Cum să cumperi pantofi de alergat

Pantofii de alergare pot avea un impact imens asupra modului în care vă simțiți confortabil în timp ce alergați, indiferent dacă faceți jogging în jurul pistei dvs. locale, traseu care trece printr-o pădure sau care concurează într-un maraton. Perechea potrivită vă poate ajuta, de asemenea, să evitați accidentele și vătămările, în timp ce perechea greșită poate crește probabilitatea de rănire. Ca urmare, cumpărarea unei perechi potrivite de pantofi de alergat este o decizie importantă, în special pentru alergătorii dedicați. Deci, începeți cu Pasul 1 de mai jos pentru câteva sfaturi utile despre cum să cumpărați cele mai bune pantofi de alergat pentru tine.

Cap 1
Shopping strategic

 1. Magazin la magazine de specialitate.
  1
  Magazin la magazine de specialitate. Când faceți cumpărături pentru o nouă pereche de pantofi de alergat, este mai bine să mergeți la un magazin de alergare mai mic, mai degrabă decât la un magazin mare. În general, personalul din magazinele de specialitate care rulează va fi mai bine informat și va avea mai mult timp să cheltuiască cu fiecare client individual. [1] Un bun agent de vânzări vă va pune multe întrebări cu privire la stilul și modelele dvs. de funcționare pentru a determina stilul potrivit al încălțămintei Pentru dumneavoastră. Vă vor întreba câte kilometri ai alerga într-o săptămână, dacă sunteți un alergător de drum sau un alergător de traseu și dacă în prezent sunteți pregătit pentru o cursă sau un maraton. De asemenea, agentul de vânzări poate efectua mai multe teste pentru a determina modul în care executați. Ei vă pot urmări să alergați pe o banda de alergat pentru a vedea dacă exagerați (rotiți-vă piciorul în interior) sau supinați (rotiți-vă piciorul spre exterior) atunci când piciorul atinge pământul. Ei pot efectua, de asemenea, un test arc pentru a vedea dacă aveți arcuri normale, înalte sau căzute. Acești factori vă vor ajuta să determinați ce tip de încălțăminte este cel mai bun pentru dvs.
 2. Aduceți-vă pantofii de alergat curenți și orice șosete sau inserturi.
  2
  Aduceți-vă pantofii de alergat curenți și orice șosete sau inserturi. Când mergeți la cumpărături pentru o nouă pereche de pantofi de alergat, este important să aduceți orice pantofi, șosete sau inserturi pe care le folosiți în prezent cu dvs. - acestea vor ajuta asistentul de vânzări să vă identifice nevoile și, de asemenea, să vă ajute să alegeți un pantof care se potrivește corect. Asistentul de vânzări poate examina modelele de uzură ale vechilor pantofi pentru a vă confirma stilul de funcționare. De exemplu, dacă modelele de uzură sunt concentrate în principal pe marginea interioară a pantofului, acest lucru indică faptul că aveți tendința de a supraaprofla în timpul rulării. Overpronatoarele necesită de obicei pantofi de stabilitate sau de control al mișcării. Este important să vă purtați șosetele și inserțiile obișnuite atunci când încercați pantofi noi, altfel riscați să cumpărați o pereche de pantofi care se potrivesc în magazin, dar simțiți-vă prea des inteligenți odată ce începeți să alergați în ele. De asemenea, trebuie să purtați hainele obișnuite de funcționare când mergeți la cumpărături pentru pantofi de alergat, astfel încât vă veți simți confortabil alergând pe o banda de alergat sau făcând o călătorie în jurul magazinului atunci când va veni momentul să le testați. Nu mergeți la cumpărături pentru pantofi de alergat atunci când purtați un costum sau când purtați sandale sau flip-flops fără șosete.
 3. Cumpărați mai târziu în cursul zilei.
  3
  Cumpărați mai târziu în cursul zilei. Mulți oameni fac greșeala de a cumpăra pantofi de alergat dimineața devreme, dar acest lucru nu ia în considerare faptul că picioarele tale se umflă pe tot parcursul zilei. Ca rezultat al acestei umflături, un pantof care se potrivește dimineața poate că nu se simte atât de confortabil, vin timpul de seară. Planificați-vă călătoria de cumpărături pentru ceva timp după ora 16:00, deoarece picioarele dvs. nu se vor înmuia mult mai mult după această oră. Acest lucru este important deoarece picioarele se umflă, de asemenea, în timpul alergării, așa că trebuie să cumpărați pantofi care sunt confortabili atunci când picioarele sunt cele mai mari.
 4. Piciorul tău este măsurat.
  4
  Piciorul tău este măsurat. O altă greșeală obișnuită pe care o fac oamenii este să presupună că știu dimensiunea piciorului. Cu toate acestea, lungimea și lățimea piciorului unei persoane tinde să se schimbe în timp (datorită unor lucruri precum sarcina și arcurile care se încadrează). Prin urmare, trebuie să vă măsurați piciorul de fiecare dată când cumpărați o nouă pereche de pantofi. În general, pantofii dvs. de alergat ar trebui să fie între jumătate și o dimensiune completă mai mare decât pantofii dvs. de stradă. Acest lucru vă oferă picioarelor mai mult spațiu pentru a vă deplasa în timp ce alergați. În plus, este important să rețineți că dimensionarea poate fi diferită între diferite branduri, datorită designului și materialelor utilizate. Deci, chiar dacă aveți o dimensiune de 7 la pantofii Nike, este posibil să fiți 7.5 în Reeboks. Rularea în pantofi prea mici poate duce la lucruri precum blistere și toenails înnegrite, ceea ce nu este distractiv. Deci, nu vă faceți griji prea multe despre obtinerea unui pantof în dimensiunea "ta" ta, cumpara doar un pantof care se potriveste! [4]
 5. Fiți pregătit să cheltuiți niște bani.
  5
  Fiți pregătit să cheltuiți niște bani. Nu există o regulă tare și rapidă în ceea ce privește cât de mult ar trebui să cheltuiți pe o pereche de pantofi de alergare, dar, în general, ar trebui să plătiți undeva între 70 și 120 de dolari. Pantofii de alergare sunt o investiție - perechea potrivită vă va ajuta să conduceți confortabil în timp ce evitați accidentele și leziunile. Cumpărați o pereche bună de pantofi de alergat acum vă poate economisi bani pe facturile medicului sau numirile de terapie fizică pe linie. Nu fi tentat să cumperi o pereche ieftină de pantofi de alergat doar pentru că i-ai găsit în subsolul afacere. De asemenea, nu ar trebui să depășiți costurile pentru cea mai recentă pereche de pantofi de mărci care pretind că au cea mai recentă tehnologie de rulare. Este puțin probabil ca oricare dintre aceste opțiuni să fie pantoful perfect pentru dvs. [5]

