Cum să crească trandafiri negri

Are grădinarul gotic din tine mereu dorit de un trandafir adânc și întunecat? Pur negru este aproape niciodată atins, mai ales într-un trandafir viu, dar asta nu înseamnă că trebuie să renunți. Cu abordarea corectă - fie că creșteți trandafiri întunecați, fie întunecați și vopsiți trandafiri tăiați - puteți face o floare cu petale de noapte.

Cap 1
Cultivarea trandafirilor întunecate

 1. Alegeți o varietate de trandafiri negri.
  1
  Alegeți o varietate de trandafiri negri. Nu există un astfel de lucru ca un trandafir negru 100%, deși crescătorii și inginerii genetici încearcă să facă unul. [1] Cu toate acestea, tehnicile corecte de cultivare pot face o floare extrem de întunecată, cu doar un indiciu de roșu sau visiniu. Începeți cu un soi de trandafir care produce flori închise cu o textura catifelată. [2] Adresați-vă unui florar pentru mai multe sfaturi sau descoperiți una dintre aceste soiuri: Black Jade este unul dintre cele mai populare trandafiri întunecați, dar poate fi vulnerabil la dăunători și boli. Se întunecă în vreme caldă. Black Baccara este probabil cel mai întunecat trandafir disponibil, dar florile sunt mici și nescente. Apare mai întunecată pe vreme rece. Midnight Blue este unul dintre cele mai întunecate trandafiri violet disponibil. Are un miros neobișnuit de cățel. Alte opțiuni includ Nigrette, Black Magic, Black Pearl, Black Ice, Black Beauty, Blackout și tabu. Înainte de a cumpăra orice trandafir, verificați cerințele climatice și dimensiunea.
 2. Plante într-o seră, dacă este posibil.
  2
  Plante într-o seră, dacă este posibil. Culoarea exactă a trandafirului dvs. se termină în funcție de factorii întâmplători, cum ar fi temperatura și lumina. Pentru cele mai bune rezultate, plantați-o într-o seră unde puteți controla exact acești factori.
  Întrebați-vă întotdeauna soiul sau cereți o grădiniță de grădină pentru informații despre cerințele de spațiu, tipul de sol și nivelurile de soare. În general, atunci când vă plantați trandafirii, veți dori un sol cu ​​un drenaj bun. PH-ul solului ar trebui să fie, de asemenea, ușor acid la neutru. [4] Sapa o gaura care este putin mai larga decat mingea de radacina a plantei, dar la fel de adanca. Pentru un buzunar de trandafir, aceasta va avea în mod obișnuit o adâncime cuprinsă între 15 și 18 centimetri și o lățime de 18 până la 24 centimetri. Apoi, când ați pus planta și ați umplut gaura, adăugați 1 până la 2 centimetri de mulci și îngrășământ.
 3. Luați în considerare udarea cu vopsea florală.
  3
  Luați în considerare udarea cu vopsea florală. Unele surse on-line recomandă adăugarea colorării alimentelor negre în apa folosită pentru îngrijirea trandafirilor. Acest lucru este puțin probabil să funcționeze, deoarece rădăcinile nu vor absorbi cele mai multe coloranți. Dacă doriți să încercați acest lucru, cel mai bun pariu este să întrebați un florar pentru o vopsea floristică profesionistă. Acestea sunt de obicei destinate pentru flori tăiate, nu plante vii, dar sunt mai puțin susceptibile de a vă afecta trandafirul.
