Cum să scapi de acnee cu remedii acasa

În timp ce acneea este adesea considerată o problemă pentru adolescenți, persoanele de orice vârstă pot avea simptome de acnee. Acest lucru apare, de obicei, atunci când pielea ta produce exces de sebum, ceea ce duce la înfundarea porilor și focare de cosuri. Deși dermatologul dvs. poate oferi, probabil, cel mai bun tratament pentru acnee dvs., există o serie de remedii la domiciliu, care pot ajuta, de asemenea. Puteți folosi aceste remedii ca supliment la regimul sugerat de dermatologul dumneavoastră.

Cap 1
Spalarea corecta a fetei

 1. Selectați cleanserul potrivit.
  1
  Selectați cleanserul potrivit. Veți dori o spălare delicată a feței care nu este abrazivă. Asigurați-vă că orice produs pe care îl utilizați nu conține alcool pentru a preveni iritarea ulterioară a pielii. Dacă nu sunteți sigur ce ar fi cel mai bun curățitor pentru dvs., adresați-vă dermatologului pentru o recomandare. [1]
 2. Umpleți-vă fața cu apă călduță.
  2
  Umpleți-vă fața cu apă călduță. Apa rece va închide porii. În timp ce vă spălați fața, veți dori ca porii să se deschidă astfel încât murdăria, uleiul și bacteriile să curgă din piele.
 3. Aplicați curățarea pe față.
  3
  Aplicați curățarea pe față. Asigurați-vă că folosiți numai vârful degetelor când aplicați curățarea. Un covor sau un burete vă va irita pielea. [3] Nu vă curățați pielea în timp ce spălați fața. Acest lucru va irita, de asemenea, fata ta. Doar aplicați curățarea și lăsați-o să stea pentru un minut sau cam asa ceva.
 4. Clătiți cu apă călduță.
  4
  Clătiți cu apă călduță. Din nou, asigurați-vă că utilizați apă caldă pentru a menține porii deschisi și pentru a permite murdăria și bacteriile să curgă din pielea dvs. [4]
 5. Îndepărtați pielea cu un prosop curat.
  5
  Îndepărtați pielea cu un prosop curat. Nu vă frecați fața cu prosopul. Acest lucru vă poate irita pielea. De asemenea, frecarea se va răspândi în jurul bacteriilor și a murdăriei, ceea ce va face să vă agravezi acneea. În schimb, pur și simplu blocați fața cu prosopul. [5]
 6. Aplicați un hidratant, dacă este necesar.
  6
  Aplicați un hidratant, dacă este necesar. În timp ce mulți oameni cu acnee ar evita hidratante, pielea ta are nevoie de umezeală pentru a rămâne sănătoasă. Spălarea feței poate duce la uscăciune. Dacă observați roșeață, arsură sau mâncărime, pielea poate fi uscată. Aplicați ușor un hidratant fără ulei cu vârful degetelor pentru a vă ajuta să vă spălați după uscare după spălare. [6] [7]
 7. Limitați spălarea de două ori pe zi sau după transpirație.
  7
  Limitați spălarea de două ori pe zi sau după transpirație. Deși poate părea că mai multă spălare ar fi mai bine pentru acnee, acest lucru nu este adevărat. Spălarea prea multă va îndepărta pielea de uleiuri esențiale, care vă vor usca pielea și pot duce chiar la îmbătrânirea prematură. Repetați acești pași numai de două ori pe zi, dimineața și noaptea. De asemenea, trebuie să vă spălați pielea după transpirație, deoarece acest lucru poate duce la erupții. [8]

