.
  6
  Expuneți încet lentul în mediul exterior. Așezați oalele în aer liber, în nuanțe parțiale sau în soare parțială, câteva ore la un moment dat. Faceți acest lucru timp de aproximativ o săptămână, suficient de lungă pentru ca levantica să aibă timp să se adapteze la condițiile exterioare.
 7. Alegeți o locație însorită.
  7
  Alegeți o locație însorită. Plantele de levantica fac cel mai bine atunci cand sunt cultivate in partiala pana la soare. Zonele umbrite tind să fie mai soggiene, iar solul sălbatic poate invita ciuperci care vor distruge planta.
 8. Pregătiți solul grădinii.
  8
  Pregătiți solul grădinii. Se taie solul cu o mistrie sau cu furculiță pentru a se desface și se amestecă într-o doză sănătoasă de compost. Compostul are particule inegale, creând un pământ mai relaxat și facilitând întinderea rădăcinilor. Verificați solul pH-ului după adăugarea de compost. PH-ul solului trebuie să se situeze între 6 și 8 și de preferință între 6,5 și 7,5 pentru obținerea celor mai bune rezultate. Dacă pH-ul solului este prea scăzut, se amestecă în var de var. Dacă este prea mare, adăugați o cantitate mică de rumeguș de pin din așchii de plante. [2]
 9. Transplantați plantele de lavandă de 12 până la 24 inchi (30 1/2 la 61 cm) în afară.
  9
  Transplantați plantele de lavandă de 12 până la 24 inchi (30 1/2 la 61 cm) în afară. Sapa o gaura care este la fel de adanca ca si containerul pe care planta o creste in prezent. Scoateti planta din oala, folosind o mistrie de gradina pentru ao glisa cu atentie, si plantati lavanda in noua gaura.

Cap 3
Ingrijirea zilnica

 1. Apă lavanda numai atunci când se usucă.
  1
  Apă lavanda numai atunci când se usucă. Lavanda maturata este destul de rezistenta la seceta, dar in timp ce lavanda este in primul an de crestere, are nevoie de udare regulata. Condițiile meteorologice normale sunt adesea suficiente, dar dacă locuiți într-o zonă foarte uscată sau dacă nu ați primit prea multă ploaie, trebuie să înmuiați în mod regulat solul. Lăsați solul să se usuce între udare, totuși.
 2. Evitați substanțele chimice.
  2
  Evitați substanțele chimice. Erbicidele, pesticidele și chiar îngrășămintele pot ucide organismele benefice care trăiesc în solul grădinii și vă ajută să prospere lavanda. Îndepărtați întregul îngrășământ odată plantat în sol. Dacă este necesar un pesticid, încercați o soluție organică de pesticide care să nu conțină substanțe chimice, deoarece este mai puțin probabil ca acesta să aibă un efect negativ.
 3. Prunează lavanda.
  3
  Prunează lavanda. Lavanda crește încet în primul an, iar cea mai mare parte a energiei plantei se îndreaptă spre dezvoltarea rădăcinilor și creșterea vegetativă. Ar trebui să încurajați acest proces prin tăierea oricăror tulpini de înflorire odată ce primele buze încep să se deschidă în timpul primului sezon de creștere. După primul an, tulpini de înflorire tăiate după ce 1/3 dintre muguri s-au deschis pentru a încuraja creșterea ulterioară. Lasati in urma cel putin 1/3 din noua crestere.
 4. Mulțime în vreme rece.
  4
  Mulțime în vreme rece. Păstrați solul încălzit prin aplicarea de mulci de pietriș sau de coajă în jurul bazei plantei, lăsând spațiul liber în jurul tijei pentru circulația aerului de 6 inci (15 1/4 cm).