Cum să obțineți un ou într-o sticlă

Ar putea părea o imposibilitate de a obține un ou în interiorul unei sticle de lapte, dar cu o mică înțelegere științifică și unele obiecte obișnuite de uz casnic, este cu totul posibil! Acesta este un experiment distractiv, bine cunoscut.

Cap 1
Se fierbe un ou

  1. Așezați un ou într-o oală plină cu apă.
    1
    Așezați un ou într-o oală plină cu apă. Puneți oul într-o oală plină cu apă. Utilizați apă caldă pentru a fierbe mai repede. S-ar putea să doriți să fierbeți mai multe ouă, astfel încât să puteți încerca truc mai mult decât o dată sau în cazul în care se întâmplă ceva cu primul dvs. ou.
  2. Fierbe apa.
    2
    Fierbe apa. Puneți vasul pe aragaz setat la temperatură medie-ridicată. Lăsați-o să stea acolo timp de 20 de minute în timp ce apa fierbe. [1]
  3. Coaceți oul.
    3
    Coaceți oul. Goliți apa fierbinte în chiuvetă, având grijă să nu vă arziți. Utilizați apă rece pentru a răci oul, apoi decojiți coaja. Poate fi util să apăsați oul de pe contor pentru a sparge coaja astfel încât să fie mai ușor să se coajă. [2]

Cap 2
Puneți oul în sticlă utilizând potrivirile

  1. Poziționați sticla.
    1
    Poziționați sticla. Țineți flaconul de sticlă în poziție verticală, cu deschiderea spre cer. Aceasta este poziția necesară pentru a efectua acest truc. Asigurați-vă că utilizați o sticlă de sticlă. Utilizarea unei sticle de plastic (sau a unei sticle din orice alt material decât sticla) ar putea fi foarte periculoasă. Gura sticlei trebuie să fie mică, dar cel puțin jumătate din diametrul oului (ca o sticlă de lapte).
  2. Afișează meciurile.
    2
    Afișează meciurile. Evitați cu ușurință trei meciuri. Cu mare precauție, aruncați-le în sticlă. Așteptați o secundă sau două. [3]
  3. Așezați oul deasupra sticlei.
    3
    Așezați oul deasupra sticlei. Puneți rapid oul pe deschiderea flaconului, cu capătul larg. Nu așteptați prea mult timp pentru a pune oul pe sticlă sau meciurile vor ieși afară și acest truc nu va funcționa. [4]
  4. Urmăriți strângerea ouălor în sticlă.
    4
    Urmăriți strângerea ouălor în sticlă. După ce meciurile vor ieși, oul va fi tras în sticlă. Apoi, vă puteți uimi prietenii cu oul dumneavoastră într-o sticlă.

Cap 3
Puneți oul în sticlă folosind lumânări

  1. Stick lumanari de ziua de nastere la un capat al oului.
    1
    Stick lumanari de ziua de nastere la un capat al oului. Utilizați două sau trei lumanari mici pentru ziua de naștere și puneți-le în capătul îngust al ouălui tăiat, fiert, fiert. Asigurați-vă că acestea sunt bine fixate, dar nu împinse suficient de adânc pentru a face ca oul să se destrame. [5]
  2. Luminează lumânările.
    2
    Luminează lumânările. Cu atenție (și cu supravegherea adulților) aprinde lumânările. Ar trebui să ardă cu ușurință.
  3. Puneți lumânările într-o sticlă cu capul în jos.
    3
    Puneți lumânările într-o sticlă cu capul în jos. Luați flaconul și puneți-l cu capul în jos cu lumânările din interiorul acestuia, având grijă să nu sigiliți deschizătura cu corpul oului pentru câteva secunde. Trebuie să lăsați lumanările să încălzească mai întâi aerul din sticlă. [6]
  4. Uita-te la ou intră în sticlă.
    4
    Uita-te la ou intră în sticlă. După câteva secunde, coborâți complet flaconul astfel încât deschiderea exterioară să fie sigilată de ou. Lumânările pot ieși cu un pop, dar în momente oul va aluneca în sticlă.
  5. Explicați cum funcționează prietenii dvs.
    5
    Explicați cum funcționează prietenii dvs. Acest truc funcționează, deoarece atunci când meciurile arde, acestea încălzesc aerul din interiorul sticlei și eliberează abur (apă) ca parte a reacției de combustie. Acest proces determină extinderea aerului din sticlă, forțând unele din sticlă. După ce oul sigilează partea superioară a sticlei, chibriturile dispăreau rapid din oxigen și au ieșit. Pe măsură ce aerul din sticlă se răcește, volumul de aer din sticlă scade datorită condensării vaporilor de apă (căutați micul "nor" în interiorul sticlei exact la ieșire) și răcirea aerului uscat. Când volumul aerului scade, acesta exercită mai puțină presiune asupra ouălor, în timp ce presiunea aerului în afara sticlei nu se schimbă. Oul este împins în sticlă odată ce diferența dintre aceste forțe este suficientă pentru a deforma oul și pentru a depăși fricțiunea cu gâtul sticlei [7].