Cap 2
Utilizarea remediilor naturale comune pentru tratarea acneei

 1. Utilizați ulei de arbore de ceai australian.
  1
  Utilizați ulei de arbore de ceai australian. Uleiul de arbore de ceai este un ulei esențial mirositor, derivat dintr-un copac din Australia. Există dovezi clinice că uleiul de arbore de ceai este eficient împotriva mai multor afecțiuni ale pielii, inclusiv acneei. Acesta funcționează ca un astringent natural și poate stimula sistemul imunitar, făcându-l un avantaj pentru lupta împotriva acneei. [9] [10] [11] [12] A se vedea Cum se aplică pentru instrucțiuni detaliate cu privire la modul de utilizare și de aplicare a arborelui de ceai ulei. Unii oameni pot fi alergici la uleiul de arbore de ceai. Înainte de a le folosi pe față, testați o picătură de ulei de arbore de ceai în altă parte, cum ar fi brațul sau piciorul. Așteptați câteva ore. Dacă apare o erupție cutanată, puteți fi alergic sau sensibil la ulei și ar trebui să evitați să-l puneți pe față. Uleiul de arbore de ceai este toxic când este consumat. Nu ingerați ulei de arbore de ceai.
 2. Folosiți suc de lamaie pe cosuri.
  2
  Folosiți suc de lamaie pe cosuri. Sucul de lămâie funcționează ca un dezinfectant natural, care va ucide bacteriile care cauzează acnee. Acesta poate stimula, de asemenea, circulația pe piele, care va aduce substanțe nutritive esențiale din corpul dumneavoastră pentru a ajuta la lupta împotriva acneei. Urmați aceste instrucțiuni pentru a trata acneea cu suc de lamaie. [13] [14] Spălați-vă fața în mod normal. Strângeți o lămâie mare într-un castron până când aveți aproximativ 2 lingurițe. Rețineți că este posibil să fie necesar să utilizați o a doua lămâie. Asigurați-vă că obțineți sucul de lamaie prin stoarcerea lămâilor în loc să utilizați sucul cumpărat de magazin - aceasta conține, de obicei, conservanți care vă pot irita fața. Utilizați o minge de bumbac sau vârful Q pentru a aplica sucul de lamaie pentru fiecare din cosuri. Dacă faceți acest tratament pe parcursul zilei, lăsați sucul să se oprească timp de cel puțin 30 de minute, apoi clătiți cu apă rece. Dacă o faceți noaptea, lăsați-o în timp ce dormiți, apoi spălați-o cu apă rece dimineața. Asigurați-vă că ați eliminat sucul înainte de a intra în soare, deoarece acest lucru poate avea un efect de albire asupra pielii.
 3. Experimentați cu miere.
  3
  Experimentați cu miere. Deși există dovezi contradictorii, unii consideră că mierea este un tratament eficient pentru acnee datorită proprietăților sale antibacteriene. Avocații consideră că mierea de Manuka, recoltată din Noua Zeelandă, și mierea brută, reprezintă cele două forme cele mai bune de miere pentru tratamentul acneei. Ambele sunt disponibile în magazinele de hrană pentru sănătate și pe internet. [15] [16] Înainte de a aplica miere pentru acnee, faceți o cantitate mică în jurul liniei maxilare. Așteptați aproximativ 30 de minute pentru a vedea dacă aveți o reacție adversă. Dacă da, nu aplicați miere pentru acnee. Puteți folosi mierea în două moduri. Faceți-vă buzunarele sau aplicați mierea pe toată fața ca o mască. Spălați mierea cu apă rece după 30 de minute, deși puteți lăsa-o mai mult dacă doriți. Puteți adăuga aproximativ 1/2 linguriță de scorțișoară la miere. Aceasta adaugă proprietățile sale antibacteriene și poate promova circulația în fața dumneavoastră.
 4. Se amestecă un toner de oțet de cidru de mere.
  4
