Cum să formatează un hard disk utilizând ubuntu

Puteți să vă formatați unitățile folosind utilitarul Disks care este instalat cu Ubuntu. Dacă utilitarul Disks vă oferă erori sau dacă aveți o partiție deteriorată, puteți utiliza în schimb GParted. De asemenea, puteți utiliza GParted pentru a redimensiona partițiile existente, permițându-vă să creați o a doua partiție din spațiul liber al unității.

Cap 1
Efectuarea unui format rapid

 1. Deschideți programul Discuri.
  1
  Deschideți programul Discuri. Puteți găsi rapid acest lucru prin deschiderea liniei Dash și scrierea de discuri. Aceasta va afișa toate unitățile conectate în partea stângă a ferestrei.
 2. Selectați unitatea pe care doriți să o formatați.
  2
  Selectați unitatea pe care doriți să o formatați. Toate unitățile dvs. vor apărea în cadrul din stânga. Aveți grijă atunci când vă selectați unitatea, deoarece tot ceea ce se află pe partiție va fi șters când îl formați.
 3. Faceți clic pe butonul Gear și selectați "Formatare partiție.
  3
  Faceți clic pe butonul Gear și selectați "Formatare partiție. "
 4. Selectați sistemul de fișiere pe care doriți să îl utilizați.
  4
  Selectați sistemul de fișiere pe care doriți să îl utilizați. Faceți clic pe meniul "Tip" și selectați sistemul de fișiere pe care doriți să îl utilizați. Dacă doriți să utilizați unitatea pentru a transfera fișiere între computerele Linux, Mac și Windows, precum și majoritatea dispozitivelor care acceptă spațiu de stocare USB, selectați "FAT". Dacă utilizați doar unitatea pentru calculatorul dvs. Linux, selectați "Ext4". Dacă intenționați să utilizați doar unitatea în Windows, selectați "NTFS".
 5. Dați volumului un nume.
  5
  Dați volumului un nume. Puteți introduce o etichetă pentru volumul formatat în câmpul gol. Acest lucru vă poate ajuta să identificați unitățile conectate.
 6. Selectați dacă doriți sau nu o ștergere sigură.
  6
  Selectați dacă doriți sau nu o ștergere sigură. Implicit, procesul de formatare va șterge, dar nu va suprascrie datele de pe unitate. Dacă doriți să ștergeți în siguranță conținutul, selectați "Suprascrieți datele existente cu zerouri" din meniul "Ștergere". Acest lucru va duce la un format mai lent, dar mai sigur.
 7. Faceți clic pe butonul "Format" pentru a porni procesul de formatare.
  7
  Faceți clic pe butonul "Format" pentru a porni procesul de formatare. Vi se va cere să confirmați înainte de a continua. Procesul de formatare va dura mai mult pentru unitățile mai mari și dacă ați selectat opțiunea mai sigură de ștergere. Dacă întâmpinați dificultăți la formatarea unității, încercați GParted în secțiunea următoare.
 8. Montați unitatea formatată.
  8
  Montați unitatea formatată. Odată ce unitatea a fost formatată, faceți clic pe butonul "Mount" care apare sub graficul Volumes. Aceasta va monta partiția, permițându-vă să accesați sistemul de stocare pentru stocare. Faceți clic pe link-ul care apare pentru ao deschide în browserul de fișiere sau deschideți programul Fișiere și căutați unitatea din cadrul din stânga. [1]

