Cum să obțineți un câine pentru a opri mâncarea

Câinii mănâncă murdărie din mai multe motive, unele foarte minore și unele mai severe. Dacă câinele dvs. mănâncă ocazional mizerie, nu este, probabil, nimic de îngrijorat. Poate că încearcă să mănânce un pic de mâncare îngropată și murdăria este în calea lui! Dacă câinele dvs. mănâncă frecvent murdărie, ar putea fi un semn al unei probleme. Veți avea nevoie să urmăriți îndeaproape câinele pentru a determina când mănâncă murdăria și să încerce să vă dați seama de ce. Numai atunci puteți lua măsuri eficiente pentru a remedia problema. [1]

Cap 1
Determinarea de ce câinele dvs. mănâncă murdărie

 1. Aflați câteva dintre motivele pentru care câinii mănâncă murdărie.
  1
  Aflați câteva dintre motivele pentru care câinii mănâncă murdărie. Mananca mizeria este o forma de pica, sau mananca lucruri care nu sunt mancare. În unele cazuri, pica este cauzată de o deficiență minerală în dieta câinelui dvs. sau de infestație cu paraziți. În alte cazuri, totuși, mănâncarea murdăriei poate fi pur și simplu un semn al plictiselii. Acest lucru este valabil mai ales la câini și câini tineri. [2] Un câine poate mânca, de asemenea, murdărie pentru a atenua distresul intestinal provocat de a mânca ceva ce nu ar trebui să aibă.
 2. Gândește-te când a început mâncarea murdară.
  2
  Gândește-te când a început mâncarea murdară. Au existat schimbări recente în dieta câinilor, nivelul de activitate sau mediul înconjurător? Câinele prezintă alte simptome sau comportamente neobișnuite care ar putea explica problema? Dacă aveți mai mulți câini, toți mănâncă murdărie? Dacă câinele dvs. mănâncă o cantitate neobișnuită de murdărie, păstrați-l cu atenție în cazul în care el a mâncat ceva ce nu ar trebui să aibă și se confruntă cu semne de otrăvire. Dacă mai mulți câini dintr-o gospodărie mănâncă toate murdăriile, ar putea fi un semn al unei deficiențe în dieta lor. Dacă mai mulți câini vor mânca toți murdăriile din aceeași locație, cu toate acestea, ar putea fi ceva delicios în acea murdărie.
 3. Verificați gingiile câinelui.
  3
  Verificați gingiile câinelui. Mâncarea mâncării poate fi un semn al anemiei cauzate de deficiențe alimentare sau de paraziți. Dacă gingiile câinelui sunt palide sau icterice (galbene în culoare), duceți-l la veterinar imediat pentru diagnosticare și tratament. [3]
 4. Gândiți-vă la dieta câinelui dvs.
  4
  Gândiți-vă la dieta câinelui dvs. Cele mai multe alimente comerciale pentru câini conțin suficientă vitamine și minerale pentru a menține câinele sănătos, dar unele mărci conțin mai puține minerale decât altele. Verificați eticheta hranei pentru câini și comparați-o cu alte mărci pentru a vă asigura că are cantități similare de minerale precum fierul și calciul. Dacă câinele dvs. mănâncă o dietă brută sau gătită la domiciliu, el nu poate primi substanțele nutritive de care are nevoie. Discutați cu medicul veterinar despre suplimentele minerale în acest caz. [4] Un câine poate mânca de asemenea murdărie deoarece îi este foame. Dacă ați redus mâncarea câinelui dvs. pentru că este supraponderal, luați în considerare o alimentație cu conținut scăzut de calorii, care îl face să se simtă plin, în loc să nu-și găsească mai puțin mâncarea normală.
 5. Vorbiți cu medicul veterinar.
  5
  Vorbiți cu medicul veterinar. Dacă nu vă dați seama de cauza mâncării murdare a câinelui dvs. sau bănuiți-vă că poate fi un semn al unei probleme mai grave, aduceți câinele la un examen. În timpul unui examen, medicul veterinar poate să verifice sănătatea generală a câinelui, să-și ordoneze activitatea de laborator pentru a exclude deficiențele și bolile și să caute semne de paraziți. Unii veterinari ar putea fi dispuși să ofere consultanță la telefon. Puteți să-l apelați mai întâi pe medicul vostru pentru a vorbi despre comportament și pentru a primi câteva sugestii de lucruri de încercat. Vedeți fecalele câinelui. Dacă are diaree sau produce un scaun gras, s-ar putea să nu-și digere mâncarea în mod corespunzător. Acest lucru poate duce la un dezechilibru nutrițional, iar câinele mănâncă murdărie în încercarea de a remedia acest lucru. În acest caz, o consultare veterinară este esențială, deoarece problema trebuie investigată și găsită o soluție.