Cap 2
Obținerea potrivirii corecte

 1. Asigurați-vă că degetele de la picioare au spațiu suficient.
  1
  Asigurați-vă că degetele de la picioare au spațiu suficient. Asigurați-vă că degetele de la picioare au spațiu suficient este unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le căutați într-o nouă pereche de pantofi de alergat. Degetele de la picioare ar trebui să poată să se miște liber dintr-o parte în alta în partea din față a pantofului. Când stați în mod normal, degetul mic nu trebuie să stea pe marginea branțului. Ar trebui să existe o lățime de aproximativ o lățime a degetului mare dintre vârful piciorului și vârful pantofului. Aveți un asistent de vânzări sau un prieten măsurați acest lucru în timp ce vă așezați drept. Asigurați-vă că partea de sus a pantofului nu se potrivește prea strâns peste degetele de la picioare - ar trebui să puteți să vă răsuciți degetele de la picioare în sus și în jos, ca și cum ați juca pianul!
 2. Asigurați-vă că călcâiul se potrivește confortabil.
  2
  Asigurați-vă că călcâiul se potrivește confortabil. Dacă călcâiul pantofului dvs. de alergare este prea strâns sau prea slab, acesta poate provoca iritații în timpul funcționării. Pantoful perfect de alergare se va potrivi în jurul călcâiului, dar nu va fi prea strâns. Când pantofii tăi sunt legați până la capătul final (dar nu legat), ar trebui să poți scăpa piciorul din pantof fără prea multă dificultate. Un pic de mișcare în jurul călcâiului este acceptabil, dar dacă aveți îndoieli, trebuie să aveți încredere în intestin. Amintiți-vă că orice probleme ușoare pe care le aveți în timp ce încercați pantofii în magazin vor fi amplificate odată ce veți merge pentru prima dvs. fugă.
 3. Asigurați-vă că partea superioară a pantofului se simte bine, dar nu este strânsă.
  3
  Asigurați-vă că partea superioară a pantofului se simte bine, dar nu este strânsă. Suprafața pantofului ar trebui să se simtă în siguranță în jurul căpriorii dvs., dar nu ar trebui să se simtă în nici un fel inconfortabil sau strâns. Dacă simțiți orice presiune sau senzație de strângere în jurul cămășii dvs., pantoful este probabil prea mic și ar trebui să încercați o dimensiune mai mare. Cu toate acestea, în cazul în care presiunea sau durerea este concentrată în zona sub șireturile, poate doriți să încercați să dați pantofului în alt mod înainte de a vă deplasa la pantoful următor.
 4. Verificați punctul de flexie al pantofilor.
  4
  Verificați punctul de flexie al pantofilor. Punctul de flexiune al pantofului este punctul în care se îndoaie în timp ce rulează. Pentru confortul optim, punctul de flexie al pantofului ar trebui să corespundă punctului de îndoire al piciorului. Puteți verifica punctul de flexie al pantofului ținându-l de călcâi și apăsând piciorul pantofului pe pământ. Punctul în care pantoful se îndoaie și se îndoaie (dacă se îndoaie) este punctul de flexie. Acest pas este important, deoarece dacă punctul de flexie al pantofului nu se aliniază cu piciorul dvs., poate provoca probleme cum ar fi durerea arcului sau fasciita plantară (durere la călcâi). [3]
 5. Alegeți pantofii potriviți pentru arcade.
  5
  Alegeți pantofii potriviți pentru arcade. Cunoașterea tipului de arc și a conturului va fi utilă pentru a determina ce formă și nivel de asistență aveți nevoie într-un pantof de alergare. Persoanele cu arce plate vor avea nevoie de un pantof cu mai multă stabilitate și sprijin. Cu toate acestea, nu trebuie să exagerați pe suport - ar trebui să se simtă la fel de natural posibil. Dacă arcul începe să crape în timp ce testează pantofi, este posibil să existe prea mult sprijin. [4] Persoanele cu înălțime mare ar putea avea nevoie de un pantof curbat, care să se potrivească cu conturul natural al piciorului.

