Cum să faci zvonuri

Oricine lucrează într-un mediu de birou sau merge la liceu știe prea bine cât de dăunătoare pot fi zvonurile atunci când vor ieși din mână. Evitarea zvonurilor este ideală, uneori nu puteți împiedica răspândirea unui zvon despre dumneavoastră. Pentru a face față unui zvon, este mai bine să practicați lucruri care vor împiedica zvonurile viitoare și să se adreseze zvonului calm și imediat.

Cap 1
Prevenirea zvonurilor

 1. Comunică despre ce se întâmplă.
  1
  Comunică despre ce se întâmplă. Zvonurile se pot răspândi dacă cineva este foarte secret față de viața lor sau nu este în comunicare constantă cu ceilalți. Nu trebuie să îi spuneți tuturor că întâlniți ceea ce se întâmplă în viața dvs., dar pentru a preveni zvonurile, poate fi util să spuneți unor oameni cum faceți și ce se întâmplă. Apoi, atunci când un zvon se răspândește, poate fi mai greu să crezi, deoarece oamenii știu ce se întâmplă cu adevărat în viața ta [1]. Stați legat de prietenii, colegii și familia voastră apropiată. Țineți-i la curent cu viața dvs. și întrebați-i despre a lor. Când cineva începe să se retragă de la oameni și devine îndepărtat, zvonurile se pot răspândi mai ușor. Oamenii se pot supăra dacă simt că cineva nu se străduiește să-și petreacă timpul cu ei și pot să creeze zvonuri doar de la asta. Sau, dacă arăți îndepărtat, oamenii pot începe să creeze idei că sunteți slăbit, deprimat sau nesociabil și puteți răspândi zvonuri despre starea voastră emoțională.
 2. Fii deschis și cinstit cu oamenii.
  2
  Fii deschis și cinstit cu oamenii. Acest lucru merge mână în mână cu comunicarea, dar implică într-adevăr să fim cinstiți și deschisi cu oamenii, chiar și atunci când lucrurile sunt grele. Mulți oameni, care se luptă cu lucruri dificile, fie acasă, la școală, fie la serviciu, pot începe să se retragă de la oameni și să devină stresați și neîncrezători. Cel mai bun mod de a evita zvonurile atunci când vă confruntați cu aceste lucruri este să fiți vulnerabili cu câțiva oameni din jurul vostru. [2] Explicați-vă că lucrurile sunt grele sau nu sunteți siguri de unele lucruri, iar cei din jurul vostru vor fi, sperăm, înțelegători și simpatizanți. Un alt motiv pentru a fi deschis și cinstit cu oamenii este că ajută la crearea unui spațiu în care simt că este sigur să fiți deschisi și cinstiți cu voi. Dacă partajați informații cu persoane, este mai probabil ca aceștia să trimită informații înapoi. Apoi, ei au mai puțin probabil să răspândească zvonuri despre tine, deoarece știu că ai informații despre ele. În același timp, doriți să fiți atenți la cine vă împărtășesc detaliile intimide ale vieții voastre. Dacă știți că este cineva în care puteți avea încredere, atunci fiți deschisi și cinstiți cu ei, astfel încât aceștia să știe ce se întâmplă cu adevărat în viața voastră. Dacă este vorba de cineva despre care nu sunteți sigur, încercați să fiți cinstiți cu ei, dar nu dezvăluie secretele că ele se pot răsuci în ceva care nu este adevărat. Unii oameni vor lua onestitatea și vulnerabilitatea și îl vor folosi pentru rău, la fel de groaznic ca atare.
 3. Tratează oamenii cu bunătate.
  3
  Tratează oamenii cu bunătate. Nu toate zvonurile pornesc de la prietenii sau familia ta apropiata. Mulți încep de la oameni care nu te cunosc bine și astfel este ușor pentru ei să facă minciuni despre tine. De aceea este important să tratați toți oamenii cu bunătate. Cu cât sunteți mai buni pentru oameni, cu atât vor fi mai puțin probabil să reacționeze din răutate și să încerce să vă rănească reputația. Chiar și persoanele care sunt greu de tratat bine, trebuie să vă străduiți să fiți măcar la fel de bine cu ei. Unii oameni răspândesc zvonuri despre persoane pe care nu le cunosc bine, deoarece simt că acești oameni i-au tratat prost, chiar dacă acea persoană nu intenționa să o facă. Nu puteți întotdeauna să preveniți acest lucru, dar să fiți amabili cu cineva vă diminuează șansa ca ei să vă vizeze ca sursă pentru un zvon. Dacă vă confruntați cu zvonuri la locul de muncă, încurajați cooperarea peste concurență. Crearea unui mediu în care tratați colegii dvs. ca o echipă și o familie va face oamenii să se simtă mai confortabil și bineveniți și sperăm că nu vor simți nevoia de a răspândi zvonuri inutile despre alții.
 4. Evitați să vă răspândiți zvonurile.
  4
  Evitați să vă răspândiți zvonurile. Nu răspândiți zvonuri. Este atât de simplu. Dacă vă răspândiți zvonuri și contribuieți la rănirea altor oameni și la rănirea reputației lor, este mai probabil să aveți un zvon răspândit despre dumneavoastră. De asemenea, v-ați plasat într-o poziție în care nu puteți găsi exact vina cu ceilalți dacă răspândesc un zvon despre dumneavoastră. Dacă faceți același lucru cu ceilalți, atunci nu sunteți mai buni decât cineva care a răspândit un zvon despre voi. Dacă vi se oferă informații și se pare că sunt dăunătoare sau că ar putea afecta reputația cuiva, păstrați-o pentru dvs. Chiar dacă nu credeți că este dăunător, dar nu sunteți sigur de acuratețea acesteia, nu răspândiți informațiile. Cu excepția cazului în care sunteți încrezători că informațiile sunt adevărate și că persoana despre care se află nu va suferi vreun prejudiciu, atunci nu le spuneți altora despre acest lucru.
 5. Fii clar despre ceea ce împărțiți.
  5
  Fii clar despre ceea ce împărțiți. Dacă împărțiți ceva încrezător cu cineva și nu doriți ca ceilalți să știe, asigurați-vă că acea persoană înțelege. Unii oameni vor împărtăși ceea ce le-au spus ceilalți, nu din răutate, ci pentru că nu au văzut nici un rău în ea. Dacă doriți să păstrați ceva privat, comunicați-i acelei persoane cu care vorbiți. Acest lucru va face ca prietenul dvs. să vă împărtășească informațiile private cu altcineva care ar putea să-l distribuie incorect cu altcineva. Este ca jocul de telefon - începeți cu o propoziție și după ce a trecut între mai mulți oameni, sensul se schimbă. Pentru a împiedica acest lucru, întâlniți cu prietenul dvs. că doriți ca aceste informații să rămână între voi doi.

