Cum să știți dacă produsele dvs. cosmetice conțin plumb

Începând cu anii 1990, au existat câteva probleme de îngrijorare a publicului cu privire la conținutul de plumb în produsele cosmetice, de obicei provocat de rapoartele de știri, de e-mailurile în masă sau de posturile sociale. Consumul excesiv de plumb reprezintă o preocupare legată de sănătate, iar dacă cantitățile microscopice care ar putea fi în rujul tău vă îngrijorează, poate doriți să căutați produse cosmetice fără plumb. Cu toate acestea, procesul nu este la fel de simplu cum credeți. Dacă sunteți sau nu puteți determina dacă produsele cosmetice conțin plumb, ar trebui să decideți cât de multă preocupare ar trebui să fie prezența ei posibilă în machiaj.

Cap 1
Recunoașterea posibilelor surse de plumb

 1. Cunoașteți limitele de plumb pentru aditivii de culoare.
  1
  Cunoașteți limitele de plumb pentru aditivii de culoare. În SUA, Administrația pentru Alimentație și Medicamente (FDA) are o autoritate limitată de a reglementa produsele cosmetice, dar poate reglementa în mod legal aditivi de culoare în produsele cosmetice (precum și alimente și medicamente). Aditivii coloranți necesită aprobarea prealabilă din partea FDA, înainte ca produsele să poată fi fabricate sau vândute în mod legal în SUA. [1] Cu toate că există unele variații, limita tipică pentru plumb într-un aditiv de culoare este de 20 de părți per milion, parametrii în condiții normale de utilizare. O listă a aditivilor de coloranți permiși de FDA este disponibilă la http:
  www.fda.gov/Cosmetics/Labeling/IngredientNames/ucm109084.htm.
 2. Aveți grijă de ochiurile tradiționale.
  2
  Aveți grijă de ochiurile tradiționale. Ochiurile de ochi cunoscute sub numele de kohl, kajal și surma sunt de mult timp populare în multe părți ale lumii și apar, uneori, în Statele Unite. Cu toate acestea, aceste creme conțin cantități mari de plumb și nu sunt aprobate pentru vânzare sau utilizare în SUA [2] Pericolul acestor produse este real - acestea au fost legate de cazuri de otrăvire cu plumb la copii. Aceste ochiuri sunt pe o "alertă de import" a FDA, ceea ce înseamnă că pot fi confiscate de personalul FDA pentru a preveni vânzarea sau distribuția. [3]
 3. Utilizați coloranți progresivi de păr cu precauție și numai după cum doriți.
  3
  Utilizați coloranți progresivi de păr cu precauție și numai după cum doriți. Cele mai multe produse de colorare a părului, și în special coloranți progresivi pentru păr, care întunecă culoarea părului în timp, utilizează aditivi de culoare care fac obiectul aprobării FDA. Acestea conțin în mod obișnuit acetat de plumb și sunt permise de către FDA să aibă concentrații mult mai mari de plumb decât este admis în mod obișnuit pentru aditivi colorați. [4] FDA susține că, atunci când este utilizat conform destinației, conținutul ridicat de plumb din aceste produse nu este preocuparea pentru sănătate deoarece produsul nu intră în organism. Cu toate acestea, produsele trebuie să conțină această etichetă specială pe ambalaj: "Atenție: Conține acetat de plumb numai pentru utilizare externă Păstrați acest produs la îndemâna copiilor Nu utilizați pe scalpul tăiat sau abrazat Dacă apare iritația pielii, întrerupeți utilizarea. Nu utilizați pentru colorarea musturilor, genelor, sprâncenelor sau părului pe alte părți ale corpului decât scalpul. Nu intrați în ochi, urmați cu atenție instrucțiunile și spălați bine mâinile după utilizare.
 4. Se cântăresc opțiunile cu ruj.
  4
  Se cântăresc opțiunile cu ruj. Rujul este cea mai frecventă cauză de îngrijorare cu privire la plumbul din cosmetice, deoarece mesajele de poștă electronică, știrile și comunicatele de presă despre plumbul din ruj par să facă rundă de valuri la fiecare câțiva ani. [5] FDA a efectuat teste substanțiale și nu este îngrijorat cu constatările. Cu toate acestea, a găsit plumb în aproape toate rujul testat. Celelalte secțiuni ale acestui articol conțin mai multe informații despre conținutul de plumb în ruj. Practic vorbind, cu toate acestea, rujul mai întunecat (mai ales roșu) este, cu atât este mai probabil să existe cantități mai mari de plumb în pigmenți.