  Se amestecă un toner de oțet de cidru de mere. Oțetul de cidru de mere vă ajută să echilibrați pH-ul pielii, ducând la mai multe pete și un ton mai uniform. De asemenea, ucide bacteriile și vă poate înmuia pielea. Este foarte simplu să amestecați un toner de oțet de cidru de mere. [17] Curățați temeinic o sticlă de sticlă pentru a vă depozita tonerul. Utilizați numai apă caldă și săpun. Curățarea cu alcool sau cu înălbitor poate lăsa reziduuri chimice în recipient, care pot apărea apoi pe față. Se toarna o jumatate de cana de otet de mere de cidru de mere si o jumatate de cana de apa in recipient. Acoperiți flaconul și agitați pentru a amesteca bine ingredientele. Aplicați tonerul la cosuri folosind o minge de bumbac. Păstrați amestecul într-un loc răcoros, uscat și întunecat. Puteți încerca să aplicați oțet de cidru de mere pe pielea dumneavoastră fără să o diluați, dar acest lucru nu este recomandat. Oțetul de cidru de mere este aspru și poate provoca iritații dacă nu este diluat. Dacă acest amestec provoacă iritații, încercați diluarea cu mai multă apă.
 5. Se amestecă un tratament de curcumă.
  5
  Se amestecă un tratament de curcumă. Acest condiment gălbenuș, obișnuit în gătitul din Orientul Mijlociu, este disponibil oriunde se găsesc condimente. Acesta este de obicei considerat un remediu eficient acasă pentru acnee. Urmați acești pași simpli pentru a vă amesteca propria paste de curcumă și pentru a vă trata acneea. [18] Adăugați 1/4 linguriță de turmeric pudră la 2 lingurițe de ulei de nucă de cocos. Se amestecă bine amestecul. Împrăștiați amestecul în mod egal pe față. Lăsați amestecul să stea 15 minute. Apoi clătiți cu apă rece. Amintiți-vă că turmericul vă pieli galben, mai ales dacă îl lăsați peste noapte. Pentru sfaturi despre cum să scapi de petele turmerice, uite aici.
 6. Roșii roșii pe acnee.
  6
  Roșii roșii pe acnee. Bineînțeles bogat în antioxidanți și vitaminele A și C, tomatele sunt un alt remediu simplu pentru acnee, disponibil la orice magazin alimentar. Roșiile, de asemenea, strânge porii pielii și coșuri psihice. Aplicatia este usoara si dureaza foarte putin timp. [19] Se taie o jumatate de rosie. Tăiați jumătatea deschisă peste zonele de piele unde este prezentă acneea. Aruncați roșiile după aceea. Masați sucul în piele pentru câteva secunde. Clătiți-vă fața cu apă caldă după aceea. Aplicați de două ori pe zi pentru cele mai bune rezultate, utilizând cealaltă jumătate de roșii pentru a doua aplicație.
 7. Faceți un amestec de sare de mare.
  7
  Faceți un amestec de sare de mare. Sarea de mare poate ajuta să vă uscați cosurile și să absorbi excesul de ulei. Amestecat cu miere, poate fi un remediu eficient pentru acnee. [20] Se amestecă 1 linguriță de sare de mare cu 3 lingurițe de apă fierbinte. Se amestecă până se dizolvă sarea. Adăugați 1 linguriță de miere și amestecați bine. Aplicați acest amestec pe față atunci când acesta se răcește suficient. Dacă doriți numai pe cosuri, puteți utiliza un sfat Q pentru al aplica ca pe un tratament la fața locului. Lăsați amestecul aprins timp de 10 minute. Evitați să o mențineți sau dacă pielea se va usca prea mult. Clătiți cu apă rece. Aplicați moisturizer. Sarea de mare poate lăsa pielea să se usuce, așadar aplicarea unui hidratant este importantă pentru menținerea sănătății pielii.
 8. Utilizați o mască albă de ou.
  8
  Utilizați o mască albă de ou. Ouăle de ou pot ajuta la strângerea suprafeței pielii și la reducerea dimensiunilor porilor. Ei se luptă, de asemenea, cu decolorarea asociată cu acneea. [21] [22] Spălați-vă fața folosind pașii din Partea 1, cu excepția faptului că nu hidratează încă. Spargeți 3 ouă și separați gălbenușurile de albi. Adăugați o lingură de suc de lămâie dacă doriți. Această adăugire poate ajuta la slăbirea punctelor negre și a albilor. Spargeți albusurile de ou până devin spumă. Aplicați acest lucru în mod egal pe față și lăsați-l timp de 15 minute. Clătiți cu apă caldă și spălați-vă fața cu un prosop. Acum hidratați pielea.
 9. Aplică o mască de iaurt pe față.
  9
  Aplică o mască de iaurt pe față. Iaurtul ajută la deschiderea porilor, la exfolierea pielii și la absorbția excesului de ulei. Luați o lingură de iaurt simplu și aplicați-o uniform pe fața dumneavoastră. Lăsați acest lucru timp de 15 minute, apoi clătiți cu apă rece. Puteți să repetați acest tratament zilnic.

