Cum să cresti ciupercile

Ciupercile cresc rapid comparativ cu cele mai multe fructe și legume și nu ocupă spațiu prețios în grădina dvs. Cei mai multi pasionati incep cu ciupercile de stridii, cel mai usor tip de crestere, dar odata ce aflati instrumentele de comert puteti incerca mana la zeci de specii.

Cap 1
Creșterea primelor dvs. ciuperci

 1. Achiziționați icre de ciuperci de stridii.
  1
  Achiziționați icre de ciuperci de stridii. Ciupercile de ciuperci sunt cel mai ușor de crescut, și o alegere excelentă pentru novici. Pentru a începe, cumpărați-le online, într-un magazin de grădinărit acasă sau într-un magazin de aprovizionare homebrew, sub formă de "spawn": spori sau miceliu rădăcină, stocate în rumeguș, cereale sau agar. Puteți cumpăra singurul sau în parte dintr-un kit complet de ciuperci de stridii. [1] Orice varietate de ciuperci de stridii va funcționa, dar stridiile albastru gri și stridiile roz sunt deosebit de ușor și rapid de dezvoltat. [2] Cultivarea în aer liber? "Plug spawn" este o alternativă lentă, dar și mai ușoară. Trebuie doar să găuriți găurile în partea laterală a unui jurnal de lemn de esență tare (pentru a evita "lemnul de lemn" sau pinul, deoarece acestea vor inhiba creșterea ciupercilor), introduceți dopurile și așteptați vremea umedă.
 2. Faceți un substrat pasteurizat.
  2
  Faceți un substrat pasteurizat. Dacă kit-ul dvs. a venit cu o pungă mare de paie, acesta este un substrat gata de utilizare, sau material care furnizează nutrienți și un loc pentru a crește. Dacă aveți doar un mic recipient de ciuperci, va trebui să vă creați propriul substrat și să îl încălziți, astfel încât numai microbii beneficii pot crește. Iată două modalități de realizare a unui substrat: Carton:
 3. Adăugați hambarul în substrat.
  3
  Adăugați hambarul în substrat. Aceasta se numește "inoculare". Pentru a minimiza concurența din partea altor spori, spălați-vă mai întâi mâinile și inoculați imediat ce substratul este gata:
  Kit de ciuperci cu substrat inclus:
 4. Deschide găurile în geantă.
  4
  Deschide găurile în geantă. Introduceți vârful sacului de plastic închis. Perforați găurile în părțile laterale ale sacului, la fiecare 3 cm (7,5 cm), plus câteva altele în bază pentru a permite scurgerea apei. Ciupercile necesită ventilație pentru a crește rapid și fiabil, sau acumularea de dioxid de carbon va împiedica producerea fructelor. [13] Cele mai multe pungi incluse în kiturile de ciuperci au deja găuri sau un sistem de filtrare a aerului care face ca găurile să fie inutile.
 5. Alegeți o locație cu o temperatură constantă.
  5
  Alegeți o locație cu o temperatură constantă. Acum, spawnul este gata să colonizeze substratul cu miceliu. Cele mai multe tulpini fac acest lucru cel mai bine la temperaturi între 60º și 75ºF (16â € "24ºC). [14] Chiar și variațiile mici ale temperaturii pot scădea randamentul ciupercii sau pot încuraja contaminarea, așa că încercați să găsiți o cameră care rămâne la această temperatură 24 de ore pe zi. [15] Miceliul poate crește la orice nivel de lumină, cu excepția luminii directe a soarelui. Unii cultivatori consideră că obțin rezultate mai bune cu lumină slabă pe un ciclu de lumină naturală (reală sau simulată). Cu toate acestea, dacă utilizați paie, prea multă lumină poate provoca germeni și poate interfera cu creșterea ciupercii [16]. Temperatura ideală depinde de tulpina. Dacă vânatul dvs. a venit cu instrucțiuni pentru un mediu în creștere, urmați-le.