Cap 3
Știind ce trebuie evitat

 1. Evitați să cumpărați pantofi la modă.
  1
  Evitați să cumpărați pantofi la modă. Nu ar trebui să cumperi o pereche de pantofi doar pentru că sunt vopsite în culori vii, cu aspect strălucitor sau se simt ușor ca o pene. Producătorii de încălțăminte utilizează aceste funcții pentru a manipula consumatorii în a face o achiziție impuls, fără a lua în considerare cu adevărat dacă pantoful este alegerea potrivită pentru nevoile lor. Pe termen lung, sunteți mult mai bine să cumpărați un pantof care se potrivește ca o mănușă și vă oferă suportul de care aveți nevoie, mai degrabă decât un pantof la modă, drăguț care vă doare picioarele după prima săptămână de rulare.
 2. Evitați gimmicks.
  2
  Evitați gimmicks. De asemenea, ar trebui să evitați cumpărarea în noțiunea că un pantof cu "caracteristici speciale" vă va ajuta să alergați mai mult, mai repede sau mai bine. Multe pantofi vor face publicitate unor caracteristici cum ar fi amortizarea amortizoarelor sau revendicarea pentru a vă ajuta să pierdeți în greutate sau chiar să vindecați un accident. Cu toate acestea, experții spun că nu există nici o diferență semnificativă între aceste pantofi și cele mai de bază, nu-blugi pantofi de rulare. Chiar și acele pantofi minimaliste concepute pentru a imita funcționarea desculțurilor care au devenit atât de populare în ultimii ani nu s-au dovedit științific că reduc riscul de rănire al unui alergător [5].
 3. Nu uitați să testați încălțămintea înainte de a cumpăra.
  3
  Nu uitați să testați încălțămintea înainte de a cumpăra. În medie, este nevoie de un cumpărător de 10 până la 15 secunde pentru a alege o nouă pereche de pantofi de alergare. [4] Cu toate acestea, este foarte recomandat să vă testați noile încălțăminte timp de cel puțin câteva minute înainte de a lua o decizie. Încercați ambele pantofi și petreceți câteva minute în jur și încercând mișcări diferite. Dacă este posibil, rulați pe banda de alergare a magazinului sau faceți o plimbare în jurul magazinului pentru a vedea cum se simt în timp ce vă desfășurați de fapt (de fapt, pentru care îi cumpărați, la urma urmei). [1] De asemenea, ar trebui să evitați să vă limitați la numărul de perechi pe care le încercați. Un bun asistent de vânzări va putea să aleagă o selecție de pantofi de alergat care se potrivesc nevoilor dumneavoastră, deci aveți timp să încercați fiecare dintre ele și alegeți cele pe care le preferați cel mai bine
 4. Nu uitați să cereți oferte.
  4
  Nu uitați să cereți oferte. Multe magazine de specialitate care oferă oferte și reduceri la cluburile locale de alergare sau pe pistă, deci nu uitați să întrebați înainte de a plăti! Aceste oferte ar putea include ceva de genul unei reduceri de 10% sau a unui preț redus special atunci când cumpărați mai mult de o pereche de pantofi la un moment dat (ceea ce este comun pentru alergătorii dedicați). Unele magazine pot solicita să deveniți membru înainte de a vă califica pentru o reducere, care necesită o mică taxă de membru. Cu toate acestea, dacă ați fost mulțumit de serviciu și ați găsit o pereche de pantofi pe care îi iubești, acest lucru poate fi cu siguranță meritat.
 5. Nu așteptați prea mult timp înainte de a cumpăra următoarea pereche.
  5
  Nu așteptați prea mult timp înainte de a cumpăra următoarea pereche. Rețineți că și pantofii de alergat sunt proiectați să dureze între 640 și 800 km [4]. În consecință, pantofii dvs. vor trebui înlocuiți la fiecare șase luni (pentru alergătorul mediu). Nu contează dacă acestea arată încă bine, dacă suportul a fost uzat, aveți un risc mult mai mare de a vă răni. Faceți o notă de dată de fiecare dată când cumpărați o pereche nouă de pantofi de alergat, acest lucru vă va ajuta să urmăriți când vă așteaptă o pereche nouă.