Cap 3
Utilizarea remedierilor comune home remedii pentru acnee

 1. Aplicați bicarbonat de sodiu la cosuri.
  1
  Aplicați bicarbonat de sodiu la cosuri. Sucul de coacere vă poate ajuta să echilibrați nivelul pH-ului pielii și să absorbi excesul de ulei. Poate usca cosuri, provocandu-le sa se micsoreze si eventual sa dispara. Amestecarea unei paste de sare de copt este simplă. [23] Se amestecă 2 linguri de bicarbonat de sodiu cu câteva picături de apă. Se amestecă acest amestec până se formează o pastă. Aplicați această pastă în zonele de piele afectate de acnee. Lăsați amestecul să stea timp de 15 până la 20 de minute, apoi clătiți-l cu apă călduță. Aplicați un hidratant pe față, deoarece sucul de copt vă poate usca pielea. Înainte de a utiliza acest tratament, aplicați o cantitate mică pe linia maxilarului sau pe o altă zonă a feței. Așteptați câteva minute și vedeți dacă aveți o reacție adversă. Dacă da, nu continuați să o utilizați.
 2. Utilizați pastă de dinți albă pe acnee.
  2
  Utilizați pastă de dinți albă pe acnee. Pasta de dinți este o opțiune comună de tratament pentru persoanele care suferă de acnee. Utilizarea de pastă de dinți albă în loc de gel poate fi un tratament eficient pentru acneea dvs. [24] Îndepărtați o cantitate mică de pastă de dinți albă pe cosul afectat. Lasati-o sa stea 10-15 minute. Spălați-l cu apă caldă.
 3. Se amestecă o pastă de aspirină.
  3
  Se amestecă o pastă de aspirină. Aspirina conține acid salicilic, un antiinflamator comun în multe medicamente pentru tratamentul acneei. De asemenea, poate exfolia pielea și elimina murdăria și bacteriile. [25] Luați o doză mică de aspirină, de obicei 2 pastile (câte 81 mg fiecare) și le puneți într-un castron. Împărțiți-le într-o pulbere. Adăugați câteva picături de apă și amestecați până când obțineți o pastă. Aplicați această pastă pe cosuri. Lăsați amestecul pe fața dumneavoastră timp de 15 minute. Ridicați-vă cu apă caldă. Dacă pielea dvs. are reacții adverse la pasta de aspirină, clătiți-o imediat și opriți utilizarea.