 6. Verificați nivelurile de umiditate în următoarele câteva săptămâni.
  6
  Verificați nivelurile de umiditate în următoarele câteva săptămâni. Este nevoie de două până la cinci săptămâni pentru "rădăcinile" albe, pene, numite miceliu, care se vor răspândi pe substrat. În acest timp, tot ce trebuie să faceți este să verificați nivelul de umiditate la fiecare câteva zile. Dacă substratul se simte uscat la atingere, curățați-l prin orificiile din sac. Dacă vedeți apă în interiorul pungii, curățați mai multe găuri de drenaj în bază. [17]
  Mycelium este alb. Dacă vedeți pete mari de altă culoare, mucegaiul a contaminat punga. [18] Îndepărtați sacul și ștergeți zona cu alcool izopropilic înainte de a încerca din nou.
 7. Deplasați sacul într-un mediu fructat.
  7
  Deplasați sacul într-un mediu fructat. Odată ce micelia a format o pată groasă în interiorul sacului, este gata să producă fructe (produce ciuperci). Ciuperca are nevoi diferite pentru această etapă, deci mișcați-o într-o locație nouă și urmați aceste instrucțiuni:
  Ciupercile nu vor avea fructe fără lumină. Furnizați cel puțin suficient pentru a citi în timpul orelor de zi. [19] Utilizați lumina indirectă a zilei, o lumină crescândă care mimează lumina zilei sau un bec alb răcit (mai puțin eficient, dar mai ieftin). [20] Ciuperca are nevoie de aer proaspat pentru a elimina dioxidul de carbon, care impiedica productia de fructe sau duce la ciuperci mici. Deschideți partea superioară a sacului și ventilați zona cu o briză încrucișată. Scăderea temperaturii, în mod ideal la 55 - 61 ° F (13 - 16 ° C). Creșteți umiditatea până la cel puțin 80%, în mod ideal la 90-95%, prin rularea unui umidificator sau a unor foi de plastic agățate în jurul sacului de creștere. [21] Această parte nu trebuie să fie perfectă, dar alte condiții pot afecta randamentul, forma și culoarea ciupercilor dvs. [22]
 8. Apă ușor.
  8
  Apă ușor. Supra și sub-udare sunt probleme comune în acest stadiu. Pentru a preveni uscarea fără înmuierea ciupercilor, pulverizați ușor pereții interiori ai sacului o dată sau de două ori pe zi. [23]
  Dacă ciupercile în creștere devin maro sau ciupercile noi încep să crească pe o suprafață de ciuperci mai veche, substratul este probabil prea uscat [24]. Dacă capacele ciupercilor se simt lipite sau lipicioase, substratul este probabil prea umed. [25]
 9. Alegeți ciupercile pe măsură ce acestea cresc la dimensiunea completă.
  9
  Alegeți ciupercile pe măsură ce acestea cresc la dimensiunea completă. Ciupercile încep ca niște "pini", apoi cresc rapid în următoarele câteva zile dacă condițiile sunt corecte. Odată ce au atins dimensiunea completă, apăsați pe substrat cu o mână, apoi utilizați cealaltă pentru a răsuci tulpina la bază. [26] Puteți să le mâncați imediat sau să le uscați pentru o utilizare ulterioară.
  Dacă nu sunteți sigur ce arată o ciupercă de stridii complet dezvoltată, așteptați până când marginile primei ciuperci vor fi ondulate. Acesta este puțin trecut punctul optim de recoltare, dar încă comestibile. Alegeți celelalte ciuperci chiar înainte de a ajunge la dimensiunea primei. [27] Micile ciuperci avortate sunt comune în unele tulpini. Lăsați-le la loc fără să le luați.
 10. Continuați cu recoltarea ciupercilor.
  10
  Continuați cu recoltarea ciupercilor. Cele mai multe icre sunt bune pentru cel puțin două fructe, iar unele vor continua să crească timp de trei sau patru luni. Păstrați substratul ușor umed și continuați să luați ciuperci până când acestea nu mai apar.