Cap 2
Prevenirea câinelui dvs. de a mânca murdărie

 1. Distrați câinele.
  1
  Distrați câinele. Creșteți atenția pe care o acordați câinelui și dați-i o selecție de jucării noi și interesante de jucat. Dacă este posibil, duceți-vă câinele la plimbări suplimentare. Un câine obosit, obosit este mai puțin probabil să încerce să se distreze prin mâncarea murdăriei. [5]
 2. Încercați să schimbați alimentele câinelui.
  2
  Încercați să schimbați alimentele câinelui. Dacă bănuiți că hrana pentru câini conține minerale insuficiente, încercați un alt brand. Există multe tipuri de alimente pentru câini disponibile. Dacă vă puteți permite, brandurile premium tind să ofere ingrediente mai bune, mai ușor de digerat. Asigurați-vă că căutați un aliment care să răspundă oricăror nevoi speciale ale câinelui dvs. (vârstă, dimensiune, nivel de activitate, probleme medicale). Când sunteți îndoieli, chemați medicul veterinar pentru o recomandare.
 3. Deworm câinele.
  3
  Deworm câinele. Parazitii intestinali, cum ar fi viermi rotunzi, viermi de viermi si whipworms, pot absorbi nutrientii necesari pentru cainele dumneavoastra si pot determina anemie si suferinta intestinala, ambele putand duce la mizerie. Viermii vizibili în fecalele câinelui dvs. sunt semne clare că este infectat, dar alte simptome includ diaree, amețeli scăzute, pierderea de energie etc. Dacă bănuiți că viermi se pot obține tablete de deparazitare la magazinul local de animale de companie sau la medicul veterinar. Unele rase de câini (în special ciobănești australieni și coli) sunt sensibile la ingrediente în unele dewormers, așadar este o idee bună să verificați mai întâi medicul veterinar.
 4. Dacă câinele dvs. mănâncă numai murdăria în anumite zone, evitați acele locuri.
  4
  Dacă câinele dvs. mănâncă numai murdăria în anumite zone, evitați acele locuri. Acesta este cel mai probabil un semn că câinele dvs. este interesat să mănânce ceva în murdărie, și nu murdăria însăși. Dar dacă vă deranjează comportamentul, țineți-l departe de acel patch de murdărie.
 5. Controlați-vă câinele atunci când este afară.
  5
  Controlați-vă câinele atunci când este afară. Umblați-vă câinele pe o lesă și supravegheați-l în timp ce se află în curte. Descurajați-vă verbal câinele când îl vedeți că începe să mănânce murdărie. Încercați să-l distrageți sau să îl redirecționați și să-l dați laudă când doar părăsește murdăria. Dacă câinele dvs. mănâncă numai murdărie dintr-un anumit tip de curte, puteți încerca să tratezi zona cu un gust descurajant cum ar fi piperul de cayenne, sosul fierbinte sau un spray amar de mere (disponibil la magazinele de animale de companie). [7]
 6. Păstrați plantele de gheață în afara clădirilor.
  6
  Păstrați plantele de gheață în afara clădirilor. Dacă câinele dvs. mănâncă murdăria de la plantele de interior, îndepărtați-le din apropiere, dacă este posibil. Puteți încerca, de asemenea, să le pulverizați cu un gust de descurajare. [8] Dacă vedeți câinele apropiați plantele, spuneți-i ferm să "stea". Când o face, recompensa-l cu un mic tratat pentru a întări comportamentul pozitiv.
 7. Utilizați o sticlă de pulverizare pentru a instrui câinele să nu mănânce murdărie.
  7
  Utilizați o sticlă de pulverizare pentru a instrui câinele să nu mănânce murdărie. Puneți o sticlă de pulverizare umplută cu apă rece și curată când mergeți pe jos și păstrați-o în apropiere când câinele se află în curte. Când vă vedeți câinele începe să mănânce murdărie, apropiați-l și cerându-l cu o firmă "Nu!" Așteptați o secundă și apoi pulverizați-l cu fața în față cu o sticlă de pulverizare. Nu folosiți niciodată apă fierbinte sau adăugați nimic în apă, care ar putea afecta câinele sau ar putea afecta ochii. Nu folosiți niciodată o sticlă de pulverizare pe un câine care ar putea să te muște.
 8. Încercați un dispozitiv de pedeapsă la distanță pentru a vă antrena câinele.
  8
  Încercați un dispozitiv de pedeapsă la distanță pentru a vă antrena câinele. Aceste dispozitive sunt declanșate de la distanță, astfel încât câinele să nu asocieze pedeapsa cu dvs. personal. Opțiunile populare includ un corn de aer sau un guler de citronelă care poate fi activat pentru a elibera un miros neplăcut atunci când este declanșat de la distanță. [10] Mulți proprietari de câini sunt împotriva folosirii unor pedepse de această natură, în timp ce alții consideră că este justificată dacă comportamentul pe care îl încearcă pentru a opri ar putea fi dăunătoare pentru câine. Folosește-ți cea mai bună judecată și fa ce-i bine pentru tine și câinele tău.
 9. Țineți câinele în interior.
  9
  Țineți câinele în interior. Dacă nu reușiți să vă supravegheați câinele atunci când este afară și nu îl poate opri să mănânce murdărie, poate fi necesar să îl păstrați în interior în timp ce vă aflați departe. Asigurați-vă că nu păstrați toate plantele de uz casnic la îndemâna sau că poate găsi încă o modalitate de a-și fixa murdăria în interior.
 10. Luați în considerare medicația de anxietate pentru câinele dumneavoastră.
  10
  Luați în considerare medicația de anxietate pentru câinele dumneavoastră. Dacă câinele dvs. nu va înceta să mănânce murdăria și nu prezintă alte semne de anxietate, mai întâi încercați să adăugați mai multă distracție și să eliminați orice stresor din viața pe care o puteți. Dacă acest lucru nu este posibil sau nu ajută, discutați cu medicul veterinar cu privire la posibilitatea ca el să aibă nevoie de un medicament de anxietate. [11]
 11. Consultați un instructor de câine sau un specialist în comportament.
  11
  Consultați un instructor de câine sau un specialist în comportament. Dacă veteranul dvs. nu găsește nimic fizic în neregulă cu câinele dvs. și niciunul dintre aceste remedii la domiciliu nu are succes, un specialist cu experiență sau specialist în comportamentul animalelor ar putea să vă ajute. Adresați-vă medicului veterinar pentru o recomandare sau sunați la magazinul local de animale de companie. De asemenea, puteți face o căutare pe web pentru "comportamentul animalelor" sau "formarea câinilor" în zona dvs.