Cap 4
Tratarea acneei cu o dieta adecvata

 1. Bea multă apă pe parcursul zilei.
  1
  Bea multă apă pe parcursul zilei. Apa este una dintre nevoile absolut esențiale ale pielii. Apa spală toxinele din corpul dumneavoastră și îmbunătățește, de asemenea, circulația, ambele fiind utile în lupta împotriva acneei. Bea apă ori de câte ori vă însetați. O regulă bună de utilizat se uită la culoarea urinei: dacă este mai mult clar, ați avut suficientă apă; dacă este gălbui, încercați să obțineți mai multă apă în dieta dvs. [26]
 2. Mananca suficiente grasimi bune.
  2
  Mananca suficiente grasimi bune. In timp ce alimentele grase sunt adesea considerate rele pentru acnee, exista grasimi bune care ajuta la lupta impotriva acneei. Acizii grași omega-3 ajută la menținerea flexibilității pielii, care elimină sebumul din pori. Aceasta va reduce cantitatea de ulei asociat acneei. [27] Pentru grăsimile bune, mâncați nuci, pești de apă rece și avocado.
 3. Includeți proteine ​​în dieta ta.
  3
  Includeți proteine ​​în dieta ta. Corpul folosește aminoacizii din proteine ​​pentru a produce colagen. Acest nutrient ajută la menținerea sănătății și hidratării pielii. [28] Surse bune de proteine ​​includ fructele de mare, păsările de curte, produsele lactate și ouăle, precum și fasolea și soia.
 4. Consumați vitamina A.
  4
  Consumați vitamina A. Această vitamină particulară ajută la reducerea uleiului produs de piele. Sursele bune includ cartofii dulci, morcovii, legumele verde închis și ardeii dulci. [30] [31]
 5. Taie zaharurile artificiale din dieta ta.
  5
  Taie zaharurile artificiale din dieta ta. Zahărul stimulează nivelul de insulină din sângele dvs., ceea ce poate, la rândul său, să crească cantitatea de ulei pe care o produce pielea. Limitați consumul de alimente nesănătoase și băuturi răcoritoare pentru a reduce cantitatea de zahăr din sistemul dvs. [32]

Cap 5
Tratarea acnei în mod natural cu modificările stilului de viață

 1. Reduceți nivelul stresului.
  1
  Reduceți nivelul stresului. Dovezile științifice găsesc o corelație între un nivel ridicat de stres și apariția acneei. Aceleași celule care fac sebum, care este substanța uleioasă care vă dă acnee, au receptori pentru hormoni de stres. Acest lucru poate duce la erupții atunci când vă simțiți copleșiți. Există o multitudine de activități pe care le puteți folosi pentru a vă reduce stresul, ceea ce este benefic pentru sănătatea dumneavoastră în ansamblu. [33] [34] Meditație. Petreceți doar câteva minute pe zi stând cu ochii închiși și concentrându-vă asupra respirației. Acest lucru vă va ajuta corpul și mintea să vă relaxați, reducându-vă nivelul de stres și, sperăm, reducerea acneei. Asculta muzica. În timp ce muzica liniștitoare vă ajută să vă relaxați și să rămâneți liniștiți, orice playlist de muzică de care vă bucurați vă poate distrage atenția de stresul dumneavoastră și vă poate pune într-o dispoziție pozitivă. Exercițiu. Acest lucru va elibera endorfinele și vă va pune într-o stare mai bună. Chiar și o plimbare simplă este suficientă pentru a vă detensiona corpul și mintea. Nu vă lăsați sentimentele. Dacă vă simțiți copleșiți, contactați-vă și discutați cu ceilalți. Acest lucru vă va ajuta să vă rezolvați problemele într-un mod constructiv.
 2. Dormi suficient.
  2
  Dormi suficient. Deși legătura dintre somn și acnee nu este absolut clară, majoritatea doctorilor sunt de acord că somnul insuficient vă pune într-un risc mai mare de stres psihologic. Acest lucru va face acnee dvs. mai rău și este rău pentru pielea ta în ansamblu. Obligați-vă să obțineți 8 ore de somn pe noapte pentru a vă oferi pielea un stimulent sănătos. [35]
 3. Fă sport regulat.
  3
  Fă sport regulat. Pe lângă reducerea stresului, exercițiile ajută la acnee prin stimularea circulației pe piele. Acest lucru aduce elemente nutritive esențiale pe pielea ta și trage toxine departe, ajutând în lupta împotriva acnee. Medicii recomandă de obicei 30-60 de minute de activitate fizică zilnică pentru a vă menține în formă sănătoasă. [36] Amintiți-vă să vă spălați fața după exerciții pentru a obține sudoare și murdărie din porii dumneavoastră.
 4. Opriți utilizarea produselor cosmetice grele.
  4
  Opriți utilizarea produselor cosmetice grele. Acestea vă vor înfunda porii și ar face rău simptomele acneei. [37]