Cap 2
Găsirea plumb în cosmetice

 1. Nu vă așteptați să găsiți plumb printre ingrediente.
  1
  Nu vă așteptați să găsiți plumb printre ingrediente. Rujul tău poate conține plumb fără a fi observat pe ingredientele ambalajului, deoarece plumbul nu este considerat ingredient. Asta este, producătorii nu adaugă intenționat plumb ca parte a procesului de fabricație. În schimb, plumbul este considerat un "contaminant" care este prezent în urme în materialele de bază și pigmenții care constituie produsul [7]. În Statele Unite, Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) are de fapt o autoritate destul de limitată în ceea ce privește identificarea și interzicerea substanțelor cum ar fi plumbul din cosmetice. Și, în orice caz, FDA a studiat problema și a stabilit că cantitatea de plumb din cosmetice nu este o problemă de sănătate [8].
 2. Consultați listele și bazele de date existente.
  2
  Consultați listele și bazele de date existente. Când FDA a abordat subiectul plumbului în produse cosmetice în 2010, a autorizat testarea detaliată a 400 de produse diferite. Vestea proasta, daca sunteti ingrijorata cu privire la orice cantitate de plumb din cosmeticele dumneavoastra (chiar daca FDA nu este), este ca fiecare produs a aratat urme ale elementului. Vestea bună este că întreaga listă de rezultate pentru cele 400 de produse este disponibilă online. [9] De asemenea, puteți căuta liste și baze de date căutate, menținute în principal de organizații care lucrează pentru a elimina plumbul și alte toxine potențiale din produsele de consum. Amintiți-vă că formulările cosmetice se modifică în mod regulat și fără avertisment, astfel încât lista celor unsprezece (din cele 33 de produse) care au trecut în timpul testării de către Campania pentru produse cosmetice sigure în 2007 probabil că nu mai este exactă. Căutați informații actualizate ori de câte ori este posibil. [11] [12]
 3. Contactați producătorul.
  3
  Contactați producătorul. Chiar dacă producătorul dvs. de produse cosmetice nu are obligația de a enumera cantitățile de plumb din produsele sale, este posibil ca acesta să fi efectuat teste (sau să fie conștienți de rezultatele testelor) care au determinat conținutul de plumb. Ei nu trebuie să vă dezvăluie aceste informații, dar nu pot face rău pentru a le întreba. [13] Un număr tot mai mare de companii cosmetice sunt mândri să facă publicitate că produsele lor sunt "fără plămâni", dar din nou, nu există o definiție clară a acestui termen. Are vreo urmă de plumb? Cât de mult trebuie făcută testarea? Cine a făcut testul? Vă puteți simți mai încrezători în alegerea produselor care sunt promovate ca plumb, dar nu puteți fi complet siguri din cauza lipsei de standarde comune stabilite.
 4. Testați produsul singur.
  4
  Testați produsul singur. Dacă într-adevăr doriți să fiți sigur dacă rujul dvs. preferat sau crema de față conține plumb, cele mai exacte rezultate vor veni de la trimiterea produsului într-un laborator care poate face teste detaliate. Există, de fapt, laboratoare care fac publicitate pentru acest serviciu, astfel încât unii oameni trebuie să-l folosească. [14] De asemenea, puteți cumpăra truse de testare la domiciliu din diferite surse, deși acuratețea nu poate fi garantată. Există, de asemenea, o metodă simplă la domiciliu care poate sau nu poate fi utilă (în funcție de cine întrebiți). Aceasta implică pătrunderea produsului ales pe o suprafață curată, apoi frecarea cu atenție a unei bucăți de aur, cupru, cositor sau argint. Se presupune că prezența plumbului va cauza decolorarea produsului cu dungi sau frotiuri mai întunecate. Din nou, eficacitatea acestei metode nu a fost confirmată.

