Cum să vindeci piercinguri

Pentru că rupe pielea pe două părți, piercing-urile necesită o atenție specială și atenție. Citiți pașii de mai jos pentru a afla cum să vindecați în mod corespunzător un nou piercing, cum să tratezi un piercing infectat sau cum să ajuți un piercing nedorit să se închidă cât mai bine cu putință.

Cap 1
Ajutați-i un nou piercing să se vindece

 1. Dă-te străpuns de un profesionist.
  1
  Dă-te străpuns de un profesionist. În comunitatea de modificare a corpului, este un fapt acceptat că există o cale corectă și un mod greșit de a face un piercing făcut. Mai degrabă decât a obține un piercing la un chioșc sau magazin de lanț în mall, investiți câteva dolari suplimentare pentru a fi făcut de către un profesionist. Piercing-ul tău va ieși mai curat și se va vindeca mai repede. Veți avea, de asemenea, acces la cât mai multe sfaturi de experți de care aveți nevoie de la persoana care a făcut piercing-ul. Cereți o piercing cu acul gol. Modul potrivit de a străpunge majoritatea părților corpului este manual, cu un ac special conceput special pentru punctul de golire. Profesioniștii profesioniști folosesc aceste ace pentru că sunt igienici și ușor de controlat, pentru piercinguri drepte și corect plasate care se vindecă rapid. Evitați armele de piercing. Un instrument comun pentru perforarea urechilor (și uneori și a altor părți ale corpului) este pistolul de piercing, un instrument mecanic care lovește rapid un ac prin piele. Pistoalele cu pistoale au adesea probleme de igienă (deoarece pistolul în sine nu este întotdeauna dezinfectat corespunzător, chiar dacă se utilizează un ac nou de fiecare dată) și sunt notorii pentru crearea de unghiuri sau piercing-uri în afara centrului. Cereți să fie străpuns manual.
 2. Lăsați postul în piercing.
  2
  Lăsați postul în piercing. Până când piercingul sa vindecat, luarea postului de cercei din gaură va expune țesutul brut la infecție. Pentru piercinguri de urechi, procesul de vindecare durează de obicei 6-8 săptămâni. În acest timp, trebuie să purtați cerceii pe care îl puneți în noul dvs. piercing în orice moment sau să riscați o infecție dureroasă. Alte părți ale corpului, cum ar fi butoanele burtă, pot dura mai mult pentru a se vindeca. Întrebați-vă intotdeauna pe vrăjitorul vostru despre anumite perioade de vindecare înainte de a vă străpunge.
 3. Curățați piercing-ul în mod regulat.
  3
  Curățați piercing-ul în mod regulat. Aderența strictă la un regim zilnic de curățare este esențială pentru a evita infecția și pentru a permite o buna, chiar vindecare. Piercerul dvs. va avea instrucțiuni specifice pentru dvs., care ar trebui să fie întotdeauna urmate. În general, aceste instrucțiuni vor fi similare cu metoda prezentată aici: Achiziționați consumabile. Nu veți avea nevoie de mult; unele tampoane de bumbac și un sapun lichid antibacterian ușor (cum ar fi Dial) ar trebui să fie suficiente. Ar trebui să aveți, de asemenea, o ceașcă mică, apă curgătoare caldă și sare de mare. Spălați și ștergeți. Începeți prin spălarea mâinilor cu apă caldă și săpunul ușor. Odată ce mâinile sunt curate și uscate, umeziți un tampon de bumbac (sau o minge de bumbac, dacă este necesar) cu apă și ștergeți cu grijă perforațiile pentru a elimina acumularea de cremă. Îndepărtați tamponul după aceea. Curățați bine. Luați o cantitate bună de săpun bland pe un deget sau două și ușor, dar temeinic începe să vă spălați în jurul valorii de piercing pe ambele părți. Asigurați-vă că ajungeți sub bolț (fața cercului), de asemenea. Odată ce sunteți mulțumit că totul este curat, turnați o ceașcă de apă caldă și folosiți-o pentru a clăti săpunul departe. Înmuiați piercing-ul în soluție salină. Se amestecă câteva linguri de sare de mare în câteva uncii de apă caldă și se înmoaie piercing-ul în ea pentru un moment sau două. Acest lucru poate ajuta la extragerea fluidelor infectate dintr-un piercing vindecător necorespunzător, dar servește și unui alt scop important: calmează durerea și iritația. Utilizați o soluție salină înmuiată de fiecare dată când curățați până când piercing-ul dvs. nu mai este dureros sau dureros. Clătiți și repetați. Clătiți piercing-ul cu apă rece sau caldă din nou, și pat zona uscată. Repetați acest regim de două ori pe zi pentru a încuraja vindecarea adecvată. Dacă piercing-ul vostru a devenit infectat, puteți să-l curățați astfel de până la patru ori pe zi.

