Cum să obțineți o piele frumoasă

Toată lumea dorește o modalitate ușoară de a avea o piele curată, fără riduri și frumoase. Dar este greu să găsiți un truc care să funcționeze cu adevărat. Atât femeile, cât și bărbații se găsesc cu acnee, cu pielea moartă și chiar cu riduri la orice vârstă. dacă doriți pielea frumoasă, puteți să o obțineți curățând în mod regulat și utilizând produse adaptate nevoilor pielii.

Cap 1
Crearea unei rutine de întreținere

 1. Fiți în concordanță cu orice rutină de îngrijire a pielii.
  1
  Fiți în concordanță cu orice rutină de îngrijire a pielii. Indiferent de rutina pe care o creați, partea importantă este să fie consecventă. Ca și cele mai multe lucruri, atunci când este vorba de a avea grijă de corpul tău, e mai important să faci ceva deloc. Asta inseamna ca daca vei fi mai bine sa faci o rutina mai scurta, mai simpla in fiecare zi, decat sa faci ceva mai complexa o data la doua saptamani, fa-ti o rutina mai simpla. O rutină pe care o puteți avea în mod obișnuit este mult mai probabil să fie ceva pe care îl țineți de-a lungul timpului. Deoarece îngrijirea pe termen lung este într-adevăr ceea ce este necesar pentru o piele frumoasă, de aceea este important să alegeți ceva din care să puteți face obiceiul. Acest lucru va fi cel mai important lucru daca problema majora a pielii este acnee. Acneea este o problemă dificilă a pielii pentru a învinge și curățarea regulată este cel mai important lucru pe care îl puteți face pentru ao trata.
 2. Spălați-vă pielea cel puțin o dată pe zi.
  2
  Spălați-vă pielea cel puțin o dată pe zi. Spălarea pielii este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le puteți face pentru a obține o piele frumoasă. Pe măsură ce treceți prin toată ziua, faceți tot felul de murdărie și bacterii pe piele, care vă pot înfunda porii, pot provoca roșeață, vă pot provoca mancarimi și alte probleme. Când vă spălați pielea, eliminați aceste materiale înainte de a avea șansa de a crea probleme. Începeți prin clătirea pielii cu apă curată și caldă. Apoi, clătiți-vă cu un săpun care este orientat spre tipul de piele pe care îl aveți. Veți dori să utilizați săpunuri fără ulei pe față, dacă nu aveți piele uscată. Corpul tau va face de obicei cel mai bine cu un sapun hidratant. Îndepărtați ușor pielea cu ajutorul unui prosop, în mișcări circulare. Când ați terminat, clătiți-vă cu apă curată și rece.
 3. Exfoliați pielea pentru a îndepărta pielea moartă și murdăria.
  3
  Exfoliați pielea pentru a îndepărta pielea moartă și murdăria. Exfolierea pielii vă va lăsa să vă simțiți mai confortabil, dar vă va ajuta și pielea în multe moduri diferite. Exfolierea folosește materiale texturate pentru a îndepărta pielea moartă și murdăria de pe pielea sănătoasă dedesubt. Majoritatea oamenilor o asociază cu pielea feței, dar veți dori să vă exfoliați pe tot corpul, dacă este posibil. Unul dintre beneficiile majore ale exfolierii vine cu exfolierea în zonele în care vă bărbiți (picioare, față, orice). Când vă bărbiți, rădăcina poate deveni nealiniată cu deschiderea pielii și poate provoca îngrădirea firelor de păr. Prin exfoliere, puteți regla parul și puteți preveni aceste umflături roșii