Cap 2
Răspunzând la zvonuri

 1. Nu o luați personal.
  1
  Nu o luați personal. Unii oameni trăiesc în viață cu amărăciune sau răutate și vor răspândi zvonuri, deoarece ei cred că îi vor face să se simtă mai bine despre ei înșiși. Ceilalți auziți informații incorect și fără să rănească pe cineva, vor răspândi aceste informații. Oricum, zvonurile nu sunt, de obicei, un semn că ați făcut ceva greșit. Ei comunică, de obicei, că oamenii care se răspândesc se luptă cu nesiguranță sau plictiseală, așa că nu o luați personal. În timp ce acest lucru poate fi dificil de făcut, deoarece unele zvonuri pot fi foarte rău, amintiți-vă că oamenii răspândesc zvonuri pentru un motiv. Cei mai mulți oameni care sunt buni și îngrijiți de ceilalți nu vor răspândi zvonuri rău intenționate pentru a face rău pe cineva. Cei care răspândesc zvonurile fac de obicei pentru că simt gelozie sau invidie față de dvs. sau sunt supărați de starea lor actuală în viață și doresc să adauge ceva dramă pentru ao face mai interesantă. Rămâi deasupra acestor zvonuri și nu-i încurajați să le luați personal și să vă supărați cu adevărat. Unii oameni răspândesc zvonuri doar pentru a obține o ieșire din altcineva. Când zvonurile încep să se răspândească în jurul vostru, acționați ca și cum nu sa întâmplat nimic și că nu sunteți afectați de aceste minciuni. Acest lucru poate ajuta, de asemenea, să arate oamenilor că zvonul nu este adevărat, deoarece credeți că este atât de ridicol încât nici măcar nu văd nevoia de a fi supărat.
 2. Răspundeți repede la zvon.
  2
  Răspundeți repede la zvon. Când se vorbește despre tine, cel mai bine este să răspunzi la zvon rapid. Dacă permiteți ca zvonul să se hrănească și să continue să se răspândească, acesta poate deveni mai rău sau mai exagerat. Discutați cu oamenii pe care ați auzit răspândiți zvonul și explicați-le că este falsă sau mergeți la o autoritate și spuneți-le că zvonul nu este adevărat. [4] Unii oameni aleg să ignore zvonurile în loc să le răspundă. Aceasta poate fi o opțiune bună, în funcție de amploarea zvonului. Dacă zvonul este ceva atât de neobișnuit încât foarte puțini oameni îl cred, ar fi bine să ignorăm și în timp oamenii vor înceta să vorbească. Cu toate acestea, în cazul în care zvonul este credibil sau este ceva care ar putea să vă aducă în necazuri, trebuie să-l abordeze repede. Nu vrei să ajungi într-o poziție în care ești vina, pentru că alții ți-au răspândit minciuni despre tine. De exemplu, dacă există un zvon care se întâmplă în jurul locului de muncă, că nu ați lucrat eficient sau că faceți ceva împotriva politicii companiei, trebuie să abordați rapid acest zvon. Dacă nu, este posibil să aveți mari probleme cu șeful. Vrei să denunți un zvon adresându-te înainte de a te confrunta și să întrebi dacă e adevărat. Este mai ușor pentru cineva să vă creadă când veniți la ei mai întâi.
 3. Găsiți sursa zvonului.
  3