Cap 3
Înțelegerea problemei

 1. Recunoașteți pericolele de plumb.
  1
  Recunoașteți pericolele de plumb. Plumbul este un element care a servit scopuri utile de la instalații sanitare, de a picta și de-a lungul secolelor, dar pericolele unor niveluri excesive de plumb din organism au devenit vizibile în ultimele decenii. Plumbul este un neurotoxin care poate provoca dificultăți de comportament, dezvoltare și învățare. Prin urmare, este deosebit de periculos pentru copii și creierul lor în curs de dezvoltare. [16] A se vedea prospectul creat de o agenție a Centrelor SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) (disponibilă la http:
  www.atsdr.cdc.gov/ToxProfiles /tp13-c1-b.pdf) pentru informații detaliate despre plumb, cum intră în organism, cum influențează organismul și cum se limitează expunerea.
 2. Nu reacționați prea mult la situație.
  2
  Nu reacționați prea mult la situație. Da, 400 din 400 de produse cosmetice testate de FDA în 2010 conțin plumb (și un studiu separat major a obținut, de asemenea, un rezultat de 100%). Și da, plumbul este o substanță toxică. Acestea fiind spuse, printre cele mai probabile surse pentru niveluri periculoase de expunere la plumb, cosmeticele dvs. sunt destul de scăzute pe listă. Continuarea utilizării cosmeticelor este puțin probabil să modifice în mod semnificativ cantitatea de plumb din corpul dvs., iar plasarea tuturor produselor cosmetice nu vă va proteja de expunerea posibilă la plumb din surse mai probabile. [17] [18] Sunteți mai expuși riscului de a fi expuși nivelurile de plumb prin intermediul apei purtate prin conducte vechi, case construite înainte de 1978 cu vopsea în flacără și praf în aer în apropierea locurilor industriale, pentru a numi câteva exemple. [19] Adesea, cu intenții bune, unele persoane și grupuri au recurs la tactici speriate pentru a promova eliminarea tuturor urmele de plumb din cosmetice. Probabil că ați primit e-mail-uri înainte de a spune că companiile de cosmetice utilizează în mod intenționat plumb deoarece scad costurile lor și că plumbul cauzează cancer. În realitate, cea mai mare plumb în cosmetică apare ca un contaminant natural, iar legăturile posibile între expunerea la plumb și anumite cancere sunt încă neclare. [20]
 3. Uită-te la ambele părți ale dezbaterii.
  3
  Uită-te la ambele părți ale dezbaterii. Pe de o parte, atunci, aveți organizații precum FDA care afirmă că cantitățile mici de plumb găsite în produsele cosmetice nu prezintă o preocupare reală pentru sănătate. Pe de altă parte, aveți grupuri de advocacy și unii cercetători care se concentrează pe faptul că plumbul este o substanță toxică și spune că trebuie evitat în orice cantitate ori de câte ori este posibil. Avocații împotriva plumbului din cosmetice consideră că FDA nu are un factor adecvat în impactul cumulativ al aplicării unui produs de tipul rujului de mai multe ori pe zi, în fiecare zi. Această acumulare cumulativă, susțin ei, poate împinge consumul de plumb peste pragul zilnic de "siguranță", în special pentru copii. [21] [22] Din păcate, nu există un consens clar privind impactul plumbului în produsele cosmetice.
 4. Luați măsuri practice pentru a reduce expunerea la plumb din cosmetice.
  4
  Luați măsuri practice pentru a reduce expunerea la plumb din cosmetice. Cantitatea de plumb din rujul dvs. probabil nu este o problemă care ar trebui să vă ducă nopți nedormite. Acestea fiind spuse, dacă puteți găsi produse cosmetice care lucrează pentru dvs. și nu conțin plumb, atunci poate este cea mai bună opțiune pentru a le alege. Luați în considerare și: [23] [24] Limitarea utilizării produselor cosmetice de către copii, în special atunci când este vorba de reaplicarea rujului sau a altor produse de buze. Aplicați din nou rujul sau produsele pentru buze doar după cum este necesar și, în mod ideal, nu mai mult de o mie de ori pe zi. Alegerea nuantelor mai deschise de ruj si machiaj, care tind sa aiba mai putin de plumb in ele. Căutați produse fără plumb și / sau testați-vă produsele cosmetice pentru plumb, după cum sa discutat în altă parte în acest articol.