enervante. Încercați să exfoliați după ce vă radeți de fiecare dată și, ocazional, înainte de bărbierit. Puteți cumpăra multe produse exfoliante oriunde s-ar găsi alte produse de piele (inclusiv creme și scule de curățat) sau puteți face niște produse de bază acasă. O optiune usoara este sa faceti o pasta de soda de copt. Se amestecă bicarbonat de sodiu cu doar câteva picături de apă până se formează o pastă. Acest lucru poate fi folosit ca un "săpun" pentru a exfolia pielea. Acest lucru funcționează cel mai bine pe față. Un scrub de zahăr de casă poate funcționa mai bine pentru restul corpului.
 4. Uscați-vă fața în mod corect pentru a preveni și mai multe probleme.
  4
  Uscați-vă fața în mod corect pentru a preveni și mai multe probleme. Când vă uscați fața, nu utilizați un prosop regulat și nu vă frecați doar cu fața. Aceasta răspândește bacteriile, ceea ce poate duce la începutul pieții nesănătoase. În schimb, lăsați-l ușor cu un prosop curat, care este folosit pentru fața dumneavoastră și numai față. Umflarea uscată și folosirea unui prosop curat este deosebit de important dacă acționați împotriva acneei.
 5. Faceți față problemelor de piele în loc să le lăsați să se înrăutățească.
  5
  Faceți față problemelor de piele în loc să le lăsați să se înrăutățească. Există tot felul de probleme pe care le-ați putea avea cu pielea, dar indiferent de ce sunt: ​​nu le ignorați! Cu cât abordați mai repede soluționarea problemei, cu atât mai ușor va fi rezolvarea. Dacă nu aveți noroc pe cont propriu, discutați cu un dermatolog. Este posibil să aveți o afecțiune care necesită medicamente mai puternice decât ceea ce este disponibil la Walgreens dvs. local. Se ocupă cu acnee și pete. Există o mulțime de moduri diferite de a scăpa de acnee și care o lucrează pentru tine va depinde de tipul de acnee pe care le au, precum și tipul de piele. Experimentați pentru a găsi ceva care funcționează pentru dvs. Tratați pielea uscată Veți dori să luați pielea uscată la fel de gravă ca și pielea grasă, chiar dacă aspectul nu este atât de rău sau este într-o zonă pe care nu o vedeți în mod normal. Pielea uscată se poate sparge, deschizându-vă până la infecții și acnee, deci este important să vă ocupați. Hidratatoarele și consumul crescut de apă sunt un bun loc pentru a începe, precum și exfolierea regulată.
 6. Aveți grijă deosebită pe timp de iarnă pentru a preveni fisurile și uscarea.
  6
  Aveți grijă deosebită pe timp de iarnă pentru a preveni fisurile și uscarea. Veți dori să luați măsuri suplimentare pentru a vă proteja pielea în timpul iernii, dacă doriți să vă asigurați că aveți o piele frumoasă. Temperaturile scăzute sunt dure pe piele, uscate și provocând daune. Acoperiți cât de mult din piele se poate cu îmbrăcămintea. Pentru pielea care trebuie să rămână expusă, utilizați o cremă de umiditate sau un produs de lanolină pentru a vă proteja pielea. Fiti foarte atenti si hidratati mai mult decat in mod normal, pentru a va ajuta organismul sa se compenseze in mod natural. Aerul rece are un nivel scăzut de umiditate, deoarece apa precipită sub formă de ceață sau zăpadă. Deoarece are o umiditate scăzută, suge apa din pielea ta, uscându-l. [1]