 4. Așteptați până când buzele încep să se umfle.
  4
  Așteptați până când buzele încep să se umfle. Cand apar boboci inchisi, planta isi concentreaza in continuare energia asupra cresterii tulpinilor de flori. Când tulpina a încetat să crească și mugul începe să se umfle, planta a atins un stadiu critic de dezvoltare. 90% din pigmenti care determina culoarea florii sunt create dupa ce mugurul este de dimensiune ¾, dar inainte de a se deschide. [5]
  Dacă aveți un soi de trandafir care înflorește de mai multe ori un sezon, notați dezvoltarea buzelor pe un calendar și folosiți-l pentru a urmări evoluția următoarei runde de flori. Acest stadiu final de creștere a mugurilor va avea loc, de obicei, cu aproximativ două săptămâni înainte ca floarea să se deschidă. [6]
 5. Experimentați cu temperatură, pe măsură ce mugurii cresc.
  5
  Experimentați cu temperatură, pe măsură ce mugurii cresc. În această etapă, temperatura poate afecta drastic culoarea. Cele mai multe soiuri de trandafiri nu au fost cercetate în acest fel, deci va trebui să fii un pionier. Dacă este posibil, încercați tehnici diferite pe muguri diferite sau clustere bud. Iată câteva sfaturi pentru a începe: Temperaturile reci tind să crească cantitatea de pigment produs, ceea ce înseamnă de obicei flori mai întunecate. Un studiu al trandafirilor Crimson Glory a produs trandafiri purpurii la 73ºC (23ºC), iar trandafiri mai inchisi si mai inchisi la 50ºC (13ºC). [7] Acest lucru este mai probabil să funcționeze în timpul verii. [8] Rezistența la căldură duce de obicei la flori decolorate sau mai portocalii, dar există și excepții. De exemplu, trandafirii Baccara pot sfârși prin adâncirea la o nuanță mai albastră. [9] Aceasta este o tehnică riscantă care poate provoca moartea florilor sau plantelor; dacă este posibil, cereți unui florar să vă ajute să alegeți temperaturile care vor stresa planta fără a o ucide. Un studiu al trandafirilor Jaguar (colorate în portocaliu) a expus mugurii la trei zile de temperatură pe timp de noapte de 102 ° F (39 ° C) pe zi / 64 ° F (18 ° C). [10]
 6. Experimentați cu lumină.
  6
  Experimentați cu lumină. În timpul dezvoltării buddhismului, păstrați trandafirii Baccara umbrite pentru o culoare mai închisă și mai albastră. [11] Alte soiuri pot necesita lumina soarelui pentru a dezvolta orice culoare. [12] Când sunteți îndoieli, încercați să umbli câteva ramuri, dar țineți restul plantei în lumina soarelui.
 7. Protejați flora deschisă de lumina soarelui.
  7
  Protejați flora deschisă de lumina soarelui. Cu cât florile sunt mai întunecate, cu atât mai multă căldură vor absorbi de la soare. După ce florile vii sunt deschise, păstrați-le în umbra parțială. Alternativ, tăiați-le și încercați una din metodele de mai jos pentru a le face mai întunecate.
  Unele trandafiri vor înflori roșu închis în primăvară și se vor șterge la negru în timpul verii. [13] Dacă sunteți nemulțumit de aspectul trandafirilor dvs., vă recomandăm să riscați să le expuneți la lumina soarelui.

