Cum să crești și să ai grijă de un copac de bonsai

Bon sai este o artă practicată în Asia de mai multe secole. Bonsai copaci sunt cultivate din aceleași semințe ca și copacii care cresc la dimensiunea completă. Sunt cultivate în recipiente mici și împodobite și instruite astfel încât să rămână mici și elegante. Aflați cum să creascăți un copac de bonsai, să-l instruiți într-unul din stilurile tradiționale de bonsai și să aveți grijă de el, astfel încât acesta să rămână sănătos pentru mulți ani.

Cap 1
Alegerea unui arbore de bonsai

 1. Selectați o specie de copac.
  1
  Selectați o specie de copac. Tipul de copac pe care îl dezvoltați ar trebui să se bazeze pe mediul în care o veți păstra. Clima regiunii dvs. și mediul dvs. de origine ar trebui să fie luate în considerare atunci când decideți ce specie de copac să crească. Pentru a fi în siguranță, selectați o specie indigenă pentru partea voastră din lume. Speciile de specii de frunze, cum ar fi merele chinezești sau japoneze, magnolii, stejarul și copacii crabapple sunt bune selecții dacă doriți să vă creșteți bonsai-ul în afara. Doar asigurați-vă că alegeți o specie care poate crește la dimensiunea completă în regiunea dvs. [1] Dacă preferați copaci conifere, ienuperi, pini, molid sau cedri toate fac alegeri excelente. Dacă doriți să creșteți un copac în interior (sau dacă locuiți într-un climat cald), luați în considerare o specie tropicală. Jadul, floarea de zăpadă și măslinii pot fi cultivate ca bonsaje.
 2. Decideți dacă să plantați copacul din semințe.
  2
  Decideți dacă să plantați copacul din semințe. Plantarea unui copac de bonsai din semințe este un proces lent, dar satisfăcător. Dacă plantați un copac, va trebui să îi acordați timp pentru a vă rădăcina și a crește puternic înainte de a începe tăierea și antrenamentul. În funcție de speciile de copac pe care le cultivați, acest lucru ar putea dura până la cinci ani. [2] Mulți găsesc așteptarea suplimentară și efortul de a merita, deoarece semințele sunt atât de ieftine și cultivatorul este capabil să controleze pomul în fiecare etapă a creșterii. Pentru a crește un bonsai din semințe, urmați pașii următori: Cumpărați un pachet de semințe de bonsai. Îndepărtați-le peste noapte înainte de a le planta în sol cu ​​un drenaj bun și compoziția nutritivă potrivită pentru speciile de copaci. Plantați copacul într-un container de antrenament (spre deosebire de un container de afișare din ceramică, care este folosit numai după ce arborele a fost instruit și a ajuns la maturitate). Dați copacului plantat cantitatea corectă de soare, apă și o temperatură consistentă, din nou dictată de specia specifică de copac. Permiteți copacului să devină robust și puternic înainte de a începe să îl instruiți.
 3. Luați în considerare furajarea pentru un copac de bonsai.
  3
  Luați în considerare furajarea pentru un copac de bonsai. Această metodă de achiziție a unui copac de bonsai este foarte apreciată, deoarece îngrijirea unui copac de bonsai pe care îl găsiți în sălbăticie necesită o mulțime de pricepere și cunoștințe. Dacă colectați un arbore care a început în natură, vă atrage atenția asupra următorilor factori: Selectați un copac cu un trunchi robust, dar unul care este încă destul de tânăr. Copacii mai vechi nu se vor adapta bine la a fi plasați într-un container. Alegeți un copac cu rădăcini care se răspândesc uniform în toate direcțiile, în loc să crească lateral sau să se încurce cu rădăcinile altor copaci. Săturați în jurul copacului și extrageți o cantitate mare de sol împreună cu rădăcinile. Acest lucru va împiedica arborele să moară de șoc atunci când este mutat într-un container. [3] Plantați copacul într-un container mare de antrenament. Grijă-l în funcție de nevoile speciei. Așteptați aproximativ un an pentru ca rădăcinile să se obișnuiască cu containerul înainte de a începe să-l antrenați.
 4. Alegeți dintre pomii care au fost deja instruiți parțial.
  4
  Alegeți dintre pomii care au fost deja instruiți parțial. Acesta este cel mai usor mod de a incepe arta de bonsai, dar este si cel mai scump. Bonsai copaci care au fost cultivate din semințe și parțial instruiți au primit deja o mulțime de timp și de îngrijire, astfel încât acestea sunt de obicei destul de scumpe. Uită-te online și în pepiniere locale și magazine de plante pentru un copac bonsai pentru a aduce acasă cu tine. Dacă cumpărați un bonsai parțial instruit dintr-un magazin, discutați cu persoana care a pregătit-o pentru nevoile specifice. Când aduceți bonsai acasă, dați-i câteva săptămâni pentru a vă adapta la noua setare înainte de a începe să lucrați cu ea.

