Cum să omori iedera engleză

Iedera engleză poate fi plăcută pentru ochi, dar atunci când se strecoară liniștit peste pământ și până copaci și clădiri, ea poate lăsa daune extremă în urma ei. Picioarele mici, cu capsula de aspirație, cu care iedera se atașează suprafețelor verticale, sunt suficient de puternice pentru a rupe bucăți de coajă sau vopsea. Uciderea iederii fără a provoca daune suplimentare proprietății necesită tăierea viței de vie, rularea înapoi și mulcirea acestora pentru a vă asigura că nu vor mai rădăcina.

Cap 1
Uciderea ivy pe copaci

 1. Pregătește-ți echipamentul.
  1
  Pregătește-ți echipamentul. Cel mai important instrument de care aveți nevoie pentru a ucide iedera este o pereche ascuțită de tăiere sau cuțite, în funcție de grosimea viilor. Vioanele mai vechi se pot dezvolta la fel de gros ca bratul, în timp ce viile mai noi sunt la fel de subțiri ca tulpini de flori. În plus față de colectarea de materiale de tăiere adecvate, pune pe o pereche gros de mănuși de grădinărit pentru a vă proteja mâinile în timp ce trage iedera înapoi.
 2. Tăiați vița de vie în jurul bazei pomului.
  2
  Tăiați vița de vie în jurul bazei pomului. Unu câte unul, umblați în jurul copacului și tăiați fiecare viță de vie care crește copacul la înălțimea gleznei. Chiar și o rămășiță rămasă netedă poate hrăni ierna mai sus pe copac, deci este important să vă asigurați că nu este lăsată vița în spate. Pentru viile foarte vechi, groase, folosiți un picior de mână pentru a vedea cu atenție prin viță. Pe măsură ce lucrați, aveți grijă să nu faceți tăieturi pe copacul însuși. Ivy slăbește copacii și îi face mai sensibili la boli. Tăierea prin coajă poate provoca daune suplimentare.
 3. Tăiați un alt cerc în jurul copacului la nivelul umărului.
  3
  Tăiați un alt cerc în jurul copacului la nivelul umărului. Utilizați aceeași tehnică pentru a reduce din nou toate vițele. De data aceasta, trageți ușor tăieturile de viță de vie din copac în timp ce mergeți. Făcând două tăieturi și trasând secțiunea de iederă în partea de jos a copacului, blocați vițele mai sus de copac de la obținerea de substanțe nutritive esențiale și vor muri curând. Puneți vițele tăiate într-o grămadă, apoi mulci-le mai târziu, astfel încât să nu se rădăcească din nou. Pe măsură ce trageți viță de vie tăiată din copac, aveți grijă să nu îndepărtați prea mult coaja cu ajutorul suportului de reținere. Aceeași metodă funcționează pentru îndepărtarea iederii din pereții exteriori.
 4. Examinați trunchiul copacului pentru vița de vie netedă.
  4
  Examinați trunchiul copacului pentru vița de vie netedă. Aruncă o privire atentă pentru a vă asigura că niciun viță de vie nu a fost lăsată netăiat. Tăiați și îndepărtați orice găsiți, având grijă să nu deteriorezi coaja.
 5. Tăiați iedera pe pământ.
  5
  Tăiați iedera pe pământ. Dacă copacul este înconjurat de o coajă de iedera pe pământ, va trebui să scoateți ierna de la sol astfel încât să nu urce înapoi copacul. Îndepărtarea unui covor în formă de gogoașă de iedera din jurul arborelui este uneori menționată ca o tăietură "de salvare". Iată cum se face: începeți prin tăierea unei linii prin iederă de-a lungul pământului, de la baza arborelui până la o distanțare de 4 - 6 metri (1,2 - 1,8 m). Tăiați mai multe linii care radiază din copac. Tăierea iederei în secțiuni va face mai ușoară îndepărtarea. Faceți o tăietură care conectează toate liniile de 4 - 6 metri (1.2 - 1.8 m) de la baza arborelui. Începeți trăgând covorașurile cu secțiunea de iederă. Continuați să îndepărtați iedera până când ați curățat zona de la baza arborelui, astfel încât nici o iederă să nu atingă înălțimea de 4 - 6 metri (1,2 - 1,8 m).
 6. Așteaptă ca iedera să moară.
  6
  Așteaptă ca iedera să moară. Acum, când ați înlăturat baza copacului, iedera care crește deasupra umărului umărului va începe să se înroșească și să devină maro. Nu încercați să tăiați sau să trageți viță de vie care au crescut deasupra umerilor. Coborârea de pe cârligele va scoate coaja copacului, lăsând-o susceptibilă la boli. Iedera mortă va părea la început neatrăgătoare, dar în cele din urmă frunzele vor cădea și va deveni mai puțin vizibilă.
 7. Monitorizați zona pentru creșterea iederii noi.
  7
  Monitorizați zona pentru creșterea iederii noi. După ce ați luat aceste măsuri, verificați-vă la fiecare câteva săptămâni pentru a vă asigura că iedera nu se târăsc în apropiere de copac. Când găsiți niște, tăiați-o.