Cap 2
Utilizând gparted

 1. Deschideți Terminalul.
  1
  Deschideți Terminalul. Puteți deschide Terminalul din Dash sau apăsând pe Ctrl + Alt + T.
 2. Instalați GParted.
  2
  Instalați GParted. Introduceți următoarea comandă pentru a instala GParted. Vi se va solicita parola de utilizator, care nu va apărea pe măsură ce tastați: sudo apt-get install gparted Apăsați Y când vi se solicită să continuați.
 3. Începeți GParted de la Dash.
  3
  Începeți GParted de la Dash. Deschideți liniuța și tastați "gparted" pentru a găsi Editorul de partiții GParted. "Veți vedea o bară reprezentând partițiile din unitatea curentă și spațiul liber pe ele.
 4. Selectați unitatea pe care doriți să o formatați.
  4
  Selectați unitatea pe care doriți să o formatați. Faceți clic pe meniul derulant din colțul din dreapta sus pentru a selecta unitatea pe care doriți să o formatați. Dacă nu sunteți sigur care este care, utilizați dimensiunea unității pentru a vă ajuta să determinați.
 5. Deselectați partiția pe care doriți să o modificați sau să o eliminați.
  5
  Deselectați partiția pe care doriți să o modificați sau să o eliminați. Înainte de a putea efectua modificări în GParted, va trebui să dezactivați partiția. Faceți clic dreapta pe partiția din listă sau grafic și selectați "Demontare".
 6. Ștergeți partiția existentă.
  6
  Ștergeți partiția existentă. Aceasta va șterge partiția și va transforma spațiul nealocat. Apoi, puteți crea o nouă partiție din acel spațiu și o puteți formata cu un sistem de fișiere. Faceți clic dreapta pe partiția pe care doriți să o eliminați și dați clic pe "Ștergeți".
 7. Creați o partiție nouă.
  7
  Creați o partiție nouă. După ștergerea partiției, faceți clic dreapta pe spațiul nealocat și selectați "Nou". Aceasta va începe procesul de creare a unei noi partiții.
 8. Selectați dimensiunea partiției.
  8
  Selectați dimensiunea partiției. Când creați o nouă partiție, puteți utiliza cursorul pentru a alege cât spațiu doriți să îl utilizați.
 9. Selectați sistemul de fișiere al partiției.
  9
  Selectați sistemul de fișiere al partiției. Utilizați meniul "Fișier de sistem" pentru a alege formatul pentru partiție. Dacă intenționați să utilizați unitatea pentru mai multe sisteme de operare și dispozitive, selectați "fat32". Dacă utilizați doar unitatea în Linux, selectați "ext4".
 10. Dați partiției o etichetă.
  10
  Dați partiției o etichetă. Acest lucru vă va permite să identificați cu ușurință în sistemul dvs.
 11. Faceți clic pe "Adăugați" când ați terminat configurarea partiției.
  11
  Faceți clic pe "Adăugați" când ați terminat configurarea partiției. Partiția va fi adăugată la coada de operațiuni din partea de jos a ecranului.
 12. Redimensionați o partiție (opțional).
  12
  Redimensionați o partiție (opțional). Una dintre caracteristicile Gparted este capacitatea de redimensionare a partițiilor. Aveți posibilitatea să redimensionați o partiție astfel încât să poată fi creată o nouă partiție din spațiul liber rezultat. Acest lucru vă permite să împărțiți în mod esențial o singură unitate în mai multe bucăți. Acest lucru nu va afecta datele de pe unitate. Faceți clic dreapta pe partiția pe care doriți să o redimensionați și selectați "Redimensionare / mutare". Trageți marginile partiției pentru a crea spațiu liber înainte sau după. Faceți clic pe "Redimensionare / mutare" pentru a accepta modificările. Va trebui să creați noi partiții din spațiul nealocat rezultat urmând instrucțiunile de mai sus.
 13. Faceți clic pe butonul verde pentru a începe să aplicați modificările.
  13
  Faceți clic pe butonul verde pentru a începe să aplicați modificările. Nici una dintre modificările dvs. nu va fi aplicată unității până când faceți clic pe acest buton. După ce faceți clic pe el, toate partițiile pe care le-ați setat să le ștergeți vor fi eliminate și veți pierde toate datele de pe acestea. Fiți absolut siguri că aveți setările corecte înainte de a continua. Este posibil să dureze un timp pentru a finaliza toate operațiile, mai ales dacă efectuați mai multe sau dacă unitatea este mare.
 14. Găsiți unitatea nou formatată.
  14
  Găsiți unitatea nou formatată. Odată ce procesul de formatare este complet, puteți închide GParted și puteți găsi unitatea. Acesta va apărea în lista de unități din programul Fișiere. [2]