Cap 2
Păstrarea unui copac bonsai sănătoasă

 1. Acordați atenție anotimpurilor.
  1
  Acordați atenție anotimpurilor. Bonsai, ca toți copacii și plantele, reacționează la schimbarea anotimpurilor. Dacă țineți un copac de bonsai afară, va avea o reacție și mai puternică la schimbarea temperaturii, a luminii solare și a cantității de precipitații din regiune. În unele regiuni există patru sezoane distincte, iar în altele schimbările sezoniere sunt mai subtile. În orice caz, înțelegeți felul în care speciile de copaci reacționează la anotimpurile din regiunea dvs. și lăsați aceste informații să ghideze modul în care vă ocupați. Copacii au dormit în timpul iernii; ei nu produc frunze sau cresc, deci nu folosesc atât de multă hrană. În acest sezon, udarea copacului este doar despre grija de care are nevoie. Evitați să-l tăiați prea mult, deoarece nu va putea înlocui nutrienții epuizați până la primăvară. În primăvară, copacii încep să utilizeze substanțele nutritive pe care le-au păstrat în timpul iernii pentru a-și înmulți frunzele noi și să crească. Din moment ce arborele dvs. este în tranziție în această perioadă a anului, este un moment potrivit să repoziționați planta (adăugând elemente nutritive suplimentare în sol) și să începeți tăierea. Copacii continuă să crească în timpul verii, folosind restul substanțelor nutritive stocate. Asigurați-vă că apele dvs. bine în această perioadă de timp. În toamnă, creșterea copacilor încetinește, iar nutrienții încep să se acumuleze din nou. Acesta este un moment bun atât pentru tuns, cât și pentru repotting.
 2. Dați soarelui dimineața și umbra de după-amiază.
  2
  Dați soarelui dimineața și umbra de după-amiază. Nevoile de lumină ale copacului dvs. de bonsai depind de specia și de climatul dvs., dar cele mai multe se vor prospera într-o locație care primește soarele de dimineață. Întoarceți arborele la 90 de grade la fiecare câteva zile, astfel încât tot frunzele de copaci să poată primi o cantitate egală de lumină. [4] Copacii interiori ar putea avea nevoie de o cârpă cu lumină umbroasă pe fereastră în timpul lunilor calde și luminoase de vară.
 3. Protejați arborele de temperaturi extreme.
  3
  Protejați arborele de temperaturi extreme. În timpul verii, este bine pentru copac să petreacă majoritatea timpului în afara. Adu-l în interior peste noapte când temperaturile se scufundă sub 40 de grade. În pregătirea pentru iarnă, adu-ți copacul aclimatizat să-și petreacă mai mult timp în interior, mutându-l înăuntru câteva ore câteodată, și mărind timpul pe care-l petrece în interior în fiecare zi până când îl aduci în interior în întregime.
 4. Oferiți hrană și apă.
  4
  Oferiți hrană și apă. Fertilizați pomul cu un îngrășământ special menit să mențină sănătos bonsai. Cand solul incepe sa arate prafuit sau uscat, apa bonsai. Frecventa exacta a udarii depinde de speciile de copaci si de sezon. Este posibil să trebuiască să oferiți puțină apă în fiecare zi în timpul verii, dar numai apă o dată la câteva zile în timpul lunilor reci de iarnă.