Cap 2
Uciderea ivy pe pământ

 1. Taie iedera în secțiuni.
  1
  Taie iedera în secțiuni. Se taie linii prin iedera de-a lungul pământului pentru al împărți în secțiuni mari. Acest lucru va face mult mai ușor pentru a elimina iedera de la sol. Trageți secțiunile în afară unul altuia în timp ce taiați. Lucrați cu atenție în jurul plantelor și puieților pe care doriți să le păstrați. Dacă lucrați pe un deal, tăiați linii verticale din partea de sus a dealului spre partea de jos pentru a crea secțiuni pe care le puteți răsturna în jos.
 2. Rotiți secțiunile de pe sol.
  2
  Rotiți secțiunile de pe sol. Ridicați marginea unei părți a iederii și o rotiți înainte deasupra ei. Continuați să rulați iedera înainte până când întreaga secțiune a fost înfășurată într-un jurnal mare de iedera. Deplasați jurnalul într-o zonă separată și continuați rularea secțiunilor până când ați șters zona. Mulcirea rulourilor de iederă este cea mai bună metodă de a le elimina și a se asigura că nu vor mai rădăcina în zonă.
 3. Utilizați erbicide ca o alternativă.
  3
  Utilizați erbicide ca o alternativă. Ierburile englezești sunt greu de ucis cu erbicide, deoarece frunzele plantei conțin o barieră cerată care este dificilă pentru penetrarea produselor. Prin urmare, metoda cea mai eficientă este combinarea îndepărtării manuale cu utilizarea unui erbicid. Glyphosate este substanța chimică care funcționează cel mai eficient pentru a ucide iedera engleză. [2] Spray zona de iedera pe care doriți să o omoare, dar aveți grijă glifosat nu ajunge la alte plante pe care doriți să le păstrați. Erbicidele acționează lent și trebuie reaplicate la fiecare șase săptămâni.
 4. Utilizați mulci pentru a conține iederă pe care doriți să o păstrați.
  4
  Utilizați mulci pentru a conține iederă pe care doriți să o păstrați. Dacă aveți un plasture de iederă pe care doriți să îl păstrați, dar doriți să îl împiedicați să se răspândească, puteți folosi mulciul pentru a păstra conținutul. Pur și simplu acoperiți marginea iederii pe care doriți să o păstrați cu câțiva centimetri (cca. 7 până la 8 inci) de mulci din lemn tăiat sau lemn. Va trebui să dați o anumită metodă acestei metode; lăsați mulciul pe iederă timp de cel puțin 2 sezoane. Este posibil să fie necesar să adăugați un nou strat de muls de o dată sau de mai multe ori în timpul unui sezon de creștere. O altă opțiune este de a tăia iedera înapoi pentru ao conține. Utilizați un mănâncătoare de buruieni sau un instrument de tăiere pentru a tăia vița de vie de-a lungul frontierei.