Cap 2
Utilizarea produselor eficiente

 1. Folosiți protecție solară pentru a vă proteja pielea.
  1
  Folosiți protecție solară pentru a vă proteja pielea. Acesta este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le puteți face pentru pielea dvs., nu numai pe fața dvs., ci și pe tot corpul. Razele UVA și UVB ale soarelui creează cea mai mare uzură pe piele, dar aceeași uzură poate să apară la fel de ușor în patul de bronzare. Utilizați protecție solară ori de câte ori ieșiți într-o zi însorită pentru a evita utilizarea de paturi de bronzare. Veți avea nevoie de o protecție solară cu un SPF de cel puțin 15 dacă doriți să fiți protejat. Puneți-o la 30 de minute înainte de expunerea la soare, astfel încât corpul să-l poată absorbi, apoi să se reaplicați 20 de minute după ce ați ieșit. Dacă utilizați această reaplicare timpurie, va trebui să reaplicați numai dacă vă udați sau transpirați mult (sau rămâneți pe plajă toată ziua). De asemenea, probabil că nu îți faci destul. Utilizați aproximativ două lungimi deget pentru fiecare din cele 11 zone ale corpului (cap, umăr stânga / dreapta, braț stâng / drept, piept stâng / drept, coapsa stânga / dreaptă și vițel stânga / dreapta). Ignorați protezele solide SPF mai mari. SPF 15 va funcționa foarte bine și formulările mai mari nu vor aduce beneficii mult mai mari. Numere mai mari, de asemenea, nu înseamnă că puteți utiliza mai puțin. Trebuie să mai utilizați la fel de mult.
 2. Încercați retinoizii pentru a menține pielea netedă.
  2
  Încercați retinoizii pentru a menține pielea netedă. Vitamina A este un compus esențial pentru vindecarea și menținerea pielii. Aceste zile, puteți cumpăra creme speciale care îți infuză pielea cu retinoide, care sunt chimic foarte asemănătoare cu vitamina A. Acestea sunt unul dintre puținele produse de pe piață pe care le puteți cumpăra, care s-au dovedit a îmbunătăți pielea dumneavoastră, acnee și ridurile netede. [3] Retinoizii cu prescripție vor obține cele mai bune rezultate, dar puteți utiliza și retinol de tip over-the-counter, care va oferi și câteva beneficii.
 3. Utilizați lanolină pentru a bloca umiditatea naturală.
  3
  Utilizați lanolină pentru a bloca umiditatea naturală. Lanolina este o substanță pe care animalele (cel mai adesea oaia) o produc în mod natural, care îi protejează pielea și părul. În timp ce nu puteți baa și mananca iarba, lanolina este încă bună pentru pielea ta. Majoritatea oamenilor vor fi familiarizați cu acest produs prin intermediul produsului Carmex, care este folosit pentru a netezi buzele crăpate. Cu toate acestea, puteți, de asemenea, să-l obțineți în cantități mai mari pentru a fi utilizate pe mâini, picioare, față și oriunde pielea se usucă sau greu. Bag Balm este cel mai comun brand. Când începeți prima utilizare a lanolinei, veți dori să acoperiți zona din cremă o dată pe zi sau de câteva ori pe zi, în funcție de plasare și severitate. După aceea, ar trebui să aplicați din nou la fiecare patru sau cinci zile pentru a vă menține pielea la fel de moale.
 4. Încearcă măștile faciale pentru a-ți îmbogăți pielea.
  4
  Încearcă măștile faciale pentru a-ți îmbogăți pielea. Vedeți vreodată oameni în filme sau la televizor cu castraveți pe ochi și lucruri ciudate și vopsite pe față? Este o mască facială. Mastile sunt un fel de substanta cremoasa care poate fi facuta din tot felul de lucruri. Masca cu turmeric [4], cărbune activ, iaurt cu culturi active [5], vitamina E și retinool / retinoizi [6] ar trebui să aibă toate avantaje. Toate aceste substanțe au știință reală în spatele modului în care vă ajută pielea. Feriți-vă de ingredientele principale cum ar fi sucul de lamaie, deoarece tot ceea ce face cu adevărat este dezinfectarea. Sucul de lamaie poate provoca mai multe probleme de piele pentru o mulțime de oameni, deci este mai bine să o joci în siguranță și să eviți acest tip de mască obișnuită. Veți dori să asociați principalul ingredient din mască cu ceea ce are nevoie de pielea dumneavoastră. Măștile de cărbune sunt bune pentru pielea grasă, dar pot agrava pielea uscată. Măștile cu vitamina E sunt bune pentru pielea uscată, dar pot provoca tulburări dacă pielea este naturală uleioasă.