Cap 3
Instruirea unui arbore de bonsai

 1. Alegeți un stil de antrenament.
  1
  Alegeți un stil de antrenament. Există mai multe stiluri de antrenament tradiționale pe care le puteți alege pentru arborele dvs. Unele sunt menite să semene cu un copac în natură, în timp ce altele sunt mai stilistice. Există zeci de stiluri de bonsai de ales, deși containerul de antrenament pe care îl folosiți poate limita opțiunile dvs. [5] Iată câteva dintre cele mai populare: Chokkan. Aceasta este forma oficială verticală; gândiți-vă la un copac în creștere puternică și dreaptă, cu ramuri care se întind uniform în jurul acestuia. Moyohgi. Aceasta este forma informală verticală; arborele are un aspect mai natural, în loc să crească direct în sus. Shakan. Aceasta este forma înclinată - arborele arată înfipt și uimitor. Bunjingi. Aceasta este forma literați. Trunchiul este adesea lung și răsucite, cu ramuri minime. [6]
 2. Antrenați trunchiul și ramurile.
  2
  Antrenați trunchiul și ramurile. "Instruirea" tânărului copac bonsai implică o îndoire blândă a trunchiului și ramurilor pentru a-și ghida creșterea. Înfășurați copacul în sârmă pentru al ține în această poziție, așa cum este descris aici: Utilizați sârmă de cupru recoacere pentru conifere și sârma de aluminiu pentru copaci de foioase. [7] Veți avea nevoie de fir de măsurare mai greu spre partea inferioară a trunchiului și o sârmă mai fină pentru ramuri. Ancorați ferm firul ambalând-l în jurul unui membru o dată sau de două ori. Nu înfășurați prea strâns, ceea ce poate dăuna copacului. Înfășurați firul la un unghi de 45 de grade, folosind o mână pentru a fixa arborele în timp ce lucrați. Copacii au nevoie de cabluri diferite, în funcție de perioada din an și de faptul dacă au fost repotate. [8] Odata cu trecerea timpului si copacul creste si incepe sa ia forta pe care ati proiectat-o, va trebui sa reintroduceti copacul si sa-l continuati sa-l antrenati pana cand va mentine forma dorita fara ajutorul firului.
 3. Prune și tăiați copacul.
  3
  Prune și tăiați copacul. Utilizați un mic instrument de tăiere pentru a scoate strategic frunzele, mugurii și părți de ramuri pentru a ajuta pomul să crească într-un anumit mod. De fiecare dată când prune, creșterea este stimulată pe o altă parte a copacului. Știind unde să prune și cât de des este o parte a artei bonsaiilor și învățând cum să o faci are nevoie de multă practică. [9] Când transferi dintr-un container mai mare într-unul mai mic, tăia rădăcinile în forma oală. Nu tăiați rădăcinile până când trunchiul nu atinge dimensiunea dorită. Prune în vara pentru a direcționa o nouă creștere. Dacă trebuie să eliminați un membru întreg, așteptați până în toamnă când copacul este mai puțin activ. Tăiați întreținerea pentru a elimina ramurile moarte la sfârșitul iernii sau primăvara devreme. Over-pruning un copac poate provoca daune, deci aveți grijă să nu clip prea departe.

Cap 4
Afișarea unui arbore de bonsai

 1. Mutați copacul într-un container de afișare.
  1
  Mutați copacul într-un container de afișare. Când considerați că forma copacului este terminată, este timpul să-l îndepărtați de containerul de antrenament. Sunt disponibile cutii frumoase din ceramică și din lemn pentru a vă afișa bonsaiul în cel mai bun mod. Alegeți unul care completează stilul bonsai pe care l-ați creat. Asigurați-vă că o repoziționați cu atenție, astfel încât rădăcinile să nu fie deteriorate și să utilizați un recipient suficient de mare pentru a menține cantitatea de sol (și substanțele nutritive) necesare pentru ca pomul să rămână sănătos. Alege un container care este atâta timp cât copacul tău este înalt. Cu cât trunchiul copacului este mai gros, cu atât ar trebui să fie mai mult containerul. [10]
 2. Luați în considerare adăugarea altor elemente în container.
  2
  Luați în considerare adăugarea altor elemente în container. În timp ce bonsai ar trebui să fie stea de spectacol, adăugarea de câteva elemente suplimentare pot adăuga la frumusețea display bonsai dumneavoastră. Pietre și roci, cochilii și plante mici pot fi folosite pentru a face arborele arata ca și cum ar face parte dintr-o pădure sau scena plajă. Asigurați-vă că nu răsturnați rădăcinile cu pietre sau alte obiecte. Adăugarea unor mușchi este o modalitate excelentă de a crea un afișaj interesant.
 3. Plasați bonsai pe un suport de afișare.
  3
  Plasați bonsai pe un suport de afișare. Un bonsai frumos merită să fie afișat ca orice altă lucrare de artă. Alegeți un stand de afișare din lemn sau metal și puneți-l pe un perete gol, astfel încât bonsaiii să iasă în evidență. Plasarea acestuia lângă o fereastră este o idee bună, deoarece bonsaiul va continua să aibă nevoie de lumina soarelui în timp ce este afișat. Continuați udarea, fertilizarea și îngrijirea bonsaiilor, iar opera de artă va rămâne în viață de mai mulți ani.