Cap 2
Îmbunătățirea procesului

 1. Experimentați cu alte soiuri de ciuperci.
  1
  Experimentați cu alte soiuri de ciuperci. Procesul de bază pentru creșterea ciuperci de stridii funcționează pentru cele mai multe specii de ciuperci, dar va trebui să faceți ajustări. Când cumpărați icre, verificați instrucțiunile sau cereți vânzătorului următoarele informații pentru a vă putea ajusta abordarea: Substrat preferat (unele specii au nevoie de un compost special pregătit) Temperatura ideală în timpul colonizării Temperatura și umiditatea ideală în timpul fructelor (creșterea ciupercilor) mane, lingzhi, shiitake, enoki și ciuperci nameko sunt alegeri bune pentru un al doilea proiect, doar un pic mai dificil decât ciupercile de stridii. [28]
 2. Mențineți condițiile curate.
  2
  Mențineți condițiile curate. Dacă mucegaiul sau alți contaminanți vă preiau substratul, lotul de ciuperci va fi inutilizabil. Cele mai multe specii de ciuperci nu sunt la fel de rezistente la contaminare ca și ciupercile de stridii, așa că plătește mai mult efort pentru a menține zona curată: Spălați-vă mâinile cu săpun antibacterian înainte de a manipula orice parte a operației. Aveți grijă deosebită pentru a vă pasteuriza substratul. În cazul în care încălzirea prin stovetop devine imposibilă, consultați o cameră de aburi sau un tratament chimic. Tratarea unui substrat de compost este complexă și poate necesita ajutor de la un cultivator cu experiență. [29]
 3. Acoperiți substratul cu o carcasă.
  3
  Acoperiți substratul cu o carcasă. "Carcasa" este un strat de material steril pe o tavă de substrat, de obicei un amestec de mușchi de turbă și calcar măcinat. Păstrați carcasa umezită, astfel încât apa se scurge treptat până în substrat, fără a face substratul sănătos. [30] Nu toate tipurile de hamei au nevoie de carcasă. Adresați-vă vânzătorului sau unui cultivator experimentat pentru sfaturi. Nu ventilați zona până când nu au apărut mici "știfturi" pe suprafața carcasei. Ventilarea prea devreme va declanșa fructarea înainte ca piniii să se fi spart, ciupercile în creștere sub carcasă.
 4. Preia controlul asupra condițiilor de creștere.
  4
  Preia controlul asupra condițiilor de creștere. Urmărirea și controlul temperaturii și a umidității vor îmbunătăți recoltele de ciuperci și vă vor ajuta să vă îmbunătățiți configurația cu fiecare încercare. Dacă vă faceți griji cu privire la un hobby de creștere a ciupercilor, pregătiți o cameră cu ventilatoare sau o conductă de aer pentru ventilație, plus un sistem de încălzire și / sau un aparat de aer condiționat pentru a controla temperatura. Înregistrați modificările de temperatură și umiditate utilizând un termometru și un higrometru. [31]
  Temperatura poate varia semnificativ între tavan și podeaua unei încăperi. Dacă creșteți pe mai multe rafturi, puneți un termometru la fiecare nivel. [32] Proiectele puternice pot fi fatale pentru unele tipuri de ciuperci. Protejați planta de vântul direct.
 5. Scoateți substratul după recoltare.
  5
  Scoateți substratul după recoltare. Dacă intenționați să creșteți mai multe ciuperci în aceeași cameră, pasteurizați din nou substratul pentru a scăpa de mucegai și bacterii care ar putea contamina camera. Cu un substrat de compost, acest lucru poate dura 8 - 24 de ore de abur la aproximativ 150ºC (70ºC). Deși substratul are un conținut scăzut de substanțe nutritive pentru ciuperci, îl puteți folosi ca compost de grădină sau mulci pentru peluzele nou plantate. [33] Substratul rămas are o concentrație ridicată de sare, la care unele plante sunt sensibile. Lăsându-l în aer liber să "vreme" timp de șase luni ar trebui să elimine această problemă.
 6. Fă-ți propria ciupercă.
  6
  Fă-ți propria ciupercă. În loc să cumpărați icre de fiecare dată, puteți să vă creșteți de la spori. Aceasta este o sarcină dificilă și complicată, dar există multe resurse gratuite care vă pot ghida. (Încercați să contactați o asociație miocologică în zona dvs.). O modalitate de a crea o cultură a spawn este de a face un tipar de spori. Transferați sporii într-o placă Petri de agar utilizând o buclă de inoculare, așa cum este descris aici (deși nu este necesar să desenați un model T). Repetați cu mai multe feluri de feluri de mâncare Petri, deoarece unele pot să nu germineze. [34] Un mediu în cea mai mare parte steril este o necesitate pentru a face spawn. Înainte de a începe, îndepărtați toate covoarele și perdelele care ar putea prinde praful. Curățați toate suprafețele cu un dezinfectant ușor, inclusiv tavanul. Acoperiți toate deschiderile cu folie de plastic și faceți o "antecameră" la intrare cu un al doilea strat de plastic. [35]