Cap 2
Vindecă o problemă cu un piercing existent

 1. Știți ce să căutați.
  1
  Știți ce să căutați. Anumite leziuni și afecțiuni piercing sunt evidente; alții ar putea să nu fie pentru un ochi neinstruit. Unele dintre cele mai frecvente semne ale piercing-ului dvs. sunt: ​​mâncărime persistente și / sau roșeață durere și sensibilitate o senzație de arsură fierbinte infiltrație de lichid, cum ar fi puroi sau sânge, din gaură miros rău
 2. Vorbeste cu un profesionist.
  2
  Vorbeste cu un profesionist. Ca și în cazul oricărei probleme medicale, cel mai bun lucru pe care îl puteți face pentru piercing-ul dvs. inflamat, infectat sau altfel rău este să precizați detaliile problemei dvs. unui profesionist. Dermatologii și medicii de practică generală sunt alegerea cea mai bună; cu toate acestea, dacă nu vă puteți permite să vizitați un birou de medic sau o clinică, vorbind cu persoana care a făcut piercing este următoarea dvs. cea mai bună alegere.
 3. Verificați pentru o alergie la metal.
  3
  Verificați pentru o alergie la metal. Uneori, problema cu un piercing provine dintr-o alergie la metalul unei bijuterii recent purtate. Dacă piercing-ul tău pare iritat sau plin de tendință după ce ai purtat un cercel nou, află ce fel de metal este făcut. S-ar putea să fii alergic la ea. Treceți la un metal hipoalergenic, cum ar fi oțelul chirurgical sau niobul, și vedeți dacă problema se limpezește.
 4. Fii delicat.
  4
  Fii delicat. Dacă nu vă îndreptați altfel către un specialist medical, evitați să folosiți agenți de curățare sau dezinfectare pentru piercing. Acestea nu pot ajunge la sursa infecției și, în multe cazuri, vor provoca iritații. În schimb, înmuiați piercing-ul în soluție salină de câteva ori pe zi pentru a ajuta la golirea ușoară a acesteia. Cele mai multe infectii piercing sunt minore si ar trebui sa se vindece rapid cu grija corespunzatoare. Dacă treceți mai mult de câteva zile fără nici un semn de îmbunătățire, consultați imediat un medic.
 5. Controlează-ți activitățile.
  5
  Controlează-ți activitățile. Pe măsură ce vă încurajați piercing-ul pentru a vă vindeca, faceți pași pentru a evita o iritare inutilă. Nu vă înotați, nu aplicați lotiuni sau creme (cu excepția cazului în care acest lucru este recomandat de dermatologul dvs., bineînțeles) și nu vopsiți sau tratați chimic părul decât să îl spălați cu un șampon delicat.

Cap 3
Încurajați un vechi piercing să se închidă

 1. Cunoaște limitele.
  1
  Cunoaște limitele. Un piercing se vindecă prin construirea țesutului cicatrice în jurul găurii. Ca atare, doar găurile de piercing foarte mici se vor închide complet fără asistență profesională costisitoare. Chiar și o mică gaură de cercel nu s-ar putea vindeca complet (astfel încât nu există nici un indiciu că a existat vreodată); gaurile cu gabarit mai mare, cum ar fi cele văzute frecvent în piercingurile de limbă și buric, vor fi întotdeauna vizibile chiar și atunci când se închid. Găurile care au fost măsurate în mod intenționat la o dimensiune mai mare nu pot fi închise fără proceduri medicale care implică instrumente anestezice și de tăiere. Nu verificați piercing-ul cu un cercei pentru a vedea dacă este închis. S-ar putea să o redeschideți din greșeală.
 2. Asigurați-vă că piercing-ul sa vindecat.
  2
  Asigurați-vă că piercing-ul sa vindecat. După cum sa menționat mai sus, nu eliminați niciodată postul de la un nou piercing până când gaura nu sa vindecat complet, de obicei, cel mult două luni. Expunerea țesutului la aer înainte ca acesta să fie vindecat va invita la infecție și poate duce la umflături, timpi de vindecare mai lenți și chiar cicatrizări suplimentare în unele cazuri.
 3. Îndepărtează piercing-ul.
  3
  Îndepărtează piercing-ul. Din nou, nu faceți asta până când gura nu sa vindecat. Scoateți bijuteriile din gaură și nu puneți altceva înapoi în ea.
 4. Curățați gaura în fiecare zi.
  4
  Curățați gaura în fiecare zi. Utilizați o rutină similară celei folosite pentru a ajuta vindecarea piercingului în primul rând. Spălați ușor cu soluție salină de două ori pe zi. De asemenea, puteți folosi sapun antibacterian ușor, dar trebuie să fiți atenți să nu îl obțineți în piercing. Stoarceți ușor în jurul valorii de piercing atunci când ați terminat, pentru a împinge apa și alte bucăți din gaură. Clătiți în jurul piercing cu o cârpă curată, umedă sau tampon de bumbac după aceea.
 5. Urmăriți-vă progresul.
  5
  Urmăriți-vă progresul. După câteva săptămâni, piercing-urile mai mici ar trebui să înceapă să se închidă. Puteți verifica în siguranță acest lucru observându-vă dacă lichidul sau nu iese din piercing când îl stoarceți. Odată ce nu există nicio descărcare din gaură, este probabil închisă. Ar trebui să observați rezultate în mai puțin de trei luni, dar poate dura mult mai mult decât să vindecați complet gaura. Așteptați roșeață ușoară și o baie în care piercing-ul a fost pentru o lungă perioadă de timp după aceea.
 6. Minimizați cicatricile.
  6
  Minimizați cicatricile. Odată ce gaura pare să fi fost complet închisă, este timpul să luptăm cu cicatricile care se vor întâmpla, în timp ce gaura se va închide din nou. Adresați-vă dermatologului să recomande un gel anti-cicatrici sau un produs similar pentru a ajuta la reducerea țesutului cicatricei și pentru a face pierderile vechi mai puțin evidente. Aplicați-l conform instrucțiunilor, sau o dată pe zi timp de 4-6 săptămâni.