Cap 3
Luând o abordare pe întregul corp

 1. Bea multa apa.
  1
  Bea multa apa. Este foarte important să beți apă pentru sănătatea dvs. generală, desigur, dar știați că apa de băut este, de asemenea, cheia în a vă face pielea moale și netedă? Când nu ai suficientă apă, unul dintre primele locuri care suferă este pielea ta. Uscarea pielii prin deshidratare duce la roșeață, mâncărime și senzație de piele. Este incomod. Dar această problemă este ușor de rezolvat prin simpla băutură a mai multor pahare de apă în fiecare zi. Ca regulă generală, puteți spune că corpul dvs. obține cantitatea potrivită de apă atunci când urina este foarte palidă sau clară. Cu cât culoarea este mai întunecată, cu atât este mai probabil să fii deshidratat.
 2. Mănâncă dieta potrivită, astfel încât pielea să primească substanțele nutritive de care are nevoie.
  2
  Mănâncă dieta potrivită, astfel încât pielea să primească substanțele nutritive de care are nevoie. Pielea ta, la fel ca și alte părți ale corpului tău, are nevoie de nutrienți specifici care să prospere. Puteți crea beneficii pe termen lung pentru pielea dvs., consumând o dietă bogată în substanțele nutritive pe care pielea dumneavoastră le are nevoie. În timp ce efectele nu vor fi imediate, ar trebui să observați schimbări pozitive și mai serioase în timp. Cele mai importante elemente nutritive pentru piele sunt vitaminele A, C și E, precum și acizii grași omega 3, zincul și seleniul. [7] Somonul este o sursă bună de mai mulți dintre acești nutrienți. Cele mai multe fructe sunt o sursa buna de vitamina C si morcovii sunt o sursa buna de vitamina A.
 3. Exercițiu pentru a vă menține pielea fermă.
  3
  Exercițiu pentru a vă menține pielea fermă. Probabil că niciodată nu v-ați gândit la asta, dar pielea dvs. este doar una din multele domenii pe care exercițiile fizice le pot ajuta. Studiile au arătat că exercițiul fizic poate face foarte mult pentru a vă menține pielea sănătoasă, păstrând-o fermă și reducând sau chiar inversând alte semne de îmbătrânire. [8] Dacă nu exersați acum, ar trebui să vă gândiți să adăugați mai multă activitate în viața voastră. Este important să înțelegeți că nu există un astfel de lucru ca un exercițiu care vizează o anumită zonă a corpului dumneavoastră. Nu există exerciții magice pentru a vă îmbunătăți pielea. Trebuie să fiți mai activi și să vă exercitați în general. Pentru a porni pe calea unei vieți care include exerciții fizice, încercați să mergeți rapid pentru o jumătate de oră pe zi în segmente de cel puțin 15 minute.
 4. Dormi suficient.
  4
  Dormi suficient. Când dormi, corpul tău lucrează la trecerea energiei sale pentru a curăța și repara tot felul de lucruri din jurul corpului tău. Unul dintre aceste lucruri este pielea ta. Când pierdeți somnul, corpul eliberează prea mult cortizol (care vă sparge pielea și o face mai puțin lină) și nu eliberează suficient hormon uman de creștere (care în mod normal vă repară pielea). [9] Ia suficient somn pentru a oferi pielea cea mai bună șansă. Toată lumea are nevoie de un somn diferit. Fiecare organism este diferit. S-ar putea să trebuiască să experimentați pentru a găsi ceea ce este potrivit pentru dvs., dar ar trebui să vă puteți simți funcțional și vigilent în cea mai mare parte a zilei dvs., fără ajutorul cafelei.
 5. Echilibrează nivelul hormonilor pentru a preveni problemele de piele.
  5
  Echilibrează nivelul hormonilor pentru a preveni problemele de piele. Amintiți-vă că nivelul hormonilor poate juca un rol în apariția pielii. Știm cu toții clichéul adolescentului înțepenit, nu? Există de fapt un motiv pentru asta! Anumiți hormoni pot provoca probleme ale pielii cum ar fi acneea și oricând hormonii dumneavoastră fluctuează, pielea dumneavoastră ar putea suferi. Există lucruri pe care le puteți face pentru a vă proteja de aceste fluctuații ale hormonilor, dar mai ales ar trebui să știți ce pot face fluctuațiile. Ele sunt o parte normală a vieții și starea de răbdare este adesea cel mai bun lucru pe care îl puteți face. Pubertatea, tineretul, sarcina și medicamentele care vă afectează hormonii pot determina toate dezechilibrele care duc la apariția petelor cutanate. Dacă doriți cu adevărat, luați în considerare administrarea de medicamente care vă reglează hormonii. Acest lucru este mai ușor pentru femei și fete: pilulele contraceptive vor controla stricte nivelul hormonilor și pot îmbunătăți adesea în mod semnificativ pielea.