  Găsiți sursa zvonului. Când auziți despre un zvon, uneori este mai bine să mergeți la sursa zvonului pentru a înțelege de ce a fost răspândită. Acest lucru vă poate ajuta să vă răniți și vă poate împiedica să judecați pe cineva incorect. Pe măsură ce oamenii răspândesc zvonul, întrebați-i cine au auzit-o și, sperăm, veți putea găsi sursa zvonului. [5] Odată ce ați găsit sursa sau creatorul zvonului, întrebați-i de ce l-au răspândit și unde au primit informația. Dacă ar fi fost un prieten, i-ați putea întreba dacă ați făcut ceva care le-a deranjat ceea ce le-a făcut să răspândească zvonul. De asemenea, ar trebui să dați seama dacă zvonul a fost răspândit în răutate sau pentru că informațiile au fost comunicate incorect. Deși nici nu sunt lucruri bune, cineva s-ar fi răspândit un zvon, fără să știe că era un zvon. În acest caz, persoana nu a făcut-o din răutate, deci nu vrei să creezi dramă inutilă. Dacă aflați că cineva a făcut zvonul de răutate, întrebați-i de ce au început-o. Așa cum am spus mai devreme, oamenii încep de multe ori zvonuri, deoarece sunt nesiguri în legătură cu ei înșiși. În această situație încercați să înțelegeți persoana și practica dându-i har și iertați-i. Deși acest lucru poate fi greu, cel mai bun mod de a iubi pe cineva și de ai ajuta să-i schimbe este prin a-ți arăta har atunci când nu merită. Dacă reacționați cu amabilitate față de această persoană, ei pot simți vinovăția sau rușinea pentru răspândirea zvonurilor și poate că este mai ușor să-i convingeți să spună adevărului adevărul.
 4. Spune-i că zvonul a fost fals.
  4
  Spune-i că zvonul a fost fals. Cel mai bun mod de a denunța un zvon este dovedind oamenilor că nu poate fi adevărat. Puteți face acest lucru explicând oamenilor ceea ce este de fapt adevărat sau le puteți arăta prin acțiunile lor. Dacă zvonul vă implică pe dvs. și pe altcineva, cereți altei persoane să vă ajute să dovediți că zvonurile sunt false. Uneori poate fi util să ai un terț care să respingă zvonul. Dacă cineva răspândește un zvon că îți înșela pe altul tău semnificativ, atunci fii mai credincios. Nu flirtați cu alte persoane și petreceți mai mult timp cu ceilalți semnificativi, astfel încât oamenii să înceapă să pună la îndoială adevărul despre zvon. Dacă cineva răspândește un zvon despre munca ta despre lenea ta sau despre faptul că te duci împotriva politicii companiei, atunci încercați să arătați oamenilor că sunteți un muncitor greu și că sunteți total în conformitate cu politica companiei. Faceți-o atât de greu oamenilor să creadă că zvonul este adevărat. În timp ce acest pas nu este întotdeauna distractiv sau plăcut, pentru că s-ar putea să simțiți că trebuie să vă dovediți când nu ar trebui să fiți, poate fi eficient. Spunând oamenilor că un zvon nu este adevărat poate funcționa, dar când le-ai arăta lor, ele au dovezi și probe incontestabile.
 5. Înțelegeți că este posibil ca timpul să se estompeze.
  5
  Înțelegeți că este posibil ca timpul să se estompeze. Din păcate, chiar dacă ați abordat zvonul, nu toate zvonurile se estompează rapid sau imediat. Unii oameni vă vor crede sau vor deveni dezinteresați, în timp ce alții ar putea lua o bucurie răsucite în a-ți afecta reputația și vor continua să discute despre zvon sau despre evenimentele care o înconjoară. Nu lăsați aceste lucruri să te deranjeze, dar ține-ți capul înalt. Odată ce ați vorbit despre zvon, nu puteți face nimic altceva decât să continuați să trăiți viața așa cum ați fost. Este posibil să dureze timp și răbdare, dar în cele din urmă oamenii s-ar fi mutat pe o altă sursă de bârfă.