Cap 2
Închinarea trandafirilor tăiate

 1. Începeți cu trandafiri întunecați.
  1
  Începeți cu trandafiri întunecați. Această metodă descrie modul de păstrare a trandafirilor întunecați și încurajați-i să se estompeze într-o umbra întunecată. Soiurile de trandafiri menționate mai sus sunt alegeri bune. O floare parțial deschisă poate rămâne mai închisă și mai bine conservată decât o floare complet deschisă. Dacă cumpărați trandafiri dintr-un magazin și nu puteți găsi variante întunecate, alegeți trandafiri cu petale catifelate. Această textura îi va face să pară mai întunecate. [16]
 2. Încearcă să-ți îmbătrânești florile în apă sau conservant (opțional).
  2
  Încearcă să-ți îmbătrânești florile în apă sau conservant (opțional). Dacă florile dvs. sunt deja destul de întunecate, treceți la pasul următor. Dacă sunt mult mai ușoare decât doriți, puteți încerca să le păstrați în apă timp de câteva zile în loc. Efectul este, de obicei, mic și poate fi greu de prezis, dar acest lucru va face, de obicei, florile dvs. ușor mai gros și mai întunecate. Apa are de obicei un efect mai întunecat decât conservantul de flori, dar acest lucru poate varia între soiurile de flori. [17] Încercați o vază de fiecare, dacă aveți destui flori la dispoziție.
  Conservantul de flori este disponibil de la floriști și pepiniere. Soluțiile la domiciliu care implică acid și zahăr pot avea un efect similar [18]. Pentru mai multe sfaturi despre păstrarea trandafirilor tăiate în apă, citiți acest articol.
 3. Uscați florile cu susul în jos.
  3
  Uscați florile cu susul în jos. Dacă vă păstrați florile în lichid sau nu, uscarea lor cu aer poate duce adesea la culori mai întunecate. Așezați florile cu capul în jos într-un loc cald și uscat, departe de lumină. Este posibil să dureze două săptămâni sau mai mult înainte ca florile să se usuce complet.
 4. Spray cu spray de conservare florală (opțional).
  4
  Spray cu spray de conservare florală (opțional). Odată ce florile sunt uscate, un spray de flori va ajuta să le păstrați în jurul valorii de mai mult timp. Aplicați la floarea uscată în conformitate cu instrucțiunile de pe etichetă.
  Nu incercati sa prafati flora mai intai, ceea ce poate dauna foarte usor petalelor.

Cap 3
Vopsirea trandafirilor tăiate negre

 1. Alege-ți trandafirii.
  1
  Alege-ți trandafirii. Un trandafir alb sau deschis este de obicei cea mai bună alegere. Deoarece acestea au o culoare redusă pentru a începe, va fi mai ușor să obțineți culoarea dorită. Acest lucru este valabil mai ales în cazul vopsirii, care poate fi dificil de detectat într-un trandafir închis.
  Dacă tăiați singur trandafirii, utilizați foarfece de grădinărit dezinfectate. Foarfecele pot zdrobi tulpina, prevenind absorbția apei și a colorantului. Tăiați trandafirii la un unghi de 45 ° pentru a permite o suprafață mai mare pentru absorbția apei și a coloranților. [19]
 2. Găsiți vopseaua.
  2
  Găsiți vopseaua. Deși unii oameni au încercat colorarea alimentelor negre în apă, un colorant profesionist floral este mai sigur pentru plante. Puteți să le comandați online sau să cereți unui florar să-l comande pentru dvs.
 3. Lăsați florile tăiate să iasă din apă.
  3
  Lăsați florile tăiate să iasă din apă. Așteptați cel puțin trei ore după tăierea trandafirilor sau aducerea spatelui din florar. Florile stresate vor produce mai multă apă și, prin urmare, vor avea mai multă colorare.
 4. Se amestecă apa caldă și vopseaua.
  4
  Se amestecă apa caldă și vopseaua. Verificați eticheta colorantului pentru o concentrație recomandată. Când sunteți îndoieli, mergeți cu 1 lingură (15 ml) colorant floral pentru apă caldă de 1 litru (1 litru). Apa ar trebui să se simtă caldă, dar nu inconfortabilă, aproximativ 100 ° F (38 ° C). Se amestecă bine ingredientele într-un recipient suficient de mare pentru trandafiri.
  Adăugați și conservant de flori pentru o durată mai lungă de viață.
 5. Lăsați trandafirii în lichid, menținând căldura.
  5
  Lăsați trandafirii în lichid, menținând căldura. Deoarece trandafirii au tulpini groase, lemnoase, pot dura câteva ore (sau chiar o zi întreagă) pentru a schimba culoarea. Pentru a preveni moartea incompletă, păstrați temperatura la aproximativ 38 ° C. Puteți adăuga periodic apă caldă pentru a realiza acest lucru sau puneți întregul recipient într-un aragaz lent setat la această temperatură.
 6. Scoateți trandafirii.
  6
  Scoateți trandafirii. Odată ce trandafirii au devenit negri, scoateți buchetul. Clătiți colorantul de pe tulpini și transferați-l într-o vas uzual de apă.
  Dacă florile sunt pete, lăsați-le în apă caldă, caldă peste noapte, pentru a răspândi mai uniform culoare.